⬆
Regimul artelor și munițiilor
Pagina 7
O privire rece asupra unui subiect cald
După Tatiana Niculescu, profilul lui Arsenie Boca are trei tușe fundamentale: o copilărie cel puțin dificilă, o aplicare către o interpretare sincretică a creștinismului și o influență inițială mai degrabă nefastă din partea mitropolitului Nicolae Bălan.
Gătindu-l pe Andy Warhol
Gob Squad analizează astfel în ce măsură arta poate păstra „esenţa unui timp“.
Despre caracterul memoriei genetice
Dar ce era „memoria genetică“? Cum anume – dincolo de genele ca atare – era codată memoria genetică?
În apărarea artei contemporane
Promovarea artei contemporane ar trebui să fie, dacă ne luăm după recomandările juriului de experți care au evaluat dosarul de candidatură al Iașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii, una dintre principalele preocupări ale Primăriei.
O viață postumă
Punctul de plecare simbolic al Zile-lor îl reprezintă, în trepte, lunile februarie și noiembrie ale anului 1974.
Ţinutul mamelor
În repertoriul companiei She She Pop, Ritualul primăverii formează un diptic cu Testament, ambele spectacole tratînd relaţiile cu părinţii.
„Ai nevoie de o anumită calitate a emoției“ - interviu cu actorul Vlad IVANOV
Factorul determinant în a accepta un rol este scenariul. Dacă mă convinge, îmi spune ceva și dacă aduce ceva puternic într-o piesă de teatru sau în film, atunci îl joc cu plăcere.
De ce atîta rîs?
Mă întreb: e un simptom de bătrîneţe sau de tristeţe? Rîsul în hohote mă exasperează, rîs agresiv şi nociv convivialităţii.
Distopii şi noile media
Recenta premieră a lui Bobi Pricop, Kepler-438b de Guillem Clua, este prima producţie a Teatrului Odeon din cadrul proiectului european Fabulamundi. Playwriting Europe.
Mică retorică a bețigașelor
Obiceiul asiatic cu care m-am acomodat foarte repede e mîncatul cu bețigașe.