De la periuţa de dinţi pînă la paradă

29 ianuarie 2013
De la periuţa de dinţi pînă la paradă jpeg

Cum a ar─âtat a doua ├«nvestire a lui Obama ┼či Biden.

Vicepre┼čedintele american Joe Biden st─â ├«n picioare l├«ng─â o mas─â ┼či ├«mparte produse de igien─â. Pune periu┼úe ┼či past─â de din┼úi ├«n cutiile voluntarilor. Z├«mbe┼čte, e vorb─âre┼ú, at├«t c├«t se poate cu oameni care se perind─â rapid prin fa┼úa sa. ├Än acela┼či timp, zeci de persoane aflate la un metru ├«n fa┼úa lui se lupt─â cu aparatele de fotografiat pentru a prinde orice mi┼čcare a VP-ului. Un reporter face pozele de rigoare cu vicepre┼čedintele, dup─â care ├«ntoarce aparatul spre el ┼či ├«┼či bag─â capul ├«n cadru pentru a se imortaliza cu Biden pe fundal. 

La scurt timp, vicepre┼čedintele pleac─â prin mul┼úime c─âtre scena din uria┼ča sal─â polivalent─â din Washington DC. Mul┼úi dintre cei aproximativ o mie de americani prezen┼úi ├«n incint─â aplaud─â ┼či zbiar─â admirativ. Pe scen─â urc─â Biden, al─âturi de toat─â familia sa. ├Äncepe discursul, ├«n care laud─â eforturile militarilor care servesc ┼úara ┼či ale americanilor din fa┼úa sa, care au venit aici cu dorin┼úa de a-┼či exprima recuno┼čtin┼úa pentru cei afla┼úi la datorie. C─âci, da, to┼úi cei prezen┼úi ├«n sal─â s-au adunat pentru a face un gest m─ârunt, dar pe care ├«l vor cu semnifica┼úie mare. 

Cozile la gestul m─ârunt ├«ncep de afar─â, ├«n frig. Dup─â ce ajung ├«n sal─â, oamenii se a┼čaz─â cumin┼úi la alte r├«nduri. Cumin┼úi ├«n sensul c─â nu vocifereaz─â c├«nd v─âd noile ┼čiruri, iar unii se apuc─â s─â danseze pe ritmurile alerte ale muzicii din difuzoare. Dup─â a┼čteptarea ├«ndelungat─â, ajung ├«n dreptul meselor lungi la care s-a aflat mai devreme ┼či Joe Biden. ├Äntre timp, oamenii de la coad─â au primit o cutie cu ni┼čte borsete goale, iar zecile de voluntari din spatele meselor le umplu rapid cu a┼ú─â dentar─â, past─â de din┼úi, sticlu┼úe cu s─âpun lichid. La finalul ┼čirului, cutia cu borsetele pline este predat─â altor voluntari. 

Rezum├«nd, fiecare dintre miile de oameni care trec pe la eveniment face acest lucru doar ca s─â ├«mping─â o cutie pentru a fi umplut─â de al┼úi voluntari. Nu despre eficien┼ú─â e ├«ns─â vorba, dup─â cum explic─â Michelle Nunn, reprezentanta asocia┼úiei organizatoare Points of Light, ci despre dorin┼úa celor prezen┼úi de a ar─âta c─â ÔÇ×s├«nt dispu┼či s─â aloce timp ┼či angajament pentru a face o schimbare ├«n lume.ÔÇŁ

Multe dintre pachetele rezultate vor fi trimise militarilor americani afla┼úi ├«n misiuni ├«n str─âin─âtate. 

Alicia Dixon este o t├«n─âr─â care, la acest eveniment, a mai f─âcut ceva. S-a a┼čezat la una dintre mesele din sal─â ┼či a compus o scurt─â scrisoare c─âtre militarul la care va ajunge un astfel de pachet realizat de c─âtre voluntari. Aceasta este o alt─â ofert─â pentru participan┼úi. C├«nd am ├«nceput s─â st─âm de vorb─â, Alicia era deja la a doua scrisoare pe care o compunea. ÔÇ×Militarii fac tot ce e posibil pentru a ne ap─âra ┼úara, pentru ca noi s─â fim ├«n siguran┼ú─â. Vrem ca ei s─â ┼čtie c─â noi ├«i apreciem, ┼či s─â con┼čtientizeze c─â munca lor e important─â pentru fiecare american.ÔÇŁ Explica┼úia adolescentei m─â face s─â ├«ncerc s─â ├«mi amintesc dac─â ├«n toat─â activitatea mea de jurnalist din ultimii zece ani am ├«nt├«lnit un rom├ón care s─â fac─â un simplu gest ca acesta, o mic─â scrisoare de mul┼úumire adresat─â militarilor no┼čtri pleca┼úi la r─âzboi. Din ce ├«mi amintesc, nu.

La un astfel de eveniment a ales Joe Biden s─â-┼či ├«nceap─â prima zi dintr-o suit─â de patru, ├«n care au fost organizate ceremonii pentru inaugurarea celui de-al doilea mandat al s─âu ┼či al pre┼čedintelui american, Barack Obama.

Tot ├«n aceast─â prim─â zi de ceremonii, Barack ┼či Michelle Obama au mers la o ┼čcoal─â aflat─â ├«n renovare. Jurnali┼čtii i-au filmat pe cei doi cu pensulele ├«n m├«n─â, ├«n timp ce d─âdeau agale cu lac un raft de lemn. 

Este o tradi┼úie ÔÇô ├«nceput─â ├«n urm─â cu patru ani de Obama ÔÇô ca ├«n cadrul ceremoniilor de inaugurare s─â fie s─ârb─âtorit─â ÔÇ×Ziua voluntariatuluiÔÇŁ (National Day of Service).

Chiar dac─â toate serb─ârile cu ocazia ├«nvestirii au ┼úinut aproape c├«t o nunt─â ├«mp─âr─âteasc─â, ├«ncep├«nd s├«mb─ât─â ┼či termin├«ndu-se mar┼úi, ele au fost mai cump─âtate dec├«t ÔÇ×nuntaÔÇŁ de dup─â alegerile din 2008, c─âci, deh, ├«n┼úelepciunea popular─â spune c─â, dup─â o prim─â c─âs─âtorie, o la┼či mai moale cu fastul petrecerii c├«nd ├«ncerci a doua oar─â. Dup─â ce s-au smerit s├«mb─âta, Obama ┼či Biden au depus jur─âm├«ntul oficial duminica. Totul s-a ├«nt├«mplat ├«n reuniuni accesibile publicului doar cu ajutorul televizorului. 

Marele eveniment a fost organizat pentru tot omul de r├«nd ├«n a treia zi. De diminea┼ú─â, str─âzile de obicei monotone ale centrului capitalei americane cap─ât─â un aspect straniu, blocate de vehicule blindate Humvee ┼či p─âzite de militari. S├«nt f─âr─â arme la vedere. ├Än plus, unele autobuze ale regiei locale de transport au c─âp─âtat un rol defensiv, fiind puse din loc ├«n loc de-a latul drumului, cu acela┼či obiectiv ÔÇô de a opri intrarea ma┼činilor pe respectiva cale. Alte str─âdu┼úe s├«nt ├«nchise cu garduri ├«nalte de vreo doi metri. 

Accesul oamenilor pe National Mall ÔÇô parcul uria┼č din fa┼úa Congresului american ÔÇô se face prin filtre de securitate. La fiecare poart─â de acces s├«nt cozi, iar de data aceasta americanii nu par ferici┼úi c─â stau la ele. Frigul ├«n┼úep─âtor nu ajut─â cu siguran┼ú─â. Z├«mbete st├«rnesc doar v├«nz─âtorii ambulan┼úi, culmea culmilor fiind comercian┼úii de ÔÇ×prezervative ObamaÔÇŁ, adic─â prezervative negre. Cam rasist din punctul meu de vedere, dar cump─âr─âtorii nu p─âreau s─â pun─â la suflet.

┼×erpuiala de corpuri continu─â p├«n─â la intrarea pe National Mall. Tinerii dintr-un grup de l├«ng─â mine exclam─â bucuro┼či, de parc─â au terminat o curs─â cu obstacole: ÔÇ×Am reu┼čiiit!!!ÔÇŁ De cum au ajuns ├«n zon─â, o voluntar─â le ofer─â adolescen┼úilor stegule┼úe americane. Imediat ├«i pierd din vedere ├«n marea de alte mini-drapele agitate de mul┼úimea deja str├«ns─â. Este momentul ├«n care Obama ┼či Biden depun jur─âm├«ntul ├«n ceremonia public─â. ├Än fa┼úa Congresului a fost construit─â special o platform─â pe care se ├«nt├«mpl─â tot. Eu ┼či grosul mul┼úimii cred c─â s├«ntem la vreo cinci kilometri de platforma respectiv─â. Ne zg├«im la monitoarele uria┼če amplasate pe laterale, iar jur─âmintele, promisiunile ┼či c├«ntecele le prindem din sistemul de sonorizare. De la mic la mare, bine ├«nfofoli┼úi, unii cu p─âturi puse peste cap, spectatorii aplaud─â ┼či aclam─â. Majoritatea s├«nt afro-americani. Se strig─â: ÔÇ×Obama! Obama! Obama!ÔÇŁ Vuietul mul┼úimii ┼či stegule┼úele agitate de cei prezen┼úi dau ├«ns─â tot farmecul. Presa american─â estimeaz─â c─â ar fi vreo 800.000 de oameni pe National Mall. 

O familie ├«mi poveste┼čte c─â s-a gr─âbit s─â vin─â ├«n zon─â de la cinci ┼či jum─âtate diminea┼úa, crez├«nd vor trece mai rapid prin filtrele de securitate. ÔÇ×Nu a func┼úionat, pentru c─â ┼či al┼úii au venit devremeÔÇŁ, spun amuza┼úi am├«ndoi, el cu gluga de la hain─â pus─â peste ┼čapca de pe cap, ea cu o p─âl─ârie tip gogo┼čar ad├«nc tras─â p├«n─â peste urechi. Au venit din statul Arkansas, cam la 15 ore de condus de Washington. Ce a┼čteapt─â ├«n general de la un al doilea mandat al pre┼čedintelui Obama? ÔÇ×Munc─â de echip─âÔÇŁ ÔÇô cu aluzie la disputele din Congres, ├«n care o camer─â parlamentar─â este controlat─â de democra┼úi, iar cealalt─â de republicani. Din discursul de inaugurare al lui Obama, doamnei i-a pl─âcut men┼úiunea c─â cei boga┼úi ar trebui s─â ├«i ajute ┼či pe cei s─âraci. So┼úul d─â aprobator din cap. 

Pentru Tatiana, o t├«n─âr─â hispanic─â, dou─â puncte importante din discursul sus┼úinut de pre┼čedinte au fost drepturile femeilor ┼či imigra┼úia. ├Än plus, ├«n al doilea mandat, Tatiana ar vrea ca administra┼úia Obama s─â se concentreze pe ├«mbun─ât─â┼úirea situa┼úiei economice. 

Mark ┼či Damy au venit la inaugurare din California. ÔÇ×Am sim┼úit c─â e important s─â fim aiciÔÇŁ, poveste┼čte Damy. Pe rever are prins─â o insign─â pe care e desenat chipul lui Barack Obama. ÔÇ×Este timpul s─â ia sf├«r┼čit (├«n Congres ÔÇô n.r.) practica votului doar ├«n func┼úie de apartenen┼úa la un partid. Trebuie s─â se g├«ndeasc─â la americaniÔÇŁ, crede Damy. C├«nd ├«l ├«ntreb pe Mark despre cum vede viitorul, r─âspunde resemnat: ÔÇ×Obama va face ce va putea. Avem acest Congres enervant.ÔÇŁ

La pu┼úin timp dup─â terminarea discursului de ├«nvestire a lui Obama, lumea a ├«nceput s─â plece, de┼či ceremoniile de pe National Mall continuau. Noua ┼úint─â a interesului a devenit ob┼úinerea unui loc cu vedere bun─â pe ruta paradei care va urma. Este ┼čansa lor de a vedea familia Obama c├«t mai de aproape, ┼či nu ca acum, la un mare televizor ├«n aer liber. 

Cl─âdirile de pe ruta paradei s├«nt ├«mpodobite cu steaguri, cu bannere afi┼č├«nd mesaje de genul ÔÇ×Thank you Mr. President!ÔÇŁ, iar pe acoperi┼čuri umbl─â, ca ni┼čte pisici negre f─âr─â r─âu de ├«n─âl┼úime, diver┼či domni ninja. M─â a┼čez pe la mijlocul rutei, intituind c─â aici e foarte probabil ca familia Obama s─â coboare din limuzin─â ┼či s─â mearg─â pe jos pentru a face cu m├«na mul┼úimii. 

Aglomera┼úia e mare, iar a┼čteptarea e lung─â. Cu to┼úii s├«ntem bloca┼úi ├«ntr-un loc. Frigul m─â ispite┼čte s─â renun┼ú. Nu pot s─â fac o plimbare ca s─â m─â mai ├«nc─âlzesc, pentru c─â a┼č pierde locul bun g─âsit. Stau l├«ng─â o tribun─â de la marginea bulevardului. Pe b─ânci s├«nt primi┼úi cei care au bilete speciale. Voluntarii, pe care ├«i deosebesc dup─â c─âciulile ro┼čii de pe cap, fac glume cu mul┼úimea, ├«i ├«ncurajeaz─â s─â strige. C├«nd se mai ├«nt├«mpl─â ca un militar s─â treac─â ├«n grab─â cu treab─â prin fa┼úa tribunei ├«n a┼čteptare, lumea ├«ncepe s─â exclame: ÔÇ×USA! USA! USA!ÔÇŁ Ni┼čte doamne din primul r├«nd mai arunc─â ┼či c├«te o glum─â deocheat─â la poli┼úi┼čtii sau agen┼úii Secret Service, care stau cu fa┼úa spre noi, alinia┼úi din metru-n metru. A┼ča mai cap─ât─â ┼či ei pu┼úin de ro┼ču ├«n obraji. 

Explozia sonor─â are loc ├«n momentul ├«n care caravana pre┼čedintelui Obama se apropie. Barack ┼či Michelle Obama au cobor├«t din ma┼čin─â cu pu┼úin timp ├«nainte, ┼či salut─â admiratorii de pe margine. Oamenii se ridic─â dintr-odat─â ├«n picioare, agit─â aparatele de fotografiat, ┼či un chiuit colectiv se revars─â peste toat─â zona. O femeie zbiar─â ├«n a┼ča hal, de reu┼česc s─â-i fotografiez, cred, amigdalele sau, poate, pastilele ro┼čii din gur─â. C├«teva persoane dornice s─â fac─â poze se reped spre gardul care ne separ─â de poli┼úi┼čti ┼či de caravana preziden┼úial─â. N─âucit de reac┼úia publicului, apuc s─â v─âd printre agen┼úii din fa┼úa mea doar silueta lui Michelle. Lumea ├«ncepe s─â scandeze ÔÇ×Obama! Obama! Obama!ÔÇŁ

C├«nd caravana trece cu pu┼úin de noi, o parte din cei din jur dispar brusc. Au luat-o la fug─â pe trotuar, ├«n paralel cu familia Obama. Tr─âsnit, ├«mi dau seama c─â, din cauza nebuniei din jur, nu am reu┼čit s─â fac nici o fotografie cu vedetele paradei. 

Octavian Coman este jurnalist.

Foto Octavian Coman

serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio Rom├ónia Muzical ÔÇô 25. Recital sus╚Ťinut de violonistul R─âzvan Stoica ╚Öi pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
To╚Ťi cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar c├«teva click-uri distan╚Ť─â, la orice salon ├«╚Öi doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE jpeg
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca Rom├ónia s─â devin─â o ╚Ťar─â cu un trafic rutier mai sigur, prin┬áreducerea progresiv─â a num─ârului victimelor accidentelor rutiere.
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ jpeg
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ
├Än 2022, Funda╚Ťia Superbet este din nou al─âturi de revista cultural─â, sus╚Ťin├«nd organizarea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele┬áDilema vecheÔÇŁ.
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino? jpeg
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino?
S├«nt foarte multe jocuri, foarte multe posibilit─â╚Ťi, iar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor, exist─â riscul s─â te sim╚Ťi pu╚Ťin st├«njenit, s─â nu ╚Ötii exact ce s─â te joci ╚Öi s─â ├«nchei sesiunea cu un gust amar.
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai  Zevo te inspir─â jpeg
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai. Zevo te inspir─â
Iubitoarele ╚Öi iubitorii de fashion vor g─âsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu aten╚Ťie la detalii ╚Öi cu designuri inedite - GEN╚ÜILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
├Ämbr─âc─âmintea de protec╚Ťie ╚Öi echipamentul personal de protec╚Ťie (EIP) reprezint─â o caracteristic─â de siguran╚Ť─â esen╚Ťial─â ├«n orice loc de munc─â, iar industria alimentar─â nu face excep╚Ťie.
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â?
Pentru ca ╚Ťinutele tale s─â arate perfect, merit─â s─â ├«nve╚Ťi arta purt─ârii botinelor ╚Öi cizmelor.
Moda de vară   Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendin┼úe ├«n materie de ┼úinute estivale s├«nt extrem de ofertante, d├«ndu-┼úi posibilitatea de a jongla cu creativitatea ┼či de a-┼úi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor
├Än ultimii cinci ani, tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi de jocuri de noroc au mutat distrac╚Ťia ├«n online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie jpeg
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie
S├«nt c─âr╚Ťi care ├«╚Ťi schimb─â total viziunea despre lume, iar ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ este una dintre ele.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â?
Pentru a-╚Ťi u╚Öura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care s─â te ajute s─â toaletezi elementele de vegeta╚Ťie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi f─âr─â eforturi fizice prea mari.
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg
De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?
Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane.
Cînd nu se poate produce alăptarea jpeg
Cînd nu se poate produce alăptarea
Există situaţii în care alăptarea nu se poate produce, din varii motive, fie aparţinînd mamei, fie nou-născutului.
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor jpeg
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor
Cu un plan financiar scris ╚Öi elaborat, va fi mai u╚Öor s─â v─â planifica╚Ťi rambursarea banilor pe care trebuie s─â-i ├«mprumuta╚Ťi.
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate jpeg
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate
Este important s─â asociem corect preparatele festive cu licorile care le poten╚Ťeaz─â aroma.
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â jpeg
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â
╚śtiai c─â exist─â┬ácursuri de dezvoltare personal─â┬áconcepute special pentru adolescen╚Ťi?
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â? jpeg
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â?
Pentru a te asigura c─â de fiecare dat─â c├«nd faci plata factura electrica online pl─âte╚Öti sume c├«t mai mici de bani, este bine s─â respec╚Ťi o serie de reguli.
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi! jpeg
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi!
Acest echipament pentru ├«nc─âlzirea locuin╚Ťei se remarc─â prin faptul c─â produce c─âldur─â f─âr─â s─â utilizeze combustibil, ci folosind pur ╚Öi simplu resurse din natur─â, precum apa, aerul ╚Öi solul.
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online? jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online?
Platformele online permit o dinamic─â mai accentuat─â ╚Öi un ritm de joc mai rapid, deoarece nu exist─â nici o interac╚Ťiune ├«ntre juc─âtori ╚Öi sistemele tehnologice.
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu
Aleg├«nd o central─â pe pele╚Ťi nu doar c─â vei face economii substan╚Ťiale ├«n buget, ci vei ajuta ╚Öi la protec╚Ťia mediului ├«nconjur─âtor.

Adevarul.ro

image
Colosul cenu┼čiu. Ce ascunde muntele de zgur─â, una dintre cele mai mari halde din Rom├ónia VIDEO
În vecinătatea combinatului siderurgic din Hunedoara, se află una dintre cele mai mari halde de zgură din România.
image
Un ┼čofer a r─âmas f─âr─â permis ┼či a fost amendat dup─â ce a sunat la 112 ca s─â anun┼úe c─â este ┼čicanat ├«n trafic
Un apel la 112 a luat o turnur─â nea┼čteptat─â pentru un b─ârbat de 37 de ani. Acesta apelase serviciul de urgen┼ú─â ca s─â anun┼úe c─â un ┼čofer ├«l ┼čicaneaz─â ├«n trafic, pe raza comunei br─âilene Viziru.
image
Afacere de milioane de euro l├óng─â un radar ce comunic─â direct cu baza Deveselu. ÔÇ×Nu s-a cerut avizul MApNÔÇŁ
MApN a dat in judecată Consiliul Judeţean Dolj după ce a autorizat construirea unui depozit in zona radarului din localitatea Cârcea. Instalaţia militară este importantă pentru apărarea aeriană a României. În spatele afacerii stă chiar primarul din Cârcea.