Recomandările săptămînii

31 august 2015   Dileme on-line

Dilema veche de săptămîna aceasta vă propune un dosar cu o temă actuală și care ne privește pe toți, într-o mai mare sau mai mică măsură: Rețelele de socializare. Puteți citi texte și opinii de Teodor Tiță, Luiza Vasiliu, Teodor Baconschi, Diana Neagu și alții.

Andrei Pleșu în Jurnal de vacanță spune de ce "o săptămînă pe o insulă din Grecia i se pare mai sigură decît viața de zi cu zi în București". 

Tema imigranților ține prima pagină a ziarelor. Valeriu Nicolae își scrie povestea de fugar, din 1993. Cătălin Ștefănescu ne amintește cum am devenit occidentali. Iar Cristian Ghinea trece în revistă cîteva Gînduri pe invers despre migrație.

George Banu ne amintește de un Cehov uitat.

Dacă vreți să aflați cum a fost la festivalurile Luna Plină de la Biertani și La Divanul de la Cetate, citiți textele semnate de Aron Biro și Ana Maria Sandu.

Oana Stoica face o invitație la teatru: Tihna în regia lui Radu Afrim (după romanul omonim al lui Attila Bartis) de la Teatrul Național din Tg-Mureș, pe care îl puteți vedea în cadrul Festivalului național de la București luna viitoare.

Mai multe