Educație juridică, terapie emoțională și brazi de Crăciun
Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim.
● Asociația VeDem Just a lansat primul „Laborator de Educație Juridică” din România, la Liceul Teoretic Marin Preda București. Clasa este dotată cu robe de magistrați și manuale juridice.
● Pădurea Copiilor și Plantăm fapte bune în România, împreună cu TED Adventure și OMV Petrom, au plantat 26.000 de puieți pe cca 5 hectare, în județele Prahova și Dolj. Și Asociația Cu verdele-n Sus a organizat un eveniment în cadrul căruia 400 de voluntari au plantat 7.000 de puieți de salcîm în Șura Mare, județul Sibiu.
● Fundația Conservation Carpathia a demarat un program de reintroducere a zimbrului în Munții Făgăraș. Vor fi aduși din Germania un număr de 4 zimbri, urmînd ca pînă la finalul anului să urmeze aclimatizarea altor 9 zimbri de proveniență poloneză, în scopul obținerii unei populații stabile de 30 de zimbri în zona inițială.
● În anul școlar 2019-2020, 10.000 de elevi din clasele VII-X vor avea acces gratuit la resurse de învățare practice și interactive, în format digital, pe teme de educație antreprenorială, financiară și orientare profesională. Proiectul Eu și viitorul meu!, inițiat de Junior Achievement România și susținut financiar de OMV Petrom.
● Grație MOL România, 18 ONG-uri de specialitate vor primi 400.000 lei pentru proiecte de terapie prin artă, terapie emoțională și de intervenție psihosocială. Beneficiarii vor fi 628 de copii și adolescenți cu nevoi speciale, cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.
● Leroy Merlin demarează campania de reutilizare a brazilor naturali de Crăciun achiziţionaţi din reţeaua proprie de magazine. Românii sînt încurajaţi să returneze brazii uscaţi pentru a fi transformaţi în combustibili ecologici şi îngrășămînt natural.
● Începînd de luni, Casa Bună, proiectul lui Valeriu Nicolae, poate caza 6 părinți care au copiii la Marie Curie și care nu își pot permite un hotel.
Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.