Cel mai mare Barometru de Crăciun™ realizat de Ferratum analizează obiceiurile de cumpărare la nivel global din peste 31.000 de gospodării

4 decembrie 2019
Cel mai mare Barometru de Crăciun™ realizat de Ferratum analizează obiceiurile de cumpărare la nivel global din peste 31 000 de gospodării jpeg

Cînd vine vorba de perioada sărbătorilor de Crăciun, care sînt obiceiurile consumatorilor? Locuitorii căror țări cheltuie cel mai mult? Ce țară cumpără cele mai multe haine și cine e dispus să cheltuie  mai mult de 100 EURO pentru o noapte de cazare la hotel? Cine folosește serviciile bancare mobile și care sînt rezoluțiile pentru anul 2019?

Ferratum Group, un furnizor global de servicii financiare mobile, a analizat planurile clienților din 14 țări în ceea ce privește cheltuielile din perioada sărbătorilor de iarnă. Peste 31.000 de persoane au completat sondajul și ne-au împărtășit planurile pentru acest Crăciun, cheltuieli pe care au în plan să le facă și dorințele pentru noul an.

Sondajul indică faptul că 21% dintre participanți vor cheltui mai mult comparativ cu anul precedent, 38% intenționează să cheltuie mai puțin, iar 42% să mențină același nivel al cheltuielilor ca anul trecut. Sondajul a relevat cîteva diferențe surprinzătoare între țări în ceea ce privește cheltuielile din această perioadă. În acest an, Barometrul internațional de Crăciun Ferratum arată că Brazilia este precursorul cheltuitorilor de Crăciun, 91% din veniturile lor lunare fiind alocate sărbătorilor. Pe locul 2 găsim Polonia cu doar 36%, urmată îndeaproape de Australia, Spania și România ca țări care investesc cei mai mulți bani în perioada sărbătorilor de Crăciun, respectiv aproximativ 34% din veniturile lor lunare.

Care țări aleg achizițiile online?

Marea Britanie se află pe primul loc în ceea ce privește achizițiile online din 2019 cu un procent de 38%, urmată de Olanda (30%) și Suedia (29%), în timp ce Estonia, Croația și Letonia preferă magazinele tradiționale pentru cumpărăturile de Crăciun.

Ce are de-a face dragostea cu asta?

Cînd au fost întrebați ce apreciază mai mult în această perioadă a anului, 64% dintre respondenți au spus că timpul petrecut alături de familie și de cei dragi reprezintă dorința lor primordială pentru acest Crăciun.

Care sînt rezoluțiile pentru Noul An?

Petrecerea timpului cu cei dragi este, din nou, răspunsul de top (23%), urmat de renovarea casei (15%), de călătorii (12%) și de o viață mai activă și mai sănătoasă (11%).

Hainele, dulciurile și jucăriile reprezintă principalele atracții pentru acest Crăciun

Hainele vor fi cele mai cumpărate prduse în această iarnă, cu o medie de 13% din venitul disponibil al unei familii, urmate de dulciuri (12%) și jucării sau jocuri (11%). Aproape toată lumea adoră moda, 12 țări din 14 susținînd că vor cheltui cei mai mulți bani pentru îmbrăcăminte și cumpărături de Crăciun. Singurele excepții sînt Letonia, unde participarea la evenimente sportive reprezintă prima alegere și Polonia care situează dulciurile pe primul loc.

Unde sînt dependenții de călătorii?

Brazilia, țara care cheltuie cel mai mult în timpul sărbătorilor de Crăciun, se află, de asemenea, în topul listei de cheltuieli pentru călătorii, 31% dintre respondenți afirmînd că cea mai mare parte a cheltuielilor lor vor merge în această direcție. De asemenea, românilor și australienilor le place să călătorească, alocînd turismului aproximativ 25% din cheltuielile lor de Crăciun. 71% dintre respondenții din Suedia și 64% din Marea Britanie și Norvegia au afirmat că vor utiliza plata cu cardul în detrimentul tranzacțiilor în numerar.

Mobile banking-ul este viitorul

Toate țările (67%), cu excepția Bulgariei (43%), aleg mobile banking-ul, Suedia și Olanda fiind precursorii acestui trend digital (91%).

Hoteluri scumpe sau Airbnb?

Australienii și canadienii vor plăti mai mult de 100 EURO pentru o noapte de cazare la hotel, în timp ce românii și estonienii vor alege mai degrabă servicii precum Airbnb în timpul vacanțelor sau în timpul călătoriei în străinătate.

Cum sărbătoresc românii și care sînt rezoluțiile pentru Noul An?

Conform studiului realizat de Ferratum, românii consideră că cel mai important moment de sărbători îl reprezintă timpul petrecut alături de familie (62%), își doresc să se bucure de spiritul Crăciunului (23%) și au în plan să cumpere cadouri pentru sărbători (13%). În ceea ce privește cumpărăturile, acestea se vor axa în proporție de 20% pe articole vestimentare, urmate de dulciuri & delicatese (17%) și de jocuri & jucării (12%).

Pentru Noul An, românii își doresc să petreacă mai mult cu apropiații (32%), să-și renoveze casa (28%) și să călătorească mai mult (24%). Spre deosebire de anul trecut (15%), doar 13% dintre respondenți visează la o viață mai activă.

topul cheltuieli romania jpg jpeg

Cum a fost realizat Barometrul de Crăciun Ferratum Group 2019™?

  • Sondajul a fost efectuat de Ferratum Group în rîndul clienților și non-clienților săi, în 14 țări,ca chestionar online standardizat pentru toate țările. Veniturile sînt declarate în moneda locală, iar consumul relativ de Crăciun este calculat în raport cu venitul disponibil lunar al unei familii din fiecare țară.
  • Peste 31.000 de gospodării au participat la sondaj. Respondenții au avut vîrsta cuprinsă între 18 și peste 61 de ani. 60% dintre participanți au fost femei. Venitul mediu disponibil al gospodăriilor participante a fost cuprins între 880 și 3836 EUR. Mărimea medie a gospodăriei în rîndul respondenților a fost de 2,9 persoane.
  • Pe lîngă factorii demografici, respondenții au fost întrebați despre venitul disponibil lunar, cîți bani vor fi alocați pentru sărbătorile de Crăciun, care sînt rezoluțiile pentru Anul Nou, dacă vor călători în perioada sărbătorilor de iarnă sau dacă vor folosi serviciile Airbnb, respectiv servicii bancare online în timpul călătoriilor în străinătate.
  • Sondajul a utilizat moneda locală a fiecărei țări. Răspunsurile au fost echivalate pentru a reflecta puterea de cumpărare a fiecărei țări. Toți respondenții la sondaj au fost anonimi.

***

Despre Ferratum Group:

Ferratum Group este un furnizor internațional de servicii bancare mobile și de credite on-line destinate persoanelor fizice și întreprinderilor mici, distribuite și gestionate pe dispozitive mobile. Fondat în anul 2005 în Helsinki, Finlanda, Ferratum s-a extins rapid în peste 23 de țări din Europa, Africa, America de Sud și de Nord, Australia și Asia.

Ca pionier în tehnologia serviciilor financiare mobile, Ferratum se află în prim-planul revoluției bancare digitale. Ferratum are un protofoliu de aproximativ 763.000 de clienți activi – care au un cont deschis în cadrul Mobile Bank sau un împrumut luat în ultimele 12 luni (ultima actualizare: 30 septembrie 2019).

Grupul Ferratum este listat în Prime-Standard la Bursa de Valori din Frankfurt sub simbolul „FRU”. Pentru mai multe informații, vizitați www.ferratumgroup.com.

dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți
DilemaVeche (2) (2) jpg
10 dintre cele mai importante "remontadas" din istoria fotbalului
FC Barcelona a reușit cea mai impresionantă „remontada” din topul nostru.
IQOS x DIPLOMA 11 jpg
DIPLOMA Show sărbătorește 10 ani. IQOS susține industriile creative ca partener pentru al patrulea an consecutiv
La a X-a ediție a festivalului, vor fi reprezentate 16 specializări, de la arhitectură și peisagistică, arte grafice, design de produs și fashion, pînă la artele clasice - pictură și sculptură.
MS jpg
Soră profet și soldat
Un cîntec acoperă dealuri în Donbas
MCER3 jpg
Muzeul Cărții și Exilului Românesc a fost inaugurat la Craiova
De altfel, una dintre strategiile Consiliului Județean Dolj este de a readuce la viață clădirile de patrimoniu.
Saltele: cheia supremă pentru un somn de calitate și o sănătate excelentă
Pentru a vă păstra salteaua mulți ani de acum înainte, ar trebui să urmați cîteva reguli simple de îngrijire.
Limbă, tehnologie și cultură  Crearea de punți într o lume globalizată png
Limbă, tehnologie și cultură: Crearea de punți într-o lume globalizată
În concluzie, limbă, tehnologie și cultură joacă un rol vital în crearea de punți într-o lume globalizată.
pompa de caldura aer apa monobloc bricolaj market 1 jpg
Cumpără o pompă de căldură aer-apă monobloc de la Bricolaj Market!
Ești pregătit să faci față eficient necesităților tale de încălzire pentru locuință? Verifică ce găsești pe site-ul Bricolaj Market!
unnamed 2 jpg

Adevarul.ro

image
Răzbunarea unui patron disperat că îl abandonează angajații. „Sunt sigur că o să-mi săriți în cap cu treaba asta”
Tot mai mulți antreprenori se plâng nu doar de faptul că își găsesc cu greu angajați, dar și că mulți dintre ei pleacă după doar câteva săptămâni și îi lasă baltă, fără preaviz și fără să suporte niciun fel de consecințe. Un patron crede că a găsit soluția la această problemă
image
Mircea Badea: „De ce să stea Simona Halep în România?! O viață ai, cu toată dragostea pentru țară”
Prezentatorul de la Antena 3 comentează decizia sportivei de se muta la Dubai.
image
Româncă gravidă în nouă luni, înjunghiată în Țara Galilor. Motivul pentru care agresorul, tot român, o urmărea de o lună
Andreea Pintili, o româncă de 29 de ani care locuiește în Țara Galilor, a fost înjunghiată de mai multe ori de un conațional care o urmărea și posta pe TikTok clipuri cu ea și cu copiii săi.

HIstoria.ro

image
Moartea lui Aurel Vlaicu. Concluziile anchetei
În cursul anchetei în cazul accidentului aeronautic în care și-a pierdut viața Aurel Vlaicu (31 august/13 septembrie 1913) s-au conturat două ipoteze, pe care locotenentul av. Gheorghe Negrescu le prezintă astfel:
image
Zguduitoarea dramă amoroasă din Brăila, care a captivat presa interbelică
În anii 1923-1924, numita Anny Bally din Brăila, „de o frumuseţe rară“, a încercat să se sinucidă din dragoste. În 8 noiembrie 1924, tot din amor, şi-a împuşcat iubitul, după care s-a împuşcat şi ea.
image
Importanța stației NKVD de la Londra în timpul celui de-al Doilea Război Mondial
În 1941, stația NKVD de la Londra era cea mai productivă din lume, comunicând Moscovei 7.867 de documente diplomatice și politice, 715 documente pe probleme militare, 127 referitoare la aspecte economice și 51 legate de activități sau operațiuni ale serviciilor de informații.