Luna aceasta, CDPL FEST împlinește trei ani. Echipa Casei de Pariuri Literare va marca aniversarea festivalului editurii printr-un eveniment special: CDPL FEST 37. Astfel, vineri, 31 iulie, de la ora 18, vă așteptăm în Club A pentru o seară cu invitații noștri: Nora Iuga, Ioana Nicolaie, Lucia Cuciureanu și Dumitru Vlad. Mai jos puteți consulta desfășurătorul serii.

18:00 – intro (deschiderea ediției aniversare CDPL FEST 37)
18:15 – lansarea volumului de poezie Save Point, de Dumitru Vlad, a aplicației Save Point – Poetry Run și stand de autor
18:45 – lansarea volumului de poezie O sută de kilometri mai la nord, de Lucia Cuciureanu
19:20 – In memoriam George Geacăr (actorul Filip Popa va citi o selecție din poemele lui George Geacăr)
19:45 – lansarea volumului de poeme Inima ca un pumn de boxeur (reeditare), de Nora Iuga (cu participarea autoarei); invitat: Cezar Gheorghe
20:15 – Ioana Nicolaie – stand de autor și lectură publică
18:00 – 21:00 – stand de autor  Sorin Stoica + CDPL sale: pe modelul garage sale, CDPL aduce la Club A cărți noi și bune și, la fiecare volum cumpărat, îți dăm o carte gratuită (la alegere, în limita stocului disponibil). Noi zicem că e de neratat!

Pagina event-ului de Facebook, unde veți regăsi informații suplimentare despre invitați și altele, aici.

Săptămîna aniversară CDPL

Săptămîna noastră aniversară începe de marți (28 iulie) – pentru că, unde nu-s trei ceasuri rele, pot fi mai multe evenimente care să pună CDPL-ul pe harta lumii editoriale – și ține pînă luni, 3 august 2015.

Așadar, şapte zile cu specific diferit, pentru a marca primii cinci ani de CDPL.

28 iulie: vizionarea documentarului CDPL STORY – punem la liber, timp de o săptămînă, documentarul despre mica editură Casa de pariuri literare, spusă de cei doi fondatori și prietenii lor (autori sau critici literari, scriitori invitați la diverse evenimente). Nu-l ratați!

29 iulie – e-books: campanie de reduceri pe elefant.ro
30 iulie – noutăţile editoriale ale verii pe site
31 iulie – CDPL FEST 37, 3 ani de festuri + CDPL sale
1 august - CDPL FEST 38, 5 ani de CDPL + CDPL sale
2 august - mesaje aniversare pentru CDPL
3 august - o incursiune prin arhiva media CDPL

Fiți cu ochii pe pagina de Facebook a editurii pentru a afla primii detaliile cu privire la suprizele săptămînii aniversare CDPL!

* * *

În august 2010 se lansa pe piața editorială din România o editură neconvențională, atipică: Casa de pariuri literare (CDPL), proiect independent, făcut în timpul liber, care își dorea să încurajeze literatura română, pe cea tînără, debutantă îndeosebi, indiferent de genul literar abordat, fără a neglija însă nici posibilităţile de editare sau reeditare a unor autori contemporani mai mult sau mai puţin consacraţi.

În august 2015, CDPL împlinește 5 ani de existență, 5 ani în care sloganul „Literatura română scrie pe mine!” a căpătat din ce în ce mai mult sens și amploare. Așa că, la o zi după aniversarea de 3 ani a FEST-urilor CDPL, pe 1 august, celebrăm Editura Casa de pariuri literare printr-un festival aparte: CDPL FEST 38.

„Petrecerea” CDPL începe sîmbătă, la ora 17, în Club A. Așadar, înarmați-vă cu voie bună și chef de discuții, aducem invitați faini – Ioan Es. Pop, Nora Iuga, Mihail Vakulovski, Florina Pîrjol, Ionelia Cristea, Dumitru Vlad, Cătălina Bălan –, promitem lecturi de calitate, venim cu cărți bune (și oferte pe măsură!), o echipă editorială nouă și momente deosebite.

Program:

17:00 – intro (deschiderea ediției aniversare CDPL FEST 38)
17:15 – Florina Pîrjol, interviu cu public
17:40 – Dumitru Vlad, Cătălina Bălan – lecturi în desfășurare
18:10 – lansarea volumului de interviuri Fețe jupuite, de Ioan Es. Pop (în prezența autorului); invitat: Cosmin Ciotloș
18:40 – Ionelia Cristea – lectură în desfășurare
19:00 – lansarea volumelor 2 și 3 Tovarăși de cameră, de Mihail Vakulovski
19:30 – Nora Iuga & Ioan Es. Pop –  lectură
20:00 – prezentare CDPL
20:10 – Nora Iuga ne dă în cărți și ne spune ce ne așteaptă anul acesta
*17:00 – 20:30 – CDPL sale: pe modelul garage sale, CDPL aduce la Club A cărți noi și bune și, la fiecare volum cumpărat, îți dăm o carte gratuită (la alegere, în limita stocului disponibil). Noi zicem că e de neratat!

Pagina event-ului de Facebook, unde veți regăsi informații suplimentare despre invitați și altele, aici.