Peripeţii cu firma de curierat

4 decembrie 2018
Peripeţii cu firma de curierat jpeg

Internetul a revoluţionat comerţul, dar curierii îl omoară la loc. Pentru că dacă ai de primit un colet, devii instantaneu sclav pe plantaţia curierului şi nu îţi mai arde să reiei vreodată experienţa.

Totul începe cu aşteptarea anxioasă a pogorîrii SMS-ului în telefon. „Oare vine azi?“ începi să te întrebi la cîteva zile după ce ai plasat comanda. Bineînţeles că nu vine, te mai fierbe puţin. Ştii doar că se va întîmpla cîndva săptămîna asta, dar nu ştii exact cînd. Eşti ca în paradoxul testului inopinat. Vine profesorul în clasă şi spune: „Copii, săptămîna viitoare daţi un test pe neaşteptate, nu vă zic cînd, va fi o surpriză.“ La care un elev mai deştept zice: „Păi, n-aveţi cum. Dacă testul nu e dat pînă vineri, vineri nu îl mai puteţi da pentru că nu va mai fi o surpriză. Aşadar, vineri se exclude. Dar, din acelaşi motiv, nu poate fi dat nici joi, odată exclusă ziua de vineri. Şi tot aşa pînă luni.“ Dar nu v-aş sfătui să îi explicaţi asta vreodată curierului.

Să revenim. Vine SMS-ul, slavă celui ce s-a îndurat! Dar stai, ce scrie aici?! „Expediţia nr. 8976245698 la adresa XXX ajunge pe 23 noiembrie între orele 9-17”?! Cu alte cuvinte, sînt consemnat la adresă între aceste ore? Simplu şi legal, da. Curierul a zis clar, doar te-a anunţat înainte de ora 9. Ce ai de făcut? Să-ţi suni şeful să îi spui că nu mai ajungi azi la serviciu? Nu, mai bine îl sun pe Curier.

Curierul îţi răspunde, în SMS-ul primit e un număr de telefon care pare al lui. Îi spui că nu ai cum sta acasă pînă cînd va veni el, ai şi alte îndatoriri pe ziua asta. „Nu se poate să veniţi la mine la serviciu?“ plasezi tu o variantă de compromis. „Nu, eu răspund de o anumită zonă.“ „OK, nu se poate să veniţi după ora 16? Încerc să ajung acasă cît pot de repede.“ „Nu, am traseul făcut şi domiciliul dumneavoastră e mai degrabă pe circuitul de dimineaţă.“ „Bun, mai încerc eu, dar v-aţi făcut circuitul pe mîine? Că poate treceţi mîine după-amiază.“ „Bine“, se îndură Curierul, „vorbim mîine.“ Şi, zdrang!, mă trezesc cu un SMS cum că „Aţi fost căutat pe 23 noiembrie şi nu aţi fost găsit acasă”. Hei, nu m-a căutat nimeni, şi nu asta am discutat! Dar nu am cu cine vorbi, că SMS-ul e rece şi mut. O las aşa cum a căzut.

Dar cum am vorbit eu cu cel care citeşte acum aceste rînduri, aşa am vorbit şi cu Curierul a doua zi. Cînd am ajuns acasă, am intrat pe site să văd ce se întîmplă cu coletul meu. Nici nu mai fusese luat de către Curier. Am alergat degeaba de la serviciu să fiu mai devreme acasă. Curierul nici nu s-a mai gîndit la mine. Îşi permite.

Dar finalul nu e aici. Sîntem în 4 decembrie şi o comandă plasată pe 16 noiembrie nu a ajuns nici azi la destinatar. Probabil pentru că după ce m-au făcut să alerg degeaba pentru livrare, le-am scris un e-mail în care le-am dorit falimentul. Ce credeţi că s-a întîmplat? Hai, nu e greu. Nu m-a mai căutat nimeni! Coletul meu e la Curier, care mă pedepseşte! Dar de ce să mă consider aşa de important?! Poate a uitat de mine, păcătosul neînsemnat şi cu banii luaţi...

Să reţinem deci: nu vă legaţi de firma de curierat. Ea are o programare mai presus de înţelegerea voastră. Are un circuit sfînt, care curbează spaţiul şi timpul muritorului după cum vrea Curierul. Curierul te aude sau nu, nu ştii niciodată. Şi te poate pedepsi sau te poate ignora, nici asta nu ştii, pentru că oricum eşti un vierme de la care deja a luat banii.

Post scriptum. Două lucruri. Dacă e cineva curios de ce firmă de curierat e vorba, îi spun. E una care se cheamă DPD, dar nu ştiu dacă e important; mă tem că toate sînt la fel, în condiţiile în care Protecţia Consumatorului nu intervine.  

Al doilea lucru e despre Poşta Română. Domnilor, încep să o reevaluez în acest caz!

pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.
Afis KHS 2022 jpg
Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show-emoții, adrenalină!
Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.
FOTO 1 PRONOSPORT jpg
Istoria pariurilor pe fotbal
Profitînd de dezvoltările tehnologice, grafica și interfața au devenit mult mai rapide, depunerile s-au făcut instant în anii următori, iar retragerile sînt și ele foarte rapide.
afis general web jpg
Bauhaus – Form and Reform, un proiect care oferă publicului 4 evenimente inedite cu intrare gratuită
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.
KV Festivalul Povestirilor jpg
„Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica” concentrează drumul care unește România în trei zile de experiențe la București
Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București! La Muzeul Național al Țăranului Român, Festivalul Povestirilor de Via Transilvanica concentrează experiențele de pe drumul de 1.400Km, care unește România de la Putna la Drobeta Turnu Severin.
MoveMountains jpeg
Reșița aduce României un nou succes la UNESCO
Municipiul Reșița este primul oraș din România care se alătură, începând de astăzi, rețelei globale UNESCO „Learning Cities” („Orașe care învăță”), având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de mare anvergură.
happy asian woman smiling having fun beach jpg
7 beneficii uimitoare pe care le are lumina soarelui asupra organismului
Deși controversată, expunerea la soare are o serie importantă de beneficii asupra organismului.
tratamentedentareculaser jpg
3 simptome banale pentru care trebuie să consulți medicul
Este recomandat ca, dacă nu te simți bine, să fii atent la semnalele pe care ți le transmite organismul. Iată mai jos 3 simptome pentru care ar trebui să consulți cît se poate de repede un medic.
make up artist applying eyeshadow woman jpg
Secretele unui makeup fără cusur: ce trebuie să faci pentru un machiaj perfect și rezistent
Iată care sînt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru un ten perfect și trăsături evidențiate în cele mai bune moduri:
young beautiful blonde girl cares    Copy jpg
Secretele pielii perfecte: ce trebuie să faci pentru o piele frumoasă și sănătoasă
Altfel spus, cel mai bun sfat de frumusețe este să îți asculți corpul și să îi oferi lucrurile de care are nevoie.
Imagine featured jpg
Enola Holmes 2, noul film bazat pe seria autoarei Nancy Springer, se lansează spre finalul anului
Filmele ale căror scenarii sînt inspirate din cărți de succes rămîn o constantă și în lumea actuală a cinematografiei.
man plugging charger into electric    Copy jpg
5 motive să alegi o mașină electrică sau hibrid
În 2022, autoturismele electrice sau hibrid sînt o alegere tot mai populară în rîndul cumpărătorilor auto.

Adevarul.ro

Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos  Ilona Andrei jpg
Sondaj. PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. Ce diferențe sunt față de ultimul studiu sociologic
Ultimul sondaj al CURS, realizat zilele trecute, arată că PSD se bucură de o intenție de vot de 34%, în timp ce PNL este cu zece procente în spatele social-democraților
Evgheni Prigojin FOTO Profimedia
Evgheni Prigojin, ținut în frâu cu alt interlop
Oficialii ruși vor să mai stăvilească influența șefului grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin, finanțatorul așa-numitei armate private a lui Vladimir Putin.
barbat reflux gastric shutterstock 2039879552 jpg
Remedii la domiciliu pentru arsuri la stomac: 10 moduri de a scăpa de refluxul gastric
Arsurile la stomac se resimt în zona pieptului și apar atunci când acidul gastric se întoarce în esofag. Ele pot dura doar câteva minute sau pot provoca neplăceri și pe durate mai mari.

HIstoria.ro

image
Trezirea naționalismului în Balcani
Vreme de secole, populațiile din Balcani au trăit în cadrul unor state multietnice, dinastice. Acest lucru nu a determinat însă o omogenizare, fiecare populație fiind conștientă, însă, de faptul că vecinii ei vorbeau o limbă diferită, practicau altă religie și aveau un stil de viață diferit.
image
Rusia, pământul sfânt al Iluminismului francez
Emergența rapidă a Rusiei ca mare putere europeană s-a petrecut într-o perioadă în care gânditorii Iluminismului european chestionau teme fundamentale, legate de natura societății și a guvernului: care este cea mai bună formă de guvernare, autocrația sau guvernul reprezentativ
image
Planul în 10 puncte de comunizare a României din martie 1945
În timp ce Armata Română participa, alături de cea sovietică, la luptele din Ungaria și Cehoslovacia, partidul comunist, încurajat de Moscova, dădea asaltul final pentru acapararea puterii.