Regulamentul concursului ÔÇ×Te abonezi ╚Öi c├«╚Ötigi cu Dilema veche!ÔÇŁ

11 noiembrie 2019
Regulamentul concursului ÔÇ×Te abonezi ╚Öi c├«╚Ötigi cu Dilema veche!ÔÇŁ jpeg

Art. 1 Organizatorul concursului ÔÇ×Te abonezi si castigi cu Dilema veche!ÔÇŁ

1.1. S.C. ADEV─éRUL HOLDING S.R.L. - societate in reorganizare, in judicial reorganization, en redressesment, cu sediul ├«n  Bucuresti, str. Fabrica de Glucoza, nr. 21, sector 2, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/14119/2006, CUI RO18990288, cod IBAN RO70BRDE441SV58305914410 deschis la BRD Sucursala DECEBAL, reprezentat─â legal prin Constantin Sandu - Administrator special, ├«nregistrat─â  ca operator ├«n eviden┼úele autorit─â┼úii na┼úionale de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal, sub num─ârul  6363,

Organizeaz─â concursul ÔÇ×Te abonezi si castigi cu Dilema veche!ÔÇŁ ├«n publicatia Dilema veche.

1.2. Concursul ÔÇ×Te abonezi si castigi cu Dilema veche!ÔÇŁ se va derula cu respectarea prevederilor cuprinse ├«n prezentul regulament (denumit ├«n cele ce urmeaz─â ÔÇťRegulamentulÔÇŁ). Termenii ┼či condi┼úiile prezentului Regulament, a┼ča cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru to┼úi participan┼úii la concurs.

1.3. Organizatorii ├«┼či rezerv─â dreptul de a modifica Regulamentul, aduc├ónd la cuno┼čtin┼úa publicului acest fapt, prin act adi╚Ťional la prezentul regulament.

Art.2. Perioada de desf─â┼čurare a concursului

Concursul ÔÇ×Te abonezi si castigi cu Dilema veche!ÔÇŁ este organizat ├«n perioada 14 noiembrie 2019 ÔÇô 16 februarie 2020.

Art.3. Premiile oferite

3.1. Premiile oferite în cadrul acestui concurs constau in:

Premiul 1: o excursie pentru 2 persoane in Turcia ÔÇô Licia, 8 zile de cultur─â ┼či relaxare

Ziua 1: Sosire în Antalya

Zbor spre Antalya. Vet╠Ži fi ├«nt├ómpinat╠Ži la sosire de ca╠ćtre ghidul dumneavoastra╠ć, care va╠ć va╠ć conduce apoi la hotel, unde vet╠Ži avea parte de o primire ca╠ćlduroasa╠ć s╠Ži de ba╠ćuturi ra╠ćcoritoare. Vet╠Ži ├«nnopta ├«n Antalya.

Ziua 2: Myra- Biserica Sf. Nicolae

 Aceasta╠ć excursie va╠ć va purta de-a lungul drumului de coasta╠ć care ofera╠ć vederi splendide asupra ma╠ćrii, asupra pa╠ćdurilor de pin s╠Ži asupra v├órfurilor st├óncoase ale munt╠Žilor Taurus. ├Än scurt timp, vet╠Ži ajunge ├«n Myra, unde vet╠Ži vizita fascinantele morminte de piatra care fac parte din cele mai deosebite atract╠Žii ale Turciei. Mormintele s╠Ži sarcofagele dateaza╠ć din secolul IV ├«.Hr. ├Än Myra vet╠Ži vizita, de asemenea, s╠Ži biserica Sf├óntul Nicolae, unde a fost ├«ngropat Sf├óntul Nicolae. Vet╠Ži ├«nnopta ├«n zona Mugla.

Ziua 3:  LICIA

Pentru astazi va este pregatita o croaziera ce va va purta prin decorul de stuf din Dalyan. La capa╠ćtul lagunei, se afla╠ć plaja Iztuzu numita s╠Ži Plaja T╠Žestoaselor, accesibila╠ć numai pe mare. Aici ne vom opri, vom ├«nota, dupa care ne vom ├«ntoarce pe coasta╠ć, de unde vom continua ca╠ćla╠ćtoria cu autocarul p├óna ├«n Kusadasi, unde vet╠Ži petrece urmatoarele doua nopt╠Ži.

Ziua 4: Efes (Ephesus)

Asta╠ćzi vet╠Ži vizita Efes, unul dintre cele mai mari situri arheologice din lume. Starea de conservare a ceta╠ćt╠Žii este except╠Žionala╠ć. Antichitatea as╠Žteapta╠ć sa╠ć fie explorata╠ć de dumneavoastra╠ć Agora (piat╠Ža publica╠ć), templul Domit╠Žian, Nimphaeum (sanctuar construit ├«n cinstea nimfelor acvatice), izvoarele termale, imensul Teatru (cu o capacitate de 25.000 de locuri s╠Ži care se numara╠ć printre cele mai mari teatre ale Asiei Mici), aleea din marmura Arkadia s╠Ži biblioteca lui Celsus.

Ziua 5: Pamukkale

 Excursie prin minunata vale cu meandre spre Pamukkale. Terasele albe ca zapada vizibile ├«n departare din travertin au luat nas╠Žtere din depozitele apei termale care curge spre aval. Acest spectacol fascinant al naturii a dus la atribuirea acestui izvor a unui efect curativ ├«nca╠ć din antichitate. Dupa sosire, vet╠Ži avea posibilitatea de a face o baie termala╠ć ├«n hotelul dumneavoastra╠ć. Vet╠Ži ├«nnopta ├«n Pamukkale.

Ziua 6: Hierapolis

 Ruinele magnificului oras╠Ž Hieropolis, care a ├«nflorit ├«n perioada Imperiului Roman, se ├«ntind deasupra teraselor de travertin. Aici sunt temeliile Templului lui Apollo din secolul II d.Hr. ├Än apropiere se afla╠ć impuna╠ćtorul s╠Ži somptuosul Teatru Roman cu cele 50 de trepte de travertin. Mai departe vet╠Ži ca╠ćla╠ćtori de-a lungul peisajului pitoresc s╠Ži minunat al Munt╠Žilor Taurus ├«napoi ├«n Antalya. Pe drum vet╠Ži vizita un atelier de t╠Žesut covoare, unde vet╠Ži cunoas╠Žte ├«ntregul proces de product╠Žie a covoarelor (de la product╠Žia materiei prime; matase, bumbac s╠Ži l├óna p├óna╠ć la produsul ├«nnodat finit). Vet╠Ži ├«nopta 2 nopt╠Ži ├«n zona Antalya.

Ziua 7: Antalya ÔÇô cascada Karpuzkaldiran

 Astazi vet╠Ži vizita Antalya, unul dintre cele mai frumoase oras╠Že de pe Riviera Turceasca╠ć. Protejat de peisajul montan magnific al munt╠Žilor Taurus, prospera╠ć aici o vegetat╠Žie bogata╠ć. Printre altele, vet╠Ži vedea simbolul oras╠Žului, Yivli Minare, minaretul "canelat". Pe Kalekapisi, "poarta cetat╠Žii", se afla╠ć turnul cu ceas pe un turn vechi al forti cat╠Žiei. ├Än timpul plimba╠ćrii ├«n jurul oras╠Žului vi se ofer─â s╠Žansa de a face cumpa╠ćra╠ćturi, ├«n special bijuterii s╠Ži articole din piele. Sf├órs╠Žitul este ├«ncununat de vizita noastra╠ć la cascada Karpuzkaldiran.

Ziua 8: Întoarcerea în București

Ve┼úi fi condu┼či la aeroport cu autocarul, conform orarului, pentru a v─â putea ├«mbarca ├«n avionul spre cas─â.

Servicii incluse:

 • Bilet de avion dus intors taxe de aeroport incluse
 • Bagaj de mana de 5 kg si de cala 20 kg
 • Transfer aeroport - hotel - aeroport
 • Autocar modern cu aer conditionat
 • Ghid in limba romana care va asteapta la aeroport pentru a va conduce la hotel si care sta in permanenta cu dumneavoastra pe toata perioada circuitului
 • Cazare la hotel de 4 si 5 stele
 • Mic dejun
 • Transportul la obiectivele din brosura
 • Pachet special cu cina pentru 7 seri, excursie cu barca ├«n Dalyan, bilete de intrare cu ghid la excursiile mentionate
 • Taxa de aeroport si servicii, atat pentru zborurile din Bucuresti, cat si pentru cele din Cluj si Iasi.
 • Tax─â suplimentar─â pentru camer─â single (├«n cazul ├«n care pasagerul c─âl─âtore╚Öte singur)

Servicii optionale

Asigurare complet─â de c─âl─âtorie-renun╚Ťare: 10 euro / persoana

Servicii neincluse 

Organizatorul nu asigura transportul castigatorului de la domiciliul sau catre/de la aeroport, transportul catre/de la aeroport fiind in sarcina exclusiva a castigatorului.

Perioada excursiei Licia: martie ÔÇô mai 2020

Premiul 2: cate o carte oferita de editura HUMANITAS pentru toti participantii la campanie

Cartile vor fi distribuite castigatorilor in ordinea efectuarii abonamentelor participante la campanie si in ordinea consumarii cantitatilor disponibile din urmatoarea lista:

 • Trei povestiri din Orbitor de Mircea Cartarescu
 • Trei saptamani in Himalaya de Marius Chivu
 • O poveste personala despre frica, speranta si cautarea linistii interioare de Scott Stossel
 • Arheologia iubirii de Catalin Pavel

Valoare totala premii = 12093 lei inclusiv TVA

*Pretul unui sejur poate suferi mici modificari in functie de perioada aleasa.

Art. 4. Mecanismul concursului
4.1. Concursul se va desf─â┼čura in publicatia Dilema veche, pe toata perioada specificata la Art. 2.

4.2. Pentru a participa la concurs, cititorii trebuie sa se aboneze, in perioada campaniei, la publicatia Dilema veche pe o perioada de minimum 3 luni (3 luni, 6 luni, 12 luni) prin modalitatile de abonare prezentate in ziar, in macheta de concurs si pe site-ul adevarul.ro si dilemaveche.ro, sectiunea Abonamente (abonamente/adevarul.ro). In plus, pentru abonamentele platite cu mandat postal sau ordin de plata este necesar ca abonatii sa trimita talonul completat sau datele lor (nume, prenume, adresa, nr. de telefon), impreuna cu copia dovezii de plata la S.C. ADEVARUL HOLDING S.R.L. ÔÇô Abonamente, Bucuresti, Sos. Fabrica de Glucoza, nr 21, sector 2, cod postal 020331 sau prin fax: 0372.130.068 sau prin e-mail la: abonamente@adevarulholding.ro.

Persoanele care se aboneaza la Posta sau la firmele de abonamente trebuie sa trimita dovada ca sunt abonati la Dilema veche pe 3, 6 sau 12 luni.

Abonatii trebuie sa furnizeze toate datele cerute in talon si/sau in formularul online, corect si complet.

4.2.1. Modalitati de abonare: Online la http://abonamente.adevarul.ro, prin virament bancar sau mandat postal in contul S.C. Adevarul Holding S.R.L., cod fiscal RO18990288, COD IBAN RO70BRDE441SV58305914410 deschis la BRD Sucursala DECEBAL, la toate oficiile postale si la firmele de abonamente.

4.2.2. Preturile practicate in campania de abonare sunt:

Dilema Veche - abonament 3 luni = 54 lei

Dilema Veche - abonament 6 luni = 98 lei

Dilema Veche - abonament 12 luni = 159 lei

4.3. Castigatorii vor fi stabiliti in urma unei trageri la sorti. Toti cititorii ce se aboneaza la Dilema veche in perioada concursului  (14 noiembrie 2019 ÔÇô 16 februarie 2020) vor intra in tragerea la sorti pentru premiile mentionate la art. 3.1. 

Nu vor putea participa la extragere abonatii pe perioada mai mica de 3 luni.

Extragerea castigatorilor va avea loc in perioada 17 ÔÇô 23 februarie 2020. Castigatorii vor fi anuntati in revista Dilema veche, dupa validarea lor, in perioada 24 februarie ÔÇô 01 martie 2020, intr-una din editiile ziarului.

4.4. Pentru premiile cu valoare mai mare de 200 lei, c├ó┼čtig─âtorii vor semna un proces verbal cu organizatorul concursului.

Art. 5. Acordarea premiilor

5.1. C├ó┼čtig─âtorii pot scrie pentru revendicarea premiilor pe adresa de e-mail concurs@adevarulholding.ro sau pot suna la numarul de telefon 037.213.02.41 (tarif normal, orele 9:00-18:00, de luni p├ón─â vineri).

5.2. ├Än cazul ├«n care, ├«n termen de 60 de zile de la publicarea pe site, c├ó┼čtig─âtorii nu semneaz─â procesul verbal cu organizatorul, ace┼čtia vor pierde premiul, premiile astfel neacordate nef─âc├ónd obiectul unei noi trageri la sor┼úi.

5.3. Pentru a intra ├«n posesia a premiilor, c├ó┼čtig─âtorii trebuie s─â prezinte actul de identitate ├«n original sau in copie organizatorului.  

Neprezentarea unui document de identitate va conduce în mod obligatoriu la neacordarea premiului.

5.4. Premiile vor fi ridicate de catre c├ó┼čtig─âtori sau trimise prin posta, la adresa indicat─â de catre acesta, ├«n maxim 30 de zile lucr─âtoare de la data semn─ârii procesului verbal cu Organizatorul.

5.5. SC Adev─ârul Holding SRL nu-┼či asum─â r─âspunderea pentru orice reclama┼úie privind calitatea premiilor, reclama┼úiile fiind ├«ndreptate c─âtre furnizori.

Art.6. Regulamentul Concursului ÔÇ×Te abonezi si castigi cu Dilema veche!ÔÇŁ

6.1. Regulamentul de participare/desf─â┼čurare a concursului se afl─â ├«n form─â redus─â pe site-ul www.adevarul.ro in sectiunea dedicata. De asemenea va putea fi consultat gratuit la sediul organizatorului specificat la art.1.

Art. 7. Valoarea Premiilor/Taxe ┼či Impozite

7.1. Valoarea premiilor este brut─â ┼či va fi specificat─â ├«n cadrul concursului.

7.2. Concursul se desf─â┼čoar─â ├«n acord cu prevederile Codului Fiscal, aprobat prin Legea nr. 227/2015. Impozitul pentru premiile ├«n produse ce dep─â┼česc valoarea de 600 ron net va fi suportat de c─âtre Organizator. Nu sunt impozabile veniturile ob┼úinute din premii ├«n bani ┼či/sau ├«n natur─â, sub valoarea sumei 600 lei, pentru fiecare premiu.

Orice alte obliga┼úii de natur─â fiscala sau de alta natur─â ├«n legatur─â cu aceste venituri sunt ├«n sarcina exclusiva a c├ó┼čtig─âtorilor.

7.3. Organizatorii se oblig─â s─â nu acorde contravaloarea ├«n bani a premiilor oferite la acest concurs, acord├ónd exclusiv premiul stabilit prin regulament, iar c├ó┼čtigatorii nu pot solicita modificarea parametrilor premiilor oferite.

ART.8. PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

8.1. SC ADEVARUL HOLDING SRL colecteaz─â ╚Öi prelucreaz─â datele cu caracter personal ale participan╚Ťilor la Campania ÔÇťTe abonezi si castigi cu Dilema veche!ÔÇŁ ├«n scopul selec╚Ťion─ârii c├ó╚Ötig─âtorilor, aloc─ârii premiilor ╚Öi centraliz─ârii de rapoarte statistice cu privire la consumatori, precum ╚Öi al comunic─ârii cu dumneavoastr─â ╚Öi alte persoane ├«n leg─âtur─â cu aceast─â campanie. Temeiul prelucr─ârii este consim╚Ť─âm├óntul persoanei vizate, exprimat prin ├«nscrierea la campanie.

Prin participarea la campania ÔÇťTe abonezi si castigi cu Dilema veche!ÔÇŁ participan╚Ťii pot fi/nu pot fi de acord ca datele lor personale s─â intre ├«n baza de date a organizatorului, acestea put├ónd fi folosite pentru activit─â╚Ťile de marketing ale acestuia.

8.2. Organizatorii se oblig─â ca datele personale transmise de participan╚Ťi s─â nu fie difuzate c─âtre ter╚Ťi sau ├«n str─âin─âtate, cu excep╚Ťia persoanelor implicate ├«n organizarea campaniei sau a operatorului de marketing direct al Organizatorului.

8.3. Datele personale prelucrate vor fi [nume, prenume, număr de telefon, e-mail]. În vederea validării câștigătorilor, vom prelucra și seria și numărul actului de identitate. Nu este permisă participarea persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani.

8.4. Organizatorul ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a anun╚Ťa public numele participan╚Ťilor c├ó╚Ötig─âtori ╚Öi premiile c├ó╚Ötigate, ├«n conformitate cu legisla╚Ťia ├«n vigoare.

8.5. Pentru a determina perioada pentru care datele personale vor fi prelucrate ╚Öi p─âstrate, lu─âm ├«n considerare durata campaniei, precum ╚Öi termenele de arhivare prev─âzute de dispozi╚Ťiile legale ├«n materie. Dac─â dori╚Ťi mai multe informa╚Ťii despre c├ót timp p─âstr─âm datele dumneavoastr─â cu caracter personal, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi la adresa dpo@adevarulholding.ro.

├Än cazul ├«n care v─â retrage╚Ťi sau limita╚Ťi consim╚Ť─âm├óntul ├«nainte de finalizarea campaniei, vom ├«nceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective ├«n scopurile relevante, sub rezerva oric─ârei obliga╚Ťii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal ╚Öi/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal ├«n scopul exercit─ârii drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

Retragerea consim╚Ť─âm├óntului ├«nainte de finalizarea campaniei implic─â retragerea particip─ârii dumneavoastr─â la aceast─â campanie.

8.6. Participan╚Ťii au urm─âtoarele drepturi, ├«n conformitate cu prevederile Regulamentului UE 679/2016 privind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi libera circula╚Ťie a acestor date: dreptul la informare; dreptul de acces; dreptul la rectificarea datelor; dreptul la ╚Ötergerea datelor (ÔÇ×dreptul de a fi uitatÔÇŁ); dreptul la restric╚Ťionarea prelucr─ârii; dreptul la portabilitatea datelor; dreptul la opozi╚Ťie; dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automat─â, inclusiv crearea de profiluri; dreptul la retragerea consim╚Ť─âm├óntului; dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa unei autorit─â╚Ťi de supraveghere a prelucr─ârii datelor cu caracter personal; dreptul la o cale de atac judiciar─â.

├Än vederea exercit─ârii drepturilor prev─âzute mai sus, persoana vizat─â va ├«nainta operatorului o cerere ├«ntocmit─â ├«n form─â scris─â, datat─â ╚Öi semnat─â, c─âtre dpo@adevarulholding.ro. ├Än cerere, solicitantul poate ar─âta dac─â dore╚Öte ca informa╚Ťiile s─â ├«i fie comunicate la o anumit─â adres─â, care poate fi ╚Öi de po╚Öt─â electronic─â, sau printr-un serviciu de coresponden╚Ť─â care s─â asigure c─â predarea i se va face numai personal.

Operatorul este obligat s─â comunice persoanei vizate m─âsurile luate ├«n termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei op╚Ťiuni a solicitantului de a i se comunica informa╚Ťiile ├«n scris la o anumit─â adres─â fizic─â sau virtual─â (electronic─â).

8.6.1 Dreptul de acces la date

8.6.1.1. Persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine din partea operatorului o confirmare c─â se prelucreaz─â sau nu date cu caracter personal care o privesc ╚Öi, ├«n caz afirmativ, acces la datele respective ╚Öi la urm─âtoarele informa╚Ťii:

 • scopurile prelucr─ârii;
 • categoriile de date cu caracter personal vizate;
 • destinatarii sau categoriile de destinatari c─ârora datele cu caracter personal le-au fost sau urmeaz─â s─â le fie divulgate, ├«n special destinatari din ╚Ť─âri ter╚Ťe sau organiza╚Ťii interna╚Ťionale;
 • acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizeaz─â c─â vor fi stocate datele cu caracter personal sau, dac─â acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceast─â perioad─â;
 • existen╚Ťa dreptului de a solicita operatorului rectificarea sau ╚Ötergerea datelor cu caracter personal ori restric╚Ťionarea prelucr─ârii datelor cu caracter personal referitoare la persoana vizat─â sau a dreptului de a se opune prelucr─ârii;
 • dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa unei autorit─â╚Ťi de supraveghere;
 • ├«n cazul ├«n care datele cu caracter personal nu sunt colectate de la persoana vizat─â, orice informa╚Ťii disponibile privind sursa acestora;
 • existen╚Ťa unui proces decizional automatizat incluz├ónd crearea de profiluri, men╚Ťionat la articolul 22 alineatele (1) ╚Öi (4), precum ╚Öi, cel pu╚Ťin ├«n cazurile respective, informa╚Ťii pertinente privind logica utilizat─â ╚Öi privind importan╚Ťa ╚Öi consecin╚Ťele preconizate ale unei astfel de prelucr─âri pentru persoana vizat─â.

8.6.1.2. ├Än cazul ├«n care datele cu caracter personal sunt transferate c─âtre o ╚Ťar─â ter╚Ť─â sau o organiza╚Ťie interna╚Ťional─â, persoana vizat─â are dreptul s─â fie informat─â cu privire la garan╚Ťiile adecvate ├«n temeiul articolului 46 referitoare la transfer.

8.6.1.3. Operatorul furnizeaz─â o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucr─ârii. Pentru orice alte copii solicitate de persoana vizat─â, operatorul poate percepe o tax─â rezonabil─â, bazat─â pe costurile administrative. ├Än cazul ├«n care persoana vizat─â introduce cererea ├«n format electronic ╚Öi cu excep╚Ťia cazului ├«n care persoana vizat─â solicit─â un alt format, informa╚Ťiile sunt furnizate ├«ntr-un format electronic utilizat ├«n mod curent.

8.6.2. Dreptul la rectificarea datelor

8.6.2.1. Persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine de la operator, f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc. ╚Üin├óndu-se seama de scopurile ├«n care au fost prelucrate datele, persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declara╚Ťii suplimentare.

8.6.3. Dreptul la ╚Ötergerea datelor (ÔÇ×dreptul de a fi uitatÔÇŁ)

8.6.3.1. Persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine din partea operatorului ╚Ötergerea datelor cu caracter personal care o privesc, f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate, iar operatorul are obliga╚Ťia de a ╚Öterge datele cu caracter personal f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate ├«n cazul ├«n care se aplic─â unul dintre urm─âtoarele motive:

 • datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru ├«ndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
 • persoana vizat─â ├«╚Öi retrage consim╚Ť─âm├óntul pe baza c─âruia are loc prelucrarea, ╚Öi nu exist─â niciun alt temei juridic pentru prelucrarea;
 • persoana vizat─â se opune prelucr─ârii ╚Öi nu exist─â motive legitime care s─â prevaleze ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea;
 • datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 • datele cu caracter personal trebuie ╚Öterse pentru respectarea unei obliga╚Ťii legale care revine operatorului ├«n temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub inciden╚Ťa c─âruia se afl─â operatorul;
 • datele cu caracter personal au fost colectate ├«n leg─âtur─â cu oferirea de servicii ale societ─â╚Ťii informa╚Ťionale ├«n mod direct unui copil, ├«n m─âsura ├«n care consim╚Ť─âm├óntul pentru prelucrare este acordat sau autorizat de titularul r─âspunderii p─ârinte╚Öti asupra copilului.

8.6.3.2. ├Än cazul ├«n care operatorul a f─âcut publice datele cu caracter personal ╚Öi este obligat s─â le ╚Ötearg─â, operatorul, ╚Ťin├ónd seama de tehnologia disponibil─â ╚Öi de costul implement─ârii, ia m─âsuri rezonabile, inclusiv m─âsuri tehnice, pentru a informa operatorii care prelucreaz─â datele cu caracter personal c─â persoana vizat─â a solicitat ╚Ötergerea de c─âtre ace╚Öti operatori a oric─âror linkuri c─âtre datele respective sau a oric─âror copii sau reproduceri ale acestor date cu caracter personal.

8.6.4. Dreptul la restric╚Ťionarea prelucr─ârii

8.6.4.1. Persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine din partea operatorului restric╚Ťionarea prelucr─ârii ├«n cazul ├«n care se aplic─â unul din urm─âtoarele cazuri:

 • persoana vizat─â contest─â exactitatea datelor, pentru o perioad─â care ├«i permite operatorului s─â verifice exactitatea datelor;
 • prelucrarea este ilegal─â, iar persoana vizat─â se opune ╚Ötergerii datelor cu caracter personal, solicit├ónd ├«n schimb restric╚Ťionarea utiliz─ârii lor;
 • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal ├«n scopul prelucr─ârii, dar persoana vizat─â i le solicit─â pentru constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n instan╚Ť─â; sau
 • persoana vizat─â s-a opus prelucr─ârii ├«n conformitate cu articolul 21 alineatul (1), pentru intervalul de timp ├«n care se verific─â dac─â drepturile legitime ale operatorului prevaleaz─â asupra celor ale persoanei vizate.

8.6.4.2. ├Än cazul ├«n care prelucrarea a fost restric╚Ťionat─â, astfel de date cu caracter personal pot, cu excep╚Ťia stoc─ârii, s─â fie prelucrate numai cu consim╚Ť─âm├óntul persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n instan╚Ť─â sau pentru protec╚Ťia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al unui stat membru.

8.6.5. Dreptul la portabilitatea datelor

8.6.5.1. Persoana vizat─â are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc ╚Öi pe care le-a furnizat operatorului ├«ntr-un format structurat, utilizat ├«n mod curent ╚Öi care poate fi citit automat ╚Öi are dreptul de a transmite aceste date altui operator, f─âr─â obstacole din partea operatorului c─âruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, ├«n cazul ├«n care prelucrarea se bazeaz─â pe consim╚Ť─âm├ónt sau pe un contract; ╚Öi prelucrarea este efectuat─â prin mijloace automate.

8.6.5.2. În exercitarea dreptului său la portabilitatea datelor, persoana vizată are dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

8.6.6. Dreptul de opozi╚Ťie

8.6.6.1 ├Än orice moment, persoana vizat─â are dreptul de a se opune, din motive legate de situa╚Ťia particular─â ├«n care se afl─â, prelucr─ârii datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv cre─ârii de profiluri pe baza respectivelor dispozi╚Ťii. Operatorul nu mai prelucreaz─â datele cu caracter personal, cu excep╚Ťia cazului ├«n care operatorul demonstreaz─â c─â are motive legitime ╚Öi imperioase care justific─â prelucrarea ╚Öi care prevaleaz─â asupra intereselor, drepturilor ╚Öi libert─â╚Ťilor persoanei vizate sau c─â scopul este constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n instan╚Ť─â.

8.6.6.2. Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment prelucrării în acest scop a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care este legată de marketingul direct respectiv.

8.6.6.3. În cazul în care persoana vizată se opune prelucrării în scopul marketingului direct, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate în acest scop.

8.6.6.4. ├Än contextual utiliz─ârii serviciilor societ─â╚Ťii informa╚Ťionale ╚Öi ├«n pofida Directivei 2002/58/CE, persoana vizat─â ├«╚Öi poate exercita dreptul de a se opune prin mijloace automate care utilizeaz─â specifica╚Ťii tehnice.

8.6.6.5. ├Än cazul ├«n care datele cu caracter personal sunt prelucrate ├«n scopuri de cercetare ╚Ötiin╚Ťific─â sau istoric─â sau ├«n scopuri statistice, persoana vizat─â, din motive legate de situa╚Ťia sa particular─â, are dreptul de a se opune prelucr─ârii datelor cu caracter personal care o privesc, cu excep╚Ťia cazului ├«n care prelucrarea este necesar─â pentru ├«ndeplinirea unei sarcini din motive de interes public.

8.6.7. Procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri

8.6.7.1. Persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

8.6.7.2. Respect├óndu-se celelalte garan╚Ťii prev─âzute de lege, o persoan─â poate fi supus─â unei decizii de natura celei de mai sus, ├«n urm─âtoarele situa╚Ťii:

 • este necesar─â pentru ├«ncheierea sau executarea unui contract ├«ntre persoana vizat─â ╚Öi un operator de date;
 • este autorizat─â prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplic─â operatorului ╚Öi care prevede, de asemenea, m─âsuri corespunz─âtoare pentru protejarea drepturilor, libert─â╚Ťilor ╚Öi intereselor legitime ale persoanei vizate; sau
 • are la baz─â consim╚Ť─âm├óntul explicit al persoanei vizate.

8.6.8. Dreptul la retragerea consim╚Ť─âm├óntului, ├«n orice moment, f─âr─â a afecta legalitatea prelucr─ârii efectuate pe baza consim╚Ť─âm├óntului ├«nainte de retragerea acestuia.

8.6.9. Dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa unei autorit─â╚Ťi de supraveghere a prelucr─ârii datelor cu caracter personal

8.6.9.1. F─âr─â a aduce atingere oric─âror alte c─âi de atac administrative sau judiciare, orice persoan─â vizat─â are dreptul de a depune o pl├óngere la o autoritate de supraveghere, ├«n special ├«n statul membru ├«n care ├«╚Öi are re╚Öedin╚Ťa obi╚Önuit─â, ├«n care se afl─â locul s─âu de munc─â sau ├«n care a avut loc presupusa ├«nc─âlcare, ├«n cazul ├«n care consider─â c─â prelucrarea datelor cu caracter personal care o vizeaz─â ├«ncalc─â prezentul regulament.

8.6.10. Dreptul la o cale de atac judiciar─â

8.6.10.1. F─âr─â a aduce atingere oric─âror alte c─âi de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoan─â fizic─â sau juridic─â are dreptul de a exercita o cale de atac judiciar─â eficient─â ├«mpotriva unei decizii obligatorii din punct de vedere juridic a unei autorit─â╚Ťi de supraveghere care o vizeaz─â.

8.6.10.2. F─âr─â a aduce atingere oric─âror alte c─âi de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoan─â vizat─â are dreptul de a exercita o cale de atac judiciar─â eficient─â ├«n cazul ├«n care autoritatea de supraveghere care este competent─â nu trateaz─â o pl├óngere sau nu informeaz─â persoana vizat─â ├«n termen de trei luni cu privire la progresele sau la solu╚Ťionarea pl├óngerii depuse.

8.6.10.3. Fără a aduce atingere vreunei căi de atac administrative sau nejudiciare disponibile, inclusiv dreptului de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, fiecare persoană vizată are dreptul de a exercita o cale de atac judiciară eficientă în cazul în care consideră că drepturile de care beneficiază în temeiul prezentului regulament au fost încălcate ca urmare a prelucrării datelor sale cu caracter personal fără a se respecta prezentul regulament.

8.7. De asemenea c├ó╚Ötig─âtorii au op╚Ťiunea de a-╚Öi exprima printr-un acord scris consim╚Ť─âm├óntul expres ╚Öi neechivoc ca imaginea lor ÔÇô numele, fotografia ÔÇô s─â fie/s─â nu fie f─âcut─â public─â ╚Öi s─â fie/s─â nu fie folosit─â de organizator ├«n diverse materiale tip─ârite, audio, video pentru promovarea campaniei.

8.8. Prelucrarea datelor cu caracter personal se face ├«n conformitate cu Dispozi╚Ťiile Regulamentului UE 2016/679 privind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi privind libera circula╚Ťie a acestor date.

8.9. Prin participarea la aceast─â campanie, juc─âtorii accept─â prevederile prezentului Regulament.

Art. 9. Dreptul de participare la concurs ÔÇô Participan┼úi minori ┼či persoane lipsite de capacitate juridic─â

9.1. In cazul in care castigatorul unuia dintre premii este minor (cu varsta sub 18 ani), acesta va fi indreptatit sa intre in posesia premiului doar cu acordul scris al parintilor sau al tutorelui sau legal, iar in cazul in care castigatorul unuia dintre premii este incapabil de drept (ca urmarea unei alte situatii decat neimplinirea varstei de 18 ani), acesta va fi indreptatit sa intre in posesia premiului numai cu acordul scris al tutorelui sau legal.

9.2. Parintele sau tutorele va semna o declaratie prin care Organizatorul este absolvit de orice raspundere, decurgand din acordarea premiului respectiv, precum si de plata oricaror daune sau pretentii de orice natura legate de premiul respectiv si de participarea minorului la prezenta campanie.

9.3. Angajatii trustului de presa Adevarul Holding, cei ai SC Premium News SRL, Adev─ârul SA, Tipomedia Prod SRL, Free Media Ukraine Gmbh, East Europe Media Distribution SRL, Integral Tipografie SRL, Multicolor Tipografie SRL, Tipoart Idea Studio SRL, West Tipo International SRL, Mediatim SRL, Garamond Tipografie SRL, Standard Press Distribution SRL, Radio City FM SRL, Funda╚Ťia Adev─ârul, Adev─ârul Investments LLC, ADEX Italia, News&More SRL, C─âr╚Ťile Adev─ârul SRL, Print Tipomedia SRL, Images&More SRL, The Platform Events & Communications SRL, Hama Distribution Romania SRL, angaja╚Ťii Servicii Reorganizare ╚Öi Lichidare IPURL si angajatii acestora, sotul/sotia, rudele si afinii de gradul I pana la gradul IV inclusiv ale acestora;  distribuitorii de presa autorizati si cei subcontractati de acestia, sotul/sotia, rudele si afinii de gradul I pana la gradul IV inclusiv ale acestora nu pot participa la acest concurs.

9.4. Nu vor fi considerate ca participari valide:

 • completarea datelor personale cu date partiale ori cu date false sau eronate;
 • in care completarea datelor personale (de identitate si de contact) se face prin folosirea altor litere decat cele specifice alfabetului latin si/sau a altor cifre decat cifre arabe si/sau romane;
 • care contin mesaje cu caracter obscen sau injurios;
 • care contin modificari ale datelor completate

Art. 10. Încetarea Concursului

10.1. Prezentul concurs poate înceta în următoarele cazuri:

 • ├«n cazul apari┼úiei unui eveniment ce constituie caz de for┼ú─â major─â, conform

legislaţiei în vigoare,

 • printr-o decizie a organizatorilor, dar nu ├«nainte de a anun┼úa publicul prin

intermediul  siteului www.adevarul.ro cu minim 3 zile ├«nainte de incetare.

 • ├«n cazul schimb─ârii cadrului legislativ, astfel ├«nc├ót organizarea ┼či

desf─â┼čurarea concursului cu caracter promo┼úional s─â presupun─â m─ârirea bugetului alocat acestui proiect.

 • In caz de faliment, lichidare a Organizatorului, de la momentul pronuntarii unei astfel de decizii.

Art.11. Litigii

11.1. Eventualele reclama┼úii legate de desf─â┼čurarea concursului vor fi f─âcute pe adresa organizatorului: Bucure┼čti, ┼čos. Fabrica de Glucoz─â, nr. 21, sector 2, Bucure┼čti p├ón─â la data de 30 octombrie 2109 la adresa de e-mail abonamente@adevarulholding.ro sau la telefon 0372.130.241 (tarif normal, orele 9:00-18:00, de luni p├ón─â vineri).

Reclamaţiile ulterioare nu vor mai fi luate în considerare.

11.2. Eventualele litigii ap─ârute ├«ntre organizatori ┼či participan┼úii la prezentul concurs se vor rezolva pe cale amiabil─â sau, ├«n cazul ├«n care aceasta nu va fi posibil─â, litigiile vor fi solu┼úionate de instan┼úele judec─âtore┼čti competente din Romania.

Art. 12. Alte prevederi

12.1. Prin participarea la concurs, jucătorii acceptă prevederile prezentului Regulament de Concurs. Pentru a cere alte detalii despre concurs sunaţi la numarul de telefon 0372.130.241 (tarif normal, orele 9:00-18:00, de luni până vineri).

12.2. Orice modificare a prezentului regulament se va face prin act adi┼úional scris ┼či va fi anun┼úat─â pe site-ul www.dilemaveche.ro.

00 cover event facebook (1) jpg
Via╚Ťa la 18 ani
ÔÇ×Am 18 aniÔÇŁ este un proiect, produs de Asocia╚Ťia Art No More ╚Öi cofinan╚Ťat de AFCN, la care au participat ╚Öapte scriitori rom├óni contemporani: Dan Coman, Augustin Cup╚Öa, Andreea C─ât─âlina Dr─âghici, Andrei Do╚Öa, Jean-Lorin Sterian, Cristina ╚śtefan, Mara Wagner.
serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio Rom├ónia Muzical ÔÇô 25. Recital sus╚Ťinut de violonistul R─âzvan Stoica ╚Öi pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
To╚Ťi cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar c├«teva click-uri distan╚Ť─â, la orice salon ├«╚Öi doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE jpeg
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca Rom├ónia s─â devin─â o ╚Ťar─â cu un trafic rutier mai sigur, prin┬áreducerea progresiv─â a num─ârului victimelor accidentelor rutiere.
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ jpeg
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ
├Än 2022, Funda╚Ťia Superbet este din nou al─âturi de revista cultural─â, sus╚Ťin├«nd organizarea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele┬áDilema vecheÔÇŁ.
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino? jpeg
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino?
S├«nt foarte multe jocuri, foarte multe posibilit─â╚Ťi, iar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor, exist─â riscul s─â te sim╚Ťi pu╚Ťin st├«njenit, s─â nu ╚Ötii exact ce s─â te joci ╚Öi s─â ├«nchei sesiunea cu un gust amar.
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai Zevo te inspir─â jpeg
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai. Zevo te inspir─â
Iubitoarele ╚Öi iubitorii de fashion vor g─âsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu aten╚Ťie la detalii ╚Öi cu designuri inedite - GEN╚ÜILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
├Ämbr─âc─âmintea de protec╚Ťie ╚Öi echipamentul personal de protec╚Ťie (EIP) reprezint─â o caracteristic─â de siguran╚Ť─â esen╚Ťial─â ├«n orice loc de munc─â, iar industria alimentar─â nu face excep╚Ťie.
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â?
Pentru ca ╚Ťinutele tale s─â arate perfect, merit─â s─â ├«nve╚Ťi arta purt─ârii botinelor ╚Öi cizmelor.
Moda de vară  Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendin┼úe ├«n materie de ┼úinute estivale s├«nt extrem de ofertante, d├«ndu-┼úi posibilitatea de a jongla cu creativitatea ┼či de a-┼úi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor
├Än ultimii cinci ani, tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi de jocuri de noroc au mutat distrac╚Ťia ├«n online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie jpeg
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie
S├«nt c─âr╚Ťi care ├«╚Ťi schimb─â total viziunea despre lume, iar ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ este una dintre ele.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â?
Pentru a-╚Ťi u╚Öura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care s─â te ajute s─â toaletezi elementele de vegeta╚Ťie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi f─âr─â eforturi fizice prea mari.
De ce sînt video urile cu unboxing atît de populare? jpeg
De ce sînt video-urile cu unboxing atît de populare?
Cel mai mare succes îl au prezentările de gadget-uri, cum ar fi ultimele tipuri de telefoane.
Cînd nu se poate produce alăptarea jpeg
Cînd nu se poate produce alăptarea
Există situaţii în care alăptarea nu se poate produce, din varii motive, fie aparţinînd mamei, fie nou-născutului.
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor jpeg
Cum s─â economisi╚Ťi bani ├«n mod corespunz─âtor
Cu un plan financiar scris ╚Öi elaborat, va fi mai u╚Öor s─â v─â planifica╚Ťi rambursarea banilor pe care trebuie s─â-i ├«mprumuta╚Ťi.
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate jpeg
Revelion cu bun gust: b─âuturi rafinate, ├«n func╚Ťie de preparate
Este important s─â asociem corect preparatele festive cu licorile care le poten╚Ťeaz─â aroma.
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â jpeg
Lista cu rezolu╚Ťii de Anul Nou trebuie s─â includ─â cursuri de dezvoltare personal─â
╚śtiai c─â exist─â┬ácursuri de dezvoltare personal─â┬áconcepute special pentru adolescen╚Ťi?
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â? jpeg
Cum po╚Ťi s─â reduci consumul de energie electric─â?
Pentru a te asigura c─â de fiecare dat─â c├«nd faci plata factura electrica online pl─âte╚Öti sume c├«t mai mici de bani, este bine s─â respec╚Ťi o serie de reguli.
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi! jpeg
Nu e prea tîrziu să cumperi pompe de căldură! Iată ce trebuie să știi!
Acest echipament pentru ├«nc─âlzirea locuin╚Ťei se remarc─â prin faptul c─â produce c─âldur─â f─âr─â s─â utilizeze combustibil, ci folosind pur ╚Öi simplu resurse din natur─â, precum apa, aerul ╚Öi solul.
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online? jpeg
Cum func╚Ťioneaz─â un cazino online?
Platformele online permit o dinamic─â mai accentuat─â ╚Öi un ritm de joc mai rapid, deoarece nu exist─â nici o interac╚Ťiune ├«ntre juc─âtori ╚Öi sistemele tehnologice.

Adevarul.ro

image
Implica┼úiile distrugerii cruci┼č─âtorului Moskva, nava amiral a flotei ruse la Marea Neagr─â | adevarul.ro
Atacul asupra crucisatorului Moskva", nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagra, are valoare simbolica si militara, spune profesorul Michael Petersen, citat de BBC. Nava ...
image
Topul celor mai valoroase monumente istorice lăsate în ruină. De ce nimeni nu le-a îngrijit VIDEO | adevarul.ro
O multime de monumente istorice faimoase din judetul Hunedoara nu au mai fost ingrijite si restaurate de mai multe decenii.

HIstoria.ro

image
Victimele stalinismului, investigate de un medic român incoruptibil
lexandru Birkle a participat la investigarea gropilor comune cu victimele stalinismului, găsite de administraţia germană a Ucrainei în orașul Viniţa, precum și în localitatea Tătarca de lângă Odessa.
image
Una dintre cele mai crude ╚Öi spectaculoase metode de execu╚Ťie
C─âlcarea sau strivirea de c─âtre un elefant este o metod─â de execu╚Ťie sau de tortur─â mai pu╚Ťin cunoscut─â de-a lungul istoriei, de╚Öi a fost practicat─â p├ón─â ├«n secolul al XIX-lea.
image
Graffiti: art─â sau vandalism?
De-a lungul istoriei sale zbuciumate, acest gen artistic a reprezentat mereu un subiect fierbinte, pus la zid și supus dezbaterilor din societate. Este bun sau rău graffiti-ul?