Transylvania Horse Show 2017

14 iunie 2017
Transylvania Horse Show 2017 jpeg

├Än perioada 16-18 iunie, la Prod, la 16 kilometri de Sighi╚Öoara, ├«n comuna Hoghilag, se desf─â╚Öoar─â cea de-a ╚Öaptea edi╚Ťie a Transylvania Horse Show, votat pentru a cincea oar─â ├«n ultimii ┼čase ani cea mai popular─â competi╚Ťie ecvestr─â universitar─â din ├«ntreaga lume.

├Än cadrul evenimentului, organizatorii au preg─âtit o serie de activit─â╚Ťi noi de agrement ╚Öi explorare a naturii: o zon─â extins─â de agrement cu cai ╚Öi ponei pentru cei mici, drume╚Ťii; un aventura park amenajat cu teren de volei, tras cu arcul, tir cu pu╚Öca airsoft; ateliere creative de p─âl─ârii de cowboy, pictur─â pe ap─â, potcoave din lemn, puzzle-uri cu cai; yoga ├«n aer liber pentru copii; atelier despre p─âs─ârile din zona Transilvaniei, plus o zon─â ampl─â de obiecte hand-made, bun─ât─â╚Ťi locale ╚Öi un spa╚Ťiu nou dedicat vegetarienilor.

├Än premier─â pentru aceast─â edi╚Ťie, ├«mpreun─â cu Colinele Transilvaniei se vor organiza multiple activit─â╚Ťi conexe evenimentului pentru a contura un program de weekend inedit, ├«n ├«mprejurimile Sighi╚Öoarei. De la excursii cu bicicleta ├«nspre eveniment ╚Öi de la eveniment spre obiective din zon─â (biserici fortificate), cine ├«n localuri din top din ├«mprejurimile Sighi╚Öoarei, caz─âri recomandate, ce faciliteaz─â acces la eveniment prin abonamente la pre╚Ť redus ╚Öi multe altele. Una dintre atrac╚Ťiile evenimentului va fi demonstra╚Ťia de acroba╚Ťii ecvestre sus╚Ťinuta de c─âl─âre╚Ťii Cross-Country Farm. Vizitatorii pot afla de pe pagina de Facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/horseshow.ro/) care s├«nt cele mai frumoase caz─âri din zon─â ╚Öi se pot ├«nscrie de pe acum la tururi nocturne ghidate, prin cetatea medeieval─â a Sighi╚Öoarei.

95 de c─âl─âre╚Ťi din 15 ╚Ť─âri s-au ├«nscris la Transylvania Horse Show 2017. Transylvania Horse Show este unul dintre cele mai ├«ndr─âgite evenimente universitare din lume. Participan╚Ťi din Marea Britanie, S.U.A., Irlanda, Germania, Austria, Belgia, Olanda, Elve╚Ťia, Finlanda, Suedia, Norvegia, Spania, Estonia s-au ├«nscris cu dou─â luni ├«nainte de ├«nceperea evenimentului la Concursul Interna┼úional Universitar - Cupa Na┼úiunilor.

Ca ├«n fiecare an, Transylvania Horse Show va g─âzdui dou─â tipuri de competi┼úii oficiale: Cupa Rom├óniei la prob─â complet─â (cu probele de dresaj, obstacole ╚Öi cross country- obstacole naturale pe teren variat) categoria Novici ╚Öi Prenovici, organizat─â ├«n colaborare cu Federa╚Ťia Ecvestr─â Rom├ón─â (FER) ┼či Concursul Interna┼úional Universitar - Cupa Na┼úiunilor pentru Studen┼úi, organizat ├«n colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC).

G├«ndit ca un show, evenimentul a reu╚Öit s─â aduc─â ├«n aten╚Ťia publicului larg echita┼úia ca sport profesionist ┼či amator. Edi╚Ťia de anul trecut a reunit peste cinci mii despectatori, adul╚Ťi ╚Öi copii, veni╚Ťi s─â vad─â competi╚Ťiile ecvestre, demonstra╚Ťiile de acroba╚Ťie ecvestr─â, dresajul cu cai frizieni ╚Öi s─â participe la activit─â╚Ťi multi-culturale.

Mai multe detalii despre Transylvania Horse Show pe www.horseshow.ro ╚Öi pe www.facebook.com/horseshow.ro.

Intr─â pe bilete.ro pentru reduceri de p├ón─â la 35% pentru abonamentele achizi╚Ťionate ├«n avans.

Abonamente ╚Öi bilete achizi╚Ťionate p├«n─â la data de 16 iunie 2017
Abonamente 17- 18 Iunie ÔÇô adul╚Ťi ÔÇô 20 lei, adult + 1 copil ÔÇô 25 lei, adult + 2 copii ÔÇô 30 lei 
Bilet pentru o zi (17 sau 18 Iunie) ÔÇô 15 lei, adult + 1 copil ÔÇô 20 lei, adult + 2 copii - 25 lei

Dup─â data de 17 Iunie 2017 biletele se pot achizi╚Ťiona doar de la fa╚Ťa locului
Abonamente 17 - 18 Iunie ÔÇô adulti - 25 lei, adult + 1 copil - 40 lei, adult + 2 copii - 45 lei
Bilet pentru o zi (17 sau 18 iunie) ÔÇô adulti ÔÇô 20 lei, Copii ÔÇô 10 lei

Imagine featured jpg
Enola Holmes 2, noul film bazat pe seria autoarei Nancy Springer, se lanseaz─â spre finalul anului
Filmele ale c─âror scenarii s├«nt inspirate din c─âr╚Ťi de succes r─âm├«n o constant─â ╚Öi ├«n lumea actual─â a cinematografiei.
man plugging charger into electric    Copy jpg
5 motive să alegi o mașină electrică sau hibrid
În 2022, autoturismele electrice sau hibrid sînt o alegere tot mai populară în rîndul cumpărătorilor auto.
74907741 afc99f4360 k jpg
Scrisoare deschis─â Ministrului Educa╚Ťiei
Asocia╚Ťia Profesorilor de Limba ╚Öi Literatura Rom├ón─â Ioana Em. Petrescu (ANPRO) v─â solicit─â aten╚Ťia cu privire la urm─âtoarele sesiz─âri ╚Öi propuneri referitoare la Proiectul Legii ├Änv─â╚Ť─âm├«ntului Preuniversitar ÔÇ×Rom├ónia educat─âÔÇŁ, aflat ├«n dezbatere public─â:
20220726 185215 jpg
Bătrînii
Text de Diana Popescu, jurnalist cultural, realizatoarea celui mai ascultat podcast cultural ÔÇô Cronicari Digitali
20220728 210201 jpg
Integrarea la scoala jpg
Cum po╚Ťi facilita integrarea copilului ├«n sistemul de ├«nv─â╚Ť─âm├«nt
Atunci c├«nd copiii merg la cre╚Ö─â, gr─âdini╚Ť─â sau ╚Öcoal─â, activit─â╚Ťile de orientare ├«i ajut─â s─â se familiarizeze cu mediul nou ├«n care ├«╚Öi vor petrece o mare parte a zilei.
Palama lui Dumnezeu jpg
Poiana Omului
Text de Toader P─âun, jurnalist, c─âut─âtor de oameni, locuri ╚Öi experien╚Ťe de milioane
G0122246 JPG
Drumul transform─ârii
Text de Toader P─âun, jurnalist, c─âut─âtor de oameni, locuri ╚Öi experien╚Ťe de milioane
Imagine dilemaveche ro jpg
Ce ├«nseamn─â expresia ÔÇ×Toate drumurile duc la RomaÔÇŁ ╚Öi care s├«nt originile sale
Roma a fost mereu o destina╚Ťie popular─â pentru produc─âtorii de filme ╚Öi jocuri video.
20220724 174033 jpg
20220722 180510 jpg
20220721 180351 jpg
Prezent ├«n propria-╚Ťi via╚Ť─â
Text de Diana Popescu, jurnalist cultural, realizatoarea celui mai ascultat podcast cultural ÔÇô Cronicari Digitali
Resita vedere de sus jpg
Cea mai bună dilemă în gama RE
Text de Silvia Teodorescu, coordonator al campaniei Cronicari Digitali
20220719 160815 jpg
Piftii de iulie ÔÇô jurnalul unui gurmand pe Via Transilvanica
Text de Cosmin Dragomir, jurnalist culinar ╚Öi autor al c─âr╚Ťii ÔÇ×Curatorul de Zacusc─âÔÇŁ
20220720 185246 jpg
20220719 170725 jpg
ÔÇ×Rucsacul cu Povestiri de pe Via TransilvanicaÔÇŁ concentreaz─â cea mai complex─â experien╚Ť─â turistic─â ╚Öi cultural─â din Rom├ónia
Al doilea an de reziden╚Ť─â itinerant─â de digital storytelling pune ├«n valoare patrimoniul cultural de pe Via Transilvanica.
Aula magna cairoli jpg
Plagiatul la români: îngrijorări și propuneri
Scrisoare deschis─â adresat─â universit─â╚Ťilor rom├óne╚Öti ╚Öi Ministerului Educa╚Ťiei
Rucsacul cu Povestiri de pe Via Transilvanica jpg
ÔÇ×Rucsacul cu Povestiri de pe Via TransilvanicaÔÇŁ ÔÇô Peste 1000 km din Rom├ónia autentic─â, parcur╚Öi ├«n dou─â s─âpt─âm├«ni
ÔÇ×Rucsacul cu Povestiri de pe Via TransilvanicaÔÇŁ scoate la lumin─â 50 de obiective de patrimoniu cultural, comunit─â╚Ťi etnice, antreprenoriate locale, gastronomie, natur─â, oameni-tezaur ╚Öi localit─â╚Ťi uitate.
video poker sanse castig jpg
Are Video Pokerul cele mai bune ┼čanse de c├«┼čtig?
├Än peisajul ofertelor de cazino ├«┼či face apari┼úia un joc care cel mai adesea este trecut cu vederea de juc─âtori, cel de Video Poker.
imagine (4) jpg
Teorii cu privire la serialul ÔÇ×Stranger ThingsÔÇŁ, ce ar putea fi confirmate ├«n sezoanele viitoare
Sezonul cu numărul 4 a fost mult timp așteptat de fani, care deja se gîndesc acum la viitorul sezon.
chirilov cover jpg
Mihai Chirilov: ÔÇ×Un festival, dac─â nu e construit ├«n jurul comunit─â╚Ťii, e degeabaÔÇŁ
ÔÇ×Filmul de art─â te for╚Ťeaz─â s─â devii inventiv ├«n a g─âsi metode de expunere pentru a ajunge la c├«t mai mul╚Ťi oameni.ÔÇŁ
ILC jpg
Posteritatea Graziellei
├Än to╚Ťi ace╚Öti (mul╚Ťi) ani ├«n care l-am recitit, periodic, pe Caragiale, m-am ├«ntrebat nu o dat─â cum se face c─â opera sa a p─ârut s─â accepte tot felul de interpret─âri, unele de-a dreptul stupide, reductive ╚Öi, ├«n fond, absurde.
jocuri noroc populare jpg
Care sînt cele mai populare jocuri de noroc din străinătate?
Oamenii din diferite ╚Ť─âri de pe glob au preferin╚Ťe specifice ├«n materie de jocuri de noroc, modelate de culturi distincte.
boluri diversificare little prints jpg
Diversificarea, acum o joac─â de copii ÔÇô ce am ├«nv─â╚Ťat de la genera╚Ťiile mai vechi de p─ârin╚Ťi
Din drag pentru copii, din nevoia de a oferi celor mici tot ce mai bun din tot ce mai bun, au apărut și branduri de lux, cu produse premium.

HIstoria.ro

image
Predica de la Clermont: Chemarea la Prima Cruciad─â
├Än ziua de 27 noiembrie 1095, pe c├ómpul din fa╚Ťa ora╚Öului Clermont, c├óteva sute de oameni a╚Öteptau s─â aud─â predica papei Urban al II-lea.
image
Frontul din Caucaz al R─âzboiului ruso-turc din 1877-1878
R─âzboiul din 1877-1878 este cunoscut mai ales pentru frontul din Balcani, la care au luat parte mari unit─â╚Ťi otomane, ruse╚Öti ╚Öi rom├óne╚Öti ├«n principal, dar ╚Öi trupe s├órbe╚Öti ╚Öi muntenegrene.
image
Necunoscuta poveste a raclei în care s-au odihnit osemintele voievodului Mihai Viteazul
Cu ocazia comemor─ârii recente a mor╚Ťii voievodului Mihai Viteazul, Muzeului Militar Na╚Ťional ÔÇ×Regele Ferdinand IÔÇŁ a publicat pe pagina de socializare a institu╚Ťiei povestea inedit─â a raclei ├«n care, pentru un timp, s-au odihnit osemintele.