Miercuri, 30 ianuarie, ora 19, tînăra pianistă Sînziana Mircea (26 de ani), un „fenomen” al scenelor internaționale, va cînta la Sala Radio, alături de Orchestra De Cameră Radio, într-un concert 100% Beethoven.

La 7 ani, Sînziana Mircea debuta pe scena Ateneului Român, la 11 ani debuta în America și la 14 ani pleca în primul ei turneu. În noiembrie 2016, a cîntat prima oară într-una dintre cele mai prestigioase săli de concert din lume: Carnegie Hall – New York, un concert sold-out la finalul căruia a fost ovaționată de public. Au urmat alte evenimente prezentate pe mari scene, ca: Tokyo Metropolitan Theater (Japonia), St Martin-in-the-Fields (Londra), Sala Radio și Ateneul Român, Nanjing Cultural Arts Center și Harbin Concert Hall (China).  În același an, a cîștigat premiul Academiei Internaționale de Pian de la Miami și a lansat CD-ul de debut Nihil Sine Deo (Editura Casa Radio). Cel de-al doilea CD a fost lansat de casa Sheva Collection în 2017: Unending Love – Iubire nemuritoare este distribuit în întreaga lume de către Naxos. 

Concertul de la Sala Radio se va derula sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri, dirijor invitat al Filarmonicii din Sao Carlos (Brazilia), unul dintre ultimii discipoli ai maestrului Franco Ferrara. În calitate de organist și dirijor, Gian Luigi Zampieri s-a perfecționat cu muzicieni de prestigiu precum Francesco De Masi, Carlo Maria Giulini, Ghenadi Rojdestvenski și Leonard Bernstein.

Programul serii de la Sala Radio îi este dedicat 100% lui Beethoven și cuprinde: Uvertura Coriolan, Concertul pentru pian nr. 4 în Sol major și Simfonia a II-a.

Pe lîngă aparițiile solo și concerte, SÎNZIANA MIRCEA concerteaza frecvent alături de apreciatul violonist român Alexandru Tomescu. Sînziana Mircea a obținut diploma de licență cu calificări maxime la Hochschule für Musik und Tanz Koln (Germania) și diploma de masterat la Guildhall School of Music and Drama - Londra (Marea Britanie), cu o bursă generoasa oferită de Steinway & Sons UK. De asemenea, a studiat la Accademia Pianistica Imola (Italia). Sînziana a devenit primul pianist român care a obținut o bursă de la Fundația Van Cliburn și TCU School of Music la PianoTexas Festival & Academy în 2014. În decembrie 2018, Sînziana a obținut diploma de masterat în managementul artelor la Universitatea de Economie Bocconi din Milano. Anul 2019 include apariții pe scene din România, Anglia, Italia și Estonia. De asemenea, în luna iunie, Sînziana va reveni în Japonia cu un amplu turneu de recitaluri și concerte cu orchestră, sub bagheta dirijorului Mitsuyoshi Oikawa.

Concertele pot fi ascultate în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro. Biletele la concertele Orchestrelor şi Corurilor Radio sînt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio. Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro.