Turneul Internațional Stradivarius 2020 înseamnă conexiune și merge mai departe

31 august 2020
Turneul Internațional Stradivarius 2020 înseamnă conexiune și merge mai departe jpeg

Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanțării! Cea de-a XIII-a ediţie a Turneului Internațional Stradivarius, numit PIAZZOLLA 99, continuă în acest an cu o serie de 12 concerte în România, în perioada 3-20 septembrie 2020, în aer liber.

Am sperat și am așteptat pînă în acest moment reîntîlnirea cu publicul iubitor de muzică clasică și, cu multă bucurie, dorim să anunțăm seria de concerte pe care violonistul Alexandru Tomescu, cu vioara Stradivarius Elder Voicu, și artistul argentinian de bandoneon Omar Massa au pregatit-o pentru această ediție, a XIII-a.

Turneul Internațional Stradivarius 2020, numit „PIAZZOLLA 99”, se lansează pe 3 septembrie la Deva, în colaborare cu Teatrul de Artă, printr-un concert în aer liber, în cetatea Devei, începînd cu ora 19:00, apoi continuă la Timișoara, pe 4 septembrie, Centrul Cultural Faber, ora 19:00, Reșița, 5 septembrie, Biserica Romano-Catolică „Sfînta Treime” și în colaborare cu Teatrul de Vest, ora 20:00, Oradea, 6 septembrie, Catedrala Greco-Catolică „Sfîntul Nicolae”, ora 19:00, Cluj-Napoca, 8 septembrie, Curtea Parohiei Romano-Catolice „Sfantul Mihail”, ora 19:00, Sebes, 9 septembrie, Biserica  Evanghelică, în colaborare cu Centrul Cultural „Lucian Blaga”, ora 19:00, Sibiu, 10 septembrie, Curtea Muzeului Bruckenthal, ora 18:00, Brasov, 13 septembrie, Biserica Neagră, ora 19:00, Ghimes/Bacău, 14 septembrie, Biserica Romano-Catolică, ora 19:00, în colaborare cu Asociația oameniinspira.ro și București, cu trei concerte: 16 septembrie, Sala Radio, Seria Concertelor Roz, 17 septembrie, Catedrala Sfîntul Iosif, în colaborare cu Arhiepiscopia Romano-Catolică, ora 19:00 și 18 septembrie, Rezidența Scena9 - BRD, ora 19:00.

Turneul Internațional Stradivarius a parcurs o călătorie minunată, douăsprezece ediții pline de experiențe frumoase exprimate prin muzică, atitudine, valori și, mai presus de orice, prin apropierea de publicul tradițional, dar și cel mai tînăr și neexperimentat, iar violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect, crede în angajamente pe termen lung, în întîlniri care rezistă timpului și își dezvoltă adevărata valoare, asemeni muzicii.

În momentul de față, sfera culturii și a lucrătorilor în cultură este sub asediul epidemiei. Întreaga industrie culturală, la nivel mondial, trece printr-o perioadă complicată, artiștii traversează situații extrem de dificile, pentru că foarte multe evenimente culturale au fost reprogramate și chiar anulate. Alte sectoare ale economiei sînt și ele grav afectate, dar diferența esențială este că în toate celelalte sectoare activitatea economică are o dimensiune clară de utilitate imediată, în timp ce sistemul cultural este un domeniu al aspirației, al emoțiilor și simbolurilor, al creării unui orizont de așteptare de care mai mult ca oricînd avem nevoie în aceste timpuri.

În acest moment ne bucurăm că a crescut consumul cultural - filmele, cărțile, muzica de operă, clasică sau de orice fel -, vizitele virtuale în muzeele lumii au fost o călătorie culturală consistentă, i-au ajutat pe oameni să reziste, le-au dat sens, le-au oferit povești, i-au făcut să rămînă împreună în lipsa contactului fizic, să se distanțeze social, dar să se apropie prin cultură.

Turneul Stradivarius 2020 își propune să meargă mai departe, iar muzica este cea pentru care acum avem, în fine, suficient timp, capacitate de apreciere și multă nevoie. Muzica înseamnă conexiune, chiar în contextul distanțării.

„2020 ar fi trebui să fie anul Beethoven… Nici nu pot să-mi imaginez cum va rămîne în istorie acest an, din păcate, cred că prea puțin va avea legătură cu muzica. Și, totuși, Turneul Stradivarius, în care pornim cu maximă prudență, dar și cu multă îndrăzneală în același timp, vine să reamintească publicului despre frumusețea uitată a vieții noastre. Deși concertele nu se vor auzi în Catedrale, așa cum plănuisem, se desfășoară în aer liber, sînt sigur că în inimile fiecăruia dintre noi, bandoneonul lui Omar Massa și vioara Stradivarius Elder-Voicu vor reverba nu doar cîteva secunde, ci multă vreme după încheierea concertului.  Cred că, o dată în plus, puterea muzicii este pusă la încercare. Va reuși ea să înalțe sufletele oamenilor, să ne facă mai buni, mai grijulii, mai recunoscători? Este pariul pe care îl punem în această ediție a Turneului Stradivarius.

Efortul din acest an pentru a continua Turneul Stradivarius a fost unul foarte greu, mai greu ca niciodată, și, în mod special, doresc să multumesc partenerilor, sponsorilor și tuturor celor care, prin efortul și încrederea lor, au făcut proiectul posibil în acest an.

Turneul Stradivarius PIAZZOLLA 99 îl dedicăm tuturor celor care sînt acolo, în prima linie, în lupta cu acest virus perfid - Covid-19, de la cadrele medicale, curieri, șoferi de taxi, ambulanță, artiști și, nu în cele din urmă, fiecăruia dintre noi, cei care, știut sau neștiut, putem ajunge în linia întîi. Gîndurile noastre bune și muzica se îndreaptă, în egală măsură, către toți cei care au trecut prin această boală sau care au trăit această experiență lîngă persoane dragi. Muzica ne poate reda speranța! Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanțării și merge mai departe, cu fiecare dintre noi”, a declarat violonistul Alexandru Tomescu.

982f97fe 7b11 49b0 968c a77c56c669e3 JPG jpeg

Programul va avea durata de 75 de minute și va conține lucrări de Astor Piazzolla - Bruno y Sarah, Calambre, Night Club 1960, Oblivion, Libertango - revoluționează genul muzical într-o formă colorată, cu un limbaj ritmic original, spirit puternic dramatic și pasionat; Haendel  - Adagio in Re major, Bach - Aria pe coarda sol, Beethoven - Duo in do major, Massenet – Meditatia, Kreisler - Preludiu si Allegro, Porumbescu – Balada, George Enescu-Lăutarul, Omar Massa - Avincis Tango.

A Cry for Solitude este o lucrare muzicală în prima audiție și este compusă special pentru acest turneu, de către compozitorul Dan Popescu.

„Piesa A Cry for Solitude, inițial un duo pentru vioară și pian, inspirată de dialogul cu maestrul Alexandru Tomescu și compusă în perioada pandemiei, este prezentată în primă audiție în cadrul Turneului Stradivarius din septembrie 2020, într-un aranjament pentru vioară și bandoneon realizat de către Omar Massa. Strigătul și plînsul izolării se combină cu momente de reverență și de speranță datorate celor din prima linie care, în ciuda provocărilor, cu stoicism și curaj, ne arată ca avem puterea de a răzbate, fără însă a îi uita pe cei loviți de această pandemie dramatică. Muzica unește oamenii și ne dă speranța de a continua”,  a declarat compozitorul Dan Popescu.

Astăzi, întreaga planetă trece printr-o perioadă complicată, artiștii traversează perioade grele, publicul suferă pentru că accesul liber la artă este îngrădit, iar lupta cu un virus necunoscut este tot mai grea și mai lungă. Reglementările legislative și măsurile luate de autoritățile publice centrale și locale, în contextul epidemiei de COVID-19, ne obligă la un efort comun și al fiecăruia dintre noi, de a respecta cu strictețe recomandările autorităților. Astfel vom contribui la rezolvarea acestei situații dificile pentru întrega planetă, vom avea grijă de sănătatea noastră, a tuturor, vom fi în siguranță.

Artistul de bandoneon, de origine argentiniană, Omar Massa declară: „Cred că lumea se confruntă cu cea mai mare provocare din ultima sută de ani, un virus care, brutal, ne-a închis în case, a furat de lîngă noi oameni dragi, prieteni și care a bulversat total viețile noastre. Este o mare provocare pentru noi toți, dar trebuie să mergem mai departe. Muzica ne dă puterea și energia de a merge mai departe! Cu multă bucurie mărturisesc că abia aștept reîntîlnirea cu publicul din România, în concertele din Turneul Stradivarius. Publicul român este foarte aproape de sufletul meu și îl invit să fie prudent, să fie atent la viața lui și a celor din jur și îl aștept să trăim bucuria, emoția și să celebrăm muzica prin concertele Piazzolla 99 din Turneul Stradivarius 2020.”

Întreaga echipă a Turneului Internațional Stradivarius 2020 muncește la pregătirea acestei ediții speciale și are în vedere o serie de schimbări care ne obligă la un efort comun, care să dea încredere și siguranță. Totodată, planurile noastre vor fi în concordanță cu restricțiile impuse de autorități. Vă invităm să respectați toate regulile impuse pentru a fi cu toții protejați și sănătoși. Intrarea la concerte se va face doar pe bază de invitație și rezervare, în limita locurilor disponibile.

Dorim să mulțumim în mod special partenerilor, sponsorilor și susținătorilor noștri, care, prin efortul lor extraordinar, au făcut posibil organizarea acestui turneu. Arta are nevoie de sprijin și de încredere pentru a avea un viitor!

BRD GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE – susținătorul principal al Turneului Stradivarius 2020

PARTENERI OFICIALI: ENEL, UNILEVER, ANGELLI, POPOVICI NITU STOICA ASOCIATII, AUTOMOBILE BAVARIA GROUP

PARTENERI: AQUA CARPATICA, SÎMBUREȘTI, AUCHAN, SECURITAS, AECTRA, FARMEC

PARTENERI MEDIA: RADIO ROMÂNIA, AGERPRES, ADEVĂRUL, DILEMA VECHE, OBSERVATORUL CULTURAL, CĂRTUREȘTI

PRODUCĂTORI: FUNDATIA CULTURALA „REMEMBER ENESCU”, BRANDYOU-UP, KUB

Vă invităm la concertele Stradivarius, în perioada 3-20 septembrie 2020!

Detalii se pot găsi pe pagina turneulstradivarius.ro.

www.facebook&instagram/AlexandruTomescuOficial

Credit foto: Ioana Hameeda

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Rezultatul protestelor împotriva turiștilor: stațiunile spaniole se golesc
Spaniolii furioși din cauza turismului în masă au primit exact ceea ce au cerut, deoarece Magaluf , unul dintre cele mai importante locuri de vacanță din Mallorca, este pe jumătate gol. De fapt, arată ca un oraş fantomă.
image
Alimentele pe care experții în siguranță alimentară nu le-ar mânca niciodată de la bufetul de mic dejun al unui hotel
Cu toţii suntem de acord că, în vacanţă, unul dintre avantajele de a sta la un hotel este bufetul de mic dejun inclus în pachetul achiziţionat. În acelaşi timp, ultimul lucru pe care ni-l dorim este să rămânem în cameră din cauza vreunei boli digestive.
image
Caravană electorală, atacată cu bâtele într-o comună din județul Buzău VIDEO
Lupta politică se duce și cu ciomagul, pe alocuri. O demonstrează filmarea realizată de membrii unei caravane electorale din comuna buzoiană Calvini, în care se vede cum sunt alergați și amenințați cu bâtele de un grup de săteni.

HIstoria.ro

image
Efectele surprinzătoare ale prezenței ofițerilor ruși în Bucureștiul anului 1877
În cadrul Războiului ruso-turc din 1877, după declararea de Război Imperiului Otoman, trupele ruse intră în România, în drum spre Turcia. Ca urmarea a acestui fapt, Bucureștii lui 1877 sînt luați cu asalt de ofiţerii ruși, gata să-și cheltuiască banii nebunește.
image
Cine au fost „indezirabilii”?
Fondul „Bruxelles” al Arhivei Ministerului Afacerilor Externe păstrează în dosarele secțiunii consulare a Legației României la Bruxelles câteva istorii ale unor personaje de rang secund, aventurieri, delincvenți, propagandiști – așa-numiții „indezirabili”.
image
Atacul lui Cuza asupra masoneriei bucureștene
Modernizarea țării, pe care toți românii o doreau, dar care avea reprezentări diferite de la un grup social la altul, a generat tensiuni în tânărul stat. Programul de reforme al lui Cuza a început să fie contestat.