ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie

9 februarie 2022
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie jpeg

S├«nt c─âr╚Ťi care ├«╚Ťi schimb─â total viziunea despre lume, iar ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ este una dintre ele. Eva Schloss, sora vitreg─â a Annei Frank, evoc─â amintirile unei perioade istorice care a adus iadul pe p─âm├«nt, ├«n care inocen╚Ťii erau trimi╚Öi la moarte f─âr─â drept de apel, iar nelegiu╚Ťii ├«╚Öi f─âceau imperiu. O carte care te cutremur─â profund, dar care prive╚Öte cu speran╚Ť─â viitorul omenirii.

Eva Schloss a fost arestat─â de nazi╚Öti chiar ├«n ziua ├«n care ├«mplinise 15 ani. Ajuns─â la Auschwitz, supravie╚Ťuirea ei at├«rn─â de un fir de p─âr, dar dorin╚Ťa imens─â de a r─âzbi este mai puternic─â dec├«t ├«nfometarea din lag─âr. O carte care ├«╚Ťi demonstreaz─â c─â dragostea ╚Öi ambi╚Ťia de a r─âzbi ├«nving orice suferin╚Ť─â, oric├«t ar fi ea de crunt─â. Via╚Ťa la Auschwitz era dominat─â de spaim─â ╚Öi durere, dar Eva reu╚Öe╚Öte s─â supravie╚Ťuiasc─â cu ajutorul mamei sale. Capitolul ÔÇ×O iarn─â mohor├«t─âÔÇŁ este pe departe unul dintre cele mai emo╚Ťionante, ilustr├«nd condi╚Ťiile inumane din lag─âr, dar ╚Öi abzurile la care erau expuse fetele. ├Ängrijitoarele le stropeau adesea cu dejec╚Ťiile din toalet─â, iar unele dintre de╚Ťinute erau violate de c─âtre ofi╚Ťerii SS. Toate aceste detalii ├«╚Ťi fac pielea de g─âin─â ╚Öi te fac s─â te ├«ntrebi: cum poate cineva s─â fie at├«t de crud fa╚Ť─â de femei? Fa╚Ť─â de fiin╚Ťele care aduc via╚Ť─â ╚Öi speran╚Ť─â ├«n lume? Aceast─â perspectiv─â sensibil─â asupra feminit─â╚Ťii deosebe╚Öte ÔÇ×Viata dupa AuschwitzÔÇŁ de orice alt─â carte despre Holocaust.

C├«nd lag─ârul de la Auschwitz a fost eliberat de armata sovietic─â, Eva Schloss ╚Öi mama ei, Fritzi, au plecat ├«ntr-o lung─â c─âl─âtorie spre cas─â. Cele dou─â i-au c─âutat cu disperare pe tat─âl ╚Öi fratele Evei de care au fost separate ├«n lag─âr. Din p─âcate, nici unul nu mai era ├«n via╚Ť─â. ├Änainte de r─âzboi, Eva se afla ├«n Amsterdam, unde a cunoscut-o pe Anna Frank. De╚Öi erau foarte diferite, destinele lor s-au ├«mpletit ├«n momentul ├«n care mama sa s-a c─âs─âtorit cu Otto Frank, ├«n 1953.

viata dupa auschwitz 2 jpg jpeg

ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett este m─ârturia sincer─â a unei persoane obi╚Önuite care a reu╚Öit s─â supravie╚Ťuiasc─â infernului de la Auschwitz. Aceast─â carte autobiografic─â este ÔÇ×vaccinulÔÇŁ ├«mpotriva cruzimii, acea doz─â unic─â a Holocaustului care ne ├«nfioar─â, dar de care avem nevoie cu to╚Ťii pentru a nu repeta istoria. Ambi╚Ťia Evei de a duce mai departe mo╚Ötenirea spiritual─â l─âsat─â de Anna Frank este incredibil─â. Dup─â toate evenimentele ├«ngrozitoare petrecute ├«n lag─âr, Eva a vrut s─â se asigure c─â nimeni nu va da uit─ârii acest genocid, a╚Öadar, se dedic─â ├«n totalitate funda╚Ťiei Annei Frank.

Povestea impresioneaz─â, ├«n primul r├«nd, prin m─ârturiile autentice, dar ╚Öi prin ata╚Öamentul autoarei fa╚Ť─â de familia tat─âlui vitreg. ├Än multe dintre cazuri, astfel de rela╚Ťii cauzeaz─â conflicte ├«n familie, dar cartea demonstreaz─â exact opusul: trauma ├«i apropie pe oameni ╚Öi ├«i ├«nva╚Ť─â iertarea. ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett a avut un efect terapeutic asupra autoarei, ├«ntruc├«t, dup─â ani de t─âcere, a reu╚Öit s─â-╚Öi deschid─â sufletul cu privire la drama care i-a marcat via╚Ťa.

ÔÇ×Noaptea visam c─â m─â pr─âbu┼česc ├«ntr-un h─âu imens ┼či ├«ntunecat. C├«nd nepo┼úii m─â ├«ntrebau ce reprezint─â tatuajul ├«nfierat pe bra┼ú la Auschwitz, le spuneam c─â era num─ârul meu de telefon. Nu vorbeam niciodat─â despre trecut.ÔÇŁ

serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio Rom├ónia Muzical ÔÇô 25. Recital sus╚Ťinut de violonistul R─âzvan Stoica ╚Öi pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
To╚Ťi cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar c├«teva click-uri distan╚Ť─â, la orice salon ├«╚Öi doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE jpeg
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca Rom├ónia s─â devin─â o ╚Ťar─â cu un trafic rutier mai sigur, prin┬áreducerea progresiv─â a num─ârului victimelor accidentelor rutiere.
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ jpeg
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ
├Än 2022, Funda╚Ťia Superbet este din nou al─âturi de revista cultural─â, sus╚Ťin├«nd organizarea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele┬áDilema vecheÔÇŁ.
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino? jpeg
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino?
S├«nt foarte multe jocuri, foarte multe posibilit─â╚Ťi, iar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor, exist─â riscul s─â te sim╚Ťi pu╚Ťin st├«njenit, s─â nu ╚Ötii exact ce s─â te joci ╚Öi s─â ├«nchei sesiunea cu un gust amar.
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai  Zevo te inspir─â jpeg
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai. Zevo te inspir─â
Iubitoarele ╚Öi iubitorii de fashion vor g─âsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu aten╚Ťie la detalii ╚Öi cu designuri inedite - GEN╚ÜILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
├Ämbr─âc─âmintea de protec╚Ťie ╚Öi echipamentul personal de protec╚Ťie (EIP) reprezint─â o caracteristic─â de siguran╚Ť─â esen╚Ťial─â ├«n orice loc de munc─â, iar industria alimentar─â nu face excep╚Ťie.
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â?
Pentru ca ╚Ťinutele tale s─â arate perfect, merit─â s─â ├«nve╚Ťi arta purt─ârii botinelor ╚Öi cizmelor.
Moda de vară   Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendin┼úe ├«n materie de ┼úinute estivale s├«nt extrem de ofertante, d├«ndu-┼úi posibilitatea de a jongla cu creativitatea ┼či de a-┼úi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor
├Än ultimii cinci ani, tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi de jocuri de noroc au mutat distrac╚Ťia ├«n online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â?
Pentru a-╚Ťi u╚Öura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care s─â te ajute s─â toaletezi elementele de vegeta╚Ťie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi f─âr─â eforturi fizice prea mari.
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg
De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?
Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane.
Cînd nu se poate produce alăptarea jpeg
Cînd nu se poate produce alăptarea
Există situaţii în care alăptarea nu se poate produce, din varii motive, fie aparţinînd mamei, fie nou-născutului.
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor jpeg
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor
Cu un plan financiar scris ╚Öi elaborat, va fi mai u╚Öor s─â v─â planifica╚Ťi rambursarea banilor pe care trebuie s─â-i ├«mprumuta╚Ťi.
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate jpeg
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate
Este important s─â asociem corect preparatele festive cu licorile care le poten╚Ťeaz─â aroma.
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â jpeg
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â
╚śtiai c─â exist─â┬ácursuri de dezvoltare personal─â┬áconcepute special pentru adolescen╚Ťi?
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â? jpeg
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â?
Pentru a te asigura c─â de fiecare dat─â c├«nd faci plata factura electrica online pl─âte╚Öti sume c├«t mai mici de bani, este bine s─â respec╚Ťi o serie de reguli.
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi! jpeg
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi!
Acest echipament pentru ├«nc─âlzirea locuin╚Ťei se remarc─â prin faptul c─â produce c─âldur─â f─âr─â s─â utilizeze combustibil, ci folosind pur ╚Öi simplu resurse din natur─â, precum apa, aerul ╚Öi solul.
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online? jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online?
Platformele online permit o dinamic─â mai accentuat─â ╚Öi un ritm de joc mai rapid, deoarece nu exist─â nici o interac╚Ťiune ├«ntre juc─âtori ╚Öi sistemele tehnologice.
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â centrala pe pele╚Ťi ╚Öi ce avantaje are pentru mediul ├«nconjur─âtor ╚Öi pentru buzunarul t─âu
Aleg├«nd o central─â pe pele╚Ťi nu doar c─â vei face economii substan╚Ťiale ├«n buget, ci vei ajuta ╚Öi la protec╚Ťia mediului ├«nconjur─âtor.

Adevarul.ro

image
Implica┼úiile distrugerii cruci┼č─âtorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagr─â | adevarul.ro
Atacul asupra crucisatorului Moskva", nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagra, are valoare simbolica si militara, spune profesorul Michael Petersen, citat de BBC. Nava ...
image
Topul celor mai valoroase monumente istorice lăsate în ruină. De ce nimeni nu le-a îngrijit VIDEO | adevarul.ro
O multime de monumente istorice faimoase din judetul Hunedoara nu au mai fost ingrijite si restaurate de mai multe decenii.