În perioada 25-28 mai, la București are loc prima ediție a Festivalului Zilele Africii. 25 mai este Ziua Internațională a Africii, o zi de sărbătoare și de celebrare a rolului continentului, diversității, bogăției culturale și spirituale pe care o aduce în contextul global. 

Acest festival își propune, în primul rînd să aducă aproape de publicul larg din București (și România) muzica și alte forme de artă tradițională africană. Mai presus de asta dorim să contribuim la schimbarea mentalităților și prejudecăților care adesea există în România la adresa continentului African și a persoanelor de origine Africană.

O echipă diversă formată din Diaspora Africană în România precum și alte persoane pasionate, impulsionate de scopul acestui festival au pregătit o multitudine de activități variate. Bucureștenii și toți cei aflați în București în perioada 25-28 mai sînt așteptați în număr cît mai mare la Casa de Cultura a Studenților și în Parcul Venus să ia parte la o serie de acțiuni menite să îi ajute să afle și să descopere aspecte legate de Africa mai puțin cunoscute sau accesibile lor.

Toate activitățile sînt cu intrare liberă și participanții sînt invitați să ia parte la cît mai multe din ele, pentru a experimenta și înțelege din unghiuri diferite mesajul Festivalului.

Pentru pasionații de muzică există atît oferta de consum precum și de dezvoltare abilități muzicale. În fiecare zi vor fi concerte de muzică tradițională-africană (cu instrumente specifice), spectacole de dans african precum și ateliere de percutțe, dans, canto și alte instrumente africane.

 Atelierele de învățare intercultură își propun prin exerciții interactive să provoace mentalitatea și opiniile participanților referitor la ceea ce cred că știu despre Africa. Este pregătită și o ediție specială de Biblioteca Vie în care avem o un catalog variat de cărți umane din diferite părți ale Africii și care îi așteaptă pe cititori la un dialog direct.

O selecție de filme documentare din diferite părți alte continentului vor fi oferi un material bogat din realități sociale, muzicale și de mediu încojurator.

În fiecare zi participanții vor putea analiza expoziții foto, picturi și materiale africane. Ei sînt invitați și să ia parte la un joc stil „treasure hunt” pentru a-și testa cunoștiințe despre Africa.

Programul detaliat  se găsește pe pagina Asociației Ikhaya Drum și pagina de facebook a festivalului ikhayadrum.ro.