TIFF 2019: compozitorul Jean-Michel Bernard și grupul Les Négresses Vertes

4 aprilie 2019
TIFF 2019: compozitorul Jean Michel Bernard și grupul Les Négresses Vertes jpeg

Premiere la TIFF 2019

Compozitorul și pianistul Jean-Michel Bernard, premiat la Cannes, în 2007, și legendarul grup francez Les Négresses Vertes vor concerta în premieră, în România, la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (31 mai – 9 iunie, Cluj-Napoca). Cele două evenimente muzicale sînt organizate în cadrul „Sezonului România-Franţa 2019” la TIFF.

„Soundtrack of  Dreams”, cine-concert Jean-Michel Bernard: sîmbătă, 8 iunie, ora 18:30, Casa de Cultură a Studenților

Pentru prima dată în România, multi-premiatul pianist, compozitor, orchestrator și producător Jean-Michel Bernard va putea fi ascultat live la TIFF18. Celebrul artist francez va interpreta compoziții proprii incluse pe coloana sonoră a unor filme regizate de Michel Gondry sau Martin Scorsese și dar și piese celebre ale altor compozitori care au creat muzică de film, precum Lalo Schifrin sau Ennio Morricone. Cine-concertul o are ca invitată specială pe Kimiko Ono, solista cu care Bernard concertează de peste două decenii.

Biletele au fost puse deja în vînzare și sînt disponibile aici.

Jean-Michel Bernard este cunoscut pentru compozițiile unice de pe coloanele sonore ale unor producții cinematografice renumite ca Paris-Manhattan (2012, r.  Sophie Lellouche), Hugo (2011, r. Martin Scorsese),  Be Kind Rewind (2008, r. Michel Gondry) sau  Madame Bovary (1991, r. Claude Chabrol). Este unul dintre cei mai importanți artiști muzicali contemporani, iar anul acesta se numără printre invitații speciali ai Festivalului Internațional de Film Transilvania, în cadrul Sezonului România-Franţa, unde va susține și un masterclass de muzică de film.

,,Tipul ăsta e un geniu!’’ a declarat despre el artistul Ray Charles, alături de care Jean-Michel Bernard a concertat între anii 2000 și 2003.  Cariera sa muzicală a debutat la o vîrstă foarte fragedă. La 2 ani cînta deja la pian, la 14 ani obținea prima distincție din partea Conservatorului din Bordeaux, iar la 19 ani înregistra alături Orchestra Filarmonică Regală din Londra. A început să compună muzică pentru filme de animație sub îndrumarea unor maeștri ca Lalo Schifrin și Ennio Morricone, colaborînd ulterior cu nume mari din lumea cinematografiei mondiale.

Seria de succese în domeniul cinematografiei a culminat cu premiul obținut,în 2007, la Cannes,pentru coloana sonoră a filmului La science des rêves/Arta viselor, comedia fantastică regizată de Michel Gondry.În același an, compozitorul s-a aflat pe lista favoriților la premiile World Soundtrack Awards, fiind considerat una dintre revelațiile momentului. Colaborarea dintre Jean-Michel Bernard și Michel Gondry, începută încă din 2001 (Human Nature), a continuat, în următoarea perioadă, cu Be Kind Rewind. Premiera filmului la Sundance în 2008 a rămas în istorie pentru show-ul muzical live oferit de Jean-Michel Bernard, rapperul Mos Def și regizorul Michel Gondry, a cărui pasiune pentru tobe nu mai este de mult un secret.

În anul următor, Festivalul de Film de la Cannes l-a invitat să reprezinte Franța în programul de concerte de muzică de film. A fost premiat pentru realizările sale în afara țării de către Uniunea Europeană a Compozitorilor de Muzică de Film, iar în 2017 a fost distins cu Grand Prix SACEM. Recent, Jean-Michel Bernard a fost desemnat Artist Steinway, numărîndu-se acum printre personalitățile importante ale muzicii care cîntă exclusiv la clapele acestui remarcabil instrument.

concert lesnegressesvertes jpg jpeg

Concert Les Négresses Vertes: Marți, 4 iunie, ora 19:00, Casa de Cultură a Studenților

Reuniți după o îndelungată absență de pe scena muzicală, legendarul și carismaticul grup muzical francez Les Négresses Vertes își va întîlni în premieră publicul din România, în cadrul turneului care aniversează 30 de ani de la momentul lansării primului lor album.

Bilete au fost puse în vînzare și sînt disponibile aici.

Fondată, în 1987, încartierele muncitorești din Paris, trupa  cunoaște succesul încă de la lansarea primului album- ,,Mlah’’, un mix inedit de etno, ritmuri flamenco, atitudine punk și influențe rock. În scurt timp, Les Négresses Vertes devine  una dintre puținele formații rock care au cunoscut succesul internațional fără să cînte în limba engleză, reușind să vîndă milioane de albume în întreaga lume. ,,Imaginează-ți-o pe Edith Piaf improvizînd alături de The Pogues și cîntînd împreună un fel de muzică latino fără să se ia prea mult în serios și distrîndu-se teribil’’, comenta producătorul muzical Laurent Marcel într-un interviu din The World. ,,Ei bine, cam așa e trupa Les Négresses Vertes’’.

În anii ”90, trupa a continuat să producă noi albume, explorînd diferite zone muzicale și colaborînd cu artiști celebri ca Massive Attack - pentru remixul fantastic al piesei "Face à la mer" și Howie B - pentru albumul "Trabendo". Anul trecut, după o pauză de aproape 18 ani, Les Négresses Vertes s-au reunit pentru un turneu de excepție în cadrul căruia își vor întîlni publicul din România la TIFF 2019.

Cele două evenimente sînt organizate în cadrul SezonuluiRomânia-Franța 2019, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Institut français si Groupama www.sezonulromaniafranta.ro

Sezonul România-Franța este un ciclu de manifestări culturale și de cunoaștere reciprocă între cele două țări. Festivalul Internațional de Film Transilvania are onoarea de a se alătura în acest an seriei de evenimente care celebrează strînsa legătură dintre cele două popoare, incluzînd în programul ediției proiecte și evenimente dedicate. Organizat în perioada 27 noiembrie 2018 și 14 iulie 2019, Sezonul coincide cu Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, dar și cu celebrarea a două Centenare: cel al Marii Uniri, implicit al României moderne, respectiv al sfîrșitului primului Război Mondial.

Provocator și curajos, ancorat în realitățile acestei perioade, dar în același timp orientat spre viitor, Sezonul reprezintă un spațiu extins al exprimării și vizibilității pentru creatori contemporani ai generației emergente din cele două țări.

www.tiff.ro | FB: TransilvaniaIFF | Twitter: TIFFRomania | Instagram

pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.
Afis KHS 2022 jpg
Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show-emoții, adrenalină!
Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.
FOTO 1 PRONOSPORT jpg
Istoria pariurilor pe fotbal
Profitînd de dezvoltările tehnologice, grafica și interfața au devenit mult mai rapide, depunerile s-au făcut instant în anii următori, iar retragerile sînt și ele foarte rapide.
afis general web jpg
Bauhaus – Form and Reform, un proiect care oferă publicului 4 evenimente inedite cu intrare gratuită
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.
KV Festivalul Povestirilor jpg
„Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica” concentrează drumul care unește România în trei zile de experiențe la București
Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București! La Muzeul Național al Țăranului Român, Festivalul Povestirilor de Via Transilvanica concentrează experiențele de pe drumul de 1.400Km, care unește România de la Putna la Drobeta Turnu Severin.
MoveMountains jpeg
Reșița aduce României un nou succes la UNESCO
Municipiul Reșița este primul oraș din România care se alătură, începând de astăzi, rețelei globale UNESCO „Learning Cities” („Orașe care învăță”), având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de mare anvergură.
happy asian woman smiling having fun beach jpg
7 beneficii uimitoare pe care le are lumina soarelui asupra organismului
Deși controversată, expunerea la soare are o serie importantă de beneficii asupra organismului.
tratamentedentareculaser jpg
3 simptome banale pentru care trebuie să consulți medicul
Este recomandat ca, dacă nu te simți bine, să fii atent la semnalele pe care ți le transmite organismul. Iată mai jos 3 simptome pentru care ar trebui să consulți cît se poate de repede un medic.
make up artist applying eyeshadow woman jpg
Secretele unui makeup fără cusur: ce trebuie să faci pentru un machiaj perfect și rezistent
Iată care sînt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru un ten perfect și trăsături evidențiate în cele mai bune moduri:
young beautiful blonde girl cares    Copy jpg
Secretele pielii perfecte: ce trebuie să faci pentru o piele frumoasă și sănătoasă
Altfel spus, cel mai bun sfat de frumusețe este să îți asculți corpul și să îi oferi lucrurile de care are nevoie.
Imagine featured jpg
Enola Holmes 2, noul film bazat pe seria autoarei Nancy Springer, se lansează spre finalul anului
Filmele ale căror scenarii sînt inspirate din cărți de succes rămîn o constantă și în lumea actuală a cinematografiei.
man plugging charger into electric    Copy jpg
5 motive să alegi o mașină electrică sau hibrid
În 2022, autoturismele electrice sau hibrid sînt o alegere tot mai populară în rîndul cumpărătorilor auto.

Adevarul.ro

Nicolae Badalau FOTO Inquam / Octav Ganea
Niculae Bădălău, arestat pentru 30 de zile SURSE
Curtea de Apel București a decis arestarea pentru 30 de zile a lui Niculae Bădălău, actual vicepreședinte al Curții de Conturi și fost ministru PSD al Economiei.
Vehicul militar cu drapelul ucrainean arborat într un oraș rusesc. Foto: Twitter
Locuitorii unui oraș rus s-au trezit cu tancuri cu steag ucrainean pe străzi. Ce se întâmpla, de fapt VIDEO
Când locuitorii din Tver, un oraș situat la 160 de kilometri nord de Moscova, s-au trezit în această dimineață au văzut coloane de vehicule militare cu steagul ucrainean arborat care traversau orașul, relatează The Telegraph.
Aeroportul din Herson FOTO Profimedia
Puterea noii artilerii ucrainene, evidențiată de măcelul de pe aeroportul din Herson
Puterea noii artilerii cu rază lungă de acțiune a Ucrainei este pusă în evidență de măcelul de pe aeroportul din Herson — unde invadatorii ruși au construit un sediu important.

HIstoria.ro

image
Rusia, pământul sfânt al Iluminismului francez
Emergența rapidă a Rusiei ca mare putere europeană s-a petrecut într-o perioadă în care gânditorii Iluminismului european chestionau teme fundamentale, legate de natura societății și a guvernului: care este cea mai bună formă de guvernare, autocrația sau guvernul reprezentativ
image
Planul în 10 puncte de comunizare a României din martie 1945
În timp ce Armata Română participa, alături de cea sovietică, la luptele din Ungaria și Cehoslovacia, partidul comunist, încurajat de Moscova, dădea asaltul final pentru acapararea puterii.
image
Cucerirea Vidinului, cea mai puternică fortăreaţă otomană de pe Dunăre
La începutul lunii mai 1877, Armata Română s-a concentrat în Oltenia pentru a împiedica manevrele otomane și a ține sub control cetatea Vidin, cea mai puternică fortăreață turcească de pe Dunăre.