Dileme on-line

Pagina 8
#BestOf la UNDERCLOUD 2020 jpeg
#BestOf la UNDERCLOUD 2020
Ajuns la cea de-a 13-a ediție, UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din România va avea loc anul acesta în perioada 11-18 august, în aer liber, la Muzeul Țăranului Român. Timp de 8 zile, spectatorii vor avea șansa de a vedea o selecție a celor mai îndrăgite spectacole UNDERCLOUD, respectînd măsurile impuse pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.
Avanpremieră: „Cu iubire tandră, Elisabeta“  „Mereu al tău credincios, Carol“, Humanitas jpeg
Avanpremieră: „Cu iubire tandră, Elisabeta“. „Mereu al tău credincios, Carol“, Humanitas
Editura Humanitas vă prezintă, în avanpremieră, un fragment din volumul „Cu iubire tandră, Elisabeta“. „Mereu al tău credincios, Carol“ - Corespondența perechii regale, volumul I, 1869–1888, ediție critică și comentată, note și traducere din germană de Silvia Irina Zimmermann și Romanița Constantinescu. Cartea va fi disponibilă începînd cu 17 august.
W  E  Brooks jpeg
W. E. Brooks
Brooks a fost un băiat mișto care, vezi, a ascultat atent și / nu s-a grăbit să zică ok, e totuna.
Premieră editorială la Humanitas: „Fluviul conștiinței” de Oliver Sacks jpeg
Premieră editorială la Humanitas: „Fluviul conștiinței” de Oliver Sacks
Editura Humanitas vă prezintă în premieră un fragment din Fluviul conștiinței, ultima carte a lui Oliver Sacks, apărută de curînd în colecția Eseu.
Încă o săptămînă pînă la Festivalul de Teatru Independent de Orice, UNDERCLOUD jpeg
Încă o săptămînă pînă la Festivalul de Teatru Independent de Orice, UNDERCLOUD
A mai rămas o săptămînă pînă la cea de-a 13-a ediție a UNDERCLOUD – Festival de Teatru Independent de Orice, ce va avea loc anul acesta în perioada 11 - 18 august, în aer liber, în curtea Muzeului Național al Țăranului Român și în grădina Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
Începe IDEO IDEIS #15! jpeg
Începe IDEO IDEIS #15!
Arta și cultura sînt sărbătorite în Alexandria și încă 8 orașe între 5 – 9 august.
la o artistă jpeg
Poate
suplimentele alimentare se schimbă mai repede decît filosofiile de viață
Carte nouă la Polirom: „Pandemia veselă și tristă” de Florina Ilis jpeg
Carte nouă la Polirom: „Pandemia veselă și tristă” de Florina Ilis
Editura Polirom vă prezintă un fragment din volumul de povestiri Pandemia veselă și tristă de Florina Ilis, recent publicat în colecția „Fiction LTD”.
Seara povestitorilor, ateliere în aer liber, masterclass uri, Cinemateca tîrzie și spectacole de teatru audio la IDEO IDEIS #15 jpeg
Seara povestitorilor, ateliere în aer liber, masterclass-uri, Cinemateca tîrzie și spectacole de teatru audio la IDEO IDEIS #15
Anul acesta, în cadrul Masterclass-urilor IDEO IDEIS, publicul are șansa să urmărească dialogul dintre două generații de actori.
Despre scris și (alte) ispite jpeg
Despre scris și (alte) ispite
Nu știam atunci că oamenii pe care îi întîlnesc acolo și cu care am vorbit vor ajunge la un moment dat să devină personaje. Sigur, niciunul dintre personajele care apar în carte nu există în realitate, însă, fără să vreau, ele împrumută trăsături de la cei din jurul meu.
Polirom: Călători români privind pe fereastra trenului  O încercare de istorie culturală (1830 1930) jpeg
Polirom: Călători români privind pe fereastra trenului. O încercare de istorie culturală (1830-1930)
Editura Polirom vă oferă un fragment din romanul „Călători români privind pe fereastra trenului. O încercare de istorie culturală (1830-1930)” de Radu Mârza, cuvînt-înainte de Ovidiu Ghitta.
Carte nouă la Polirom: „Îţi voi da toate acestea” de Dolores Redondo jpeg
Carte nouă la Polirom: „Îţi voi da toate acestea” de Dolores Redondo
Editura Polirom vă oferă un fragment din romanul Îţi voi da toate acestea de Dolores Redondo, apărut de curînd în colecția „Biblioteca Polirom”, traducere din limba spaniolă şi note de Marin Mălaicu-Hondrari.
Provocarea IDEO IDEIS #15: Sîntem datori cu o revoluție! jpeg
IDEO IDEIS #15 aduce în Alexandria și alte 8 orașe 57 de artiști români și un proiect îndrăzneț de jurnalism comunitar
Peste 200 de adolescenți vor participa, în 4 din cele 5 zile de festival, la Atelierele de Teatru Tînăr și Atelierele de Măiestrie (dans sau film), coordonate de trainerii asignați fiecărui oraș, toți actori deja confirmați pe scena de teatru din România sau profesioniști consacrați în film și dans contemporan.
Vis de Renaștere, vis de Florența jpeg
Vis de Renaștere, vis de Florența
Cafeaua Nespresso Firenze Arpeggio urcă și coboară pe scara visării gustul fructat al cafelelor din Nord dimpreună cu gustul de cacao al cafelelor din Sud într-un produs catifelat, cremos și dens.
Istoria aplicațiilor mobile: Steve Jobs a avut un rol crucial jpeg
Istoria aplicațiilor mobile: Steve Jobs a avut un rol crucial
Aplicațiile mobile fac parte din viața noastră de zi cu zi și le folosim practic de fiecare dată cînd atingem telefonul sau tableta.
Carte nouă la Humanitas: „3096 de zile  Povestea tinerei răpite la 10 ani, ținută captivă vreme de 8 ani” jpeg
Carte nouă la Humanitas: „3096 de zile. Povestea tinerei răpite la 10 ani, ținută captivă vreme de 8 ani”
„Acum mă simt îndeajuns de puternică încît să spun întreaga istorie a captivității mele.“ (Natascha Kampusch)
„Incubatorul de lectură” ajunge la copiii din Delta Dunării jpeg
„Incubatorul de lectură” ajunge la copiii din Delta Dunării
Peste 50 de copii din Delta Dunării participă, în săptămîna 13-18 iulie, la Incubatorul de lectură, un proiect creat și derulat de scriitoarele Svetlana Cârstean și Ana Maria Sandu.
Provocarea IDEO IDEIS #15: Sîntem datori cu o revoluție! jpeg
Provocarea IDEO IDEIS #15: Sîntem datori cu o revoluție!
Campania de imagine și tema celei de-a 15-a ediții a Festivalului de Teatru Tînăr IDEO IDEIS lansează o provocare deschisă, către adolescenți și noi toți deopotrivă, una care să transforme scenariul viitorului pe care și-l doresc în realitate: Sîntem datori cu o revoluție!
Carte nouă la Polirom: „Prin România  Carnete de drum” jpeg
Carte nouă la Polirom: „Prin România. Carnete de drum”
Editura Polirom vă prezintă un fragment din volumul „Prin România. Carnete de drum” de Mirel Bănică, cu ilustrații de Dan Perjovschi, apărut de curînd în colecția „Plural M”.
Premieră editorială: „Iarna lui Isidor” de Veronica D  Niculescu jpeg
Carte nouă la Polirom: „Luchian. Ochii, sufletul, mîna”
Editura Polirom vă invită să citiți un fragment din volumul „Luchian. Ochii, sufletul, mîna” de Veronica D. Niculescu, cea mai recentă apariție din colecția „Biografii Romanțate”.
Despre stele și trei continente jpeg
Despre stele și trei continente
În timpuri de pandemie, dar și de vacanță, avem mai mult timp să reflectăm la muzica sferelor – care nu este doar o vorbă în vînt, ci un concept filosofic din antichitate.
MAKEUP: Be BRANDY  Be TRENDY! jpeg
MAKEUP: Be BRANDY. Be TRENDY!
Magazinul online makeup.ro reprezintă un distribuitor oficial de produse cosmetice de marcă 100% originale, direct de la producător.
Avanpremieră editorială: „Din Antarctica la Scărișoara  Pe urmele lui Emil Racoviță”, Ed  Humanitas jpeg
Avanpremieră editorială: „Din Antarctica la Scărișoara. Pe urmele lui Emil Racoviță”, Ed. Humanitas
Reportajul lui Cristian Lascu și Helmut Ignat ne poartă în lumea lui Emil Racoviță și a pionierilor de pe Belgica, dar și în Antarctica secolului XXI – o destinație apărută recent pe hărțile turistice. În cartea lor, fiecare pagină este o călătorie în sine.
Recitalul Angelei Gheorghiu din cadrul Qreator – Home Together Edition a fost văzut online de peste 500 000 de români jpeg
Recitalul Angelei Gheorghiu din cadrul Qreator – Home Together Edition a fost văzut online de peste 500.000 de români
Emoția și bucuria Angelei Gheorghiu de a susține din nou un recital live, după o pauză destul de lungă și, mai ales, de a-l susține în fața publicului român, chiar și într-un context atipic, au fost evidente.
Cînd eleganța Nespresso omagiază arta de a trăi a Italiei jpeg
Cînd eleganța Nespresso omagiază arta de a trăi a Italiei
Inspirată de Italia, eleganța acestui ristretto de la Nespresso vine din zona catifelelor grele, a clasei învechite în stil, a manierelor ireproșabile, a onoarei.
„Cea mai mare bucurie e să vezi o casă pe care tu nu o întorci în timp, ci o recuperezi” –interviu cu echipa de arhitecți care a renovat Qreator by IQOS jpeg
„Cea mai mare bucurie e să vezi o casă pe care tu nu o întorci în timp, ci o recuperezi” –interviu cu echipa de arhitecți care a renovat Qreator by IQOS
Cei care vin în aceste spații sînt persoane creative, care beneficiază de acest decor și de facilități și se lasă inspirați.
Filme peruane în aer liber, la Institutul Cervantes jpeg
Filme peruane în aer liber, la Institutul Cervantes
După luni întregi de proiecte desfășurate exclusiv online, în iulie, Institutul Cervantes din București, în parteneriat și prin amabilitatea Ambasadei Republicii Peru la București, cu sprijinul Hotel Cișmigiu, le propune iubitorilor de cultură din capitală primele evenimente în aer liber.
„Sindromul Greta Garbo  Despre celebritate și anonimat” de Aurora Liiceanu jpeg
„Sindromul Greta Garbo. Despre celebritate și anonimat” de Aurora Liiceanu
Astăzi, cînd celebritatea este considerată ca fiind echivalentă cu succesul în viață, cine mai vrea să fie anonim?
„Hipodrom” de Nora Iuga, un roman cu puternice accente autobiografice jpeg
„Hipodrom” de Nora Iuga, un roman cu puternice accente autobiografice
Editura Polirom vă invită să citiți un fragment din romanul Hipodrom de Nora Iuga, apărut în colecția „Fiction Ltd.”, disponibil în curînd și în ediție digitală.
IDEO IDEIS #15 ajunge în 9 orașe! jpeg
IDEO IDEIS #15 ajunge în 9 orașe!
Trupele de teatru tînăr aduc festivalul în Alexandria, București, Botoșani, Baia Mare, Buzău, Timișoara, Cîmpina, Roman și Sibiu
10 pași pentru Iași jpeg
10 pași pentru Iași
La Iași, cultura este susținută discursiv și decorativ, fără un plan concret, coerent și sustenabil care să contribuie efectiv la dezvoltarea unui context favorabil.
Institutul Cervantes reia difuzarea filmelor clasice spaniole, gratuit, pe Vimeo jpeg
Institutul Cervantes reia difuzarea filmelor clasice spaniole, gratuit, pe Vimeo
Cinci filme înscrise în canonul cinematografiei spaniole din cea de-a doua jumătate a secolului XX, pelicule premiate la cele mai prestigioase festivaluri internaționale.
Excelență jpeg
Excelență
Fragment din romanul cu același titlu, în traducerea Adrianei Bădescu, carte recent apărută la Editura Litera, ultima parte a trilogiei din care mai fac parte romanele Schiță și Tranziție.
Carte nouă la Polirom: „Despre iubire și (alte) ispite” jpeg
Carte nouă la Polirom: „Despre iubire și (alte) ispite”
Editura Polirom vă prezintă un fragment din volumul „Despre iubire și (alte) ispite” de Dragoș Ghițulete, recent publicat în colecția „Ego. Proză”, disponibil și în ediție digitală.
Tu de ce activități online te bucuri cît stai acasă? jpeg
Tu de ce activități online te bucuri cît stai acasă?
Dacă, mai degrabă, cauți o modalitate de a te relaxa și primul gînd care-ți vine în minte este ultima noapte petrecută într-un cazinou, ei bine, află că poți avea parte oricînd de această experiență, care e doar la un click distanță.
Black Friday de vară la Litera jpeg
Black Friday de vară la Litera
Din 24 iunie, timp de cinci zile, pe litera.ro, cititorii vor găsi reduceri mari la mii de cărți și ebook-uri, cu ocazia promoției Black Friday de vară.
„Fête de la Musique”: Orchestrele Radio România interpretează imnul Euroviziunii, alături de colegii din marile ansambluri europene jpeg
„Fête de la Musique”: Orchestrele Radio România interpretează imnul Euroviziunii, alături de colegii din marile ansambluri europene
Pe 21 iunie 1982, Parisul cînta și dansa pentru prima oară marcînd Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară.
CUM A AFECTAT PANDEMIA DE CORONAVIRUS VIAȚA A 15 000 DE OAMENI DIN 11 ȚĂRI ÎN CARE ACTIVEAZĂ FERRATUM? jpeg
CUM A AFECTAT PANDEMIA DE CORONAVIRUS VIAȚA A 15.000 DE OAMENI DIN 11 ȚĂRI ÎN CARE ACTIVEAZĂ FERRATUM?
A 12-a ediție a sondajului internațional Ferratum privind comportamentul consumatorilor ne răspunde la cîteva întrebări importante despre aceasta perioadă de izolare și despre planurile financiare din acest an.
Avanpremieră editorială: „Cioran  Ultimul om liber” jpeg
Avanpremieră editorială: „Cioran. Ultimul om liber”
Editura Polirom vă prezintă în avanpremieră un fragment din Cioran. Ultimul om liber de Andrei Crăciun, volum în curs de apariție în colecția „Biografii romanțate”.
București și „City Lights” cu violonista Lisa Batiashvili jpeg
București și „City Lights” cu violonista Lisa Batiashvili
City lights este un album-concept, explorînd piese cu accent crossover, o imaginară călătorie prin orașele care au reprezentat repere în cariera și experiența de viață a Lisei Batiashvili.
Marea tăcere jpeg
Marea tăcere
Povestirea face parte din volumul Exalare aflat în curs de apariție, în traducerea lui Mihai-Dan Pavelescu, la Editura Nemira.
Disimularea emoției jpeg
Disimularea emoției
Ce poate fi emoția ridicată la putere dacă nu trăirea poetică a realității de fiecare zi, în care cei morți nu se mai deosebesc prin nimic de cei vii.
Festivalul Filmului European continuă în perioada 17 21 iunie pe TIFF Unlimited jpeg
Festivalul Filmului European continuă în perioada 17-21 iunie pe TIFF Unlimited
De pe 17 iunie, timp de 5 zile, FFE se vede pe TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), platforma de video streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania.
#Europa+, un proiect editorial pentru Balcanii de Vest, Europa Centrală și Orientală, vecinii din Orient și Asia Centrală jpeg
#Europa+, un proiect editorial pentru Balcanii de Vest, Europa Centrală și Orientală, vecinii din Orient și Asia Centrală
#Europa+, proiect demarat de RFI România, aduce în atenție actualitatea din regiuni pe care adesea le neglijăm.
Cultura ca sănătate jpeg
Cultura ca sănătate
Sectorul cultural lucrează pentru sănătatea minților, a valorilor și a spiritului nostru individual și colectiv.
Carte nouă la Polirom: „Un drum cu Ceapă” de Radu Pavel Gheo jpeg
Carte nouă la Polirom: „Un drum cu Ceapă” de Radu Pavel Gheo
Editura Polirom vă oferă un fragment din volumul „Un drum cu Ceapă” de Radu Pavel Gheo, apărut de curînd în colecția „Fiction Ltd.” a editurii și în ediție digitală.
Festivalul Filmului European „se vede” de acasă jpeg
Festivalul Filmului European „se vede” de acasă
FFE se mută din sălile de cinema în spațiul online și oferă acces gratuit de pe 8 pînă pe 21 iunie pe două platforme: în perioada 8-16 iunie pe platforma FFE.ro, iar între 17-21 iunie pe platforma TIFF Unlimited.
Două PREMIERE în luna iunie la Opera Comică pentru Copii jpeg
Două PREMIERE în luna iunie la Opera Comică pentru Copii
Întreaga Stagiune de Vară (1 iunie - 30 august) este anunțată de Opera Comică pentru Copii și disponibilă pentru rezervări în rețeaua bilete.ro, iar luna iunie aduce două premiere pentru publicul spectator: Gala de Musical, în regia Antoanetei Cojocaru, și baletul Scufița Roșie, în regia Andreei Soare.
Ținuta perfectă pentru casino jpeg
Ținuta perfectă pentru casino
Felul în care te îmbraci trebuie să se potrivească tipului de cazinou în care mergi.
Bătălia cu lozincile dușmănoase de la Păuliș jpeg
Bătălia cu lozincile dușmănoase de la Păuliș
Ce n-am scris în cartea Fake news în Epoca de Aur (volum apărut la Editura Polirom)