Lecturi obligatorii sau lecturi esenţiale?
Dilema veche de săptămîna aceasta vă propune un dosar despre lecturile școlare obligatorii. Adina Popescu a vrut să afle ce fel de opere literare citesc copiii noștri şi ce le mai spun lor astăzi. Profesori și elevi răspund la întrebarea cum ar putea deveni o lectură obligatorie una de plăcere și care mai este rolul profesorului de limba română, în condițiile în care tot ce contează sînt examenele de capacitate și de bacalaureat, transformate în adevărate isterii naționale.
Andrei Pleșu crede că e loc pentru speranță și vorbește despre niște oameni tineri, școliți și eficienți pornind de la o conferință Expert Forum.
Ovidiu Nahoi a stat de vorbă cu vicepreședintele Comisiei Europene, Maroš Šefčovič, despre perioada crucială în care se află Uniunea Europeană, obiectovele următoare și mesajele principale transmise decidenților români.
Festivalul internațional de Film de la Rotterdam s-a încheiat de curînd. Despre atmosferă și filmele românești prezente scrie Anca Fronescu.
Cristina Hermeziu a citit cartea Lolei Lafon, La petite communiste qui ne souriait jamais, o ficțiune complexă brodată pe destinul Nadiei Comăneci. E vorba despre un bestseller fulgerător, care a vîndut în timp record peste 50.000 de exemplare în Franța.
Cristian Ghinea și Matei Martin scriu despre Jocurile Olimpice de la Soci.
Iaromira Popovici a realizat un reportaj despre un subiect cît se poate de actual: naștere naturală sau cezariană?