Un poem contemporan dintr-un manual de istorie

Medeea IANCU
28 septembrie 2018
Un poem contemporan dintr un manual de istorie jpeg

UN POEM CONTEMPORAN DINTR-UN MANUAL / DE ISTORIE pe care nu l-am avut în școală: / / Problema manualelor este o parte din / Istorie. Incompetența Guvernului este o parte din / Istorie. Lipsa respectului este o parte din istorie. / Excluderea rromilor din istorie este o parte din / Istorie. Omiterea adevărului din / Istorie este o parte din / Istorie. Excluderea femeilor din istorie este o parte din / Istorie. Decretul lui Ceaușescu este o parte din istorie. / Lipsa educației sexuale este o parte din / Istorie. Limitarea drepturilor persoanelor lgbt este o parte din / Istorie. Copiii numiți „cu handicap” sînt o parte din istorie. / / Abuzurile sexuale din cadrul Bisericii sînt o parte din istorie. / Perfomanța sportivă este o parte din / Istorie. / Parteneriatele civile sînt o parte din / Istorie. Spitalele care refuză să facă avorturi „pe motive religioase” sînt o parte din / Istorie. Capelele din spitale sînt o parte din / Istorie. Violența domestică este o mare parte din istorie. / Știrile false sînt o parte din istorie. Analfabetismul este o parte din / Istorie. Violența împotriva copiilor este o parte din / Istorie. Interzicerea adopțiilor este o parte din / Istorie. Intrarea în U.E. este o parte din istorie. Gazele lacrimogene, grenadele, / Tunurile cu apă, / Tancurile sînt o parte din istorie. / Retragerea Strategiei Naționale pentru Educație Parentală este / o parte din / / Istorie. Violența legitimă a statului este o parte din / Istorie. Violența legitimă a părinților este o parte din istoria / Familiei. / / Mintea mea este democrație, istorie! / Cît timp petrece o femeie visînd la o casă. / Cît timp petrece o femeie visînd la a fi mamă. / Cît timp petrece o femeie visînd să aparțină / Cuiva. Într-un film, femeia a fost ucisă imediat ce a / Pășit în afara casei. Casa sau lipsa ei este o parte din / Istorie. Drepturile sau / Lipsa lor sînt o parte din / Istorie. Plecarea părinților la muncă în / Străinătate este o parte din istorie. Străinătate este o parte din istorie. / Ziua mea de naștere este o parte din istorie. Violul este o parte din / Istorie. Divorțul, hărțuirea sînt o parte din / Istorie. Protestul este o parte din istorie. Abuzul poliției este o parte din / Istorie. Protestul este o parte din prezent. Abuzul poliției este o parte din / Prezent. Conștiința sau / Lipsa ei este o parte din / Istorie. Conștiința sau / Lipsa ei este o parte din / Prezent. Marșul este o parte din / Istorie. Marșul este o parte din / Prezent:

Băieții sînt permanenți, fetele sînt / Efemere. Margaret Thatcher și-a schimbat vocea de-a lungul / Anilor. De fiecare dată cînd scriu, ei / Nu văd o persoană, ci un eseu. / De fiecare dată cînd scriu, ei nu mă văd o / Persoană, ci teama că sînt o / Persoană. / / Viitorul copiilor noștri sînt eu. / Viitorul copiilor noștri este ceea ce văd: / / Multă vreme nu am făcut parte din istorie. Multă / Vreme aptitudinile mele nu au contat. / Multă vreme am fost o poveste spusă de / Biserică. / / Viitorul copiilor noștri este ceea ce văd: / / Copii așteptîndu-și părinții să se întoarcă în țara / Viitorului copiilor noștri. Viitorul copiilor noștri este Constituția făcută în numele / Domnului. / / Viitorul copiilor noștri este / Eu nu cred întru Unul Dumnezeu, / Tatăl atotțiitor al Parlamentului, / Tatăl atotțiitor al partidului & discriminării, / / Viitorul copiilor noștri este excluderea / Socială, / Multă vreme am fost cusătoarea de drapel. / Multă vreme nu am avut limbaj. / 

Viitorul copiilor noștri este / Te iubesc doar dacă ești / Hetero. / Te iubesc doar dacă nu ești / Diferit. Te / Iubesc doar dacă ești acceptat de / Societate. Te / Iubesc doar dacă intri în / Normalitate. / Multă vreme am fost frumusețea istoriei. / Multă vreme am fost garderoba istoriei. / Căsătoria istorică. Căsătoria care a putut salva un / Stat. Multă vreme am fost căsătoria care a salvat state. / / Multă vreme am fost căsătoria care a salvat o / Națiune. Multă vreme am fost valoarea / Tradițională. Multă vreme am fost fata ucisă în / / Istorie. Viitorul copiilor noștri este / Chiar și atunci cînd ești aproape moartă, naște. / Chiar și atunci cînd nu vrei un copil, naște. / Chiar și atunci cînd tu ești un copil, naște. / Chiar și atunci cînd ai fost violată, naște. / Viitorul copiilor noștri este / Toate persoanele contează însă doar aceelea care au / Drepturi. / Viitorul copiilor noștri este / Poți avea drepturi postmortem. / Viitorul copiilor noștri este / Îți vom arăta iubire postmortem. / Viitorul copiilor noștri este / Povestea cenzurată din / Istorie. Viitorul copiilor noștri este / / Poezia a început în corp. / Poezia a început cînd viitorul copiilor noștri a devenit / Violul. Poezia a început cînd viitorul copiilor noștri a fost / Tăcerea. / Poezia a început cînd viitorul copiilor noștri a fost / Ai grijă să nu-ți facă ceva / Băieții. Fetele sînt efemere, / Băieții sînt permanenți. / Viitorul copiilor noștri sînt eu. Unele poeme vor fi biologice, / Eu sînt non-binară. / Poezia a început atunci cînd viitorul copiilor noștri a fost dictat de / Părinții care au semnat împotriva noastră. / Poezia a început atunci cînd viitorul copiilor noștri a fost / Violența. / Poezia a început atunci cînd viitorul copiilor noștri a fost / Redefinirea / Familiei.

Multă vreme s-a considerat că nu am discernămînt. Multă vreme / Am îngăduit violența. Multă vreme valorile artei au fost rasa albă & violența. / Multă vreme valoarea artei a / Fost homofobia. Multă vreme valorile țării au fost violența & / Ura. Multă vreme valorile țării s-au vrut a fi / Heterosexuale. / Multă vreme am fost diplomația dintre state. Multă vreme am fost / Crucea Roșie & alianța istoriei. / Multă vreme am fost validarea artei rasiste. Multă / Vreme am fost povestea care mi-a salvat viața. / Multă vreme valorile artei au fost stereotipurile de gen. / Multă vreme tinerețea mea a fost folosită în istorie. Multă vreme am fost istoria / Părinților. Multă vreme am fost fotografia alb-negru din comunism. / Multă vreme am fost fotografia color postcomunistă. / Multă vreme am fost apartamentul vîndut. / Multă vreme am fost casa de la țară. Multă vreme tinerețea mea a fost / Speranța unui alt viitor. Multă vreme am fost hîrtia din spatele portretului scriitorului. / Multă vreme am fost pusă în afara societății. Multă vreme am fost tranziția & incriminarea. Multă vreme am fost experimentul unor medici. Multă vreme am fost revolta în / Istorie. Multă vreme corpul meu a fost folosit în istorie. / Multă vreme corpul meu a fost folosit împotriva mea. / Sufletul meu este politic, sîngele meu este / Lirismul. / Multă vreme am fost un concept și nu o persoană. / Multă vreme am fost mitologia & abuzul. / Multă vreme am fost subcategoria. Multă vreme am fost adulterul & / Litigiul. / Multă vreme am fost amendamentul. Multă vreme am fost tratatul / / Istoric între / Lideri. Multă vreme am fost lupta pentru propriile drepturi. / Viitorul copiilor noștri sînt eu. / / Mintea mea este democrație, istorie! / Sîngele meu este / Lirismul, sufletul meu este / / Politic.

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
„Tobol”, arma secretă a lui Putin care bruiază semnalul GPS . Unde este plasată?
O arma secretă a Rusiei ar bruia sistemul GPS de navigație prin satelit al avioanelor și navelor comerciale, în regiunile din Marea Baltică, Marea Neagră și estul Mării Mediterane, potrivit The Sun.
image
Marea Britanie este „pe picior de război”. Ce anunț a făcut premierul Rishi Sunak din Polonia | VIDEO
Aflat într-o vizită oficială în Polonia, premierul britanic Rishi Sunak a declarat marţi că va creşte bugetul pentru apărare până la 2,5% din PIB. Sunak a subliniat că Marea Britanie „nu se află în pragul războiului”, ci „pe picior de război”.
image
„Pitești, am auzit că îți plac dungile”. O reclamă Sephora jignește miile de victime ale Experimentului Pitești. Reacții acide
Sephora România, filiala celebrului lanț francez cu produse de înfrumusețare și parfumuri, a postat pe pagina de Facebook și pe Instagram o reclamă jignitoare asociată cu teribila închisoare Pitești, unde mii de deținuți au fost torturați de comuniști. Postarea a fost ștearsă după câteva ore.

HIstoria.ro

image
Momentul abdicării lui Cuza: „În ochii lui n-am văzut niciun regret, nicio lacrimă”
Nae Orăşanu, om de încredere la Palat, îi comunicase principelui A.I. Cuza că „se pregătea ceva”.
image
Măcelul din Lupeni. Cea mai sângeroasă grevă a minerilor din Valea Jiului
Greva minerilor din 1929 a rămas în istoria României ca unul dintre cele mai sângeroase conflicte de muncă din ultimul secol. Peste 20 de oameni au murit răpuşi de gloanţele militarilor chemaţi să îi împrăştie pe protestatari, iar alte peste 150 de persoane au fost rănite în confruntări.
image
Cuceritorii din Normandia
Normandia – locul în care în iunie acum 80 de ani, în așa-numita D-Day, aproximativ 160.000 de Aliați au deschis drumul spre Paris și, implicit, spre distrugerea Germaniei naziste.