Joi, 25 aprilie, de la ora 19.00, bucureştenii se vor împărţi în trei categorii: cei care merg la Mark Knopfler, cei care se duc la Avishai Cohen şi cei care ies la terasă/aleg Cineclubul Film Menu/rămîn pe dinafară. Dacă încă nu ştiţi din care categorie să faceţi parte, iată 10 motive pro-Avishai:

1. E cel mai bun basist israelian de jazz. Şi unul dintre cei mai buni din lume.

2. E multilateral dezvoltat: cîntă la contrabas, bass electric, pian. Şi din voce.

3. Uneori, cîntă fără cămaşă. (îmi cer scuze, dar chiar trebuia să scriu asta)

4. E singurul muzician de jazz pe care l-am văzut vreodată hipnotizîndu-şi publicul într-un asemenea hal, încît ar fi putut face şi stage diving, dac-ar fi vrut.

5. E liric, dar nu siropos.6. Are simţul umorului.7. Şi ritm.8. La Festivalul de jazz de la Gărâna, s-a întors pentru încă vreo 7 bisuri, în timp ce publicul se adunase în faţa scenei şi nu-l mai lăsa să plece.9. Dacă nu l-aţi mai văzut, atunci nu trebuie să rataţi concertul de la Sala Radio, căci se va vorbi despre el multă vreme după. Dacă l-aţi mai văzut, atunci sînteţi deja convinşi, iar lista asta nu e pentru dvs.10. Nu trebuie neapărat să vă placă jazz-ul ca să veniţi la concertul lui Avishai. E de-ajuns să vă placă muzica bună.