Duo-ul american Beacon concertează în premieră la București joi, 30 ianuarie, de la ora 20, la Control Club. Proiectul originar din Brooklyn, ce îmbină cu succes muzica electronică și influențele R&B, vizitează România la finalul unui turneu european de promovare a albumului Gravity Pairs. Biletele sînt disponibile prin Eventbook.ro.

Fondat în 2011, Beacon este proiectul lui Thomas Mullarney III și Jacob Gossett. Cei doi s-au cunoscut pe cînd urmau cursuri de artă la prestigiosul Pratt Institute din New York și, în scurt timp, au început să compună muzică ce îmbina melodicitatea R&B cu subgenuri ale muzicii electronice și influențe diverse, de la Underworld la Jeff Buckley.

După cîteva single-uri lansate independent, Beacon sînt preluați de casa de discuri Ghostly International, sub umbrela căreia au lansat trei albume de studio și au concertat în turnee internaționale, alături de Gold Panda, Oneohtrix Point Never și Tycho.

Pentru ultimul album, Gravity Pairs (Ghostly, 2018), Beacon au adoptat un stil de compoziție liniar, avînd la bază melodii cîntate la pian sau chitară, precum și armonii vocale în iterație, inspirați fiind de teoriile filosofului Walter Russell, ce descria ordinea ritmică a universului sub forma unor „perechi gravitaționale”. Recent, Beacon au lansat single-ul Wave of Mutilation, o reinterpretare sub forma unei meditații slow-tempo la pian a cunoscutei piese Pixies.

Detalii despre eveniment aici.