Pe 4 iunie, de la ora 20:00, vă invităm la Centrul Ceh la penultima proiecţie Documentary Mondays din această primăvară. Vom vedea Love and Engineering, un film sensibil, dar amuzant, un rom-com deghizat în documentar, care ne spune povestea unor ingineri în căutarea împlinirii în dragoste.

Viața noastră de zi cu zi este, în mare, proiectată de ingineri. Le place să inventeze și să structureze lucruri și se simt în largul lor atunci cînd lucrează cu cifre și științele naturii decît în relațiile cu sexul opus. Atanas, un inginer în calculatoare din Bulgaria, susține că a reușit să găsească hack-ul pentru dragoste, dar oare poate reuși să îi ajute pe alți ingineri timizi și singuratici să descopere iubirea adevărată și totodată, fericirea supremă? Încercînd să vină cu o formulă științifică pentru a găsi soția perfectă, el se folosește de alți ingineri pe post de șoareci de laborator: le predă ideile sale și îi trimite să le testeze în lumea reală. Acesta îi ghidează wireless în timpul întîlnirilor cu potențiale candidate – femei tinere și frumoase. Sînt regulile atracției, sexului și dragostei într-adevăr științifice? Și dacă da, chiar am vrea să știm asta?

Atît amuzant într-un mod tocilăresc, dar și cordial în același timp, deși Love and Engineering este plin de glume, nu își batjocorește în niciun moment subiecții. Este destulă ironie, critică aspră a sinelui și umor ironic în acest documentar pentru a-l numi o parodie a dating-ului modern, online și o privire sensibilă în mai multe vieți singuratice.

Inginerii încearcă să „disece” esența dragostei printr-o serie de experimente și formule care variază de la blind dating la încercarea de a-și da seama dacă un anumit tip de miros al feței îi face mai atrăgători sau nu.

Intrarea la film este liberă, subtitrarea este în limba engleză, iar berea Budweiser Budvar este din partea casei. Eveniment Facebook aici.

Parteneri media: Revista Arte şi Meserii, The Romania Journal, filme-carti.ro, Radio România Cultural, Ziarul Metropolis, MovieNews.ro, Dilema veche, LiterNet.ro, Revista Zeppelin, SUB25.

Persoană de contact: Sorina Neaga, [email protected], 0724 352 927