De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?

3 februarie 2022
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg

Mediul online a propulsat, în ultimii ani, cîteva figuri care au mai multe sau mai puține argumente pentru a îndeplini rolul de „influencer”. Prin definiție, acest termen desemnează o persoană urmărită cu atenție de un număr semnificativ de alte persoane, indiferent de canalul prin care își propagă mesajul.

Printre cei cu mulți, chiar foarte mulți urmăritori sînt creatorii de conținut tip „unboxing”. Concret, cineva se filmează desfăcînd o cutie în care este un produs, apoi probînd acest produs. De obicei, filmarea este difuzată pe ecranul de YouTube. Deși nu e vorba de nimic extraordinar, înregistrarea poate fi vizionată de sute de mii sau de milioane de persoane interesate de respectivul produs.

Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane. Video-ul începe cu autorul înregistrării prezentînd cutia și tot ce scrie pe cutie. Apoi cutia este deschisă, gadget-ul este scos de acolo, întors pe toate fețele, pornit, testat. Așa cum spuneam, un asemenea conținut este foarte popular (de exemplu, unboxing-ul unui iPhone a adunat 10 milioane de vizualizări). Mulți nu își pot explica de ce.

O primă explicație poate fi reprezentată de faptul că sînt prezentate produse cu grad mare de interes. Este greu de crezut că ar avea vreun succes un video în care cineva vine cu cartofi de la piață și se filmează cînd îi scoate pe masă, unul cîte unul, explicînd: „acesta este mai mare, acesta este mai oval” ș.a.m.d.

Apoi, potențialii cumpărători ai produsului prezentat văd cum funcționează acesta în mîinile unei persoane „normale”, ca și ei. Mesajul transmis nu este unul publicitar, în care sînt scoase în evidență trăsăturile pozitive, ci este unul onest, în care sînt arătate atît avantajele, cît eventualele aspecte care nu se ridică la înălțimea așteptărilor.

Dar nu toți cei care urmăresc un unboxing doresc să cumpere produsul respectiv. Sau poate că doresc, dar nu și-l permit. Atunci de ce privesc prezentarea? Explicația rezidă într-o trăsătură a naturii umane: curiozitatea de a afla ce va urma. Oare cum arată ce e în cutie? Oare cum funcționează? Același mecanism al creierului uman ne face să dăm scroll la feed-ul de pe Facebook pentru a vedea atît ce s-a mai întîmplat în lume, cît și în viețile prietenilor reali sau virtuali.

De asemenea, acesta este mecanismul pe care se bazează succesul sloturilor, cum sînt cele din Frank Casino Review. Jucătorul este fascinat de impredictibilitatea viitorului, iar în timp ce rolele se mișcă, în așteptarea deznodămîntului, creierul produce endorfină, un hormon al fericirii.

În fine, popularitatea de care se bucură conținutul video de tip unboxing mai este explicată și prin faptul că unii „trăiesc” prin intermediul celui care face prezentarea. Așa cum ne identificăm cu unele personaje din filme și trăim acțiunea prin prisma lor, unii dintre cei care urmăresc „despachetarea” simt ca și cum ei ar fi cei care deschid cutia și testează produsul, iar acest lucru le creează o stare de bine.

Pînă la urmă, nu ar mai trebui să ne mire nimic. Există emisiuni de televiziune pe care unii consideră că este imposibil să le urmărească din cauza valorilor îndoielnice promovate și, cu toate acestea, se filmează sezon după sezon, semn că sînt multe alte persoane care se uită la ele și asigură o audiență ridicată.

vitamina c jpg
3 ingrediente miraculoase pentru sănătatea și frumusețea pielii. Și nu numai...
Hrănirea și hidratarea corectă a pielii sînt gesturi esențiale pentru ca aceasta să aibă mereu un aspect sănătos și strălucitor.
protectieficat (2) jpg
În ce fel își pun amprenta asupra sănătății tale ospățurile de sărbători și ce te-ar putea ajuta să-ți recapeți starea de bine
În fiecare an, mesele de sărbători duc la o creștere a numărului de cazuri de anumite afecțiuni, riscurile mai mari fiind mai ales pentru persoanele a căror stare de sănătate este deja fragilă.
Key visual Tur public larg 28 ian jpeg
Open Hearts for Ukraine
Primul tur ghidat al monumentelor create de 24 de tineri refugiați din Ucraina în patru muzee din București
bo popescu4 jpg
de fiecare dată vine iarna
pentru că de fiecare dată vine iarna  cînd avem nevoie de emoții
curs de programare (1) jpg
Cel mai bun curs de programare NU e un curs. Obții primul job în 8 luni, garantat!
O ofertă de nerefuzat, pe care nu o vei mai întîlni în cazul niciunui alt curs de programare.
poster Spoken Word Sessions 15 01 png
SWORDS: Ronin Terente și Lena Chilari în dialog cu Cosmin Perța
Seria de evenimente SWORDS - Spoken Word Sessions continuă la început de an cu doi perfomeri din Republica Moldova.
blonde woman blogger is showing how make up use cosmetics jpg
La ce să fii atentă atunci cînd îți alegi produsele pentru machiaj
Produsele cosmetice au rol foarte important, pe lîngă faptul că ele ajută la conturarea trăsăturilor feței, ele ajută și la regenerarea pielii.
hanorace dama(1) jpg
Hanorace cu glugă fără fermoar pentru femei la modă
Se pare că a decide ce hanorace pentru femei ar trebui să fie în garderoba noastră pare ușor.
IMG 8731 1 jpg
Coșurile cadou, darurile care nu se demodează, indiferent de ocazie!
În primul rînd, coșurile cadou aduc nu unul, ci mai multe bucurii laolaltă. Cînd alegi un coș cadou, nu optezi pentru simple obiecte, ci oferi, de fapt, experiențe memorabile!
infinitul intr o trestie png
vizual toni grecu jpg
Serile Enayati Medical City, ediția a III-a: Terapia rîsului, discuție cu Sever Voinescu și Toni Grecu
Serile Enayati Medical City continuă în 7 decembrie 2022, începînd cu ora 19.00 în cadrul Enayati Medical City!
poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.

Adevarul.ro

image
Fost membru CNA, atac la adresa unui concurent de la Românii au talent. Ce răspunde mama băiețelului luat în vizor
Mama lui Rareș Prisacariu, băiețelul care a primit Golden Buzz-ul la emisiunea Românii au talent a răspuns la reacția dură pe care Radu Herjeu, fost membru CNA, a avut-o după emisiune.
image
Clujul depășește la PIB orașe similare din Estul Europei. „Percepția e una, realitatea e alta”
Zona Metropolitană Cluj a depășit, în ceea ce privește Produsul Intern Brut, zone metropolitane din jurul altor orașe similare din țări estice. Economistul Radu Nechita explică de ce clujenilor nu li se pare că ar trăi mai bine.
image
Marius Manole, în șoc hipotermic pe scenă!
„Ce avem noi aici?”, o piesă de teatru scrisă și regizată de Lia Bugnar, jucată de Carmen Tănase, Maria Obretin și Marius Manole, a fost un succes deplin la Birmingham, unde spectatorii nici măcar n-au observat că Marius Manole a intrat șoc hipotermic.

HIstoria.ro

image
Caragiale: un client râvnit, dar un cârciumar prost VIDEO
Caragiale: un client râvnit, un cârciumar prost
image
Anul 1942, un moment greu pentru Aeronautica Regală Română
Anul 1942 a însemnat pentru Aeronautica Regală Română, ca de altfel pentru toate forțele Armatei române aflate în zona de operațiuni, un moment deosebit de dificil.
image
Moștenirea fabuloasă a lui Heinrich Schliemann, descoperitorul Troiei
Când, în 1891, i s-a citit testamentul, s-a dovedit că Heinrich Schliemann lăsase în urmă o moștenire (apropo de lichidități, judecând după valoarea de azi) de aproximativ 100 de milioane de euro.