Cine ┼či cum cite┼čte Dilemateca

26 ianuarie 2011
Cine ┼či cum cite┼čte Dilemateca jpeg

Simona Sora, editor coordonator la Dilemateca
Mi s-au îndeplinit toate profeţiile literare! De la început am ţinut să fie o Dilema literară, iar cînd a devenit Dilemateca (dar i se spune, abisal, Dilematica) m-am identificat cu ea, nu doar pentru că sînt singura persoană de sex feminin din redacţia restrînsă.

Adriana Babe┼úi, scriitoare ┼či profesoar─â la Facultatea de Litere din Timi┼čoara
Chiar dac─â nu are ├«nc─â 18 ani ca Dilema veche, ┼či Dilemateca e, cel pu┼úin pentru mine, o revist─â major─â. De fapt, ea s-a n─âscut gata matur─â, ca un copil ultra-precoce, pe care ├«l urm─âresc lun─â de lun─â cu mare interes ┼či cu bucurie sporit─â. ├Äntr-un fel, c├ónd o cump─âr ┼či apoi, c├ónd ├«ncep s─â o r─âsfoiesc chiar pe strad─â, Dilemateca m─â face s─â m─â simt la Paris, pe bd. Saint-Germain, cu Lire sau Magazine litt├ęraire ├«ndesate ├«ntr-o pung─â fin─â de domnul Hubert, chio┼čcarul. Exact ca acolo m─â simt, chiar dac─â am luat Dilemateca de la micul magazin al doamnei Geta de pe Bulevardul Revolu┼úiei din Timi┼čoara.

Cristian Teodorescu, scriitor ┼či jurnalist
O revist─â de colec┼úie ├«n care bunul gust ┼či spiritul dilematic se ├«mbin─â excelent de fiecare dat─â!

Alex Tocilescu, scriitor ┼či muzician

Dac─â ├«n Rom├ónia ar exista o revist─â ├«n care s─â se scrie la fel de mi┼čto despre fotbal cum se scrie ├«n Dilemateca despre literatur─â, m-a┼č duce pe stadion ├«n fiecare weekend.

Dodo Niţă, scriitor, specialist în benzi desenate

Echivalentul rom├ónesc al revistei franceze Lire, at├ót prin sumarul s─âu, care acoper─â toate aspectele vie┼úii literare, c├ót ┼či  prin prezentarea  grafic─â de ├«nalt─â ┼úinut─â, Dilemateca este ghidul indispensabil al cititorului profesionist de la noi.

Dan Lungu, scriitor
Dilemateca reu┼če┼čte s─â fie deopotriv─â conectat─â, amuzant─â, serioas─â ┼či, mai important dec├«t orice, s─â nu-┼úi strice cheful de literatur─â. Eu unul o citesc de fiecare dat─â cu maxima pl─âcere.

Radu Pavel Gheo, scriitor
Dilemateca e revista la care visam pe la ├«nceputul anilor ÔÇÖ90. Acum, c─â exist─â, spune┼úi ┼či voi, la ce s─â mai visez?

Lucian Dan Teodorovici, scriitor ┼či editor

Ce mi-a pl─âcut ├«ntotdeauna, ce-mi place la Dilemateca e aerul de revist─â vie, ├«n ciuda faptului c─â e o revist─â cultural─â. ├Än ciuda faptului - nu retrag zicerea. Pentru c─â exist─â pe la noi obiceiul ─âsta de a-l vedea pe scriitor, pe artist, ├«nchis ├«n zona lui elitist─â ┼či str├«mt─â, eventual cu c├«teva muze pe umeri, cu tablourile ├«nainta┼čilor la subra┼ú ┼či, pe l├«ng─â toate astea, ascuns pe dup─â vreo mas─â sufocat─â de c─âr┼úi. Or, din fericire, ┼či el, scriitorul, artistul ├«n general, e la fel de om ca to┼úi oamenii, ceea ce ├«nseamn─â printre altele c─â, m─âcar pentru o vreme, e viu. Dilemateca s-a prins, ├«nc─â de la primul num─âr, c─â prin aria asta larg─â a artei are de-a face nu numai cu monumente, ci ┼či cu oameni vii. ┼×i-a┼ča a devenit o revist─â pe care nu doar trebuie, dar chiar ├«┼úi face pl─âcere s-o cite┼čti.

Radu Paraschivescu, scriitor ┼či traduc─âtor
├Äntr-o lume ├«n care, vorba lui Mark Twain, prosperitatea e cel mai bun protector al principiilor, Dilemateca face din principii materie prim─â pentru prosperitatea min┼úii ┼či a sufletului.

Matei Florian, scriitor

De la Dilemateca am plecat s─â scriu. Altfel, nu.

Marin M─âlaicu Hondrari, scriitor
Singura revist─â de literatur─â rom├ón─â care nu plictise┼čte e Dilemateca.

Bogdan ┼×erban, jurnalist Radio Guerrilla
O data pe lun─â opresc cu stricte┼úe la chio┼čcul de ziare din drumul meu, unde neaÔÇÖ Matei (a┼ča ├«l strig─â floresele din zona), tejghe┼úarul locului, dup─â ce m─â observ─â, ridic─â m├«na ├«ntr-un gest ce-mi interzice s─â deschid gura ┼či ├«mi strig─â: ÔÇť┼×tiu, nu-mi spune┼úi... Dilemateca. A venitÔÇŁ. Sau dupa caz  ÔÇťN-a venit, daÔÇÖ vine m├«ine. V-o ┼úin.ÔÇŁ Ceea ce v─â doresc ┼či dumneavoastr─â!

Ioana P├órvulescu, scriitoare ┼či profesoar─â la  Facultatea de Litere, Bucure┼čti
Nu are parti pris-uri ┼či nu se ocup─â numai de c─âr┼úi de literatur─â. Dou─â ÔÇ×minusuriÔÇŁ care se transform─â ├«ntr-un mare plus. Adaug c─â citesc cu mare pl─âcere interviurile ┼či anchetele din Dilemateca.

Silviu Lupescu, directorul Editurii Polirom

Acolo unde mul┼úi au ├«ncercat, pu┼úini au reusit: o revist─â care s─â depun─â m─ârturie despre "via┼úa" c─âr┼úilor ├«n Rom├ónia. ├Än peisajul politizat ┼či caragialesc ├«n care vie┼úuim, unde cultura pare c─â nu-┼či mai g─âse┼čte loc, fie el unul c├«t de stingher, ├«ntr-o lume cuprins─â de patimi ┼či idiosincrasii, Dilemateca ┼či to┼úi cei care contribuie la publicarea ei reprezint─â pentru mine - de ani buni - un firav, dar ├«nd├«rjit semn de normalitate. ╚śi, de ce nu?, o speran┼ú─â.

Adela Greceanu, scriitoare ┼či jurnalist─â radio
├Än ultima zi de vineri a fiec─ârei luni trec negre┼čit pe la chio┼čcul de ziare, s─â-mi iau Dilemateca. Mai ales pentru interviurile consistente ┼či portretele oamenilor care fac c─âr┼úile, pentru anchetele pe teme - de cele mai multe ori - nostime ┼či totodat─â serioase ┼či, mai nou, pentru "Aventura vie┼úii mele" - povestirile scrise anume pentru Dilemateca de c├«┼úiva dintre prozatorii no┼čtri cei mai buni.

Marius Chivu, editor coordonator la Dilemateca
Dilemateca ├«┼úi arat─â c─â ┼či scriitorii pot fi vedete, ┼či cititul poate fi un hobby, ┼či c─âr┼úile pot fi accesorii amuzante & inteligente ale timpului liber.
 

serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio Rom├ónia Muzical ÔÇô 25. Recital sus╚Ťinut de violonistul R─âzvan Stoica ╚Öi pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
To╚Ťi cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar c├«teva click-uri distan╚Ť─â, la orice salon ├«╚Öi doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE jpeg
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca Rom├ónia s─â devin─â o ╚Ťar─â cu un trafic rutier mai sigur, prin┬áreducerea progresiv─â a num─ârului victimelor accidentelor rutiere.
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ jpeg
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ
├Än 2022, Funda╚Ťia Superbet este din nou al─âturi de revista cultural─â, sus╚Ťin├«nd organizarea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele┬áDilema vecheÔÇŁ.
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino? jpeg
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino?
S├«nt foarte multe jocuri, foarte multe posibilit─â╚Ťi, iar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor, exist─â riscul s─â te sim╚Ťi pu╚Ťin st├«njenit, s─â nu ╚Ötii exact ce s─â te joci ╚Öi s─â ├«nchei sesiunea cu un gust amar.
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai  Zevo te inspir─â jpeg
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai. Zevo te inspir─â
Iubitoarele ╚Öi iubitorii de fashion vor g─âsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu aten╚Ťie la detalii ╚Öi cu designuri inedite - GEN╚ÜILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
├Ämbr─âc─âmintea de protec╚Ťie ╚Öi echipamentul personal de protec╚Ťie (EIP) reprezint─â o caracteristic─â de siguran╚Ť─â esen╚Ťial─â ├«n orice loc de munc─â, iar industria alimentar─â nu face excep╚Ťie.
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â?
Pentru ca ╚Ťinutele tale s─â arate perfect, merit─â s─â ├«nve╚Ťi arta purt─ârii botinelor ╚Öi cizmelor.
Moda de vară   Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendin┼úe ├«n materie de ┼úinute estivale s├«nt extrem de ofertante, d├«ndu-┼úi posibilitatea de a jongla cu creativitatea ┼či de a-┼úi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor
├Än ultimii cinci ani, tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi de jocuri de noroc au mutat distrac╚Ťia ├«n online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie jpeg
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie
S├«nt c─âr╚Ťi care ├«╚Ťi schimb─â total viziunea despre lume, iar ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ este una dintre ele.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â?
Pentru a-╚Ťi u╚Öura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care s─â te ajute s─â toaletezi elementele de vegeta╚Ťie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi f─âr─â eforturi fizice prea mari.
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg
De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?
Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane.
Cînd nu se poate produce alăptarea jpeg
Cînd nu se poate produce alăptarea
Există situaţii în care alăptarea nu se poate produce, din varii motive, fie aparţinînd mamei, fie nou-născutului.
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor jpeg
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor
Cu un plan financiar scris ╚Öi elaborat, va fi mai u╚Öor s─â v─â planifica╚Ťi rambursarea banilor pe care trebuie s─â-i ├«mprumuta╚Ťi.
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate jpeg
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate
Este important s─â asociem corect preparatele festive cu licorile care le poten╚Ťeaz─â aroma.
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â jpeg
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â
╚śtiai c─â exist─â┬ácursuri de dezvoltare personal─â┬áconcepute special pentru adolescen╚Ťi?
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â? jpeg
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â?
Pentru a te asigura c─â de fiecare dat─â c├«nd faci plata factura electrica online pl─âte╚Öti sume c├«t mai mici de bani, este bine s─â respec╚Ťi o serie de reguli.
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi! jpeg
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi!
Acest echipament pentru ├«nc─âlzirea locuin╚Ťei se remarc─â prin faptul c─â produce c─âldur─â f─âr─â s─â utilizeze combustibil, ci folosind pur ╚Öi simplu resurse din natur─â, precum apa, aerul ╚Öi solul.
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online? jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online?
Platformele online permit o dinamic─â mai accentuat─â ╚Öi un ritm de joc mai rapid, deoarece nu exist─â nici o interac╚Ťiune ├«ntre juc─âtori ╚Öi sistemele tehnologice.
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu
Aleg├«nd o central─â pe pele╚Ťi nu doar c─â vei face economii substan╚Ťiale ├«n buget, ci vei ajuta ╚Öi la protec╚Ťia mediului ├«nconjur─âtor.

Adevarul.ro

image
Implica┼úiile distrugerii cruci┼č─âtorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagr─â | adevarul.ro
Atacul asupra crucisatorului Moskva", nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagra, are valoare simbolica si militara, spune profesorul Michael Petersen, citat de BBC. Nava ...
image
Topul celor mai valoroase monumente istorice lăsate în ruină. De ce nimeni nu le-a îngrijit VIDEO | adevarul.ro
O multime de monumente istorice faimoase din judetul Hunedoara nu au mai fost ingrijite si restaurate de mai multe decenii.