Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari

7 martie 2022
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg

Îmbrăcămintea de protecție și echipamentul personal de protecție (EIP) reprezintă o caracteristică de siguranță esențială în orice loc de muncă, iar industria alimentară nu face excepție. Riscul de accident sau rănire este mare în orice bucătărie comercială cu ritm rapid, așa că purtarea EIP potrivită va asigura că angajații sînt protejați de impacturi bruște, pericole electrice, căldură și multe altele.

Există o gamă largă de îmbrăcăminte pentru orice mediu de catering, de la tunica bucatar și șorțuri pînă la adidasi de protectie și mănuși de bucătar, iar angajatorii sînt obligați să se asigure că furnizează îmbrăcămintea corectă din industrie și echipamentul de protecție personală pentru personalul lor.

La fel ca muncitorii din construcții sau din depozit, personalul din bucătărie trebuie protejat de mediul lui de lucru. Bucătăriile sînt locuri fierbinți, aglomerate și periculoase pentru muncă. Cuptoarele încinse, focurile deschise și cuțitele ascuțite sporesc toate riscul de rănire, ceea ce face EIP pentru bucătari de neprețuit. Chiar și pentru cei mai experimentați bucătari, purtarea de EIP, inclusiv uniforme de bucătar atunci cînd lucrează într-o bucătărie ajută la prevenirea rănilor, protejîndu-i de arsuri, tăieturi și multe altele.

De asemenea, principalul motiv pentru care manipulatorii de alimente ar trebui să poarte îmbrăcăminte de protecție este acela de a proteja atît clienții, cît și pe ei în timp ce pregătesc și gătesc alimente. Folosirea mănușilor de unică folosință și a plaselor de păr va ajuta la pregătirea alimentelor în mod igienic și la prevenirea căderii obiectelor străine în alimente. Articolele de haine bucătar curate vor oferi o protecție suplimentară, reducînd riscul de intoxicație alimentară.

Ce îmbrăcăminte de protecție ar trebui purtată în bucătărie?

Un costum bucătar se compune din tunică, pantaloni, șorț, bonetă și încălțăminte de protecție. Fiecare articol are rolul lui.

- Tunicile previn arsurile creînd o barieră între piele și aparatele fierbinți sau scurgerile de lichide sau alimente. Mînecile lungi ajută, de asemenea, la prevenirea rănilor cauzate de căldură, care este crucială în bucătăriile comerciale pline de viață.

- Șorțurile vor adăuga un strat suplimentar de protecție împotriva lichidelor fierbinți, alimentelor și echipamentelor, și vor menține un aspect profesionist. Disponibil într-o gamă largă de materiale și stiluri, șorțul nu numai că oferă o protecție excelentă împotriva pericolelor de lucru în bucătărie, dar completează stilul uniformei de bucătar.

- La fel ca tunica de bucătar, diversele variante de pantaloni bucătar bărbați și damă ajută la prevenirea contaminarii alimentelor de către contaminanții din hainele de zi cu zi. De asemenea, sînt largi pentru a ajuta la mișcare și respirabilitate și sînt fabricați dintr-un material gros pentru a ajuta la minimizarea pericolelor cauzate de scurgerile fierbinți.

- Boneta, sau toque blanche pentru a folosi numele său tradițional francez, este o componentă bine-cunoscută a uniformei unui bucătar. Din punct de vedere istoric, purtarea toque blanche a indicat statutul unui bucătar în bucătărie. Cu cît boneta era mai înaltă, cu atît bucătarul era mai în vîrstă. În plus, numărul de pliuri de pe bonetă reprezenta numărul de rețete pe care bucătarul le stăpînise.

Acum, mulți bucătari aleg articole pentru cap mai puțin extravagante, inclusiv bonete mai mici, șepci și bandane. Alegerile depind de cerințele fiecărui restaurant în parte. Unele restaurante rafinate de ultimă generație încă aleg toque blanche pentru a semnifica nivelul de calitate.

- Bucătarii stau în picioare ore în șir, așa că a avea pantofi confortabili este esențial. Pentru confort, pantofii trebuie să fie bine fixați și să aibă o bună absorbție a șocurilor. Acest lucru va elibera o parte din presiunea de pe partea inferioară a picioarelor. Pentru siguranță, toți bucătarii ar trebui să poarte încălțăminte care este anti-alunecare și are vîrf cu bombeu metalic sau compozit. Acest lucru va limita riscul de rănire în cazul în care scapă orice echipament greu sau lichide fierbinți. În plus, deși nu este obligatoriu, mulți bucătari poartă pantofi fără șireturi pentru a limita riscul de a se împiedica de șireturile desfăcute.

Nu în ultimul rînd, mănușile de protecție vor proteja mîinile de vasele fierbinți atunci cînd se utilizează cuptoare și alte echipamente de gătit. Construcția lor rezistentă la căldură va permite scoaterea în siguranță a tăvilor de copt și vaselor de gătit din cuptoare fără a arde mîinile. Mănușile de unică folosință oferă protecție și împotriva anumitor alimente. Unele alimente, cum ar fi ardeiul iute, pot provoca iritații dacă sînt manipulate fără mănuși.

vitamina c jpg
3 ingrediente miraculoase pentru sănătatea și frumusețea pielii. Și nu numai...
Hrănirea și hidratarea corectă a pielii sînt gesturi esențiale pentru ca aceasta să aibă mereu un aspect sănătos și strălucitor.
protectieficat (2) jpg
În ce fel își pun amprenta asupra sănătății tale ospățurile de sărbători și ce te-ar putea ajuta să-ți recapeți starea de bine
În fiecare an, mesele de sărbători duc la o creștere a numărului de cazuri de anumite afecțiuni, riscurile mai mari fiind mai ales pentru persoanele a căror stare de sănătate este deja fragilă.
Key visual Tur public larg 28 ian jpeg
Open Hearts for Ukraine
Primul tur ghidat al monumentelor create de 24 de tineri refugiați din Ucraina în patru muzee din București
bo popescu4 jpg
de fiecare dată vine iarna
pentru că de fiecare dată vine iarna  cînd avem nevoie de emoții
curs de programare (1) jpg
Cel mai bun curs de programare NU e un curs. Obții primul job în 8 luni, garantat!
O ofertă de nerefuzat, pe care nu o vei mai întîlni în cazul niciunui alt curs de programare.
poster Spoken Word Sessions 15 01 png
SWORDS: Ronin Terente și Lena Chilari în dialog cu Cosmin Perța
Seria de evenimente SWORDS - Spoken Word Sessions continuă la început de an cu doi perfomeri din Republica Moldova.
blonde woman blogger is showing how make up use cosmetics jpg
La ce să fii atentă atunci cînd îți alegi produsele pentru machiaj
Produsele cosmetice au rol foarte important, pe lîngă faptul că ele ajută la conturarea trăsăturilor feței, ele ajută și la regenerarea pielii.
hanorace dama(1) jpg
Hanorace cu glugă fără fermoar pentru femei la modă
Se pare că a decide ce hanorace pentru femei ar trebui să fie în garderoba noastră pare ușor.
IMG 8731 1 jpg
Coșurile cadou, darurile care nu se demodează, indiferent de ocazie!
În primul rînd, coșurile cadou aduc nu unul, ci mai multe bucurii laolaltă. Cînd alegi un coș cadou, nu optezi pentru simple obiecte, ci oferi, de fapt, experiențe memorabile!
infinitul intr o trestie png
vizual toni grecu jpg
Serile Enayati Medical City, ediția a III-a: Terapia rîsului, discuție cu Sever Voinescu și Toni Grecu
Serile Enayati Medical City continuă în 7 decembrie 2022, începînd cu ora 19.00 în cadrul Enayati Medical City!
poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.

Adevarul.ro

image
Fost membru CNA, atac la adresa unui concurent de la Românii au talent. Ce răspunde mama băiețelului luat în vizor
Mama lui Rareș Prisacariu, băiețelul care a primit Golden Buzz-ul la emisiunea Românii au talent a răspuns la reacția dură pe care Radu Herjeu, fost membru CNA, a avut-o după emisiune.
image
Clujul depășește la PIB orașe similare din Estul Europei. „Percepția e una, realitatea e alta”
Zona Metropolitană Cluj a depășit, în ceea ce privește Produsul Intern Brut, zone metropolitane din jurul altor orașe similare din țări estice. Economistul Radu Nechita explică de ce clujenilor nu li se pare că ar trăi mai bine.
image
Marius Manole, în șoc hipotermic pe scenă!
„Ce avem noi aici?”, o piesă de teatru scrisă și regizată de Lia Bugnar, jucată de Carmen Tănase, Maria Obretin și Marius Manole, a fost un succes deplin la Birmingham, unde spectatorii nici măcar n-au observat că Marius Manole a intrat șoc hipotermic.

HIstoria.ro

image
Caragiale: un client râvnit, dar un cârciumar prost VIDEO
Caragiale: un client râvnit, un cârciumar prost
image
Anul 1942, un moment greu pentru Aeronautica Regală Română
Anul 1942 a însemnat pentru Aeronautica Regală Română, ca de altfel pentru toate forțele Armatei române aflate în zona de operațiuni, un moment deosebit de dificil.
image
Moștenirea fabuloasă a lui Heinrich Schliemann, descoperitorul Troiei
Când, în 1891, i s-a citit testamentul, s-a dovedit că Heinrich Schliemann lăsase în urmă o moștenire (apropo de lichidități, judecând după valoarea de azi) de aproximativ 100 de milioane de euro.