Two-Lane Blacktop

15 aprilie 2013
Two Lane Blacktop jpeg

Miercuri, 17 aprilie, va avea loc la Bucure┼čti lansarea num─ârului al 18-lea al revistei de cultur─â cinematografic─â FILM MENU. 

Lansarea va coincide cu proiec┼úia ├«n sala de cinema a UNATC, de la orele 19.00, a filmului ÔÇ× Two-Lane Blacktop ÔÇŁ (Statele Unite ale Americii 1971, subtitluri englez─â), ├«n regia lui Monte Hellman, ├«n cadrul Cineclubului Film Menu, dar ┼či cu un Party organizat ├«n Club Modern (str. Mihai Eminescu nr. 127), dup─â orele 22.00, ├«n cadrul c─âruia Rock Dj va anima atmosfera. Intrarea la proiec┼úie ┼či la petrecere va fi liber─â.

Dosarul acestui num─âr este dedicat filmelor de Serie B. Ve┼úi reg─âsi ├«n paginile dosarului articole despre cinea┼čti legendari precum Otto Preminger, Don Siegel, Roger Corman sau Monte Hellman, cu filmele c─ârora sunte┼úi cu siguran┼ú─â familiariza┼úi cel pu┼úin prin intermediul pasti┼čelor unor cinea┼čti contemporani precum Quentin Tarantino sau Robert Rodriguez. De asemenea, unul dintre articolele dosarului abordeaz─â o categorie aparte a filmelor de Serie B, ┼či anume filmele cu zombii. Nu ├«n ultimul r├«nd, actri┼úa Maria Montez este protagonista unui articol amplu care urm─âre┼čte modul ├«n care aceasta a ajuns ├«ntr-un timp foarte scurt unul dintre icon-urile pasiona┼úilor de filme de Serie B.

Num─ârul 18 con┼úine ┼či un interviu amplu cu C─ât─âlin Cristu┼úiu, monteur ÔÇô printre altele - al lungmetrajelor

(2007, regie Cristian Nemescu),

(2007, regie Alexandru Solomon),

(2009, regie Radu Jude),

(2009, regie C─âlin Peter Netzer),

(2010, regie Florin ┼×erban),

(2012, regie Radu Jude) ┼či

(2012, regie Silviu Purc─ârete).

Rubrica de review conţine cronici ale unor filme precum:

(regie Paul Thomas Anderson),

(regie Fran├žois Ozon),

(regie Marian Cri┼čan),

(regie C─âlin Peter Netzer),

(regie Alain Resnais),

(regie Ivana Mladenovic),

(regie Steven Spielberg),

(regie Kathryn Bigelow),

(regie Larry Clark),

(regie Pablo Larrain) sau

(regie Pablo Berger). De asemenea, con┼úine dou─â portrete ample dedicate cinea┼čtilor Kazuo Hara ┼či Theo Angelopoulos.

Nu ├«n ultimul r├«nd, filme din 2 festivaluri (ÔÇ×AstraÔÇŁ ┼či ÔÇ×One World RomaniaÔÇŁ) sunt analizate ├«n paginile Film Menu #18.

FILM MENU este o revist─â de cinema ini┼úiat─â ┼či sprijinit─â de Universitatea Na┼úional─â de Art─â Teatral─â ┼či Cinematografic─â ÔÇ×Ion Luca CaragialeÔÇŁ din Bucure┼čti ┼či realizat─â de studen┼úi ai Facult─â┼úii de Film din cadrul universit─â┼úii. Apare o dat─â la dou─â luni, ├«ncep├ónd cu iunie 2009.

Revista ├«┼či dore┼čte s─â sprijine viitorii speciali┼čti ├«n cinema din ┼úara noastr─â. De asemenea, se implic─â ├«n realizarea unor evenimente cinematografice, printre care se num─âr─â organizarea unui Cineclub ├«n sala de cinema a UNATC ├«n fiecare sear─â de joi a s─âpt─âm├ónii ┼či a unei serii de proiec┼úii ┼či de discu┼úii cu cinea┼čti rom├óni ├«n cadrul UNATC (ÔÇ×S─â Film!ÔÇŁ).

Revista e distribuit─â gratuit ├«n cadrul proiec┼úiilor proprii ┼či a altor festivaluri de profil din ┼úar─â ┼či poate fi desc─ârcat─â gratuit ├«n format pdf pe blogul filmmenu.wordpress.com

Pentru mai multe informaţii vă invităm să accesaţi

 ÔÇ× Two-Lane Blacktop ÔÇŁ 1971,   ├«n regia lui Monte Hellman

man plugging charger into electric    Copy jpg
5 motive să alegi o mașină electrică sau hibrid
În 2022, autoturismele electrice sau hibrid sînt o alegere tot mai populară în rîndul cumpărătorilor auto.
74907741 afc99f4360 k jpg
Scrisoare deschis─â Ministrului Educa╚Ťiei
Asocia╚Ťia Profesorilor de Limba ╚Öi Literatura Rom├ón─â Ioana Em. Petrescu (ANPRO) v─â solicit─â aten╚Ťia cu privire la urm─âtoarele sesiz─âri ╚Öi propuneri referitoare la Proiectul Legii ├Änv─â╚Ť─âm├«ntului Preuniversitar ÔÇ×Rom├ónia educat─âÔÇŁ, aflat ├«n dezbatere public─â:
20220726 185215 jpg
Bătrînii
Text de Diana Popescu, jurnalist cultural, realizatoarea celui mai ascultat podcast cultural ÔÇô Cronicari Digitali
20220728 210201 jpg
Integrarea la scoala jpg
Cum po╚Ťi facilita integrarea copilului ├«n sistemul de ├«nv─â╚Ť─âm├«nt
Atunci c├«nd copiii merg la cre╚Ö─â, gr─âdini╚Ť─â sau ╚Öcoal─â, activit─â╚Ťile de orientare ├«i ajut─â s─â se familiarizeze cu mediul nou ├«n care ├«╚Öi vor petrece o mare parte a zilei.
Palama lui Dumnezeu jpg
Poiana Omului
Text de Toader P─âun, jurnalist, c─âut─âtor de oameni, locuri ╚Öi experien╚Ťe de milioane
G0122246 JPG
Drumul transform─ârii
Text de Toader P─âun, jurnalist, c─âut─âtor de oameni, locuri ╚Öi experien╚Ťe de milioane
Imagine dilemaveche ro jpg
Ce ├«nseamn─â expresia ÔÇ×Toate drumurile duc la RomaÔÇŁ ╚Öi care s├«nt originile sale
Roma a fost mereu o destina╚Ťie popular─â pentru produc─âtorii de filme ╚Öi jocuri video.
20220724 174033 jpg
20220722 180510 jpg
20220721 180351 jpg
Prezent ├«n propria-╚Ťi via╚Ť─â
Text de Diana Popescu, jurnalist cultural, realizatoarea celui mai ascultat podcast cultural ÔÇô Cronicari Digitali
Resita vedere de sus jpg
Cea mai bună dilemă în gama RE
Text de Silvia Teodorescu, coordonator al campaniei Cronicari Digitali
20220719 160815 jpg
Piftii de iulie ÔÇô jurnalul unui gurmand pe Via Transilvanica
Text de Cosmin Dragomir, jurnalist culinar ╚Öi autor al c─âr╚Ťii ÔÇ×Curatorul de Zacusc─âÔÇŁ
20220720 185246 jpg
20220719 170725 jpg
ÔÇ×Rucsacul cu Povestiri de pe Via TransilvanicaÔÇŁ concentreaz─â cea mai complex─â experien╚Ť─â turistic─â ╚Öi cultural─â din Rom├ónia
Al doilea an de reziden╚Ť─â itinerant─â de digital storytelling pune ├«n valoare patrimoniul cultural de pe Via Transilvanica.
Aula magna cairoli jpg
Plagiatul la români: îngrijorări și propuneri
Scrisoare deschis─â adresat─â universit─â╚Ťilor rom├óne╚Öti ╚Öi Ministerului Educa╚Ťiei
Rucsacul cu Povestiri de pe Via Transilvanica jpg
ÔÇ×Rucsacul cu Povestiri de pe Via TransilvanicaÔÇŁ ÔÇô Peste 1000 km din Rom├ónia autentic─â, parcur╚Öi ├«n dou─â s─âpt─âm├«ni
ÔÇ×Rucsacul cu Povestiri de pe Via TransilvanicaÔÇŁ scoate la lumin─â 50 de obiective de patrimoniu cultural, comunit─â╚Ťi etnice, antreprenoriate locale, gastronomie, natur─â, oameni-tezaur ╚Öi localit─â╚Ťi uitate.
video poker sanse castig jpg
Are Video Pokerul cele mai bune ┼čanse de c├«┼čtig?
├Än peisajul ofertelor de cazino ├«┼či face apari┼úia un joc care cel mai adesea este trecut cu vederea de juc─âtori, cel de Video Poker.
imagine (4) jpg
Teorii cu privire la serialul ÔÇ×Stranger ThingsÔÇŁ, ce ar putea fi confirmate ├«n sezoanele viitoare
Sezonul cu numărul 4 a fost mult timp așteptat de fani, care deja se gîndesc acum la viitorul sezon.
chirilov cover jpg
Mihai Chirilov: ÔÇ×Un festival, dac─â nu e construit ├«n jurul comunit─â╚Ťii, e degeabaÔÇŁ
ÔÇ×Filmul de art─â te for╚Ťeaz─â s─â devii inventiv ├«n a g─âsi metode de expunere pentru a ajunge la c├«t mai mul╚Ťi oameni.ÔÇŁ
ILC jpg
Posteritatea Graziellei
├Än to╚Ťi ace╚Öti (mul╚Ťi) ani ├«n care l-am recitit, periodic, pe Caragiale, m-am ├«ntrebat nu o dat─â cum se face c─â opera sa a p─ârut s─â accepte tot felul de interpret─âri, unele de-a dreptul stupide, reductive ╚Öi, ├«n fond, absurde.
jocuri noroc populare jpg
Care sînt cele mai populare jocuri de noroc din străinătate?
Oamenii din diferite ╚Ť─âri de pe glob au preferin╚Ťe specifice ├«n materie de jocuri de noroc, modelate de culturi distincte.
boluri diversificare little prints jpg
Diversificarea, acum o joac─â de copii ÔÇô ce am ├«nv─â╚Ťat de la genera╚Ťiile mai vechi de p─ârin╚Ťi
Din drag pentru copii, din nevoia de a oferi celor mici tot ce mai bun din tot ce mai bun, au apărut și branduri de lux, cu produse premium.
drujba jpg
Exista╠ć modele de drujba╠ć care sa╠ć poata╠ć fi manevrate cu o singura╠ć m├«na╠ć? Ra╠ćspunsul specialis╠Žtilor!
Un model eficient de drujb─â garanteaz─â o t─âiere rapid─â a elementelor de vegeta╚Ťie nedorite, precum ╚Öi un confort sporit ├«n utilizare.

Adevarul.ro

image
Vacan┼úe de co┼čmar pentru zeci de mii de turi┼čti bloca┼úi ├«ntr-o sta┼úiune. O familie sus┼úine c─â trebuie s─â dea 26.000 de dolari pentru o s─âpt─âm├ón─â de cazare
Vacan┼úele ├«n ora┼čul turistic Sanya de pe insula tropical─â Hainan┬ádin China au devenit un co┼čmar ├«n acest weekend pentru zeci de mii de turi┼čti care au r─âmas bloca┼úi acolo brusc, dup─â ce autorit─â┼úile chineze au impus lockdown din cauza a peste 1.200 de cazuri de Covid-19.
image
EXCLUSIV B─ârbatul cu probleme psihice care ┼či-a m─âcel─ârit familia, ├«n Arge┼č, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004
B─ârbatul de 53 de ani din comuna arge┼čean─â Bascov care a masacrat cinci membri ai familiei ┼či avea probleme psihice nu a mai fost evaluat de c─âtre o comisie de specialitate de acum 18 ani, legisla┼úia fiind una extrem de permisiv─â.
image
EXCLUSIV Autorul masacrului din Arge┼č sufer─â de schizofrenie. Psihiatrul s─âu: ÔÇ×Avea rela┼úii strict cu familiaÔÇť
Viorel L., b─ârbatul de 53 de ani din comuna arge┼čean─â Bascov care ┼či-a masacrat familia, suferea de mai mult timp de schizofrenie ┼či urma un tratament medical. B─ârbatul nu avea un loc de munc─â ┼či st─âtea ├«n majoritatea timpului ├«n curtea casei, fiind o persoan─â izolat─â.

HIstoria.ro

image
Pacea de la Bucure╚Öti (10 august 1913): ÔÇ×Ne-am jucat de-a Congresul de la VienaÔÇŁ
O surs─â interesant─â despre evenimentele anilor 1912-1913 o reprezint─â ├«nsemn─ârile celor dou─â personalit─â╚Ťi ale Partidului Conservator ÔÇô Titu Maiorescu ╚Öi Alexandru Marghiloman. Jurnalele celor doi sunt caracterizate de un veritabil sincron.
image
Armele dacilor: formidabile și letale
Dacii erau me╚Öte╚Öugari des─âv├ór╚Öi╚Ťi ├«n prelucrarea metalelor, armele f─âurite de fierarii daci fiind formidabile ╚Öi letale. Ateliere de fier─ârie erau ├«n toate a╚Öez─ârile, multe f─âc├ónd unelte agricole sau obiecte de uz casnic, dar un me╚Öter priceput putea foarte u╚Öor s─â fac─â ╚Öi arme.
image
Războiul Troian, între mit și realitate. A existat cu adevărat?
Conform legendei, Troia a fost asediat─â timp de zece ani ╚Öi apoi cucerit─â de grecii regelui Agamemnon. Motivul izbucnirii R─âzboiului Troiei ar fi fost, conform ÔÇ×IliadeiÔÇŁ, r─âpirea Elenei, cunoscut─â drept frumoasa Elena, Elena din Argos sau Elena a Spartei, fata lui Zeus ╚Öi a Ledei.