Numai pentru abonati

Pierre ASSOULINE | Interviu

31 Decembrie 2011

"Eu sînt preşedintele"

Cel mai popular blog de limbă franceză din lume este literar. "La République des Livres" este citit zilnic de zeci de mii de oameni; sute de cititori participă direct la blog, postînd comentarii, dialogînd între ei şi cu cronicarul. Care şi-a dorit să construiască un fel de cafenea literară virtuală, un spaţiu în care să practice arta conversaţiei.

 

0 comentarii 2519 vizualizări

PUBLICITATE

 

Cristina COMANDAŞU

Extraordinarul Daniel Barenboim

Extraordinarul Daniel Barenboim

Din fericire, am avut ocazia să-l vedem de mai multe ori la București pe extraordinarul pianist și dirijor Daniel Barenboim; la 73 ani, Daniel Barenboim pare neobosit și veșnic tînăr – proiectele sînt multe și împlinirile pe măsură. 

citiţi

Cu ochii-n 3,14

● „Teneși, diverse culori, la prețuri incredibile“ – mă îmbie un anunț publicitar. Nu pot să spun decît că sportul alb, oricît de colorat ar fi, se numește tenis. Iar încălțările, oricît de ieftine, se numesc teniși. (M. M.)

● Din discuţiile aberante din viaţa de toate zilele. O doamnă mi-a povestit cum vecinul ei îi ţinea socoteala de cîte ori trăgea apa de la WC noaptea; o alta – cum n‑a plecat ea să lucreze un timp în străinătate pentru că n‑au lăsat-o băieţii ei, care au în jur de 30 de ani, pentru că n-ar mai fi avut cine să le gătească. (I. P.)

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI