Dicţionar de maxime primite de-a gata

21 iunie 2010
Dicţionar de maxime primite de a gata jpeg

DE MORTUIS NIL NISI BONUM (Despre cei morţi, numai de bine) – Se referă la jocul cadaveric prestat în Africa de Sud de reprezentativele Italiei (campioana mondială en titre) şi Franţei (finalista ultimului Mondial).

O TEMPORA, O MORES! (Ce vremuri, ce moravuri!) – aşa oameni, aşa trompete...

NIHIL LACRIMA CITIUS ARESCIT (Nimic nu se usucă mai repede ca o lacrimă) – Cu un singur Jong Tae–Se nu se face Perestroikă în Coreea de Nord.

MULTI SUNT VOCATI, PAUCI VERO ELECTI (Mulţi chemaţi, puţini aleşi) – Predispune la visare, deşi toţi știu că în optimile de finală nu este loc decît pentru 16 echipe.

NATURA ABHORRET A VACUO (Natura are oroare de vid) – Cînd vine vorba de punctele suave (dar nevăzute de nimeni) acumulate de reprezentativele Nigeriei şi Camerunului.

PANEM ET CIRCENSES DARE (Daţi poporului pâine şi circ) – Învăţăturile lui El Lider Maximo către fiul său de suflet, El Pibe d’Oro.

QUI HABET AURES AUDIENDI, AUDIAT (Cine are urechi de auzit, să audă) – folosit la mondialul african cu dublu sens: 1. cine n-are vuvuzea şă-şi cumpere; 2. cine n-are spioni în vestiar, riscă să scape multe subtilităţi ale argoului franţuzesc cum ar fi, de pildă, “Va te f... enc..., sale fils de pute!)

QUOD LICET IOVIS, NON LICET BOVIS (Nu tot ce-i este permis lui Jupiter îi este permis şi unui bou) – Cu precizarea că Fabio Cannavaro nu (mai este de vreo 4 ani) Jupiter.

QUOT CAPITA, TOT SENSUS (Cîte capete, atîtea păreri) – Procedeu inventat la Cupa Mondială din Germania de inventivul Zinedine Zidane.

RARA AVIS (Pasăre rară) – Apar cu regularitate, pe înserat, în apropierea cantonamentelor. Deteriorează grav vigoarea fotbaliştilor înaintea meciurilor.

DUBITO ERGO COGITO, COGITO ERGO SUM (Mă îndoiesc, deci cuget; cuget, deci exist) – Chiar dacă n-au cîştigat niciun meci pînă acum, există încă mulţi suporteri optimişti (cu precădere cei englezi şi italieni).

E FRUCTU ARBOR COGNOSCITUR (Arborele se cunoaşte după fructe) – Pe scurt, Portocala mecanică.

EDERE OPORTET, UT VIVAS, NON VIVERE ET UDAS (Trebuie să mănînci ca să trăieşti, nu să trăieşti ca să mănînci) – Sloganul echipei naţionale a Coreei de Nord la Cupa Mondială din Africa.

HANIBAL AD PORTAS – se referă la zvîrcolirile lui Robert Green pe linia porţii. Cu toate acestea, se pare că englezul a prins balonul la reluare!

HABENT SUA FATA LIBELI (Cărţile îşi au destinul lor) – Diego Armando Maradona citeşte cîte două pagini din Lorca înainte de culcare, după ce  preparatorul fizic al argentinenilor a amenajat o minibibliotecă în cantonamentul "pumelor".

MEMENTO MORI  – Punct de plecare pentru o disertaţie filosofică despre cele peste 1.000 de ameninţări cu moartea primite de nigerianul Sani Kaita după ce şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică în meciul cu Grecia.

ERGO BIBAMUS! (Deci, să bem!) -  Nevestele neglijate din lumea întreagă sărbătoresc împuţinarea săptămînilor Mondialului african.

REQUIESCAT IN PACE (Odihnească-se în pace!) – Mai mult Elano, mai multe zile de spitalizare.

RIDENDO CASTIGAT MORES (Prin rîs se corecteaza moravurile) – Motivul pentru care unul dintre cei trei Poulseni danezi a izbucnit în rîs la autogolul din meciul cu Olanda.

PAUCA, SED BONA (Puţine, dar bune) – Ameninţările cu bombă şi exploziile (ne)controlate din jurul stadionelor africane. 

Claudiu Bolozan este jurnalist sportiv. De ceva vreme, are și blog. Îl găsiți la vivir para contarla

protectieficat (2) jpg
În ce fel își pun amprenta asupra sănătății tale ospățurile de sărbători și ce te-ar putea ajuta să-ți recapeți starea de bine
În fiecare an, mesele de sărbători duc la o creștere a numărului de cazuri de anumite afecțiuni, riscurile mai mari fiind mai ales pentru persoanele a căror stare de sănătate este deja fragilă.
Key visual Tur public larg 28 ian jpeg
Open Hearts for Ukraine
Primul tur ghidat al monumentelor create de 24 de tineri refugiați din Ucraina în patru muzee din București
bo popescu4 jpg
de fiecare dată vine iarna
pentru că de fiecare dată vine iarna  cînd avem nevoie de emoții
curs de programare (1) jpg
Cel mai bun curs de programare NU e un curs. Obții primul job în 8 luni, garantat!
O ofertă de nerefuzat, pe care nu o vei mai întîlni în cazul niciunui alt curs de programare.
poster Spoken Word Sessions 15 01 png
SWORDS: Ronin Terente și Lena Chilari în dialog cu Cosmin Perța
Seria de evenimente SWORDS - Spoken Word Sessions continuă la început de an cu doi perfomeri din Republica Moldova.
blonde woman blogger is showing how make up use cosmetics jpg
La ce să fii atentă atunci cînd îți alegi produsele pentru machiaj
Produsele cosmetice au rol foarte important, pe lîngă faptul că ele ajută la conturarea trăsăturilor feței, ele ajută și la regenerarea pielii.
hanorace dama(1) jpg
Hanorace cu glugă fără fermoar pentru femei la modă
Se pare că a decide ce hanorace pentru femei ar trebui să fie în garderoba noastră pare ușor.
IMG 8731 1 jpg
Coșurile cadou, darurile care nu se demodează, indiferent de ocazie!
În primul rînd, coșurile cadou aduc nu unul, ci mai multe bucurii laolaltă. Cînd alegi un coș cadou, nu optezi pentru simple obiecte, ci oferi, de fapt, experiențe memorabile!
infinitul intr o trestie png
vizual toni grecu jpg
Serile Enayati Medical City, ediția a III-a: Terapia rîsului, discuție cu Sever Voinescu și Toni Grecu
Serile Enayati Medical City continuă în 7 decembrie 2022, începînd cu ora 19.00 în cadrul Enayati Medical City!
poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.

Adevarul.ro

image
Ce îi distrează la culme pe americani în România. „Nu eram pregătit pentru asta, dar n-a fost așa rea pe cât aș fi crezut” VIDEO
Americanii de la Lifey au realizat pe Youtube un top cu 22 de lucruri pe care ei le consideră amuzante și despre care spun că sunt specifice României. Este vorba, spun ei, despre „șocuri culturale românești”, povești haioase sau tradiții fascinante
image
Băiatul unei românce a fost aruncat de colegi sub tren, în Italia. Imagini cu puternic impact emoțional VIDEO
Un băiat în vârstă de 15 ani, fiul unei românce, a fost atacat de câțiva colegi în Italia. Tânărul a fost victima unei tentative de omor la care a supraviețuit în mod miraculos după ce a fost aruncat sub un tren.
image
Cum și-a pierdut Florina Cercel marea iubire. Artista și bărbatul care a cucerit-o au murit de aceeași boală, la jumătate de veac distanță VIDEO
Artista Florina Cercel a povestit într-un interviu drama trăită la vârsta de 29 de ani, când a pierdut o sarcină iar, la scurt timp, iubirea vieții ei s-a îmbolnăvit și a murit.

HIstoria.ro

image
Moștenirea fabuloasă a lui Heinrich Schliemann, descoperitorul Troiei
Când, în 1891, i s-a citit testamentul, s-a dovedit că Heinrich Schliemann lăsase în urmă o moștenire (apropo de lichidități, judecând după valoarea de azi) de aproximativ 100 de milioane de euro.
image
„Orașul de aur”, de sub nisipurile Egiptului
Pe lista descoperirilor recente și considerate fascinante se înscrie și dezvăluirea unui oraș de aur, din Luxor, Egipt.
image
Ce mai mare soprană a nostră, Hariclea Darclée, cea care a salvat opera La Tosca / VIDEO
E duminică, 14 ianuarie 1900, iar pe scena Teatrului Constanzi din Roma are loc o premieră memorabilă:„Tosca”, opera în trei acte a lui Giacomo Puccini. E prima reprezentaţie a poveştii dramatice care va cuceri lumea, iar soprana româncă Hariclea Darclée o interpretează pe Floria Tosca.