Este sărbătoare pe străzile Sibiului în aceste zile în care Festivalul Internațional de Teatru își pune amprenta pe oraș. În piețe, biserici, pe străzi, în săli, muzee sau librării, publicul și artiștii celebrează cultura și, mai presus de orice, Arta de a dărui, tema ediției din acest an.

Cu acest gînd generos revine la FITS și UniCredit Bank, unul din partenerii principali de tradiție ai Festivalului – putem spune așa de vreme ce această colaborare a pornit acum 16 ani.

Unul dintre cele mai importante proiecte din cadrul acestui parteneriat este Fabrica de Cultură, ansamblu ce cuprinde astăzi deja patru spații de joc – sălile Faust, Lulu și Eugenio Barba, dar și spațiul Metamorfozelor – care găzduiesc unele dintre cele mai importante spectacole în timpul Festivalului, dar și în afara acestuia.

Banca oferă și în acest an oaspeților de la FITS două variante complete ale programului, atît în variantă tipărită – revista-program în mii de exemplare distribuite gratuit, cît și în varianta electronică – aplicația de mobil FITS2019, disponibilă atît pentru iOS, cît și Android, în care publicul găsește informații complete despre toate cele 540 de evenimente, hărți cu locațiile, dar și posibilitatea de a-și achiziționa bilete și de a-și salva propria agenda în Festival.

Prin intermediul aplicației, în acest an iubitorii Festivalului pot trimite gînduri bune, cu sau fătă destinatar, iar UniCredit le prezintă, în zilele de 20, 21 și 22 iunie, de la ora 21.30, în cadrul instalației Copacul care dăruiește, ce va fi proiectată în Piața Mare, pe zidul Bisericii Romano-Catolice. Fiecare gînd bun din Copacul care dăruiește se va transforma într-o donație pe care banca o va face pentru proiectul teatral Tramvaiul Sibiu-Rășinari.