Cinci filme noi în colecţia de DVD-uri „Documentarele One World Romania”
Marţi, 18 februarie, ora 19, la Librăria Bastilia are loc lansarea celor mai recente filme care se alătură colecţiei de DVD-uri "Documentarele One World Romania".
Pînă atunci, puteţi comanda la librărie aceste filme cu 32 de lei, beneficiind de o reducere de 20 % din preţul lor de vânzare. Precomanda dumneavoastră va fi răsplătită cu insigne şi cataloage OWR, o sacoşă de pânză (pentru 2 filme cumpărate) şi un tricou de fete (pentru 5 filme cumpărate), în limita stocului disponibil. Filmele alese vor intra în posesia dumneavoastră, împreună cu a thank you note personalizat, marţi, 18 februarie, ora 19, când Alexandru Solomon şi echipa OWR vă invita la proiecţia unui film-surpiză.
• Actul de a ucide de Joshua Oppenheimer / OWR 2013
Indonezia nu a avut comisii ale adevărului şi ale reconcilierii, nici procese sau memoriale pentru victimele crimelor din trecut, aşa cum s-a întîmplat în Rwanda şi Cambodgia. De-a lungul celor 32 de ani ai guvernului condus de generalul Suharto, ţara şi-a cosmetizat istoria printr-o naraţiune oficială care a glorificat genocidul anilor 1965-1966, cînd au fost omorîţi aproape un milion de presupuşi comunişti. Descris de către autorii săi ca un „documentar al imaginaţiei”, Actul de a ucide explorează acest capitol neatins din istoria Indoneziei, invitînd un grup de foşti „ucigaşi de comunişti” să refacă acţiunile lor criminale în stilul filmelor care i-au inspirat.
• Videocraţie de Erik Gandini / OWR 2011
De 30 de ani televiziunile italiene patronate de Silvio Berlusconi sînt, în mare parte, o oglindă a ceea ce reprezintă personalitatea şi dorinţele politicianului; telespectatorii sînt subiecţii unui experiment media fără precedent, o combinaţie de politică şi divertisment, cu rating de invidiat. Deja exportată în Europa şi nu numai, această reţetă de succes este exploatată de către agenţii de presă, care fac staruri din oameni obişnuiţi, sau de către paparazzi celebri care fac bani de pe urma vedetelor, şi întreţinută de consumatorii din faţa televizorului, care viseaza la ziua în care ei înşişi vor apărea la televizor.
• Aurul toamnei de Jan Tenhaven / OWR 2012
Aurul toamnei spune povestea plină de speranţă a cinci atleţi seniori de diferite naţionalităţi, toţi cu vîrste cuprinse între 80 şi 100 de ani, toţi uniţi de acelaşi ţel – dorinţa de a participa la campionatul World Masters din oraşul finlandez Lahti. Un film candid despre dragostea pentru sport şi dragostea de viaţă în general, care include cîteva demonstraţii remarcabile de voinţă şi curaj în faţa vieţii, dar şi ocazionale momente de nostalgie şi melancolie.
• Fortăreaţa de Klára Tasovská şi Lukáš Kokeš / OWR 2013
Fortăreaţa ne oferă o imagine revelatoare asupra vieţii şi a lipsei de perspective pentru omul obişnuit din Transnistria. Filmul descrie agonia zilnică, discretă, a acestui parc de distracţii comunist, sculptat în ciment şi împodobit cu seceri şi ciocane. Şi totuşi, alegerile prezidenţiale descrise în film reuşesc să pună capăt celor 20 de ani de putere ai lui Igor Smirnov. Vă duce oare acest lucru spre o viaţă mai bună?
• Anatomia unei plecări de Şerban Oliver Tătaru / OWR 2013
În Anatomia unei plecări, regizorul Şerban Oliver Tătaru reface traseul plecării familiei sale din România, la sfîrşitul anilor 1980, confruntînd – după mai bine de 20 de ani – amintirile membrilor familiei cu privire la ţara pe care au părăsit-o. Pe de o parte, aflăm viziunea sumbră a părinţilor despre o Românie inertă, îngenuncheată de un sistem opresiv. De cealaltă parte descoperim viziunea romantică a unui spaţiu aproape paradisiac, populat de entuziasm, prietenii adolescentine şi o fericire familială ireversibil pierdută.