#Swiperightpentrulectură, Asociația Prematurilor, terapie senzorială pentru copii
În fiecare luni, Dilema veche vă aduce #7veștibune din România, pentru a vă motiva săptămîna.
● 150 de copii cu deficienţe din județele Covasna și Brașov au beneficiat de sesiuni gratuite de terapie multisenzorială prin proiectul „Dr. Peștișor – terapeutul copiilor”. Acesta se desfășoară în cadrul unui proiect dezvoltat de Centrul de Cercetări Subacvatice și are ca scop îmbunătățirea abilităților de comunicare și relaționare pentru copiii cu tulburări din spectrul autist, sindrom Down sau deficiențe senzoriale și fizice.
● Asociația „Pe Stop” strînge donații pentru a le putea oferi, de 8 martie, femeilor fără posibilități, în loc de flori și mărțișoare, pachete lunare cu produse de igienă menstruală.
● Sub hashtag-ul #swiperightpentrulectură, Libmag prezintă personaje clasice din literatură sub forma unor profiluri de Tinder, pentru a fi mai aproape de publicul tînăr.
● Copiii și tinerii cu deficiențe de vedere își sporesc gradul de independență cu ajutorul terapiei prin escaladă. Asociația Climb Again este un ONG care, din anul 2014, oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă și consiliere psihologică pentru copiii și tinerii cu probleme.
● Diana Călin Gămulescu este consultant în comunicare, cu 17 ani de experienţă dobîndiţi în corporaţii, agenţii de publicitate şi PR şi antreprenoriat. Acum cinci ani a înființat Asociaţia Prematurilor, organizaţie prin care îi ajută pe părinţii care au copii născuţi prematur. Diana consideră, după propria experiență, că este extrem de dificil să ne vedem copiii la limita supravieţuirii, așa că a creat chiar și un centru de monitorizare a prematurilor după externare. Costurile totale pentru cele două, plus campaniile de promovare, ajung la 150.000 de euro anual, așa că 20% din impozitul pe profit ar fi un real ajutor.
● Cînd statul preferă să închidă săli de lectură și biblioteci, Ioana Irinciuc a reușit să transforme o un spațiu prăfuit într-un adevărat centru educațional pentru cei mici. Alături de Florența Ivan, bibliotecară și păpușar, oferă copiilor un loc unde vin cu plăcere să împrumute cărți, să citească sau să vadă spectacole de teatru de păpuși.
● 5AM Club este o inițiativă ce te ajută să devii mai matinal și să-ți organizezi programul mai eficient. Conceptul este originar din SUA, iar Dan Luca este fondatorul clubului în România, prezent aici de peste 5 ani. Cu un soft, traininguri, puțină motivație și o comunitate alături, 4000 de persoane se întîlnesc online, schimbă idei și își adună energie pentru ziua care urmează.
Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.