Numai pentru abonati

Constantin VICĂ | tehnodrom

28 Iulie 2010

Note, site-uri, ruşi

Deschid http://habarnam.ro, un website care a digitizat ediţia din 1986 a celebrei cărţi pentru copii Aventurile lui Habarnam, publicată de Nikolai Nosov în 1954. Priklyucheniya Neznaiki i ego druzei e un volum cult al copilăriei româneşti în final de comunism – un bun public al imaginarului juvenil. Cartea a apărut în 1986 la Editura Ion Creangă (în coproducţie cu Editura Raduga, Moscova).

 

0 comentarii 2094 vizualizări

Adăugaţi comentariu

Pentru a putea adăuga un comentariu trebuie să vă conectaţi. Dacă nu aveţi înca un cont, îl puteţi crea acum. În comentariile dumneavoastră vă rugăm să folosiţi un limbaj civilizat.

CONECTARE    CREAŢI-VĂ CONT

PUBLICITATE

 

Din nou, Festivalul Dilema veche în Cetatea Alba Iulia

Cînd am început, în 2011, aş fi fost mulţumit fie şi numai cu o ediţie. Am ajuns la a treia – nici eu nu ştiu cum – şi s-ar părea că nu există nicio “şansă” să ne oprim aici.

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● 70% din corpul uman este apă, astfel: celulele creierului conţin pînă la 85% apă, sîngele – 83%, muşchii – 75%, oasele – 25%. În această ecuaţie, pepenele se află pe o treaptă biologică superioară. (M. C.)

● Un cîine bucureştean de la intersecţia lui Traian cu Pache a găsit o soluţie originală pentru a fi în inima lucrurilor, dar, în acelaşi timp separat, pentru a nu-i fi nici cald, nici frig, în funcţie de intemperii: doarme pe o grămadă de nisip în faţa unui restaurant chinezesc. (I. P.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI