În cadrul Tîrgului de Carte Gaudeamus (14-18 noiembrie 2018) va avea loc o campanie inedită de promovare a lecturii și jocului: alegerea unei zile în care sîntem provocați să renunțăm la dispozitivele electronice. Derulată sub sloganul „Ziua în care avem timp”, campania are o dezbatere amplă, plănuită pentru data de duminică, 18 noiembrie, ora 13,30, la Sala Cupola din cadrul Romexpo, și o tombolă.

Dezbaterea, avînd tema „Copilăria și noile oferte de divertisment: între digital, carte și joacă în aer liber”, reunește nume cunoscute din sfera educației și parentingului, precum: Mirela Retegan – autoare, creatoarea fenomenului Gașca Zurli, Dana Papadima – director educațional Avenor College, Daria, prietenă cu cărțile – booktuber de succes, Mircea Toma – coordonator de programe educaționale, jurnalist, Diana Mocanu – directoarea generală a Editurii Gama. Gazda dezbaterii va fi Daniela Palade Teodorescu, autoare, redactor-șef al revistei Cariere.

În contextul în care dispozitivele digitale invadează tot mai mult spațiul copilăriei, oraganizatorii au plănuit un dialog sincer despre relația copiilor noștri cu multitudinea dispozitivelor electronice, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează încă din primii ani de viață și care le dă, însă, atît de mult de gîndit părinților și dascălilor. Un dialog despre dreapta măsură în educația copilului, despre noi metode de parenting și despre nevoile și dorințele celor mici.

„Considerăm că tema dezbaterii de la Gaudeamus este una importantă și, împreună cu invitații noștri – voci cunoscute în domeniul cărților și al parentingului –, ne dorim să venim cu soluții viabile pentru părinți și copii”, a declarat Diana Mocanu, directoarea generală a Editurii Gama, inițiatoarea acestei campanii.

La finalul dezbaterii, inițiatorii proiectului vor vorbi și despre „Ziua în care avem timp”, plănuită a fi sărbătorită pe data de 2 decembrie 2018. O zi în care sîntem provocați să renunțăm la dispozitivele electronice, petrecînd timp în compania cărților sau a jocurilor educative. Tot cei care aleg să celebreze această zi au șansa de a cîștiga o excursie la munte în familie, la începutul lui 2019. Tot ceea ce trebuie să facă cei care doresc să se încrie în competiție este să încarce pe Facebook fotografii care „documentează” cum au petrecut ziua de 2 decembrie, cu tag către Editura Gama. Ulterior, prin tragere la sorți live pe Facebook, va fi ales un cîștigător.

Dezbaterea are loc în ultima zi de Gaudeamus, însă cititorii vor fi informați despre campania „Ziua în care avem timp” chiar din prima zi de tîrg, prin materialele promoționale pregătite de Editura Gama și tombola special gîndită pentru ei: cititorii sînt invitați să achiziționeze cărți și jocuri educative de la oricare expozant prezent la Romexpo, apoi să le fotografieze și să le încarce pe Facebook cu tag către Editura Gama. În săptămîna de după încheierea tîrgului de carte, va fi ales un cîștigător, prin tragere la sorți live pe Facebook, care va fi recompensat cu un pachet consistent de cărți din oferta Editurii Gama.