O minte s─ân─âtoas─â dup─â un sport s─ân─âtos!

Anchet─â
17 noiembrie 2010
O minte s─ân─âtoas─â dup─â un sport s─ân─âtos! jpeg

(ancheta a apărut în Dilema veche nr. 82 / 2005)

1. Ce sport a┼úi f─âcut ├«n tinere┼úe?
2. Ce nu suporta┼úi ├«n sportul de azi?
3. Care spectacol sportiv v-a r─âmas ├«ntip─ârit ├«n minte?
4. Sportivul preferat.

Adriana BABEŢI

1. Gimnastic─â ritmic─â (la Palatul Pionierilor), atletism (├«n ┼čcoala general─â) ┼či canotaj (la facultate).
2. Vulgaritatea unor galerii, mitoc─ânia unor patroni, antrenori ┼či chiar sportivi; dispari┼úia unui tip de gra┼úie inteligent─â ┼či a unei moralit─â┼úi pe care sportul, ca orice tip de joc, le presupune.
3. Seara campionilor, meciul de la Timi┼čoara dintre Rom├ónia - Brazilia ÔÇÖ94. ┼×i o mai veche imagine a galeriei timi┼čorene, c├«nd ├«ntr-o noapte Poli a luat o b─âtut─â magnific─â, ├«n c├«ntecele ┼či ├«ncuraj─ârile a mii ┼či mii de oameni mura┼úi de ploaie.
4. Paolo Maldini.

Lucian BOIA

1. Mi-a pl─âcut ┼či ├«mi place foarte mult s─â ├«not, f─âr─â a fi ├«ns─â un profesionist. ┼×i merg foarte mult pe jos. Cel mai bine g├«ndesc plimb├«ndu-m─â. Dar asta ┼úine de o anume igien─â a vie┼úii.
2. Importan┼úa ┼či puterea banului. Dar asta nu prive┼čte exclusiv sportul. ├Äntotdeauna lumea a fost dominat─â de bani, puterea banului era ├«ns─â mereu contrabalansat─â de ceva ├«n societ─â┼úile tradi┼úionale ┼či chiar ├«n cele occidentale ale secolului XIX. Ast─âzi nici religia, nici patriotismul, democra┼úia ├«ns─â┼či nu mai func┼úioneaz─â f─âr─â bani.
3. Jocurile olimpice, campionatele mondiale... Mă interesează competiţia în sine, nu un sport sau o anume confruntare.
4. Nu cred că m-a impresionat vreodată un sportiv atît de mult.

Emil BRUMARU

1. Am jucat fotbal, am fost portar ÔÇô aveam bune reflexe - sau bec, adic─â funda┼č. Am mai jucat volei ┼či am f─âcut-o foarte bine: scoteam mingi prin rostogolire pe spate. Era spectaculos, se uitau fetele la mine...
2. Faptul c─â fotbali┼čtii au cele mai mi┼čto femei. S├«nt invidios pe ei.
3. Eram pu┼čti c├«nd s-a transmis la radio meciul Bulgaria-Rom├ónia; i-am b─âtut cu 1-0 la ei acas─â. Urm─âresc ├«ns─â toate meciurile Braziliei ┼či, bine├«n┼úeles, sporturile feminine, mai ales voleiul pe plaj─â. ├Ämi place, dup─â ce marcheaz─â c├«te un punct, cum se bat ele peste fund.
4. Una dintre surorile Williams, cea gras─â, ┼či Lance Armstrong.

Neagu DJUVARA

1. Sport fac ┼či acum. ├Än copil─ârie, la Sinaia, am f─âcut sky ┼či, mai t├«rziu, mergeam ├«n fiecare an c├«te o lun─â ├«n Alpii francezi. Tot ├«n copil─ârie am ├«nv─â┼úat s─â c─âl─âresc la ni┼čte unchi de-ai mei de la ┼úar─â. ├Än Africa, unde am tr─âit 23 de ani, am f─âcut c─âl─ârie zilnic. Am ├«nfiin┼úat chiar un club de echita┼úie care la ├«nceput avea numai doi cai ┼či care apoi a ajuns la 75 de cai.
2. V├«nzarea ┼či cump─ârarea fotbali┼čtilor. ├Ämi pl─âcea c├«nd echipele de fotbal aveau juc─âtori na┼úionali.
3. Concursurile de bob de la Sinaia din tinere┼úea mea.
4. Boris Becker.

Nora IUGA

1. Am f─âcut ├«not la ┼×coala de ├Änot de la Sibiu. Eram foarte bun─â. Pe la 17 ani puteam traversa Lacul Her─âstr─âu dus-├«ntors dintr-o suflare.
2. Nu-mi plac conflictele, acel frecu┼č al intereselor care, de fapt, exist─â la toate nivelurile societ─â┼úii. Inclusiv ├«n lumea scriitorilor.
3. Toate campionatele mondiale de fotbal, unde ┼úin cu Brazilia. ├Ämi amintesc un astfel de meci dintre Brazilia ┼či Anglia pe c├«nd b─ârbatul meu ├«nc─â mai tr─âia. El ┼úinea cu Anglia, dar a ├«nvins Brazilia. Ce-a mai fost ├«n familia noastr─â atunci!
4. Bj├Ârn B├Ârg, Boris Becker (cred c─â ├«n spatele privirii sale at├«t de reci se ascundea un suflet emotiv), Beckenbauer ┼či, bine├«n┼úeles, Ruud Gullit, dup─â care am fost ├«nnebunit─â c├«nd juca la AC Milan.

Aurora LIICEANU

1. Am f─âcut floret─â la Facultatea de Filozofie pentru c─â m─â fascina acea ├«ntret─âiere dintre un tip de mi┼čcare artistic─â ┼či sport. De altfel, ├«n copil─ârie, ├«ncep├«nd cu clasa a V-a, mersesem c├«┼úiva ani la o ┼čcoal─â de balet. Am mai f─âcut ┼či sky.
2. Expresia colectiv─â, gregar─â a pl─âcerii, moda galeriilor ┼či a grupurilor mari. Topirea individului ├«n mul┼úime m─â sperie ┼či m─â deranjeaz─â.
3. Olimpiada de la Atena, pentru felul ├«n care grecii ┼či-au regizat simbolurile na┼úionale, o form─â elegant─â a nevoii moderne ca prin sport s─â se recupereze identitatea na┼úional─â.
4. Elisabeta Lip─â ┼či Marius Urzic─â, pentru echilibru ┼či decen┼úa prezent─ârii.


Nicolae MANOLESCU

1. Foarte multe, dar numai sporturi de p─âm├«nt: fotbal, handbal, volei, tenis ┼či atletism, mai exact, 100/200 m ┼či triplu-salt.
2. Caracterul de divertisment ┼či latura lui comercial─â exagerat─â. ├Än general, nu cred c─â sportul are leg─âtur─â cu comer┼úul. Comer┼úul falsific─â sportul, v├«nzarea de juc─âtori de fotbal fiind, de fapt, o v├«nzare de sclavi. Clubul este st─âp├«nul lor.
3. Meciul din Liga Campionilor de acum cîţiva ani: Manchester United- Deportivo La Coruña, scor final 4-3.
4. Moser, handbalistul de la ├«nceputul anilor `60. Apoi urmeaz─â foarte mul┼úi: P├ęl├ę ┼či Dobrin, Pete Sampras ┼či Ilie N─âstase, Bikila Adebe ┼či Carl Lewis, ├«not─âtorul Mark Spitz ┼či aceast─â extraordinar─â Elena Isinbaeva.

Angela MARINESCU

1. Mama mea a fost profesoar─â de Educa┼úie fizic─â ┼či campioan─â na┼úional─â la sky ┼či la ├«not.
Eu am f─âcut gimnastic─â la sol ÔÇô eram cea mai bun─â din Arad -, ├«not ┼či volei.
2. Ridicarea ┼čtachetei dincolo de posibilit─â┼úile omene┼čti.
3. Nadia Com─âneci c├«┼čtig├«nd la Montr├ęal.
5. Ayrton Sena.

Mircea MARTIN

1. Am jucat volei ┼či fotbal, am f─âcut nata┼úie (de performan┼ú─â).
2. Cinismul, lipsa de cavalerism, mitoc─ânia, vulgaritatea incomensurabil─â, ziari┼čtii sportivi care scriu ┼či vorbesc interminabil despre Becali ┼či Ne┼úoiu etc.
3. Olimpiada de la Atena.
4. Cristi Chivu.

Dan C. MIH─éILESCU

1. Toat─â copil─âria am fost funda┼č sau portar, de┼či to┼úi m─â adorau ca arbitru. Jucam fotbal pe ┼×oseaua Giurgiului ┼či odat─â am fost chiar la o preselec┼úie la clubul Rapid, la maestrul Ureche. Mai t├«rziu, mama s-a m─âritat cu antrenorul echipei de volei feminin al Fabricii de Ulei Muntenia. Am iubit apoi toat─â via┼úa voleiul, dar nu am fost bun dec├«t de ridic─âtor, eram prea scund pentru a fi tr─âg─âtor.
2. Temporizarea ┼či blaturile.
3. Meciul ├«n care P├ęl├ę a dat un gol de la 18 m lob├«nd mingea peste zid ┼či l─âs├«ndu-i pe to┼úi, adversari ┼či coechipieri, spectatori. Am visat acel gol de nenum─ârate ori. Ar mai fi ┼či finala Ligii Campionilor dintre AC Milan ┼či FC Liverpool de anul acesta.
4. Cel care tenteaz─â Everestul.

Andrei OI┼×TEANU

1. Handbal, pe post de portar.
2. Mitoc─ânia, xenofobia, vulgaritatea ┼či agresivitatea suporterilor pe stadioane. Nici conduc─âtorii de cluburi nu stau mai bine la aceste capitole. De fapt, ei se creaz─â ┼či se poten┼úeaz─â reciproc. Apari┼úia (┼či supravie┼úuirea) ├«n fotbalul rom├ónesc a unor indivizi de teapa lui Dragomir, Sechelariu, Becali etc. nu putea s─â aib─â alt efect. S-a ajuns, totu┼či, la un punct inacceptabil. Oric├«t de mitocani s├«nt, de pild─â, suporterii din nucleul dur al galeriei echipei Steaua, ei au ajuns s─â cear─â demisia ÔÇťm├«rlanului de Gigi BecaliÔÇŁ. M─â mai deranjeaz─â faptul c─â, ├«n general, jurnali┼čtii din presa sportiv─â ignor─â aceast─â situa┼úie. S├«nt ├«ntregi emisiuni sportive la TV ├«n care se discut─â ore ├«n ┼čir dac─â a fost ofsaid sau nu, daca a fost fault sau nu, dar nu se aloc─â nici un minut faptului c─â, pe stadioane, se huiduie imnul unei ┼ú─âri str─âine, se scandeaz─â ÔÇťAfar─â, afar─â/ Cu ungurii din ┼úar─âÔÇŁ, se afi┼čeaz─â benere uria┼če cu textul ÔÇťUn milion de ciori, o singur─â solu┼úie: AntonescuÔÇŁ, se r─âcnesc obscenit─â┼úi, se organizeaz─â b─ât─âi cu poli┼úi┼čtii ┼či jandarmii etc. etc. Aceste fapte nu exist─â nici pentru conducerile cluburilor, nici pentru antrenori, nici pentru sportivi, nici pentru publici┼čtii de sport. Dac─â nu declan┼č─âm rapid o campanie na┼úional─â (un fel de ÔÇťCoali┼úia pentru un sport curatÔÇŁ), ├«n care s─â fie implica┼úi sportivi, ziari┼čti, formatori de opinie, organiza┼úii civice ┼č.a.m.d., ruina performan┼úelor etice ale sportului rom├ónesc va atrage dup─â sine ruina performan┼úelor sportive. Deja acest fenomen este vizibil.
3. Atletismul, mai ales la olimpiade. Poate pentru c─â seam─ân─â destul de mult cu tipul meu de activitate intelectual─â: te antrenezi singur, ne┼čtiut de nimeni, timp de ani de zile, pentru o performan┼ú─â (sau un e┼čec) de c├«teva minute.
4. Atletul american de culoare Jesse Owens. La Olimpiada de la Berlin, din 1936, ÔÇ×maimu┼úaÔÇŁ (cum ├«l numea propaganda nazist─â) a spulberat teoriile na┼úional-socialiste privind superioritatea rasei ariene. Sub privirile turbate ale lui Hitler, el a c├«┼čtigat patru medalii de aur la toate probele la care a concurat.

Mihai OROVEANU

1. Am f─âcut atletism ├«n lotul na┼úional, mai exact aruncarea cu ciocanul. Ca sporturi ÔÇ×adjuvanteÔÇŁ am practicat haltere, lupte, tir, c─âl─ârie ┼či para┼čutism. De la acestea dou─â din urm─â am fost dat afar─â din cauza greut─â┼úii. Am fost ┼či campion la rugby ├«n na┼úionala de juniori, rugby-ul fiind pasiunea mea absolut─â.
2. Galeriile ┼či fotbali┼čtii, pentru c─â alearg─â cu pieptul scos ├«n fa┼ú─â ┼či pe c─âlc├«ie ca ni┼čte comisari de poli┼úie.
3. Toate ├«ntrecerile de atletism.
4. Lia Manoliu ┼či Lance Armstrong.

Dan PERJOVSCHI
 
1. ├Änot ┼či s─ârituri ├«n ap─â. La Sibiu. La Baia Popular─â. C├«nd s─âream prost primeam de la antrenorul meu sas o nuia peste fund, c├«nd s─âream bine o tablet─â de glucoz─â.
2. Cazinourile pictate, ca la Doroftei, pe spate.
3. Lance Armstrong.
4. Ladislau B├Âl├Âni.

Tia ┼×ERB─éNESCU

1. Am f─âcut handbal la ┼×coala Sportiv─â nr. 2, unde l-am avut coleg pe Cristian Ga┼úu ┼či antrenor pe Frederic Spier. Am mai jucat ┼či tenis de c├«mp.
2. Vulgaritatea, agresivitatea, violen┼úa.
3. Maratonul c├«┼čtigat de Lidia ┼×imon la Campionatul Mondial de Atletism de la Montr├ęal din 2003. A fost o curs─â senza┼úional─â cap-coad─â: pe ultimul km ┼či-a dat jos ┼čapca, ┼či-a turnat ap─â ├«n cap ┼či a ┼ú├«┼čnit printre cele dou─â japoneze din fa┼úa sa. A fost fantastic.
4. Ionela T├«rlea, tenismena Justine Hein-Hardenne, Leon Rotman, primul canoteur rom├ón care a c├«┼čtigat, la sf├«r┼čitul anilor `50, dou─â titluri olimpice, Iolanda Bala┼č, Nadia Com─âneci, Cristian Ga┼úu ┼či Florea Dumitrache.

Mihai ┼×ORA

1. ├Än liceu am f─âcut canotaj pe Bega. Am f─âcut ┼či ├«not, dar nu la modul profesionist. Acum merg pe jos ├«ntre 5-10 km zilnic.
2. Exploatarea comercial─â. ├Än tinere┼úea mea valoarea sportivilor nu se calcula ├«n bani.
3. Finala Cupei Campionilor dintre Steaua ┼či Barcelona din 1986. A fost un meci extraordinar.
4. Ilie N─âstase ┼či Helmut Duckadam.

a consemnat Marius CHIVU

serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio Rom├ónia Muzical ÔÇô 25. Recital sus╚Ťinut de violonistul R─âzvan Stoica ╚Öi pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
To╚Ťi cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar c├«teva click-uri distan╚Ť─â, la orice salon ├«╚Öi doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE jpeg
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca Rom├ónia s─â devin─â o ╚Ťar─â cu un trafic rutier mai sigur, prin┬áreducerea progresiv─â a num─ârului victimelor accidentelor rutiere.
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ jpeg
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ
├Än 2022, Funda╚Ťia Superbet este din nou al─âturi de revista cultural─â, sus╚Ťin├«nd organizarea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele┬áDilema vecheÔÇŁ.
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino? jpeg
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino?
S├«nt foarte multe jocuri, foarte multe posibilit─â╚Ťi, iar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor, exist─â riscul s─â te sim╚Ťi pu╚Ťin st├«njenit, s─â nu ╚Ötii exact ce s─â te joci ╚Öi s─â ├«nchei sesiunea cu un gust amar.
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai  Zevo te inspir─â jpeg
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai. Zevo te inspir─â
Iubitoarele ╚Öi iubitorii de fashion vor g─âsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu aten╚Ťie la detalii ╚Öi cu designuri inedite - GEN╚ÜILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
├Ämbr─âc─âmintea de protec╚Ťie ╚Öi echipamentul personal de protec╚Ťie (EIP) reprezint─â o caracteristic─â de siguran╚Ť─â esen╚Ťial─â ├«n orice loc de munc─â, iar industria alimentar─â nu face excep╚Ťie.
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â?
Pentru ca ╚Ťinutele tale s─â arate perfect, merit─â s─â ├«nve╚Ťi arta purt─ârii botinelor ╚Öi cizmelor.
Moda de vară   Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendin┼úe ├«n materie de ┼úinute estivale s├«nt extrem de ofertante, d├«ndu-┼úi posibilitatea de a jongla cu creativitatea ┼či de a-┼úi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor
├Än ultimii cinci ani, tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi de jocuri de noroc au mutat distrac╚Ťia ├«n online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie jpeg
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie
S├«nt c─âr╚Ťi care ├«╚Ťi schimb─â total viziunea despre lume, iar ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ este una dintre ele.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â?
Pentru a-╚Ťi u╚Öura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care s─â te ajute s─â toaletezi elementele de vegeta╚Ťie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi f─âr─â eforturi fizice prea mari.
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg
De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?
Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane.
Cînd nu se poate produce alăptarea jpeg
Cînd nu se poate produce alăptarea
Există situaţii în care alăptarea nu se poate produce, din varii motive, fie aparţinînd mamei, fie nou-născutului.
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor jpeg
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor
Cu un plan financiar scris ╚Öi elaborat, va fi mai u╚Öor s─â v─â planifica╚Ťi rambursarea banilor pe care trebuie s─â-i ├«mprumuta╚Ťi.
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate jpeg
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate
Este important s─â asociem corect preparatele festive cu licorile care le poten╚Ťeaz─â aroma.
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â jpeg
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â
╚śtiai c─â exist─â┬ácursuri de dezvoltare personal─â┬áconcepute special pentru adolescen╚Ťi?
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â? jpeg
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â?
Pentru a te asigura c─â de fiecare dat─â c├«nd faci plata factura electrica online pl─âte╚Öti sume c├«t mai mici de bani, este bine s─â respec╚Ťi o serie de reguli.
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi! jpeg
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi!
Acest echipament pentru ├«nc─âlzirea locuin╚Ťei se remarc─â prin faptul c─â produce c─âldur─â f─âr─â s─â utilizeze combustibil, ci folosind pur ╚Öi simplu resurse din natur─â, precum apa, aerul ╚Öi solul.
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online? jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online?
Platformele online permit o dinamic─â mai accentuat─â ╚Öi un ritm de joc mai rapid, deoarece nu exist─â nici o interac╚Ťiune ├«ntre juc─âtori ╚Öi sistemele tehnologice.
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu
Aleg├«nd o central─â pe pele╚Ťi nu doar c─â vei face economii substan╚Ťiale ├«n buget, ci vei ajuta ╚Öi la protec╚Ťia mediului ├«nconjur─âtor.

Adevarul.ro

image
Colosul cenu┼čiu. Ce ascunde muntele de zgur─â, una dintre cele mai mari halde din Rom├ónia VIDEO
În vecinătatea combinatului siderurgic din Hunedoara, se află una dintre cele mai mari halde de zgură din România.
image
Un ┼čofer a r─âmas f─âr─â permis ┼či a fost amendat dup─â ce a sunat la 112 ca s─â anun┼úe c─â este ┼čicanat ├«n trafic
Un apel la 112 a luat o turnur─â nea┼čteptat─â pentru un b─ârbat de 37 de ani. Acesta apelase serviciul de urgen┼ú─â ca s─â anun┼úe c─â un ┼čofer ├«l ┼čicaneaz─â ├«n trafic, pe raza comunei br─âilene Viziru.
image
Afacere de milioane de euro l├óng─â un radar ce comunic─â direct cu baza Deveselu. ÔÇ×Nu s-a cerut avizul MApNÔÇŁ
MApN a dat in judecată Consiliul Judeţean Dolj după ce a autorizat construirea unui depozit in zona radarului din localitatea Cârcea. Instalaţia militară este importantă pentru apărarea aeriană a României. În spatele afacerii stă chiar primarul din Cârcea.