Gala International Project Management Association are loc la Brisbane, în Australia

11 octombrie 2011
Gala International Project Management Association are loc la Brisbane, în Australia jpeg

În "Oscarul" celor mai bune proiecte din lume, soluţia IT implementată la Autoritatea Naţională a Vămilor este favorită la categoria „Proiecte de dimensiuni medii”

București, 10 octombrie 2011
– Proiectul New Computerized Transit System  (NCTS), dezvoltat de SIVECO Romania în colaborare cu specialiştii Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV), a intrat în cursa celor mai bune proiecte din lume, obţinând titlul de Finalist. Gala de premiere are loc în cadrul celui de-al 25-lea Congres al International Project Management Association (IPMA) organizat în perioada 10-12 octombrie în Brisbane, Australia.

Adevărate premii Oscar pentru Excelenţă în Managementul de proiecte, premiile International Project Management Association IPMA se acordă la 3 categorii: Proiecte Mega-sized, Proiecte Big-Sized şi Proiecte Medium-Sized.

Proiectul NCTS concurează la categoria “proiecte de dimensiuni medii”, fiind favorit al acestei categorii.

Evaluarea proiectului NCTS s-a realizat de un juriu internaţional la 18 septembrie 2011 la Berlin, rezultatul fiind plasarea proiectului realizat pentru vama din România printre Finaliştii competiţiei.
 
"Această nominalizare reprezintă o reuşită remarcabilă care confirmă capacitatea companiei noastre de a dezvolta proiecte de anvergură care pot fi oricând replicate. De altfel, soluţia NCTS a fost implementată şi la administraţiile vamale din Turcia şi din Macedonia ", a declarat Irina Socol, Preşedinte şi Director General SIVECO Romania.

NCTS este un sistem Trans-European de management şi control al operaţiunilor de tranzit pentru mărfurile transportate pe calea rutieră. Bazat pe utilizarea sistemelor de calcul avansate şi pe procesarea electronică a datelor, acesta asigură creşterea eficienţei procedurilor de tranzit, îmbunătăţirea prevenirii şi detectării fraudelor, accelerarea şi securizarea operaţiunilor desfăşurate în cadrul procedurii de tranzit, îmbunătăţirea comunicării între administraţiile vamale, pe de o parte, şi între administraţiile vamale şi operatorii economici, pe de altă parte.

”Solutia eCustoms a SIVECO Romania contribuie la implementarea de sisteme IT vamale, sigure, integrate, interoperabile şi accesibile pentru schimburile electronice de date conţinute în declaraţiile vamale, oferind în acelaşi timp operatorilor economici, multiple soluţii tehnice privind schimbul electronic de informaţii cu autorităţle vamale şi o mai mare flexibilitate în prezentarea declaraţiilor vamale”, a declarat Dan Tuhar, director eCustoms în cadrul SIVECO Romania.

SIVECO Romania intră pentru a 5-a oară în finala internaţională a firmelor cu cele mai bune proiecte din lume. În 2007 Sistemul Educaţional Informatizat era selectat în Marea Gală IPMA. În 2009, soluţia dezvoltată de SIVECO Romania pentru sistemul IT care funcţionează la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a primit trofeul de Finalist. În 2010, două componente ale proiectului Economia Bazată pe Cunoaştere Portalul eComunitate (www.ecomunitate.ro) şi Programul de instruire TIC în şcoală şi afaceri au primit statutul de finalist.

IPMA este autoritatea cea mai respectată în project management, juriul internaţional care girează competiţia anuală IPMA Gala Awards fiind renumit pentru profesionalism şi exigenţă. În acest an, competiţia celebrează a 25-a ediţie

Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania este liderul caselor româneşti de software şi unul din integratorii software de succes din Europa Centrală şi de Est. Compania dezvoltă şi exportă soluţii IT şi proiecte de consultanţă cu valoare adaugată ridicată către ţări din Comunitatea Europeană, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spaţiul Comunităţii Statelor Independente.

Compania a fost înfiinţată în 1992 şi are în prezent 1.050 de angajaţi.

Acţionarii SIVECO Romania sunt Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investiţii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V şi SIVECO Management Team.

Adresându-se cu precădere organizaţiilor private şi publice, SIVECO Romania oferă soluţii eficiente de eLearning, EAS (Enterprise Application Suite), Document Management, Business Inteligence, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms şi eBusiness, pentru piaţa naţională şi internaţională. SIVECO Romania s-a specializat în execuţia de proiecte informatice de mare complexitate şi amploare.

De-a lungul celor 19 ani de existenţă, compania şi-a construit o reputaţie solidă, fiind recompensată cu peste 125 de premii interne şi internaţionale.

SIVECO Romania SA este certificată ISO 9001:2008 de către compania franceză AFAQ-AFNOR, una din primele 5 companii de audit din lume. SIVECO Romania dezvoltă parteneriate solide cu cele mai mari companii de software şi hardware din lume:Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc.

SIVECO Romania este membru activ al mai multor asociaţii profesionale şi de afaceri din România (AmCham, CCIFER, ARIES, ANIAP, ATIC) şi internaţionale (European Association for Information Technology - EITA, Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) şi a aderat la importante iniţiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency şi PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

Mai multe informaţii despre companie şi produsele sale puteţi obţine vizitând www.siveco.ro.
 

Un nod în imaginarul occidental al ilegalităţii marine jpeg
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png
Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) dezvoltat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) dezvoltat la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost selectat ca Finalist în competiţia celor mai bune proiecte internaţionale
Măgurele   centrul Europei în domeniul laserului jpeg
Măgurele - centrul Europei în domeniul laserului
ELI este în prezent cel mai important proiect de cercetare din domeniul laserilor din întreaga lume, care grupează 40 de instituţii de cercetare şi de învăţămînt superior din 13 state ale Uniunii Europene. Alături de cei trei piloni deja hotărîţi pentru desfăşurarea proiectului, cel mai important fiind cel din Bucureşti, pînă în 2012 urmează să fie decis şi un al patrulea, a cărui construcţie ar trebui să fie gata pînă în anul 2017.
Ce șanse pot avea Galileii de azi? jpeg
Ce șanse pot avea Galileii de azi?
Stimate domnule Galileo Galilei, cu părere de rău vă înştiinţăm că cererea dvs. de finanţare intitulată Propunere de realizare a unui aparat de privit la distanţă, mai scurt LUNETĂ, nu a putut fi aprobată de către Comisia de Cercetare – Dezvoltare – Inovare a Serenissimei Republici Veneţiene.
Zece întrebări la zece ani de la publicarea hărţii genomului uman jpeg
Zece întrebări la zece ani de la publicarea hărţii genomului uman
A trecut un deceniu de cînd presa din întreaga lume anunţa realizarea primei hărţi a genomului uman. La apariţia hărţii, ştirile vorbeau despre o descoperire epocală, care va schimba modul în care vom înţelege viaţa şi care îi va ajuta pe medici să găsească soluţii pînă acum negîndite, la învingerea oricăror boli. Am căutat răspunsuri la zece întrebări legate de înţelesul hărţii, a istoriei scrierii sale şi a ceea ce s-a întîmplat între timp, în dialog cu dr. Mihnea Boştină, de la Universitatea
Mici întrebări despre Marea Neagră jpeg
Mici întrebări despre Marea Neagră
Ce e cu algele astea care vin la mal? De unde or apărea? S-a îngustat plaja faţă de anul trecut sau doar mi se pare? Cît de poluată o fi apa mării? Şi – or mai fi peşti în Marea Neagră? Puţini sînt cei care nu şi-au pus – măcar o dată – cel puţin una dintre aceste întrebări atunci cînd au ajuns în vacanţă la mare. Cum pentru unii vacanţa mare a şi venit, cred că merită să vorbim puţin despre toate aceste fenomene şi despre cauzele lor.  Cît de sănătoasă  este Marea Neagră?
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png
Problemele Dunării - interviu cu dr. Gheorghe OAIE
Pentru a putea înţelege starea Mării Negre – cel puţin a părţii sale de vest – trebuie să privim întregul sistem, în a cărui componenţă intră şi Dunărea, şi Delta. Marea Neagră colectează apele Dunării, iar fluviul are în comun cu teritoriul României ultimii aproape 1100 de kilometri din lungimea sa. Cît de sănătoasă este Dunărea? Am stat de vorbă despre acest subiect cu dr. Gheorghe Oaie, director general al Institutului Naţional pentru Geologie şi Geoecologie Marină – GeoEcoMar.
Cum se face istoria ştiinţei la Cercul Polar jpeg
Cum se face istoria ştiinţei la Cercul Polar
Abia după ce am ajuns la Helsinki, am vizitat universitatea şi am ţinut primul seminar despre metoda experimentală a lui Francis Bacon, am înţeles că aventura încă n-a început cu adevărat şi că seminarul de la Cercul Polar chiar asta avea să fie. Seminarul a început de fapt pe aeroport, unde s-au adunat cei 20 de participanţi veniţi din Florida sau Pittsburg, de la Ghent sau St. Andrews, San Diego sau Amsterdam.
Internetul jpeg
Internetul
– ne-au spus că va aduce o nouă eră a libertăţii, a activismului politic şi a păcii perpetue. Au greşit –  În vremea cînd Internetul era tînăr, speranţele noastre erau mari. La fel ca în orice dragoste aflată la început, doream să credem că noul obiect al fascinaţiei noastre ar putea schimba lumea. Internetul a fost descris drept unealta supremă pentru încurajarea toleranţei, pentru distrugerea naţionalismului şi pentru transformarea planetei într-un mare sat global bine conectat.
Jurnalismul de știință jpeg
Jurnalismul de știință
Ce fac cei care nu vor să privească circul mediatic? Mai sînt oare în ţară? Eu cred că da. Putem auzi dovezile în fiecare zi, în mijloacele de transport, cînd oamenii îşi povestesc ce au văzut la Discovery sau la Animal Planet (chiar, de ce nu sînt prezentate audienţele acestor televiziuni specializate?), putem vedea succesul unor site-uri de Internet cu materiale de popularizare a ştiinţei.
Jurnalismul de știință   o scurtă perspectivă istorică jpeg
Jurnalismul de știință - o scurtă perspectivă istorică
Îmi place să mă uit la Discovery, la National Geographic, History şi, mai de curînd, la Da Vinci Learning. Indiferent de ora cînd deschid televizorul, găsesc emisiuni atractive la oricare dintre ele. Dacă am timp, aştept cu nerăbdare să văd cum au abordat subiectul şi ce trucuri au folosit pentru ca tema să fie uşor de înţeles.
Carl Sagan, Teleenciclopedia şi National Geographic jpeg
Carl Sagan, Teleenciclopedia şi National Geographic
Ce drum are jurnalismul de ştiinţă în perioada comunistă? Nu pot considera campaniile de îndoctrinare care arătau rolul ştiinţei sovietice la progresul omenirii drept exemple de jurnalism de ştiinţă. Mi se par mult mai degrabă drept materiale de propagandă şi, de aceea, locul lor nu este aici
Popularizarea ştiinţei pe Internet jpeg
Popularizarea ştiinţei pe Internet
Am creat atunci un portal dedicat fizicii particulelor, domeniul meu de studiu, acelaşi cu cel al celebrului accelerator de particule Large Hadron Collider de la Geneva.
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png
Poveste cu un cercetător din Japonia
Era cîndva prin 2005. Aş vrea să îmi aduc aminte cum am intrat în contact, dar nu mai ştiu. Cert este că atunci, în 2005, cînd Dilema veche a făcut un număr despre exodul creierelor, a apărut primul interviu pe care l-a dat presei din România. Îl ţin minte pentru că a fost acel gen de întîlnire care te umple de energie, care te pune pe gînduri. În care simţi că ai dat peste o idee de bine şi îţi pare rău, în acelaşi timp, că nu poţi să faci mai mult pentru acea idee. Omul nostru locuia în străin

Parteneri

lewandovski barcelona getty jpg
Adrian Codirlasu jpg
România are toate pârghiile pentru a reduce deficitul, fără să crească taxe. Oportunitățile, explicate de un profesionist în investiții
România are toate pârghiile necesare de a reduce deficitul bugetar, fără să crească taxe sau impozite, doar profitând de realizările pe care le-a avut în 2024 și de oportunitățile care au apărut în 2025, a declarat pentru „Adevărul” Adrian Codîrlașu, președintele CFA România.
Pictură medievală Pieter Bruegel the Elder   Hunters in the Snow Sursa Wikipedia jpg
Cum supraviețuiau gerului anticii și medievalii din ținuturile României. Băutura savurată iarna în urmă cu două mii de ani
În Antichitate și Evul Mediu, viața locuitorilor din actualele ținuturi ale României era marcată de primejdii, lipsuri și brutalitate, iar războaiele, calamitățile și epidemiile făceau adesea ravagii. Iernile se dovedeau a fi perioada critică a anului pentru localnici, arată mărturii inedite.
creier tanar jpg
RECALL: secretul de a nu uita niciodată nimic. Metoda revoluționară în șase pași, dezvăluită de un expert
Într-o eră a informațiilor din ce în ce mai abundente, descoperirea unei metode simple și eficiente pentru îmbunătățirea memoriei este o veste binevenită. Reiley Dunlop, expert în abilități cognitive, a dezvăluit un sistem revoluționar care promite să transforme modul în care reținem informațiile.
nave americane
Lupta pe două fronturi. Cum pot americanii să apere și Europa de Rusia și Taiwanul de China în același timp
Membrii NATO se tem că amenințarea crescândă pe care o reprezintă China ar putea distrage atenția SUA de la Europa.
putin trump
Putin va face presiuni pentru interzicerea aderării Ucrainei la NATO și reducerea prezenței militare aliate în flancul estic, în discuțiile cu Trump
Principalele obiective ale președintelui rus Vladimir Putin în orice negocieri de pace includ interzicerea Ucrainei de a intra vreodată în NATO și reducerea prezenței militare aliate în flancul estic, scrie Financial Times
Zoran Milanovic - EPA-EFE
Alegeri prezidențiale în Croația. Victorie zdrobitoare pentru Zoran Milanovic, aflat la final de mandat: ce arată exit-poll-ul
Preşedintele croat aflat la sfârşit de mandat, Zoran Milanovic, se îndreaptă spre o victorie zdrobitoare în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, cu 77,8% din voturi, potrivit primelor sondaje la ieşirea de la urne.
Friedrich Merz
Teama conservatorilor germani. Cum poate revenirea lui Trump să schimbe soarta alegerilor din Germania
Preocupările în rândul conservatorilor germani sunt din ce în ce mai mari în privința întoarcerii lui Donald Trump la Casa Albă.
horoscop 3 august webp
Horoscop luni, 13 ianuarie. Zodiile care au parte de vești bune din prima zi a săptămânii
Horoscopul de luni, 13 ianuarie aduce vești bune la început de săptămână pentru trei zodii.