Elven Bird, cantautoarea cu un stil muzical greu de încadrat, o fuziune între New Folk American, Indie folk cu influențe de blues, jazz, muzică clasică și Asian style – va concerta mîine, miercuri, 9 septembrie 2020, de la ora 20, pe Esplanada Sălii Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu. Concertul face parte din proiectul Sibiu Opera Festival, ediția a XIX-a.

Programul complet al festivalului poate fi consultat pe site-ul și aplicația oficială a Filarmonicii de Stat Sibiu.

Elven Bird este singer-songwriter cu compoziții preponderent în limba engleză. În prezent pregăteste lansarea și prezentarea următorului material discografic - The Japanese Tree. Acest al treilea album de cantautor este cel mai complex material discografic de pînă acum, în termeni de execuție, condiții de imprimare, instrumente muzicale și tehnici folosite.

Prin compozițiile și versurile cîntecelor, originale pentru scena artistică din Romania, și prin mesajul compozițiilor sale artista se adresează unui public de nișă care este deschis la introspecție, sensibilitate, care iubește natura și care este înclinat spre visare și contemplație. Toate acestea sînt susținute de o voce cristalină și fragilă în același timp, înaltă și precisă, care dă viață adevarată compozițiilor cu care alege să se prezinte pe scena.

O mare parte din experiența de scena și-a format-o prin participarea la aproape toate festivalurile de folk din țară (perioada 2008- 2012), cîștigînd majoritatea trofeelor și locul 1 în formula de duo sau solo. A susținut concerte în țară la festivaluri de diverse stiluri muzicale și a fost invitata specială la Budapesta în cadrul concertului Gringotronic al lui A.G. Weinberger.

Tot miercuri, pe Esplanada Filarmonicii, însă de la ora 18, va avea loc Concertul de Gală al soliștilor din Take an Opera Break: Andreea Pîrvulescu – soprană, Antonia Beteag – soprană, Sandra Eliza Bărănescu – soprană, Andrei Dumitrescu – tenor, Cătălin Moței – bariton și pianistul Ovidiu Părjol vor interpreta piese celebre din repertoriul de operă și operetă, universal și românesc.

Accesul publicului la aceste evenimente este liber, pe bază de rezervare, în limita locurilor disponibile. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0735566486.

Un recital de operă din seria Take an Opera Break va fi susținut mîine dimineață și la Bâlea Lac, după ora 9:30.

 

Proiectul Sibiu Opera Festival este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu.

Parteneri:

Teatrul de Balet Sibiu

Balan Sportswear

Hotel Împăratul Romanilor

Pardon Café

Lions Club Brukenthal Sibiu

Focus Photos Agency

Livestream Romania

Asociația „Cheile Burgului Sibiu”

Biblioteca Județeană ASTRA

Crama Bauer

UCIMR

Crama Gorgandin

Sorry Copy Center