Record la plantări, aplicații care pot salva vieți, Harta Serviciilor Sociale
Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.
● În 2019, Asociația Recolamp a colectat, tratat și reciclat 1.914 tone de deșeuri din echipamente de iluminat, în creștere cu 70 % față de anul 2018.
● Elevii Şcolii Nr. 7 din Focșani confecţionează mărţişoare și felicitări de 8 Martie, pe care le-au pus deja în vînzare. Cîștigurile vor fi donate integral Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, pentru realizarea spitalului de oncologie pentru copii. Anul trecut, școala a donat asociației 3500 RON.
● La 43 de ani de la cutremurul din ‘77, avem 15 aplicații care pot salva vieți, dezvoltate gratuit de specialiștii Civic Labs, inițiativă a Code for Romania.
● United Way Romania a anunțat că va sprijini și anul acesta (al șaselea) „Ajungem Mari”. 850 de copii și tineri instituționalizați și din familii defavorizate din București și Ilfov vor avea acces la educație.
● Din bilanțul „Plantăm fapte bune în România”: 2019 a fost cel mai bun an din istoria inițiativei. 8.700 de voluntari au plantat peste 52 de hectare de puieți.
● Pe 13 martie, Citizen Next lansează prima platformă națională care centralizează toate serviciile sociale acreditate din România, specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil.
● Proiectul „Căsuța cu Cărți”, realizat în urmă cu doi ani de un preot constățean, reluat.
Nu uitați de formularul 230, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către ONG-uri ca cele de mai sus. S-a schimbat puțin formularul.
Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.