Întreaga Stagiune de Vară (1 iunie - 30 august) este anunțată de Opera Comică pentru Copii și disponibilă pentru rezervări în rețeaua bilete.ro, iar luna iunie aduce două premiere pentru publicul spectator: Gala de Musical, în regia Antoanetei Cojocaru, și baletul Scufița Roșie, în regia Andreei Soare. 

Astfel, pe 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, în curtea OCC se va desfășura premiera spectacolului imaginat de regizoarea Antoaneta Cojocaru. La Gala de Musical te vei întîlni cu unele dintre cele mai iubite personaje din spectacolele produse de aceasta la OCC. Vei călători cu Micuța Dorothy pe aripile muzicii prin Țara de Nicăieri, unde locuiește Peter Pan și prin Liliputh, țara piticilor, unde te vezi cu Gulliver!

,,Gala de musical este o gală a bucuriei în special, o sărbătoare a prieteniei și a recunoștinței de a fi împreună după aceste luni de izolare. Este un spectacol special conceput pentru acest moment și pentru scena de afară, în care vom regasi cele mai îndrăgite arii din musicalurile Operei Comice pentru Copii, cele mai îndrăgite personaje și cei mai îndrăgiți interpreți. Îmi doresc un spectacol de început de vară plin de lumină și de căldură, ca un moment fermecat în care binele învinge tot.” (Antoaneta Cojocaru)

Următorul weekend, pe 19 și 20 iunie, de la ora 19:00, Opera Comică pentru Copii te invită la premiera primului balet din România cu decor animatronic, Scufița Roșie, în regia Andreei Soare. Spectacolul era programat să aibă premiera în luna martie, în sala UnderGrant, cu toate acestea, premiera a fost susținută online, pe pagina de Facebook a Operei Comice pentru Copii, unde 65 de mii de oameni s-au bucurat de premiera baletului la ei acasă! Opera Comică pentru Copii te invită să te lași purtat în pași de dans pe culmile poveștii Fraților Grimm, la premiera spectacolului în aer liber.

,,Avem de a face cu o poveste cu un puternic mesaj educativ și inițiatic, acela al protecției materne și al auto-protecției pe care copilul trebuie să și-o dezvolte, iar într-o lume din ce în ce mai vulnerabilă în privința spațiului și al securității private, maniera în care povestea previne copilul pe această temă este potrivită pentru completarea spectrului educației culturale și civice. În demersul de formare a exemplelor personale ale copiilor, identificarea Scufiței Roșii cu baletul (profesie îndrăgită la care aspiră foarte multe fetițe) este un mijloc prin care receptarea mesajului poveștii devine mult mai facilă.” (Andreea Soare)

*

Petrece-ți weekendurile de vară la Opera Comică pentru Copii, într-o lume de poveste! Bilete pentru întreaga stagiune de vară sînt disponibile în rețeaua bilete.ro: www.bilete.ro/categorii/pentru-copii/opera-comica

Opera Comică pentru Copii, instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, a fost prima care a mutat întreaga activitate în mediul online, imediat după aplicarea măsurilor de urgență, începînd cu data de 10 martie 2020. De altfel, a și lansat aplicația Opera Copiilor (https://app.operacomica.ro/), unde sînt disponibile deja 30 de spectacole și zeci de emisiuni produse în exclusivitate de echipa Operei Comice pentru Copii. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atît prin spectacole de calitate – operă, balet, musical, concerte - lecție, operetă, teatru muzical – cît şi prin diverse proiecte conexe inovatoare, precum festivaluri de vară și de iarnă, ,,Atelierele ,Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, tururile ,,În Spatele Cortinei”, ,,Escape Room”, ,,Games Room”, ,,Petrecere de ziua de naștere”, ,,Aventura Parc”, ,,Abonamente”, ,,Voluntariat”, Aplicația ,,Opera Copiilor”, ,,Căpșunariul Copiilor", campania ,,Alo, Opera Copiilor?” , traseul ,,Madagascar” etc. 

Foto: Opera Comică pentru Copii