Error.dll

10 mai 2015
Cafea cu Bradbury, Wallace, Sendak și alții jpeg

Ieri m-a pus dracu să dau un restart la laptop și, după ce-a pornit din nou, mi-a apărut o avalanșă de erori și n-am mai putut să deschid nici un program. Am căutat repede pe telefon ce-i cu erorile alea. Din fericire, nu erau viruși. Din nefericire, erau erori de Windows, care pot avea cauze multiple și-ți ia o grămadă de timp să-ți dai seama ce și cum. Sau cel puțin mie-mi ia o grămadă de timp. 

Lucram în Scrivener la un text mai lung, Scrivener-ul nu se mai deschidea, am văzut negru în fața ochilor. Am ieșit pîn-afară să iau o gură de aer și mi-am adus aminte de toate momentele alea cînd tehnologia m-a adus la disperare. Mi-am adus aminte de calculatoare blocate, documente pierdute inexplicabil, Windows-uri blege, fotografii dispărute în gaura neagră a unui recovery pe iTunes, înregistrări nesalvate, memoria mea din ce în ce mai slabă, înlocuită de memoria calculatorului, a telefonului, a cloud-ului. Am ajuns să avem un raport bizar cu tehnologia: dacă rămînem fără laptop cîteva zile e ca și cum am fi proaspăt eliberați din închisoare și trimiși acasă, dar constatăm pe drum că de fapt n-avem casă și rătăcim aiurea cîteva zile pînă ne ia cineva cu autostopul și ne duce în orașul cel mai apropiat.

Anul trecut, prin martie, un tip (știu asta din reconstituirile evenimentului) mi-a furat geanta în timpul unui concert. Aveam în ea: telefon, bani, carduri, buletin, cheile de la casă, o eșarfă neagră, căști. Era deja trei dimineața, nu știam numărul nici unuia dintre prietenii mei buni și nici nu voiam să deranjez pe nimeni, așa c-am mai stat la dans pînă pe la 7, apoi am ajuns acasă la o amică, am intrat pe Facebook și i-am scris prietenului căruia îi dădusem o copie după chei, mi-am schimbat parolele de la toate aplicațiile pe care le-aveam pe telefon (mail, Facebook, Instagram etc.), mi-am blocat conturile. Cel mai rău îmi părea rău de telefon, primul meu iPhone, luat la mîna a doua. Probabil că-n alte vremuri, femeile erau terorizate de ideea mariajului cu forța și visau noaptea că părinții le mărită cu un bătrînel odios. Eu visez că-mi fură cineva telefonul. Am impresia că avansarea civilizației e direct proporțională cu creșterea cantității de ridicol din viețile noastre. 

În cele din urmă, m-am întors la erorile mele, mi-am copiat folderul de Scrivener pe un hard extern, l-am transferat de-acolo pe alt laptop, am instalat Scrivener-ul pe celălat laptop și l-am conectat la Dropbox, ca să fiu sigură că nu rămîn fără text. Am închis laptopurile și telefonul și-am deschis

, însemnările lui Yoshida Kenko, un călugăr medieval japonez (din păcate, netraduse la noi):

„Nu poți avea încredere în nimic de pe lumea asta. Proștii își pun toată încrederea în lucruri, și astfel devin furioși și nefericiți.”

„Un om rezonabil nu va muri lăsînd în urmă obiecte de valoare. O colecție de obiecte vulgare arată prost, în timp ce unele bine alese ar sugera atașamentul futil față de lucrurile acestei lumi. Și e cu atît mai nepotrivit să lași în urmă o acumulare vastă. Vor avea loc lupte urîte după ce-o să mori și toată lumea o să vrea să pună mîna pe ceva. Dacă plănuiești să lași ceva unei persoane anume, atunci mai bine o faci cît încă mai ești în viață. 

Anumite lucruri sînt necesare pentru trailul de zi cu zi, dar un om n-ar mai trebui să aibă nimic altceva.”

„Se zvonea despre un călugăr novice din Inaba că are o fată frumoasă, iar mulți bărbați veneau să-i ceară mîna. Dar fata nu mînca nimic altceva în afară de castane și nu se atingea de cereale, așa că tatăl ei a decis că era prea excentrică pentru măritiș și i-a respins pe toți.”

Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
Politețe înainte de toate!
Îmi cer scuze doamnei căreia dl Iancu i s-a adresat nepoliticos pentru faptul că am publicat formula ireverențioasă.
Conversations jpg
Călătoria nu s-a desfășurat conform planului
Poți iubi mai mulți oameni în același timp?
De la Bacalaureat la dreptul moral jpeg
A fi ortodox, astăzi
Un grup de credincioși a lansat lumii o declarație cu privire la cea mai dureroasă problemă care rănește azi sufletul ortodoxiei: invazia Rusiei asupra Ucrainei.
Eu cum pot să ajut? jpeg
Eu cum pot să ajut?
Frică. Negare. Furie. Neputință. Îngrijorare.
Trei întrebări și o sugestie pentru pacifiștii zilei jpeg
Trei întrebări și-o sugestie pentru pacifiștii zilei
Descurajarea sau chiar împiedicarea propriului guvern să apere țara cu forțe armate cînd aceasta este atacată militar este pacifism?
Făcătorii de război – Scrisoare către frații mei în credință creștin ortodoxă jpeg
Făcătorii de război – Scrisoare către frații mei în credință creștin-ortodoxă
Nu există nici un fel de dispută între oameni care să justifice uciderea semenului nostru, căci în orice ucidere de om ucidem ceva esențial din opera lui Dumnezeu.
România pitită de lîngă Ucraina eroică jpeg
România pitită de lîngă Ucraina eroică
România e în linia întîi a UE în fața nebunului sîngeros de la Kremlin, dar se comportă sub conducerea lui Iohannis ca și cum ar vrea să se tragă mai în spate.
Viețile netrăite jpeg
Poveștile de lîngă noi
Fiecare avion duce cu el atîtea istorii de viață cîte locuri are ocupate.
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
COVID. Valul patru!
Am pus următorul gînd în colțul meu de rețea: „Fauci are dreptate cînd spune că, dacă vaccinările antivariolă și antipoliomielită ar fi fost însoțite de discuțiile nebunești de acum, aceste teribile boli n-ar fi fost astăzi eradicate. Recunosc, îmi e în continuare cu neputință să înțeleg atitudinile antivaccin...”
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
România analfabeților funcțional
Constatarea mea este că proporția de 44% analfabeți funcțional se verifică și în cazul adulților.
Viețile netrăite jpeg
Izolarea de după izolare
Poate că ochiul „izolatului”, ca și cel al străinului, vede mai mult și e mai cîrcotaș.
Cea mai bună parte din noi jpeg
Filme în care am locuit
Am înțeles cît de adînc reacționăm la familiaritate.
Viețile netrăite jpeg
Slobod la gură. Și la minte
Doi prieteni vechi și deja bătrîni vorbesc despre New York, viață și lume, ca altădată păpușile din Muppets.
Viețile netrăite jpeg
Puterea televizorului
Nemulțumirile au săpat adînc și discursul apocaliptic de la tv le-a alimentat decenii la rînd.
Viețile netrăite jpeg
Viețile netrăite
Înăuntrul nostru sălășluiesc o multitudine de vieți neîncercate.
De la Bacalaureat la dreptul moral jpeg
În apărarea celor 12 milioane de tăcuți
Obiceiul de a-i vitupera civic pe cei care nu răspund convocării la urne este o barbarie odioasă.
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
Alegeri fără zvîc. Pariem?
Poate că și pandemia a făcut ca alegerile parlamentare din acest an să fie un eveniment mai degrabă șters.
O scrisoare deschisă    Spre cine? jpeg
O scrisoare deschisă... Spre cine?
În compoziţia credinţei de tip ÎPS Teodosie nu intră nici fir de grijă faţă de semenii care nu i se alătură.
Trump vs Biden – va recunoaște cineva? jpeg
Trump vs Biden – va recunoaște cineva?
Una dintre cele mai importante tradiții ale democrației americane este în pericol: recunoașterea înfrîngerii.
„Luați l acasă” jpeg
Oglinzi
Mie îmi rămîne agățat de creier cuvîntul „doamnă”, pe care el îl spune într-un fel apăsat și solemn.
De la Bacalaureat la dreptul moral jpeg
Cred că s-au săturat și ei...
Ruptura în societatea americană este atît de mare încît cele două triburi nici măcar asupra condamnării violențelor de stradă nu au mai căzut de acord.
De la Bacalaureat la dreptul moral jpeg
USL, un zombi care încă bîntuie
Lăsați USL în pace! E o amintire urîtă, o greșeală pe care foarte puțini au evitat-o.
„Luați l acasă” jpeg
Seinfeld Forever
Aș recomanda o cură de Seinfeld oricui simte că se ia prea în serios.
„Luați l acasă” jpeg
Să fii în gîndul cuiva
E greu de primit acest dar nesperat ca cineva să ne placă exact pentru ceea ce sîntem: cu eșecurile, fricile, nesiguranțele noastre.

Adevarul.ro

image
Cu cât vor creşte salariile bugetarilor. OUG cu majorări şi sporuri a fost retrasă, un nou proiect a fost publicat de Ministerul Muncii
Ministerul Muncii a publicat, miercuri, în dezbatere publică un nou proiect de ordonanţă de urgenţă, care prevede majorarea salariilor tuturor bugetarilor, începând din luna august, cu un sfert din diferenţa dintre salariul prevăzut pentru anul 2022 în legea salarizării bugetare şi cel din luna decembrie 2021.
image
Fetiţa luată de curenţi la Vama Veche, salvată de Salvamar. Plutea pe o saltea pneumatică, spre Bulgaria
Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) al Judeţului Constanţa au fost solicitaţi pentru salvarea unui minor care plutea pe o saltea pneumatică pe mare.
image
Misterul decesului unui opozant al lui Putin, găsit mort în SUA. Soţia neagă varianta sinuciderii, susţinută de o jurnalistă rusă
Dan Rapoport (52 de ani),  un om de afaceri cu dublă cetăţenie letonă / americană, care a făcut o mulţime de bani în Rusia înainte de a deveni un critic al lui Vladimir Putin, a fost găsit mort în SUA.

HIstoria.ro

image
Una dintre cele mai mari bătălii de tancuri din istorie, în Historia de august
Născut în vara anului 1943, mitul despre bătălia de la Prohorovka a rezistat timp de mai multe decenii, deoarece sovieticii au avut toate motivele să preamărească și să se laude cu victoriile obţinute.
image
Cum a ajuns Vlad Țepeș ostatic la Înalta Poartă
Pacea semnată în 1444 între unguri și turci îl prevedea și pe Vlad al II-lea Dracul.
image
Iuliu Maniu, „un om de extremă rigiditate morală, în timp ce partidul s-a arătat dispus la tranzacţii“
Cea mai mare provocare politică internă PNŢ a primit-o nu de la muncitorii nemulţumiţi de scăderea salariilor și de șomaj sau de la opoziţia liberală, ci de la fostul principe Carol, îndepărtat de la tron prin actul din 4 ianuarie 1926.