Zilele Filmului German 2016

26 octombrie 2016
Zilele Filmului German 2016 jpeg

Între 4 şi 10 noiembrie va avea lor cea de a XI-a ediție a Zilelor Filmului German, un eveniment organizat de Goethe-Institut și devenit un punct de referință în agenda culturală a capitalei.

Timp de șapte zile, pînă pe 10 noiembrie, iubitorii de film din București au ocazia să vizioneze nu mai puțin de 23 de filme recente (12 lungmetraje și 11 scurtmetraje). O selecţie care se remarcă în primul rînd prin noutate, fiind vorba despre pelicule produse în ultimii doi ani, 2015 şi 2016, dar și printr-o impresionantă diversitate stilistică și tematică: drame, comedii, producții thriller și horror, filme cu și despre copii, filme cu tematică politică şi socială, pînă la filme clasice, precum prima producţie sonoră a marelui cineast și inovator al cinematografiei germane şi mondiale Fritz Lang: „M: Un oraş îşi caută ucigaşul”. 

 „Principalul criteriu al selecției a fost, fără doar şi poate, cel estetic. Am vrut să le oferim spectatorilor români cele mai valoroase filme germane din ultimul an şi ceva. Pe lîngă criteriul artistic, m-a interesat şi diversitatea producţiilor prezentate. Cinematografia germană este foarte bogată – în jur de 200 de premiere de lungmetraj pe an –, foarte variată şi foarte dinamică. Am încercat să le oferim spectatorilor români o imagine cît mai apropiată de ceea ce reprezintă cinematografia germană de azi”, a declarat criticul de film Mihai Fulger, selecționerul ediției din acest an.   

La rîndul său, Evelin Hust, directoare Goethe-Institut Bukarest, organizatorul evenimentului, confirmă: „La ediția din acest an a Zilelor Filmului German, aveți ocazia să vă faceți o imagine asupra cinematografiei germane de azi, deoarece selecționerul din acest an, criticul de film Mihai Fulger, a așezat în portofoliul evenimentului cele mai interesante producții cinematografice germane recente.” 

Organizatorii Zilelor Filmului German le dau întîlnire în acest an cinefililor la Cinemateca Eforie. Filmele cu și despre copii, prezentate în cadrul KINOdiseea (10-20 noiembrie), sînt: „Norocul îi ajută pe cei curajoşi”, de Norbert Lechner, şi „Aventurile lui Nelly”, de Dominik Wessely – cel din urmă, filmat în cea mai mare parte în Transilvania.

Ultima proiecție va avea loc într-un spațiu diferit: pe 10 noiembrie, în Control Club, organizatorii vor difuza cunoscutul film al lui Oskar Roehler despre muzica underground a Berlinului de Vest din anii ’80, în care apar, printre alţii, Blixa Bargeld şi Nick Cave: „Moarte hipioţilor!! Trăiască punk-ul!”. Vizionarea filmului va fi urmată de concertul trupei Jolly Goods (Germania).

În deschiderea oficială a ediției, organizatorii au optat pentru un film cu impact emoțional, dar mai ales cu un puternic mesaj politic: „Colonia” (2015), care îi are ca protagoniști pe cunoscuții Emma Watson și Daniel Brühl – un „historic romantic thriller” regizat de Florian Gallenberger (laureat, în 2016, cu Premiul Oscar pentru „Cel mai bun scurt metraj live-action”). Vor urma o serie de producții puternic ancorate în viața socială, unele avînd la bază povești reale – dramele „Babai”, de Visar Morina, și „Freistatt”, de Marc Brummund –, precum și „Fukushima, mon amour”, de Doris Dörrie, și „Fado”, de Jonas Rothlaender. Programul include și o seară dedicată producţiilor thriller şi horror, pentru care au fost alese filmele „Noi, monştrii”, de Sebastian Ko, şi „Sibylle”, de Michael Krummenacher. 

Zilele Filmului German includ, ca de obicei, și o selecție de filme scurte, de data aceasta fiind vorba despre programul „Short Export 2016”, pus la dispoziție de Bundesverband Deutscher Kurzfilm. Programul conține un Top 10 al celor mai bune „German Shorts”, cărora criticul de film Mihai Fulger le-a mai adăugat o producție prezentată anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin: „A Quiet Pace”, de Ronny Dörfler.

Mai multe detalii despre programul ediției din acest an a Zilelor Filmului German – pe pagina Goethe-Institut: www.goethe.de/bukarest.

WhatsApp Image 2023 06 02 at 16 31 57 jpeg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Anul acesta, organizatorii extind concursul la patru zile de competiții și show-uri ecvestre.
kam idris hqhx3lbn18 unsplash1 jpg
Dincolo de orele de lucru: Găsirea echilibrului între muncă și timp liber
Iată cîteva strategii practice și sfaturi pentru a găsi un echilibru între viața profesională și viața privată în lumea cu ritmul rapid din ziua de azi
Afis Teoria recapitularii Stefan Ungureanu The H Gallery jpeg
Vernisaj Ștefan Ungureanu – „Teoria recapitulării”, The H Gallery
Vernisajul expoziției va avea loc joi, 8 iunie, de la ora 19:00.
Portret CL jpg
poate nu
Poate nu-i chiar Sfîrșitul, numai că totul se leagă. Dar și pe asta cine s-o înțeleagă?
PHOTO 2023 05 26 14 18 54 jpg
Romanian Design Week, festivalul industriilor creative, readuce la viață spații uitate ale Bucureștiului, alături de IQOS
Industriile creative sau industriile de conținut sînt concepte care au intrat în limbajul comun în ultimii ani
ad3 jpg
Ce adidași se potrivesc cu treningul? Mizați pe confort și stil urban
Dacă preferi o versiune mai sportivă a treningurilor, pariază pe jambiere strîmte cu dungi albe pe laterale
saxinte jpg
Nigredo
Acceptarea ideii că ura poate fi un sentiment creștinesc
 AAA2496 jpg
Importanța reglării unghiurilor direcției
Unul dintre factorii care pot duce cel mai mult la uzura prematură a anvelopelor este reglarea incorectă a unghiurilor direcției.
DilemaVeche (2) (1) jpg
featured image (2) (1) jpg
Istoria transferurilor în fotbal: De la 400 de lire la 222 de milioane de euro
În ultimul deceniu s-au plătit sume amețitoare pentru transferul unor fotbaliști.
index png webp
Serile Enayati Medical City, 26 mai 2023, cu Sever Voinescu si Horia Brenciu
Enayati Medical City are ca prioritate abordarea holistică a problemelor medicale ale pacienților.
pexels andrea piacquadio 3812745 jpg
Migrenele: ce le generează și cum le tratăm
Migrenele reprezintă un tip de durere de cap caracterizate prin dureri intense, pulsatile, resimțite de cele mai multe ori doar pe o parte a capului.
DSC08734 JPG
IQOS și Romanian Design Week te invită să descoperi instalația „Echoes of Presence” între 12-28 mai în Piața Amzei din București
În ultimii 10 ani, Romanian Design Week a devenit cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România.
Killa Fonic png
Vama intră în luptă cu Killa Fonic în bătălia muzicală a anului
Joi, Vama și Killa Fonic intră în cea mai așteptată bătălie muzicală a anului.
image png
Vedere asupra lumii din casele bunicilor
Recunosc o disperare aici, acceptată pe jumătate trupește, pe jumătate  sufletește.
dilemaveche 1 jpg
Cum identifici rapid un nou cazino online și cum să rămîi siguranță
Pe viitor, cu siguranță vor mai apărea jocuri diferite și inovative.
Dilemaveche   nuante de roscat jpg
Ce legătură există între nuanța părului și personalitate – află aici!
Te-ai întrebat vreodată dacă există o legătură între nuanța părului și personalitate?
Echoes of Presence partedinarte jpg
COMUNITATEA A DECIS: CÎȘTIGĂTORUL CONCURSULUI LANSAT DE ROMANIAN DESIGN WEEK ȘI IQOS ESTE PROIECTUL „ECHOES OF PRESENCE”
ÎMPREUNĂ este tema pe care Romanian Design Week și IQOS au propus-o comunității creative din România pentru ediția de anul acesta a concursului.
2nd NEW draft poster FINAL med jpg
Start pentru înscrierile la a doua ediție New Draft. Asociația Control N caută autori de scenarii de film din România
Trei sesiuni de lucru asistat, programate lunar, între lunile iulie și octombrie 2023
icr lbf2023 jpeg
#3 1 jpg
Cititul în familie: De ce este important să citim împreună cu cei mici?
Cititul în familie nu trebuie să fie o activitate plictisitoare, ci poate fi o aventură fascinantă pentru toți membrii familiei.
catre mine 50x70 preview jpg
Control N: Ateliere de autocunoaștere prin scris pentru liceeni
În perioada martie – mai 2023 atelierele își propun să abordeze într-o manieră originală trei forme de scriere.
cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon jpg
Cum alegi cele mai confortabile treninguri de fete pentru fiecare sezon?
La școală, prin parc și la locul de joacă, treningul de fete este ținuta preferată ușor de adaptat la fiecare sezon.
specializare sau servicii complete cum alegi abordarea pentru service ul tau auto jpg
Specializare sau servicii complete: cum alegi abordarea pentru service-ul tău auto
Alegerea unei abordări pentru service-ul tău auto poate face diferența între succesul și eșecul afacerii.

Adevarul.ro

image
Alimentul banal care face minuni în grădină. Soluția nu poluează, vă scapă de insecte și este foarte ieftină
Otetul alb are multiple întrebuințări. Pe lângă utilizarea în bucătărie, cu ajutorul acestuia se pot curăța și lustrui diverse obiecte, sau poate fi folosit ca erbicid în grădină. Mai mult decât atât, nu poluează mediul înconjurător și nu are efecte negative asupra organismului uman.
image
Turistă dezgustată de ce a văzut pe o celebră insulă celebră din Grecia: „Te simți ca în lumea a treia” VIDEO
Turista a povestit pe TikTok experiența sa în timpul vacanței pe care a petrecut-o în insula Corfu, una dintre cele mai mari din Grecia.
image
Supervulcanii, bomba cu ceas a planetei. O erupție uriașă poate arunca omenirea în Evul Mediu sau să-i provoace extincția
Catastrofele naturale nu au ocolit Terra și au provocat mai multe extincții de-a lungul a sute de mii și milioane de ani. Vlad Manea, doctor în științele pământului cu studii postdoctorale la Caltech, Laboratorul de seismologie, explică, într-un interviu pentru „Adevărul”, unde poate duce o erupție.

HIstoria.ro

image
Kosovo și reflectarea războaielor din această provincie în media.
Kosovo, o provincie din partea de sud a Serbiei, astăzi recunoscută doar de câteva state ca o țară de sine-stătătoare, se află de câteva decenii în prim-planul mass-mediei și constituie un subiect de interes, în principal datorită istoriei sale politice turbulente și a conflictelor care au degenera
image
Sosirea voluntarilor ardeleni la Iași (7 iunie 1917)
După eşecul campaniei din 1916, guvernul român şi Marele Stat Major, la începutul anului 1917, au început să pregătească pe teritoriul restrâns al Regatului, o amplă acţiune de refacere şi înzestrare modernă a unităţilor decimate în luptele din anul precedent.
image
Cine au fost cele trei soții ale lui Ștefan cel Mare? Familia și copiii domnului Moldovei
Ștefan cel Mare al Moldovei a fost căsătorit de trei ori, de fiecare dată luându-și de soţie o reprezentantă a unei mari familii aristocrate, de confesiune ortodoxă. Mai întâi, Ștefan s-a căsătorit, în vara anului 1463, într-un context în care plănuia organizarea unei cruciade ortodoxe împotriva Imperiului Otoman, cu Evdochia, care descindea după tată din neamul marilor duci ai Lituaniei. Tatăl ei, Alexandru al Kievului, era văr primar cu Cazimir al IV- lea, regele Poloniei și marele duce al Lit