Pantofii murdari îi laşi la uşă

27 octombrie 2014
Arta de a îmbătrîni jpeg

Prima și prima dată a fost antrenorul Florin și o sală micuță, dar cochetă, de pe Precupeții Vechi, aflată foarte aproape de strada pe care locuiam. Bine făcut, vorbăreț și prietenos foc, m-a făcut să mă întorc și a doua oară și a treia și tot așa. Pînă mi-am intrat în ritm. Și am început să mă atașez de loc și să mă simt în largul meu acolo. Nu mai aveam senzația că mă duc să depun un efort, ci că îndeplinesc o rutină de viață.

Florin era simpatic și descurcăreț. Prinsese el șpilul că, dacă mai pescuiește și niște vedete care să transpire în sălița lui de sport, totul va fi bine pe termen lung. Fetele de la ASIA și alte glorii muzicale ale vremii s-au perindat pe acolo.

Habar n-am dacă Florin era un antrenor bun. Nici nu mă interesa. Eu mă duceam motivată și asta conta. Și mi-am convins și prietenele să vină cu mine. Au trecut așa mai bine de trei ani. Cu toate ale lor: lui Florin îi născuse nevasta, avea planuri mărețe pentru viitor, eu mă mutasem, dar nici prin cap nu-mi trecea să-l abandonez. Mă lipisem așa de tare de sala aceea, de parcă n-ar mai fi existat spaliere și biciclete și în altă parte. Și a venit momentul în care Florin a făcut prima schimbare. A lăsat vechea noastră rutină și a luat sălița de sport a unui hotel cochet să se ocupe de ea. Și-a adus și clientela veche. M-am ținut după el. Dar nu mai era același lucru. De multe ori bătea vîntul. Luam cheia de la recepție, deschideam și închideam singură sala după ce îmi făceam exercițiile. Florin intrase în niște mici afaceri imobiliare. Cu abdomenele și cu mișările noastre din picioare banii nici nu erau mulți și se adunau greu. Aproape că îmi doream în serile alea să nu-l mai găsesc la sală. Era stresat, vorbea ca o moară stricată și îmi venea să-i recomand eu lui niște serii de exerciții ca să poată să ia o pauză. Dar omul era chinuit. Își vînduse garsoniera și se apucase să cumpere niște terenuri pe lîngă București cu gîndul că o să dea lovitura. Își construia și o casă, iar mie mi se strîngea inima că îmi dădeam seama că se întinsese mai mult decît îl ținea plapuma. Ceva nu s-a legat și a renunțat la sala de la hotel, așa că etapa mea sportivă s-a terminat în glorie.

De atunci am tot făcut încercări, am aterizat în vreo două săli impersonale, care păreau mai degrabă niște camere de tortură decît niște locuri pe care să vrei să le vizitezi de cîteva ori pe săptămînă. În continuare cred că nu poți să transpiri în voie într-un loc în care nu-ți place.

Acum mă împrietenesc ușor-ușor cu un alt spațiu. Cred că îmi amintește de cel de pe Precupeții Vechi. Domn Profesor e tăcut și tăios. Dar are un ochi de vultur. Dacă te pune dracul să nu faci exercițiile ca lumea te vede și atunci cînd ai senzația că e acaparat cu totul de un filmuleț la care se uită pe telefon. Mi-a explicat de la prima întîlnire:

– Nu se face așa, cine v-a zis că e bine?

Am îngăimat ceva, mai mult pentru mine.

– Uitați, pentru spate, trebuie să faceți asta și asta. Și o să vă fie bine.

Am înțeles din prima: tot ce știam era greșit. Complet.

În fond, poate ăsta e secretul. Cînd intri într-o poveste nouă îți lași pantofii (adidașii) plini de noroi la ușă. 

ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți
DilemaVeche (2) (2) jpg
10 dintre cele mai importante "remontadas" din istoria fotbalului
FC Barcelona a reușit cea mai impresionantă „remontada” din topul nostru.
IQOS x DIPLOMA 11 jpg
DIPLOMA Show sărbătorește 10 ani. IQOS susține industriile creative ca partener pentru al patrulea an consecutiv
La a X-a ediție a festivalului, vor fi reprezentate 16 specializări, de la arhitectură și peisagistică, arte grafice, design de produs și fashion, pînă la artele clasice - pictură și sculptură.
MS jpg
Soră profet și soldat
Un cîntec acoperă dealuri în Donbas
MCER3 jpg
Muzeul Cărții și Exilului Românesc a fost inaugurat la Craiova
De altfel, una dintre strategiile Consiliului Județean Dolj este de a readuce la viață clădirile de patrimoniu.
Saltele: cheia supremă pentru un somn de calitate și o sănătate excelentă
Pentru a vă păstra salteaua mulți ani de acum înainte, ar trebui să urmați cîteva reguli simple de îngrijire.
Limbă, tehnologie și cultură  Crearea de punți într o lume globalizată png
Limbă, tehnologie și cultură: Crearea de punți într-o lume globalizată
În concluzie, limbă, tehnologie și cultură joacă un rol vital în crearea de punți într-o lume globalizată.
pompa de caldura aer apa monobloc bricolaj market 1 jpg
Cumpără o pompă de căldură aer-apă monobloc de la Bricolaj Market!
Ești pregătit să faci față eficient necesităților tale de încălzire pentru locuință? Verifică ce găsești pe site-ul Bricolaj Market!
unnamed 2 jpg
serile Enayati Medical City png
Serile Enayati Medical City - a VI-a ediție
Continuăm seria evenimentelor Serile Enayati Medical City cu cea de-a VI-a ediție, care va avea loc miercuri, 27 septembrie, ora 19.00, în incinta Enayati Medical City din sectorul 1.
dream prints 1 png
Ce semnificație au culorile în alegerea tapetului și în crearea unei atmosfere de vis?
Nuanțele pe care le alegem pentru a decora locuința au capacitatea de a modela în mod semnificativ stările noastre emoționale.
beneficiile angajarii unui avocat specializat in dreptul muncii1 jpg
Beneficiile angajării unui avocat specializat în dreptul muncii
Dreptul muncii acoperă și protecția împotriva discriminării și abuzurilor la locul de muncă.

Adevarul.ro

image
Criticile unui american îndrăgostit de România. „Acele creaturi cretacice cred că mai trăim sub Ceaușescu“ VIDEO
Un american a povestit pe YouTube lucrurile care le detestă la țara sa adoptivă, România. Totuși, el susține că se simte bine aici și că este îndrăgostit de România, dar nu poate închide ochii la unele probleme.
image
Dr.Vlad Ciurea, despre un obicei banal care poate ucide: „Este adevărat, mai ales dacă persoana este și hipertensivă”
Deși la prima vedere poate părea inofensivă, o ceartă între două persoane se poate încheia tragic. Emoțiile puternice și furia creează condițiile propice unei afecțiuni, care, în unele cazuri, poate fi fatală.
image
Motivele pentru care România are apartamente nelocuite. „Nu ține de vreo criză imobiliară“
Tot mai multe locuințe sunt nelocuite în marile orașe ale României, deși criza imobiliară despre care vorbesc mulți nu a sosit, cel puțin deocamdată. La mijloc ar fi vorba despre alte fenomene.

HIstoria.ro

image
Ce a însemnat România Mare
1 Decembrie 1918 a rămas în mentalul colectiv ca data la care idealul românilor a fost îndeplinit, în fața deschizându-se o nouă etapă, aceea a conștientizării și punerii în aplicare a consecințelor ce au urmat acestui act, crearea României Mari.
image
Trucul folosit Gheorghiu-Dej când a mers la Moscova pentru ca Stalin să tranșeze disputa cu Ana Pauker
Cînd merge la Moscova pentru ca Stalin să tranşeze în disputa cu Ana Pauker, Dej foloseşte, din instinct, un truc de invidiat.
image
Sfântul Andrei și Dobrogea, între legendă și istorie
Îndelung uitate de către establishment-ul universitar românesc, studiile paleocreștine încep să își facă din ce în ce mai clară prezența și la noi. Încurajarea acestor studii și pătrunderea lor în cadrul cursurilor s-au dovedit lucruri absolut necesare. Ultimii ani au dus la noi dezvăluiri arheologice privind primele comunități paleocreștine (paleoeclesii) din Scythia Minor (actuala Dobrogea), conturând două ipoteze și direcții de cercetare pentru viitor: ipoteza pătrunderii pe filieră apostolic