Enola Holmes 2, noul film bazat pe seria autoarei Nancy Springer, se lansează spre finalul anului

12 august 2022
Imagine featured jpg

Filmele ale căror scenarii sînt inspirate din cărți de succes rămîn o constantă și în lumea actuală a cinematografiei. Pe lîngă romanele clasice ale unor autori foarte cunoscuți, apar însă tot mai multe filme bazate pe cărți ale unor scriitori contemporani. 

Este și cazul seriei de filme Enola Holmes, bazată pe cărțile The Enola Holmes Mysteries semnate de Nancy Springer. Există deja 7 astfel de cărți (cea mai recentă fiind lansată în anul 2021), iar publicul din România le poate descoperi traduse în seria Enigmele Enolei Holmes.

Nancy Springer este o autoare americană de fantasy, literatură pentru tineri, mister și Science Fiction, cu o mare densitate de cărți publicate - peste 50 de volume. A primit numeroase premii, de exemplu premiul Edgar de la Mystery Writers of America sau premiul Carolyn W. Field de la Pennsylvania Library Association. 

În 2006 a lansat seria Enola Holmes, adaptată în anul 2020 ca film realizat pentru platforma de streaming Netflix. Filmul urmărește povestea Enolei Holmes, sora legendarului detectiv Sherlock Holmes, o tînără aventurieră foarte inteligentă care dorește să-și depășească limitele impuse de societate într-o lume a bărbaților.

Enola Holmes 2 continuă povestea tinerei cu abilități de detectiv

Producția cinematografică Enola Holmes cu Millie Bobby Brown în rol principal s-a bucurat de un real succes, astfel încît destul de rapid s-a pregătit și o continuare: Enola Holmes 2. Noul film se va lansa în acest an, dar nu se cunoaște încă data exactă. Filmările pentru a doua parte a seriei s-au terminat pe data de 7 ianuarie 2022, iar filmul se află acum în post-producție. Cei de la Netflix nu au oferit detalii cu privire la momentul exact al lansării, dar cel mai probabil filmul va putea fi urmărit inclusiv în România în această toamnă sau cel tîrziu în luna decembrie 2022.

Autoarea Nancy Springer a declarat că personajul Enola este inspirat parțial din propria ei viață. Ea însăși este mult mai mică decît cei doi frați ai săi, care au plecat la facultate înainte ca ea să ajungă la pubertate. La finalul primului film, Enola introduce practic o continuare, prin discursul său: "Acum văd că a fi singură nu înseamnă că trebuie să fiu singură. Mama nu și-a dorit niciodată asta. Ea a vrut ca eu să îmi găsesc libertatea, viitorul, scopul. Sînt detectiv, criptograf și un salvator al sufletelor pierdute. Viața mea este doar a mea. Iar viitorul depinde de noi".

Millie Bobby Brown, cunoscută mai ales prin rolul Eleven din serialul Stranger Things, a postat pe contul său oficial de Instagram un teaser trailer al filmilui Enola Holmes 2, alături de alte realizări ale sale din ultima perioadă. În clipul video, Enola aleargă prin Londra, într-o altă misiune plină de suspans și mister. Enola Holmes 2, sub regia lui Harry Bradbeer, a fost filmat în interiorul unui studiu, dar și în diverse locații din Marea Britanie - în Londra și nu numai.

Înainte de Enola Holmes a fost Sherlock Holmes

Sherlock Holmes este un detectiv particular ficțional, creat de autorul și medicul scoțian Arthur Conan Doyle. Sherlock Holmes are un farmec aparte în rezolvarea cazurilor la care lucrează în Londra secolului al XIX-lea. 

În cărți apare și Dr. Watson, pe numele său complet John Watson. Acesta din urmă este pasionat de jocuri de noroc, într-o povestire afirmînd că își cheltuiește aproximativ jumătate din pensia sa militară pe curse cu cai. Astăzi, lumea cazinourilor online, accesibilă în mod legal și românilor, promovează jocul echilibrat. Promoțiile la cazino fără depunere atrag publicul spre joc fără riscuri, iar în cazul mizelor reale industria de profil oferă consultanță pentru alegeri inspirate în materie de divertisment specific.

image

Conform Netflix, în rolurile principale din Enola Holmes 2 apar Millie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis, Louis Partridge, Helena Bonham Carter, Susan Wokoma, Adeel Akhtar, Sharon Duncan-Brewster. "Enola Holmes se ocupă de primul ei caz ca detectiv, dar pentru a dezvălui misterul unei fete dispărute, va avea nevoie de ajutor de la prieteni – și de la fratele Sherlock", se notează pe website-ul furnizorului de filme și seriale online.

 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.
Afis KHS 2022 jpg
Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show-emoții, adrenalină!
Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.
FOTO 1 PRONOSPORT jpg
Istoria pariurilor pe fotbal
Profitînd de dezvoltările tehnologice, grafica și interfața au devenit mult mai rapide, depunerile s-au făcut instant în anii următori, iar retragerile sînt și ele foarte rapide.
afis general web jpg
Bauhaus – Form and Reform, un proiect care oferă publicului 4 evenimente inedite cu intrare gratuită
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.
KV Festivalul Povestirilor jpg
„Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica” concentrează drumul care unește România în trei zile de experiențe la București
Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București! La Muzeul Național al Țăranului Român, Festivalul Povestirilor de Via Transilvanica concentrează experiențele de pe drumul de 1.400Km, care unește România de la Putna la Drobeta Turnu Severin.
MoveMountains jpeg
Reșița aduce României un nou succes la UNESCO
Municipiul Reșița este primul oraș din România care se alătură, începând de astăzi, rețelei globale UNESCO „Learning Cities” („Orașe care învăță”), având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de mare anvergură.
happy asian woman smiling having fun beach jpg
7 beneficii uimitoare pe care le are lumina soarelui asupra organismului
Deși controversată, expunerea la soare are o serie importantă de beneficii asupra organismului.
tratamentedentareculaser jpg
3 simptome banale pentru care trebuie să consulți medicul
Este recomandat ca, dacă nu te simți bine, să fii atent la semnalele pe care ți le transmite organismul. Iată mai jos 3 simptome pentru care ar trebui să consulți cît se poate de repede un medic.
make up artist applying eyeshadow woman jpg
Secretele unui makeup fără cusur: ce trebuie să faci pentru un machiaj perfect și rezistent
Iată care sînt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru un ten perfect și trăsături evidențiate în cele mai bune moduri:
young beautiful blonde girl cares    Copy jpg
Secretele pielii perfecte: ce trebuie să faci pentru o piele frumoasă și sănătoasă
Altfel spus, cel mai bun sfat de frumusețe este să îți asculți corpul și să îi oferi lucrurile de care are nevoie.
man plugging charger into electric    Copy jpg
5 motive să alegi o mașină electrică sau hibrid
În 2022, autoturismele electrice sau hibrid sînt o alegere tot mai populară în rîndul cumpărătorilor auto.
74907741 afc99f4360 k jpg
Scrisoare deschisă Ministrului Educației
Asociația Profesorilor de Limba și Literatura Română Ioana Em. Petrescu (ANPRO) vă solicită atenția cu privire la următoarele sesizări și propuneri referitoare la Proiectul Legii Învățămîntului Preuniversitar „România educată”, aflat în dezbatere publică:
20220726 185215 jpg
Bătrînii
Text de Diana Popescu, jurnalist cultural, realizatoarea celui mai ascultat podcast cultural – Cronicari Digitali
20220728 210201 jpg
Copii la scoala jpg
Cum poți facilita integrarea copilului în sistemul de învățămînt
Atunci cînd copiii merg la creșă, grădiniță sau școală, activitățile de orientare îi ajută să se familiarizeze cu mediul nou în care își vor petrece o mare parte a zilei.
Palama lui Dumnezeu jpg
Poiana Omului
Text de Toader Păun, jurnalist, căutător de oameni, locuri și experiențe de milioane
G0122246 JPG
Drumul transformării
Text de Toader Păun, jurnalist, căutător de oameni, locuri și experiențe de milioane
Imagine dilemaveche ro jpg
Ce înseamnă expresia „Toate drumurile duc la Roma” și care sînt originile sale
Roma a fost mereu o destinație populară pentru producătorii de filme și jocuri video.
20220724 174033 jpg
Balauri mici, balauri mari, cale ferată fără șină și povestea celor două țări
Text de Alexandra Bumbăcaru, căutătoare de povești alături de Cronicari Digitali
20220722 180510 jpg
20220721 180351 jpg
Prezent în propria-ți viață
Text de Diana Popescu, jurnalist cultural, realizatoarea celui mai ascultat podcast cultural – Cronicari Digitali

Adevarul.ro

Blog Unteanu
Joi, Europa în formatul „Marilor Speranțe”. Între timp, insulte grosolane între unii dintre participanți
Interesant deoarece s-ar putea să se arate o soluție pentru viitorul care, altfel, pare cam încurcat și înnegurat.
Stephanie Keith/Getty Images
Iran, între două revoluții. De la „Allah e mare!” la „Femeie, Viață, Libertate!”
La mijlocul lunii septembrie, ‚poliția morală’ a Iranului, o entitate creată pentru a supraveghea respectarea codului vestimentar adoptat în 1981 (inclusiv purtarea ‚corectă’ a hijab-ului) a arestat o tânără de 22 de ani.
Captură de ecran din 2022 09 19 la 14 12 43 png
Amendamentul controversat la legile Justiției, eliminat de parlamentari. Textul rămâne în varianta Guvernului
Comisia parlamentară specială pentru examinarea legilor Justiţiei a dat, luni, raport favorabil, cu amendamente, proiectului privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

HIstoria.ro

image
La sfatul lui Bismark, Carol I se apropie de Rusia și enervează Franța
Opțiunea românilor pentru un domnitor dintr-o dinastie străină la 1866, avea în vedere salvarea existenței statului, afirmarea lui în rândul țărilor europene și, în perspectivă, obținerea independenței. Aceste obiective au fost mereu în atenția diplomației românești și a principelui Carol.
image
Bălcescu, iacobinul român despre care nimeni nu mai vorbește
Prima jumătate a veacului al XIX-lea a reprezentat pentru Ţările Române un timp al recuperării. Al recuperării parţiale – ideologice şi naţionale, cel puţin – a decalajului ce le despărţea de Occidentul european. Europa însăşi este într-o profundă efervescenţă după Revoluţia de la 1789, după epopeea napoleoniană, Restauraţie, revoluţiile din Grecia (1821), din Belgia şi Polonia anului 1830, mişcarea carbonarilor din Italia, toată acea fierbere socială şi naţională, rod al procesului de industria
image
„Historia Special”: 100 de ani de la încoronarea regilor României Mari
„Historia Special”: 100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia