UNFINISHED, primul festival multidisiciplinar din România (parte festival, parte conferință, parte expoziție, dar și o parte nedefinită), revine, la Muzeul Național de Artă al României în perioada 26-29 septembrie 2019, cu o lansare specială: ROMANIAS - o expoziție și un album în colaborare cu Magnum Photos pentru a celebra Centenarul, dar și 30 de ani de la Revoluție. Proiectul a fost curatoriat de Florian Ebner, curatorul departamentului de fotografie de la Centrul Pompidou, și reunește fotografii semnate de Bieke Depoorter, Thomas Dworzak, Paolo Pellegrin, Alec Soth and Newsha Tavakolian de la Magnum Photos precum și Cristian Movilă. Designul este semnat de Sascha Lobe & Pentagram London.

#UNFINISHED19 reunește lideri din peste douăzeci de discipline pentru a inspira și motiva publicul să exploreze multidisciplinar în timpul festivalului, dar şi după. Printre invitații ediției se numără: jurnalista New York Times, premiată cu Pulitzer, Rukmini Callimachi, fotografa Brigitte Lacombe, fondatorul 2x4 Susan Sellers, scriitoarea New York Times Patricia Cohen, imamul Ludovic Mohamed Zahed, antropologul Alec Bălășescu, fondatorul Virtue expert în etică și tehnologie, Reid Blackman, autor și consilier de cuplu, Logan Ury, psihoterapeutul Jack Saul, cofondatorul Provence Cap Reza Bundy, chef & antreprenor social Manolo Lopez, cofondatorul Planet, Mike Safyan, autoarea și specialist în educație Ariane de Bonvoisin, Farah Nayeri, jurnalist și critic, New York Times, artista Angélica Dass, muzicianul Jake Troth, directorul de strategie Live Nation Ian Daly, biohackerul Gabriel Pesa, performer & activist Jurgis Didžiulis, pianistul Faraj Suleiman, Marinela Ardelean, somelier, Hiie Saumaa, specialistă în dans somatic și mulți alții.

Programul acestui an este construit pe patru piloni principali: experiențe culinare, artă, performances și prezentări ce reunesc toți participanții: jurnaliști, artiști, designeri, arhitecți, avocați, oameni de afaceri, educatori, muzicieni, programatori, experți în tehnologie, experți culinari și somelieri, experți în drepturile omului și mediu. 

Pentru a putea participa se completează un formular detaliat pînă pe 15 septembrie - acest proces permite selectarea unei audiențe diverse, locurile sînt limitate la 2000 de participanți - pentru cei care nu au fost acceptați, organizatorii și partenerii festivalului vor transmite o parte din prezentări pe pagina de facebook: www.facebook.com/unfinishedfestival

Expoziția ROMANIAS va rămîne deschisă publicului în Muzeul Național de Artă pînă pe 31 octombrie, înainte de fi itinerată la nivel național și internațional. Mai multe detalii şi programul complet la https://unfinished.ro