Citirea de carte

Nu e suficient să citim, important e să avem...

Cred că îndemnul uşor propagandistic „Citiţi, băieţi, numai citiţi!“ nu trebuie să inducă o iluzie. Nici celor cărora li se adresează, nici celor care îl propagă. După ce-l rostim, onest ar fi să adăugăm, chiar dacă numai în...

citiţi

Radu PARASCHIVESCU:  Nedreptate şi sfială

Romeo Aurelian ILIE:  Arta de a fi librar

Ce am putea citi

Ce voi citi vara asta?

Tema săptămînii:
Citirea de carte
 

Sever VOINESCU | Citirea de carte

Uşor, de vară...

 
 

Lectura de vacanţă nu este numai un loisir. Citim de plăcere nu doar pentru că, peste an, am citit de nevoie. Dar, vara, citim în general ceea ce ne place, ceea ce ne interesează, ceea ce ne provoacă. Este un fel de regăsire a unui sine ocultat de agenda zilnică a lucrului care aduce pe masă pîinea de fiecare zi.

citiţi

Romeo Aurelian ILIE | Citirea de carte

Arta de a fi librar

 
 

Există printre noi oameni care au rămas fideli informării tradiționale, oameni care preferă cărțile Internetului sau care pur și simplu sînt vrăjiți de mirosul unei cărți nou tipărite. I-am putea numi eroii cărților.

citiţi

Mircea VASILESCU | Citirea de carte

E suficient să citim, nu e important suportul lecturii

 
 

Cei mai mulți dintre ei sînt nemulțumiți că nu se mai citește ce citeau ei, că, odată cu schimbarea suporturilor de lectură, se schimbă – a se citi se pervertesc – și gusturile, se strică lumea. Iar viteza de circulație a textelor pe care o au device-urile electronice de azi conduce automat la răspîndirea prostiilor, vulgarităților etc.

citiţi

Sever VOINESCU | Citirea de carte

Nu e suficient să citim, important e să avem experienţa lecturii

 
 

Cred că îndemnul uşor propagandistic „Citiţi, băieţi, numai citiţi!“ nu trebuie să inducă o iluzie. Nici celor cărora li se adresează, nici celor care îl propagă. După ce-l rostim, onest ar fi să adăugăm, chiar dacă numai în barbă: „Citiţi, desigur, dar nu vă păcăliţi că, dacă nu citiţi cărţi, chiar citiţi!“

citiţi

Citirea de carte

Ce am putea citi

 
 

I-am întrebat pe membrii redacţiei noastre ce ar recomanda dacă ar fi librari, cuiva care spune că vrea să cumpere nişte cărţi pentru a citi în vacanţă.

citiţi

Dan C. MIHĂILESCU | Citirea de carte

Cărţi pentru valiză, rucsac & nisip

 
 

Aici vacanţa înseamnă nu doar liniştire, aerisire, turism cultural, ascensiuni, piscină şi huzur pe terase, ci şi recuperare, recalibrare, frăgezire emoţională, informare şi încărcare spirituală.

citiţi

Citirea de carte

Ce voi citi vara asta?

 
 

Dacă aș putea pleca, vara asta, pe o planetă dintr-alte dimensiuni, unde ziua are cîte 100 de ore, orele au cîte 1000 de minute, iar concediul e de 1000 de zile nepăzite de șefi, unde Internetul nu bate, în schimb cîntă neîntrerupt mierlele, miroase a trandafiri în arșiță și curg rîuri de cafea turcească...

citiţi

Cezar PAUL-BĂDESCU | Citirea de carte

De ce aleargă un maratonist căruia nu-i place alergatul

 
 

Oricît de îndrăgostit ai fi de lectură, cititul cu sufletul la gură, biciuit de termenele foarte strînse, îți cam omoară plăcerea. Nu ai timp să savurezi textul, să reiei un pasaj care-ți place, să te oprești și să cugeți puțin pe marginea celor citite. Pentru un pasionat al lecturii, asta poate fi o metodă subtilă de tortură.

citiţi

Radu PARASCHIVESCU | Citirea de carte

Nedreptate şi sfială

 
 

Două sînt sentimentele care mă însoţesc de fiecare dată cînd îi invit pe oameni să se dea la o carte. Nu-mi dau seama care e mai puternic, mai influent, mai apăsător. Primul e nedreptatea; al doilea, sfiala. Le iau pe rînd.

citiţi

 

Letiția ILEA

cei din jurul tău

cei din jurul tău

ele au mari pasiuni
fitness-ul shopping-ul bîrfa

citiţi

Şerban AXINTE

Maria, la chiave!

Maria, la chiave!

A iubi = a alege drumul cel mai ocolit.

citiţi

Soluţie implementată de Tremend
SATI