Error.dll

10 mai 2015
Cafea cu Bradbury, Wallace, Sendak și alții jpeg

Ieri m-a pus dracu să dau un restart la laptop și, după ce-a pornit din nou, mi-a apărut o avalanșă de erori și n-am mai putut să deschid nici un program. Am căutat repede pe telefon ce-i cu erorile alea. Din fericire, nu erau viruși. Din nefericire, erau erori de Windows, care pot avea cauze multiple și-ți ia o grămadă de timp să-ți dai seama ce și cum. Sau cel puțin mie-mi ia o grămadă de timp. 

Lucram în Scrivener la un text mai lung, Scrivener-ul nu se mai deschidea, am văzut negru în fața ochilor. Am ieșit pîn-afară să iau o gură de aer și mi-am adus aminte de toate momentele alea cînd tehnologia m-a adus la disperare. Mi-am adus aminte de calculatoare blocate, documente pierdute inexplicabil, Windows-uri blege, fotografii dispărute în gaura neagră a unui recovery pe iTunes, înregistrări nesalvate, memoria mea din ce în ce mai slabă, înlocuită de memoria calculatorului, a telefonului, a cloud-ului. Am ajuns să avem un raport bizar cu tehnologia: dacă rămînem fără laptop cîteva zile e ca și cum am fi proaspăt eliberați din închisoare și trimiși acasă, dar constatăm pe drum că de fapt n-avem casă și rătăcim aiurea cîteva zile pînă ne ia cineva cu autostopul și ne duce în orașul cel mai apropiat.

Anul trecut, prin martie, un tip (știu asta din reconstituirile evenimentului) mi-a furat geanta în timpul unui concert. Aveam în ea: telefon, bani, carduri, buletin, cheile de la casă, o eșarfă neagră, căști. Era deja trei dimineața, nu știam numărul nici unuia dintre prietenii mei buni și nici nu voiam să deranjez pe nimeni, așa c-am mai stat la dans pînă pe la 7, apoi am ajuns acasă la o amică, am intrat pe Facebook și i-am scris prietenului căruia îi dădusem o copie după chei, mi-am schimbat parolele de la toate aplicațiile pe care le-aveam pe telefon (mail, Facebook, Instagram etc.), mi-am blocat conturile. Cel mai rău îmi părea rău de telefon, primul meu iPhone, luat la mîna a doua. Probabil că-n alte vremuri, femeile erau terorizate de ideea mariajului cu forța și visau noaptea că părinții le mărită cu un bătrînel odios. Eu visez că-mi fură cineva telefonul. Am impresia că avansarea civilizației e direct proporțională cu creșterea cantității de ridicol din viețile noastre. 

În cele din urmă, m-am întors la erorile mele, mi-am copiat folderul de Scrivener pe un hard extern, l-am transferat de-acolo pe alt laptop, am instalat Scrivener-ul pe celălat laptop și l-am conectat la Dropbox, ca să fiu sigură că nu rămîn fără text. Am închis laptopurile și telefonul și-am deschis

, însemnările lui Yoshida Kenko, un călugăr medieval japonez (din păcate, netraduse la noi):

„Nu poți avea încredere în nimic de pe lumea asta. Proștii își pun toată încrederea în lucruri, și astfel devin furioși și nefericiți.”

„Un om rezonabil nu va muri lăsînd în urmă obiecte de valoare. O colecție de obiecte vulgare arată prost, în timp ce unele bine alese ar sugera atașamentul futil față de lucrurile acestei lumi. Și e cu atît mai nepotrivit să lași în urmă o acumulare vastă. Vor avea loc lupte urîte după ce-o să mori și toată lumea o să vrea să pună mîna pe ceva. Dacă plănuiești să lași ceva unei persoane anume, atunci mai bine o faci cît încă mai ești în viață. 

Anumite lucruri sînt necesare pentru trailul de zi cu zi, dar un om n-ar mai trebui să aibă nimic altceva.”

„Se zvonea despre un călugăr novice din Inaba că are o fată frumoasă, iar mulți bărbați veneau să-i ceară mîna. Dar fata nu mînca nimic altceva în afară de castane și nu se atingea de cereale, așa că tatăl ei a decis că era prea excentrică pentru măritiș și i-a respins pe toți.”

image png
Despre îmbătrînire și alți demoni
Cum îți ascunzi ridurile și îți antrenezi corpul să fugi de semnele timpului și cît de bine le maschezi și le cosmetizezi.
image png
Cititori din lumea largă
Apoi m-am uitat pe pozele articolului și am realizat, iarăși previzibil, că majoritare erau cititoarele și în grupul newyorkez.
WhatsApp Image 2023 10 26 at 21 47 10 jpeg
FILIT e un roman în sine... și încă un roman foarte bun
literatura le rezolvă pe toate, tot de ceea ce oamenii nu sînt capabili...
image png
Noi, cînd se ceartă Polonia cu Ucraina
Recentul schimb de vorbe tari dintre Polonia și Ucraina a fost comentat la noi cu același clișeu cu care se comentează cam orice.
index jpeg 5 webp
Putin și Occidentul Al treilea război mondial?
„Rusia este o țară cu un viitor sigur; doar trecutul ei este imprevizibil.”
AMSandu NOU jpg
Feel good - după FILIT -
FILIT-ul e cea mai bună dintre lumile posibile pentru un scriitor, fie el la început de drum sau, din contră, consacrat.
Page Cover Viitorul În constructie 768x432 jpg
Cum își văd adolescenții viitorul? - Termenul pentru înscrieri s-a prelungit până la data de 11 OCTOMBRIE
Ne interesează cum te raportezi la locul în care trăiești, înveți, cum ți-l imaginezi peste ani și unde te vezi la maturitate.
AMSandu NOU jpg
Privirea ei pierdută, de copil neajutorat
Filmele și cărțile ne vorbesc de multe ori chiar despre viețile noastre, în asta stă puterea lor.
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
Politețe înainte de toate!
Îmi cer scuze doamnei căreia dl Iancu i s-a adresat nepoliticos pentru faptul că am publicat formula ireverențioasă.
Conversations jpg
Călătoria nu s-a desfășurat conform planului
Poți iubi mai mulți oameni în același timp?
De la Bacalaureat la dreptul moral jpeg
A fi ortodox, astăzi
Un grup de credincioși a lansat lumii o declarație cu privire la cea mai dureroasă problemă care rănește azi sufletul ortodoxiei: invazia Rusiei asupra Ucrainei.
Eu cum pot să ajut? jpeg
Eu cum pot să ajut?
Frică. Negare. Furie. Neputință. Îngrijorare.
Trei întrebări și o sugestie pentru pacifiștii zilei jpeg
Trei întrebări și-o sugestie pentru pacifiștii zilei
Descurajarea sau chiar împiedicarea propriului guvern să apere țara cu forțe armate cînd aceasta este atacată militar este pacifism?
Făcătorii de război – Scrisoare către frații mei în credință creștin ortodoxă jpeg
Făcătorii de război – Scrisoare către frații mei în credință creștin-ortodoxă
Nu există nici un fel de dispută între oameni care să justifice uciderea semenului nostru, căci în orice ucidere de om ucidem ceva esențial din opera lui Dumnezeu.
România pitită de lîngă Ucraina eroică jpeg
România pitită de lîngă Ucraina eroică
România e în linia întîi a UE în fața nebunului sîngeros de la Kremlin, dar se comportă sub conducerea lui Iohannis ca și cum ar vrea să se tragă mai în spate.
Viețile netrăite jpeg
Poveștile de lîngă noi
Fiecare avion duce cu el atîtea istorii de viață cîte locuri are ocupate.
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
COVID. Valul patru!
Am pus următorul gînd în colțul meu de rețea: „Fauci are dreptate cînd spune că, dacă vaccinările antivariolă și antipoliomielită ar fi fost însoțite de discuțiile nebunești de acum, aceste teribile boli n-ar fi fost astăzi eradicate. Recunosc, îmi e în continuare cu neputință să înțeleg atitudinile antivaccin...”
Alegeri fără zvîc  Pariem? jpeg
România analfabeților funcțional
Constatarea mea este că proporția de 44% analfabeți funcțional se verifică și în cazul adulților.
Viețile netrăite jpeg
Izolarea de după izolare
Poate că ochiul „izolatului”, ca și cel al străinului, vede mai mult și e mai cîrcotaș.
Cea mai bună parte din noi jpeg
Filme în care am locuit
Am înțeles cît de adînc reacționăm la familiaritate.
Viețile netrăite jpeg
Slobod la gură. Și la minte
Doi prieteni vechi și deja bătrîni vorbesc despre New York, viață și lume, ca altădată păpușile din Muppets.
Viețile netrăite jpeg
Puterea televizorului
Nemulțumirile au săpat adînc și discursul apocaliptic de la tv le-a alimentat decenii la rînd.
Viețile netrăite jpeg
Viețile netrăite
Înăuntrul nostru sălășluiesc o multitudine de vieți neîncercate.
De la Bacalaureat la dreptul moral jpeg
În apărarea celor 12 milioane de tăcuți
Obiceiul de a-i vitupera civic pe cei care nu răspund convocării la urne este o barbarie odioasă.

Adevarul.ro

image
NYP: Minciunile oamenilor de știință cu privire la pandemia COVID-19. Virusul care a omorât milioane de oameni, posibil creat de om
La patru ani de la izbucnirea pandemiei de Covid, în SUA se aduc acuzații de falsificare a adevărului de către oamenii de știință, iar dr. Fauci este arătat cu degetul pentru că a ținut cu „big pharma”.
image
Copii forțați de părinți să stea la cerșit pe vânt și ploaie, printre mașini, pe un drum din Buzău
Poliția a pus capăt chinurilor la care au fost supuși mai mulți copii și un adult cu handicap chiar de către cei care ar trebui să aibă grijă de ei. Două cupluri din comuna buzoiană Siriu, care aveau relație de concubinaj, și-au obligat copiii și nepoții, minori și un adult invalid, să cerșească
image
Profesoară în vârstă de 30 de ani, găsită vinovată după ce a făcut sex cu doi elevi minori. Ce îi scria unuia dintre tinerii de 15 ani VIDEO
O profesoară de matematică din Marea Britanie, în vârstă de 30 de ani, supranumită „Bunda Becky” de către elevi, a fost găsită vinovată pentru că a întreținut relații sexuale cu doi adolescenți. În fața instanței, ea a încercat să dea vina pe comportamentul elevilor.

HIstoria.ro

image
Amânarea unui sfârșit inevitabil
„Născut prin violenţă, fascismul italian era destinat să piară prin violenţă, luându-și căpetenia cu sine“, spune istoricul Maurizio Serra, autorul volumului Misterul Mussolini: omul, provocările, eşecul, o biografie a dictatorului italian salutată de critici și intrată în topul celor mai bune cărţi
image
Căsătoria lui Caragiale cu gentila domnişoară Alexandrina Burelly
Ajuns director la Teatrul Naţional, funcţie care nu l-a bucurat atât de tare precum credea, Ion Luca Caragiale a avut în schimb o mare şi frumoasă împlinire: a cunoscut-o pe viitoarea doamnă Caragiale.
image
Bătălia de pe frontul invizibil al celui de-al Doilea Război Mondial
La izbucnirea războiului, în 1939, în Marea Britanie exista pericolul formării unei puternice coloane a cincea. Agenții Serviciului britanic de securitate (MI-5) au reușit să neutralizeze rețele importante de simpatizați pro-germani din Regatul Unit.