Secretele unui makeup fără cusur: ce trebuie să faci pentru un machiaj perfect și rezistent

23 august 2022

Secretele unui makeup fără cusur: ce trebuie să faci pentru un machiaj perfect și rezistent

image

Indiferent dacă ești adepta machiajului natural, dacă ești o fană înflăcărată a ”ochilor de pisică” sau dacă tehnici precum contouring sau baking îți sînt cunoscute ori te interesează să îți îmbunătățești abilitățile pentru un ombre perfect al buzelor, există cîteva reguli universal valabile care te vor ajuta să realizezi un machiaj fără cusur și cît se poate de rezistent.

Iată care sînt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru un ten perfect și trăsături evidențiate în cele mai bune moduri:

Începi întotdeauna prin a-ți curăța fața

Curățarea tenului este un pas important și atunci cînd te machiezi, nu doar cînd îndepărtezi machiajul. Pentru ca pictura să fie perfectă, pînza are nevoie să fie perfect curată. Folosește apă micelară pentru a îndepărta eventualele reziduuri de machiaj și tamponează-ți delicat fața cu tampoane din bumbac îmbibate în această soluție, fără a zgîria pielea. Pentru a te asigura că fața rămîne perfect curată, execută o dublă curățare și continuă procesul cu un al doilea pas, spălîndu-ți fața cu un cleanser fără parfum. După ce ai curățat perfect fața, tonifiaz-o și pregătește-o pentru următorul pas, cu ajutorul unei loțiuni tonice.

Hidratează-ți pielea și pregătește-o pentru aplicarea machiajului

După folosirea loțiunii tonice, care ajută tenul să absoarbă mai bine ingredientele hidratante și hrănitoare, tenul tău este pregătit pentru hidratare. Poți începe prin aplicarea unui serum de față și continua prin a folosi o crema de fata de calitate. Nu uita că produsele cosmetice trebuie aplicate întotdeauna în ordinea crescătoare a densității acestora, pentru o absorbție optimă. Nu neglija zona ochilor, în jurul cărora ar trebui să aplici o cremă special concepută pentru pielea sensibilă a pleoapelor și hidratează-ți corespunzător buzele, cu ajutorul unui balsam dens, care se absoarbe rapid în piele. Așteaptă cîteva minute și lasă produsele să se așeze pe ten, apoi aplică o bază de machiaj, conform nevoilor tenului tău - poți opta pentru un produs matifiant, pentru unul cu irizații luminoase sau pentru un primer care are efectul de a contracta porii dilatați.

Corectează imperfecțiunile

Folosește un BB cream sau un fond de ten, pentru a uniformiza nuanța tenului și a ascunde micile imperfecțiuni. Aplică-l pe toată fața, cu excepția zonei ochilor. Întinde-l cu degetele, dacă vrei un aspect mai natural sau cu ajutorul unei pensule speciale, dacă obiectivul tău este să obții un ten fără cusur. Dacă îți dorești, însă, perfecțiune și rezistență, folosește un beauty blender pentru a întinde produsul. Fixează-l apoi cu o pudra de fata translucidă sau în nuanța tenului tău și continuă machiajul prin aplicarea pudrei bronzante și a unui fard pentru obraji.

Continuă procesul cu machiajul ochilor

Pentru un machiaj corect și longeviv al ochilor, aplică întîi un anticearcăn sau un corector, pentru a masca cearcănele sau inflamațiile de la nivelul ochilor. Următorul pas impune aplicarea unui primer pentru ochi pe pleoapa superioară. Așteaptă cîteva secunde ca produsul să se usuce, înainte de a începe aplicarea fardurilor. Indiferent dacă optezi pentru un machiaj smokey eyes sau pentru ceva mai discret, cum e așa zisul no makeup, nu uita să aplici puțin iluminator sau fard sidefat de culoare neutră la baza sprîncenelor. Asigură-te că acestea nu sînt neglijate și folosește un fard și un gel de sprîncene sau o mascara pentru sprîncene, pentru a le conferi volum și definiție. Aplică apoi mascara pe gene, pentru o privire pătrunzătoare și intensă.

La final, ocupă-te de machiajul buzelor

Îndepărtează, dacă este cazul, balsamul de buze aplicat anterior, cu ajutorul unui șervețel facial. Conturează-ți buzele cu un creion contur, urmînd forma lor naturală. Dacă vrei mai mult volum, poți depăși foarte puțin linia lor naturală, însă asigură-te că stăpînești această tehnică înainte de a o testa pe ultima sută de metri, înaintea unui eveniment important. Aplică rujul și îndepărtează excesul prin tamponare, cu un șervețel. Pudrează buzele și mai aplică un strat de ruj, pentru un plus de rezistență. Dacă îți dorești un aspect final lucios, poți încheia procesul prin aplicarea unui gloss; asigură-te însă că acesta nu este solvent pentru ruj și că nu îți va strica machiajul.

Fixează machiajul cu produse speciale

După ce ai terminat totul, poți să mai aplici un strat de pudră transparentă în zona T, pentru a te asigura că sebumul în exces nu îți va face surprize. Suplimentar, e recomandat să folosești și un spray de fixare pentru machiaj. Acesta trebuie pulverizat pe toată fața, inclusiv pe pleoape, cu ochii închiși și va spori rezistența machiajului tău, care se va menține fără cusur pe durata întregii seri.

Foto: Freepik

vizual toni grecu jpg
Serile Enayati Medical City, ediția a III-a: Terapia rîsului, discuție cu Sever Voinescu și Toni Grecu
Serile Enayati Medical City continuă în 7 decembrie 2022, începînd cu ora 19.00 în cadrul Enayati Medical City!
poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.
Afis KHS 2022 jpg
Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show-emoții, adrenalină!
Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.
FOTO 1 PRONOSPORT jpg
Istoria pariurilor pe fotbal
Profitînd de dezvoltările tehnologice, grafica și interfața au devenit mult mai rapide, depunerile s-au făcut instant în anii următori, iar retragerile sînt și ele foarte rapide.
afis general web jpg
Bauhaus – Form and Reform, un proiect care oferă publicului 4 evenimente inedite cu intrare gratuită
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.
KV Festivalul Povestirilor jpg
„Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica” concentrează drumul care unește România în trei zile de experiențe la București
Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București! La Muzeul Național al Țăranului Român, Festivalul Povestirilor de Via Transilvanica concentrează experiențele de pe drumul de 1.400Km, care unește România de la Putna la Drobeta Turnu Severin.
MoveMountains jpeg
Reșița aduce României un nou succes la UNESCO
Municipiul Reșița este primul oraș din România care se alătură, începând de astăzi, rețelei globale UNESCO „Learning Cities” („Orașe care învăță”), având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de mare anvergură.
happy asian woman smiling having fun beach jpg
7 beneficii uimitoare pe care le are lumina soarelui asupra organismului
Deși controversată, expunerea la soare are o serie importantă de beneficii asupra organismului.
tratamentedentareculaser jpg
3 simptome banale pentru care trebuie să consulți medicul
Este recomandat ca, dacă nu te simți bine, să fii atent la semnalele pe care ți le transmite organismul. Iată mai jos 3 simptome pentru care ar trebui să consulți cît se poate de repede un medic.
young beautiful blonde girl cares    Copy jpg
Secretele pielii perfecte: ce trebuie să faci pentru o piele frumoasă și sănătoasă
Altfel spus, cel mai bun sfat de frumusețe este să îți asculți corpul și să îi oferi lucrurile de care are nevoie.
Imagine featured jpg
Enola Holmes 2, noul film bazat pe seria autoarei Nancy Springer, se lansează spre finalul anului
Filmele ale căror scenarii sînt inspirate din cărți de succes rămîn o constantă și în lumea actuală a cinematografiei.

Adevarul.ro

image
Alina Pușcaș, internată în spital cu o afecțiune rară. „ Nu am știut că există așa ceva“ | adevarul.ro
Prezentatoarea emisiunii „Te cunosc de undeva“ are probleme de sănătate și se află în spital de câteva zile.
image
21 de ani de închisoare pentru unul dintre răpitorii câinilor cântăreţei Lady Gaga | adevarul.ro
Unul dintre cei trei indivizi acuzaţi că au împușcat un angajat al cântăreţei americane Lady Gaga pentru a răpi câinii vedetei a fost condamnat luni, la Los Angeles. Pedeapsa primită de individ este de 21 de ani de închisoare, relatează AFP

HIstoria.ro

image
Katiușa, „orga lui Stalin“: O revoluție în materie de artilerie autopropulsată
Adevărata revoluție în materie de artilerie autopropulsată a venit de la ruși: teribilele lansatoare multiple de rachete Katiușa.
image
Una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor
Fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor a fost scoaterea de sub cenușă a orașului roman Pompeii, redus la tăcere în vara lui 79 de erupția vulcanului Vezuviu.
image
Drumul spre Alba Iulia: Cum au ajuns românii la Marea Adunare Națională
Așa cum se înfățișează din literatura memorialistică, majoritatea delegaților ori participanților sosesc la Alba Iulia cu trenul. Numai cei din așezările aflate la distanțe mici călătoresc cu alte mijloace de transport.