Regulament de participare ÔÇ×Aboneaz─â-te la Dilema veche ┼či pleci ├«n Cappadocia!ÔÇŁ

15 octombrie 2018
Regulament de participare ÔÇ×Aboneaz─â te la Dilema veche ┼či pleci ├«n Cappadocia!ÔÇŁ jpeg

Art. 1 Organizatorul concursului ÔÇ×Aboneaza-te la Dilema Veche si pleci in Cappadocia!ÔÇŁ

1.1. ADEVARUL HOLDING S.R.L. ÔÇô societate in reorganizare, in judicial reorganization, en redressesment, cu sediul in Bucuresti, str. Fabrica de Glucoza nr. 21, sector 2, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Bucuresti sub nr. J40/14119/2006, CUI RO 18990288, cod IBAN RO24PIRB4216709616001000 deschis la Piraeus Bank ÔÇô Sucursala Lacul Tei, reprezentata prin Carmina Dumitrescu, Administrator Special, ├«nregistrat─â  ca operator ├«n eviden┼úele autorit─â┼úii na┼úionale de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal, sub num─ârul 6363,

Organizeaz─â concursul ÔÇ×Aboneaza-te la Dilema Veche si pleci in Cappadocia!ÔÇŁ ├«n publicatia saptamanala Dilema Veche si pe www.dilemaveche.ro.

1.2. Concursul ÔÇ×Aboneaza-te la Dilema Veche si pleci in Cappadocia!ÔÇŁ se va derula cu respectarea prevederilor cuprinse ├«n prezentul regulament (denumit ├«n cele ce urmeaz─â ÔÇťRegulamentulÔÇŁ). Termenii ┼či condi┼úiile prezentului Regulament, a┼ča cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru to┼úi participan┼úii la concurs.

1.3. Organizatorii ├«┼či rezerv─â dreptul de a modifica Regulamentul, aduc├ónd la cuno┼čtin┼úa publicului acest fapt, prin act adi╚Ťional la prezentul regulament.

Art.2. Perioada de desf─â┼čurare a concursului

Concursul ÔÇ×Aboneaza-te la Dilema Veche si pleci in Cappadocia!ÔÇŁ este organizat ├«n perioada 22 octombrie ÔÇô 25 noiembrie 2018.

Art.3. Premiul oferit:

3.1. Premiul oferit în cadrul acestui concurs consta in:

O excursie in Turcia - Cappadocia, circuit de 8 zile pentru 2 persoane oferit de agentia Premio Travel, dupa cum urmeaza:

Circuit turistic in Turcia, Cappadocia

Program:

Ziua 1: Sosirea în Antalya

Ve┼úi fi ├«nt├ómpina┼úi la aeroport de c─âtre ghidul dumneavoastr─â, care v─â va conduce apoi c─âtre hotel, unde ve┼úi avea parte de o primire c─âlduroas─â ┼či de b─âuturi r─âcoritoare. Ve┼úi ├«nnopta ├«n Antalya.

 Ziua 2: M─ân─âstirea Mevlana

Excursie la Konya, unde ve┼úi fi caza┼úi peste noapte. Konya a fost capitala imperiului Selgiucizilor, ├«n Evul Mediu ┼či este ┼či ├«n zilele noastre, un loc de pelerinaj pentru turcii religio┼či. Aici se afl─â morm├óntul lui Mevlana. Ve┼úi vizita faimoasa m─ân─âstire Mevlana, locul ├«n care luat na┼čtere ordinul religios al dervi┼čilor mevlevi┼úi, cunoscu┼úi ┼či sub numele de dervi┼či rotitori. M─ân─âstirea, transformat─â ├«ntr-un muzeu al artelor islamice, g─âzduie┼čte adev─ârate comori ale artei ┼či me┼čte┼čugurilor turce┼čti.

 Ziua 3: Ora┼čul subteran Serhatli

Excursie la Cappadocia si vizit─â la caravanseraiul Sultanhani. Impun─âtorul edificiu, ce se aseam─ân─â cu o cetate, a fost ridicat in 1229 ┼či este unul din cele mai bine conservate caravanseraiuri. Printre punctele de atrac┼úie ale excursiei, se num─âr─â ┼či vizitarea unui ora┼č subteran. La Serhatli ve┼úi descoperi un ora┼č nemaiv─âzut, s─âpat ├«n roca vulcanic─â de locuitorii acestor meleaguri, cu sute de ani ├«n urm─â. Se presupune c─â exist─â peste 50 de astfel de ora┼če, create de m├óna omului. Ve┼úi petrece 3 nop┼úi ├«n Cappadocia.

 Ziua 4: Carierele de tuf calcaros din Cappadocia

Cu aspectul ei misterios, selenar, Cappadocia este cu siguran┼ú─â unul dintre cele mai extraordinare locuri pe de P─âm├ónt, iar carierele de tuf ├«n interiorul c─ârora sunt ├«ncastrate locuin┼úe ┼či biserici, reprezint─â principalele puncte de atrac┼úie ale zonei. Creatorul acestui peisaj, este vulcanul Erciyes sau Argaeus, care a ├«mpr─â┼čtiat ├«n zon─â cantit─â┼úi imense de cenu┼č─â de-a lungul perioadei sale de activitate. Aspectul selenar al ┼úinutului se datoreaz─â eroziunii rocii vulcanice sub influen┼úa factorilor de mediu, de-a lungul secolelor. Primii locuitori ai acestor meleaguri, au fost fugarii persecuta┼úi de legiunile romane, ├«n secolul al VII-lea, iar ├«ntre secolele X ┼či XV, a devenit un loc de pustnicie pentru mul┼úi monahi care au ctitorit aici biserici, capele, m─ân─âstiri ┼či schituri, sculpt├ónd roca vulcanic─â.

 Ziua 5: G├Âreme

Ve┼úi admira superbele fresce ale bisericilor din Parcul Na┼úional G├Âreme, ce face parte din patrimoniul cultural UNESCO. Este un loc unde natura a modelat peisajul ├«n forme fantastice, priveli┼čtea fiind de-a dreptul izbitoare: pere┼úi abrup┼úi, piramide sculptate ├«n tuful calcaros ┼či cariere ÔÇô toate acestea d├ónd na┼čtere unui superb labirint. De aici ne vom ├«ndrepta c─âtre Valea lui Simion, cunoscut─â ┼či sub denumirea de Valea C─âlug─ârilor sau Valea Co┼čurile S├ónzienelor. Ve┼úi fi uimi┼úi de frumuse┼úea nemai├«nt├ólnit─â a peisajului dominat de forma┼úiunile geologice calcaroase perfect modelate, cu ├«n─âl┼úimi de p├ón─â la 10 metri, izolate sau chiar dispuse ├«n grupuri. V─â ve┼úi bucura de o priveli┼čte unic─â, din v├órful celei mai ├«nalte cariere din Uchisar, ce domin─â peisajul erodat. Dup─â-amiaz─â ve┼úi face cuno┼čtiin┼ú─â cu nobila art─â a ┼úesutului (├«ncep├ónd cu producerea materialelor; bumbac, m─âtase ┼či l├ón─â, p├ón─â la ┼úeserea produsului finit). Ziua se va ├«ncheia cu o plimbare prin pitorescul ora┼č Avanos, renumit datorit─â ol─âritului.

 Ziua 6: Obrukhan

Vom p─âr─âsi Cappadocia ┼či ne vom ├«ndrepta c─âtre faimosul caravanserai Selgiucid Obrukhan. Ve┼úi admira priveli┼čtea grandioas─â a mun┼úilor Taurus, pe drumul de ├«ntoarcere c─âtre Antalya, unde ve┼úi fi caza┼úi ├«n ultimele dou─â nop┼úi.

 Ziua 7: Antalya

Vizit─â ├«n Antalya, unul dintre cele mai frumoase ora┼če ale rivierei turce┼čti. Vegeta┼úia bogat─â a ora┼čului s-a dezvoltat datorit─â protec┼úiei oferite de impozan┼úii mun┼úi Taurus. Ve┼úi vizita unul dintre simbolurile ora┼čului, minaretul Yivly, cel mai ├«nalt minaret canelat din Antalya. Ve┼úi admira, de asemenea turnul cu ceas de la Kalekapisi (Poarta Cet─â┼úii). ├Än timpul acestui tur al ora┼čului, ve┼úi beneficia de numeroase oportunit─â┼úi de a face cump─âr─âturi, ├«n special bijuterii ┼či marochin─ârie. Vom vizita apoi Cascada Karpuzkaldiran.

Ziua 8: Zborul de întoarcere

Ve┼úi fi condu┼či la aeroport cu autocarul, conform orarului, pentru a v─â putea ├«mbarca ├«n avionul spre cas─â.

Servicii incluse:

 • Bilet de avion dus - intors 
 • Bagaj de mana de 5 kg si de cala 20 kg
 • Transfer aeroport - hotel - aeroport
 • Autocar modern cu aer conditionat
 • Ghid in limba romana care va asteapta la aeroport pentru a va conduce la hotel si care sta in permanenta cu dumneavoastra pe toata perioada circuitului
 • Cazare la hotel de 4 si 5 stele
 • Mic dejun
 • Transportul la obiectivele din brosura cu bilete de intrare incluse (pentru plecari 2018)

Servicii care nu sunt incluse, dar sunt recomandate:

Pachet cina pentru plecari 2018: 99 euro /persoana

Pachet cina+bilete intrare plecari 2019: 99 euro/persoana

Asigurare medicala si de bagaje ÔÇô10 euro/persoana

Asigurare complet─â de c─âl─âtorie (renun╚Ťare) ÔÇô 10 euro/persoana

Preţul unui sejur poate suferi mici modificari in functie de perioada aleasa.

Perioada excursiei se va alege de catre castigator impreuna cu agentia de turism, in functie de disponibilul si rezervarile de la acea data.

Valoare totala premiu (un sejur pentru 2 persoane) = 6640.20 lei inclusiv TVA

Art. 4. Mecanismul concursului
4.1. Concursul se va desf─â┼čura in ziarul Dilema Veche, cu aparitie in fiecare joi si pe www.dilemaveche.ro, pe toata perioada specificata la Art. 2.

4.2. Pentru a participa la concurs, cititorii trebuie sa se aboneze, in perioada campaniei, la publicatia Dilema Veche pe o perioada de 6 sau 12 luni, prin modalitatile de abonare pe care le au la dispozitie, inclusiv online, pe pagina dedicata abonamentelor. In plus, pentru abonamentele platite cu mandat postal sau ordin de plata este necesar ca abonatii sa trimita talonul completat sau datele lor (nume, prenume, adresa, nr. de telefon), impreuna cu copia dovezii de plata la S.C. ADEVARUL HOLDING S.R.L. ÔÇô Abonamente, Bucuresti, Sos. Fabrica de Glucoza, nr 21, sector 2, cod postal 020331 sau prin fax: 0372.130.068 sau prin e-mail la: abonamente@adevarulholding.ro.

Persoanele care se aboneaza la Posta sau la firmele de abonamente trebuie sa trimita dovada ca sunt abonati la Dilema Veche pe 6 sau 12 luni.

Abonatii trebuie sa furnizeze toate datele cerute in talon si/sau in formularul online, corect si complet.

4.2.1. Modalitati de abonare:Online la http://abonamente.adevarul.ro, prin virament bancar sau mandat postal in contul S.C. Adevarul Holding S.R.L., cod fiscal RO18990288, nr. Cont  RO24PIRB4216709616001000 deschis la Piraeus Bank ÔÇô Sucursala Lacul Tei, la toate oficiile postale si la firmele de abonamente.

4.2.2. Preturile practicate in campania de abonare sunt:

Dilema Veche - abonament 6 luni = 98 lei

Dilema Veche - abonament 12 luni = 159 lei

4.3. Castigatorii vor fi stabiliti in urma unei trageri la sorti pe random.org. Toti cititorii ce se aboneaza la ziar pe 6 luni sau 12 luni in perioada 22 octombrie ÔÇô 25 noimebrie 2018 vor intra in tragerea la sorti pentru premiile mentionate la art. 3.1. 

Nu vor putea participa la extragere abonatii pe perioada mai mica de 6 luni.

Extragerea castigatorului va avea loc in saptamana 26 noiembrie ÔÇô 02 decembrie 2018.

Castigatorii vor fi anuntati in ziarul Dilema Veche, intr-una din editiile lunii decembrie, in functie de confirmarea castigatorului. De asemenea, castigatorul va fi anuntat si pe www.dilemaveche.ro.

4.4. C├ó┼čtig─âtorul va semna un proces verbal cu organizatorul concursului.

Art. 5. Acordarea premiilor

5.2. ├Än cazul ├«n care, ├«n termen de 60 de zile de la publicarea pe site, c├ó┼čtig─âtorii nu semneaz─â procesul verbal cu organizatorul, ace┼čtia vor pierde premiul, premiile astfel neacordate nef─âc├ónd obiectul unei noi trageri la sor┼úi.

5.3. Pentru a intra ├«n posesia a premiilor, c├ó┼čtig─âtorul trebuie s─â prezinte actul de identitate ├«n original sau in copie organizatorului.  

Neprezentarea unui document de identitate va conduce în mod obligatoriu la neacordarea premiului.

5.4. Pentru cazul in care primul castigator extras refuza premiul sau se afla in incapacitatea de a-l primi si isi exprima in mod expres acordul de a renunta la el, sunt extrase si 2 rezerve (rezerva 1 si rezerva 2), care sunt contactate in ordinea extragerii lor prin random.org.

5.5. SC Adev─ârul Holding SRL nu-┼či asum─â r─âspunderea pentru orice reclama┼úie privind calitatea premiilor, reclama┼úiile fiind ├«ndreptate c─âtre furnizori.

Art.6. Regulamentul Concursului ÔÇ×Aboneaza-te la Dilema Veche si pleci in Cappadocia!ÔÇŁ

6.1. Regulamentul de participare/desf─â┼čurare a concursului se afl─â ├«n form─â redus─â pe site-ul www.adevarul.ro in sectiunea dedicata. De asemenea va putea fi consultat gratuit la sediul organizatorului specificat la art.1.

Art. 7. Valoarea Premiilor/Taxe ┼či Impozite

7.1. Valoarea premiilor este brut─â ┼či va fi specificat─â ├«n cadrul concursului.

7.2. Concursul se desf─â┼čoar─â ├«n acord cu prevederile Codului Fiscal, aprobat prinLegea nr. 227 din 2015 actualizat─â. Impozitul pentru premiile ├«n produse ce dep─â┼česc valoarea de 600 ron net va fi suportat de c─âtre Organizator. Nu sunt impozabile veniturile ob┼úinute din premii ├«n bani ┼či/sau ├«n natur─â, sub valoarea sumei 600 lei, pentru fiecare premiu.

Orice alte obliga┼úii de natur─â fiscala sau de alta natur─â ├«n legatur─â cu aceste venituri sunt ├«n sarcina exclusiva a c├ó┼čtig─âtorilor.

7.3.Organizatorii se oblig─â s─â nu acorde contravaloarea ├«n bani a premiilor oferite la acest concurs, acord├ónd exclusiv premiul stabilit prin regulament, iar c├ó┼čtigatorii nu pot solicita modificarea parametrilor premiilor oferite.

ART. 8. PROTECŢIA DATELOR PERSONALE

8.1. SC ADEVARUL HOLDING SRL colecteaz─â ╚Öi prelucreaz─â datele cu caracter personal ale participan╚Ťilor la Campania Aboneaza-te la Dilema veche si pleci in Cappadocia! ├«n scopul selec╚Ťion─ârii c├ó╚Ötig─âtorilor, aloc─ârii premiilor ╚Öi centraliz─ârii de rapoarte statistice cu privire la consumatori, precum ╚Öi al comunic─ârii cu dumneavoastr─â ╚Öi alte persoane ├«n leg─âtur─â cu aceast─â campanie. Temeiul prelucr─ârii este consim╚Ť─âm├óntul persoanei vizate, exprimat prin ├«nscrierea la campanie.

Prin participarea la campania ÔÇťAboneaza-te la Dilema veche si pleci in Cappadocia!ÔÇŁ participan╚Ťii pot fi/nu pot fi de acord ca datele lor personale s─â intre ├«n baza de date a organizatorului, acestea put├ónd fi folosite pentru activit─â╚Ťile de marketing ale acestuia.

8.2. Organizatorii se oblig─â ca datele personale transmise de participan╚Ťi s─â nu fie difuzate c─âtre ter╚Ťi sau ├«n str─âin─âtate, cu excep╚Ťia persoanelor implicate ├«n organizarea campaniei sau a operatorului de marketing direct al Organizatorului.

8.3. Datele personale prelucrate vor fi [nume, prenume, număr de telefon, e-mail]. În vederea validării câștigătorilor, vom prelucra și seria și numărul actului de identitate. Nu este permisă participarea persoanelor cu vârsta mai mică de 18 ani.

8.4. Organizatorul ├«╚Öi rezerv─â dreptul de a anun╚Ťa public numele participan╚Ťilor c├ó╚Ötig─âtori ╚Öi premiile c├ó╚Ötigate, ├«n conformitate cu legisla╚Ťia ├«n vigoare.

8.5. Pentru a determina perioada pentru care datele personale vor fi prelucrate ╚Öi p─âstrate, lu─âm ├«n considerare durata campaniei, precum ╚Öi termenele de arhivare prev─âzute de dispozi╚Ťiile legale ├«n materie. Dac─â dori╚Ťi mai multe informa╚Ťii despre c├ót timp p─âstr─âm datele dumneavoastr─â cu caracter personal, v─â rug─âm s─â ne contacta╚Ťi la adresa dpo@adevarulholding.ro.

├Än cazul ├«n care v─â retrage╚Ťi sau limita╚Ťi consim╚Ť─âm├óntul ├«nainte de finalizarea campaniei, vom ├«nceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective ├«n scopurile relevante, sub rezerva oric─ârei obliga╚Ťii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal ╚Öi/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal ├«n scopul exercit─ârii drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

Retragerea consim╚Ť─âm├óntului ├«nainte de finalizarea campaniei implic─â retragerea particip─ârii dumneavoastr─â la aceast─â campanie.

8.6. Participan╚Ťii au urm─âtoarele drepturi, ├«n conformitate cu prevederile Regulamentului UE 679/2016 privind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi libera circula╚Ťie a acestor date: dreptul la informare; dreptul de acces; dreptul la rectificarea datelor; dreptul la ╚Ötergerea datelor (ÔÇ×dreptul de a fi uitatÔÇŁ); dreptul la restric╚Ťionarea prelucr─ârii; dreptul la portabilitatea datelor; dreptul la opozi╚Ťie; dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automat─â, inclusiv crearea de profiluri; dreptul la retragerea consim╚Ť─âm├óntului; dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa unei autorit─â╚Ťi de supraveghere a prelucr─ârii datelor cu caracter personal; dreptul la o cale de atac judiciar─â.

├Än vederea exercit─ârii drepturilor prev─âzute mai sus, persoana vizat─â va ├«nainta operatorului o cerere ├«ntocmit─â ├«n form─â scris─â, datat─â ╚Öi semnat─â, c─âtre dpo@adevarulholding.ro. ├Än cerere, solicitantul poate ar─âta dac─â dore╚Öte ca informa╚Ťiile s─â ├«i fie comunicate la o anumit─â adres─â, care poate fi ╚Öi de po╚Öt─â electronic─â, sau printr-un serviciu de coresponden╚Ť─â care s─â asigure c─â predarea i se va face numai personal.

Operatorul este obligat s─â comunice persoanei vizate m─âsurile luate ├«n termen de 30 de zile de la data primirii cererii, cu respectarea eventualei op╚Ťiuni a solicitantului de a i se comunica informa╚Ťiile ├«n scris la o anumit─â adres─â fizic─â sau virtual─â (electronic─â).

8.6.1 Dreptul de acces la date

8.6.1.1. Persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine din partea operatorului o confirmare c─â se prelucreaz─â sau nu date cu caracter personal care o privesc ╚Öi, ├«n caz afirmativ, acces la datele respective ╚Öi la urm─âtoarele informa╚Ťii:

 • scopurile prelucr─ârii;
 • categoriile de date cu caracter personal vizate;
 • destinatarii sau categoriile de destinatari c─ârora datele cu caracter personal le-au fost sau urmeaz─â s─â le fie divulgate, ├«n special destinatari din ╚Ť─âri ter╚Ťe sau organiza╚Ťii interna╚Ťionale;
 • acolo unde este posibil, perioada pentru care se preconizeaz─â c─â vor fi stocate datele cu caracter personal sau, dac─â acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili aceast─â perioad─â;
 • existen╚Ťa dreptului de a solicita operatorului rectificarea sau ╚Ötergerea datelor cu caracter personal ori restric╚Ťionarea prelucr─ârii datelor cu caracter personal referitoare la persoana vizat─â sau a dreptului de a se opune prelucr─ârii;
 • dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa unei autorit─â╚Ťi de supraveghere;
 • ├«n cazul ├«n care datele cu caracter personal nu sunt colectate de la persoana vizat─â, orice informa╚Ťii disponibile privind sursa acestora;
 • existen╚Ťa unui proces decizional automatizat incluz├ónd crearea de profiluri, men╚Ťionat la articolul 22 alineatele (1) ╚Öi (4), precum ╚Öi, cel pu╚Ťin ├«n cazurile respective, informa╚Ťii pertinente privind logica utilizat─â ╚Öi privind importan╚Ťa ╚Öi consecin╚Ťele preconizate ale unei astfel de prelucr─âri pentru persoana vizat─â.

8.6.1.2. ├Än cazul ├«n care datele cu caracter personal sunt transferate c─âtre o ╚Ťar─â ter╚Ť─â sau o organiza╚Ťie interna╚Ťional─â, persoana vizat─â are dreptul s─â fie informat─â cu privire la garan╚Ťiile adecvate ├«n temeiul articolului 46 referitoare la transfer.

8.6.1.3. Operatorul furnizeaz─â o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucr─ârii. Pentru orice alte copii solicitate de persoana vizat─â, operatorul poate percepe o tax─â rezonabil─â, bazat─â pe costurile administrative. ├Än cazul ├«n care persoana vizat─â introduce cererea ├«n format electronic ╚Öi cu excep╚Ťia cazului ├«n care persoana vizat─â solicit─â un alt format, informa╚Ťiile sunt furnizate ├«ntr-un format electronic utilizat ├«n mod curent.

8.6.2. Dreptul la rectificarea datelor

8.6.2.1. Persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine de la operator, f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate, rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care o privesc. ╚Üin├óndu-se seama de scopurile ├«n care au fost prelucrate datele, persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declara╚Ťii suplimentare.

8.6.3. Dreptul la ╚Ötergerea datelor (ÔÇ×dreptul de a fi uitatÔÇŁ)

8.6.3.1. Persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine din partea operatorului ╚Ötergerea datelor cu caracter personal care o privesc, f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate, iar operatorul are obliga╚Ťia de a ╚Öterge datele cu caracter personal f─âr─â ├«nt├órzieri nejustificate ├«n cazul ├«n care se aplic─â unul dintre urm─âtoarele motive:

 • datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru ├«ndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
 • persoana vizat─â ├«╚Öi retrage consim╚Ť─âm├óntul pe baza c─âruia are loc prelucrarea, ╚Öi nu exist─â niciun alt temei juridic pentru prelucrarea;
 • persoana vizat─â se opune prelucr─ârii ╚Öi nu exist─â motive legitime care s─â prevaleze ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea;
 • datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
 • datele cu caracter personal trebuie ╚Öterse pentru respectarea unei obliga╚Ťii legale care revine operatorului ├«n temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub inciden╚Ťa c─âruia se afl─â operatorul;
 • datele cu caracter personal au fost colectate ├«n leg─âtur─â cu oferirea de servicii ale societ─â╚Ťii informa╚Ťionale ├«n mod direct unui copil, ├«n m─âsura ├«n care consim╚Ť─âm├óntul pentru prelucrare este acordat sau autorizat de titularul r─âspunderii p─ârinte╚Öti asupra copilului.

8.6.3.2. ├Än cazul ├«n care operatorul a f─âcut publice datele cu caracter personal ╚Öi este obligat s─â le ╚Ötearg─â, operatorul, ╚Ťin├ónd seama de tehnologia disponibil─â ╚Öi de costul implement─ârii, ia m─âsuri rezonabile, inclusiv m─âsuri tehnice, pentru a informa operatorii care prelucreaz─â datele cu caracter personal c─â persoana vizat─â a solicitat ╚Ötergerea de c─âtre ace╚Öti operatori a oric─âror linkuri c─âtre datele respective sau a oric─âror copii sau reproduceri ale acestor date cu caracter personal.

8.6.4. Dreptul la restric╚Ťionarea prelucr─ârii

8.6.4.1. Persoana vizat─â are dreptul de a ob╚Ťine din partea operatorului restric╚Ťionarea prelucr─ârii ├«n cazul ├«n care se aplic─â unul din urm─âtoarele cazuri:

 • persoana vizat─â contest─â exactitatea datelor, pentru o perioad─â care ├«i permite operatorului s─â verifice exactitatea datelor;
 • prelucrarea este ilegal─â, iar persoana vizat─â se opune ╚Ötergerii datelor cu caracter personal, solicit├ónd ├«n schimb restric╚Ťionarea utiliz─ârii lor;
 • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal ├«n scopul prelucr─ârii, dar persoana vizat─â i le solicit─â pentru constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n instan╚Ť─â; sau
 • persoana vizat─â s-a opus prelucr─ârii ├«n conformitate cu articolul 21 alineatul (1), pentru intervalul de timp ├«n care se verific─â dac─â drepturile legitime ale operatorului prevaleaz─â asupra celor ale persoanei vizate.

8.6.4.2. ├Än cazul ├«n care prelucrarea a fost restric╚Ťionat─â, astfel de date cu caracter personal pot, cu excep╚Ťia stoc─ârii, s─â fie prelucrate numai cu consim╚Ť─âm├óntul persoanei vizate sau pentru constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n instan╚Ť─â sau pentru protec╚Ťia drepturilor unei alte persoane fizice sau juridice sau din motive de interes public important al Uniunii sau al unui stat membru.

8.6.5. Dreptul la portabilitatea datelor

8.6.5.1. Persoana vizat─â are dreptul de a primi datele cu caracter personal care o privesc ╚Öi pe care le-a furnizat operatorului ├«ntr-un format structurat, utilizat ├«n mod curent ╚Öi care poate fi citit automat ╚Öi are dreptul de a transmite aceste date altui operator, f─âr─â obstacole din partea operatorului c─âruia i-au fost furnizate datele cu caracter personal, ├«n cazul ├«n care prelucrarea se bazeaz─â pe consim╚Ť─âm├ónt sau pe un contract; ╚Öi prelucrarea este efectuat─â prin mijloace automate.

8.6.5.2. În exercitarea dreptului său la portabilitatea datelor, persoana vizată are dreptul ca datele cu caracter personal să fie transmise direct de la un operator la altul acolo unde acest lucru este fezabil din punct de vedere tehnic.

8.6.6. Dreptul de opozi╚Ťie

8.6.6.1 ├Än orice moment, persoana vizat─â are dreptul de a se opune, din motive legate de situa╚Ťia particular─â ├«n care se afl─â, prelucr─ârii datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv cre─ârii de profiluri pe baza respectivelor dispozi╚Ťii. Operatorul nu mai prelucreaz─â datele cu caracter personal, cu excep╚Ťia cazului ├«n care operatorul demonstreaz─â c─â are motive legitime ╚Öi imperioase care justific─â prelucrarea ╚Öi care prevaleaz─â asupra intereselor, drepturilor ╚Öi libert─â╚Ťilor persoanei vizate sau c─â scopul este constatarea, exercitarea sau ap─ârarea unui drept ├«n instan╚Ť─â.

8.6.6.2. Atunci când prelucrarea datelor cu caracter personal are drept scop marketingul direct, persoana vizată are dreptul de a se opune în orice moment prelucrării în acest scop a datelor cu caracter personal care o privesc, inclusiv creării de profiluri, în măsura în care este legată de marketingul direct respectiv.

8.6.6.3. În cazul în care persoana vizată se opune prelucrării în scopul marketingului direct, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate în acest scop.

8.6.6.4. ├Än contextual utiliz─ârii serviciilor societ─â╚Ťii informa╚Ťionale ╚Öi ├«n pofida Directivei 2002/58/CE, persoana vizat─â ├«╚Öi poate exercita dreptul de a se opune prin mijloace automate care utilizeaz─â specifica╚Ťii tehnice.

8.6.6.5. ├Än cazul ├«n care datele cu caracter personal sunt prelucrate ├«n scopuri de cercetare ╚Ötiin╚Ťific─â sau istoric─â sau ├«n scopuri statistice, persoana vizat─â, din motive legate de situa╚Ťia sa particular─â, are dreptul de a se opune prelucr─ârii datelor cu caracter personal care o privesc, cu excep╚Ťia cazului ├«n care prelucrarea este necesar─â pentru ├«ndeplinirea unei sarcini din motive de interes public.

8.6.7. Procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri

8.6.7.1. Persoana vizată are dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă.

8.6.7.2. Respect├óndu-se celelalte garan╚Ťii prev─âzute de lege, o persoan─â poate fi supus─â unei decizii de natura celei de mai sus, ├«n urm─âtoarele situa╚Ťii:

 • este necesar─â pentru ├«ncheierea sau executarea unui contract ├«ntre persoana vizat─â ╚Öi un operator de date;
 • este autorizat─â prin dreptul Uniunii sau dreptul intern care se aplic─â operatorului ╚Öi care prevede, de asemenea, m─âsuri corespunz─âtoare pentru protejarea drepturilor, libert─â╚Ťilor ╚Öi intereselor legitime ale persoanei vizate; sau
 • are la baz─â consim╚Ť─âm├óntul explicit al persoanei vizate.

8.6.8. Dreptul la retragerea consim╚Ť─âm├óntului, ├«n orice moment, f─âr─â a afecta legalitatea prelucr─ârii efectuate pe baza consim╚Ť─âm├óntului ├«nainte de retragerea acestuia.

8.6.9. Dreptul de a depune o pl├óngere ├«n fa╚Ťa unei autorit─â╚Ťi de supraveghere a prelucr─ârii datelor cu caracter personal

8.6.9.1. F─âr─â a aduce atingere oric─âror alte c─âi de atac administrative sau judiciare, orice persoan─â vizat─â are dreptul de a depune o pl├óngere la o autoritate de supraveghere, ├«n special ├«n statul membru ├«n care ├«╚Öi are re╚Öedin╚Ťa obi╚Önuit─â, ├«n care se afl─â locul s─âu de munc─â sau ├«n care a avut loc presupusa ├«nc─âlcare, ├«n cazul ├«n care consider─â c─â prelucrarea datelor cu caracter personal care o vizeaz─â ├«ncalc─â prezentul regulament.

8.6.10. Dreptul la o cale de atac judiciar─â

8.6.10.1. F─âr─â a aduce atingere oric─âror alte c─âi de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoan─â fizic─â sau juridic─â are dreptul de a exercita o cale de atac judiciar─â eficient─â ├«mpotriva unei decizii obligatorii din punct de vedere juridic a unei autorit─â╚Ťi de supraveghere care o vizeaz─â.

8.6.10.2. F─âr─â a aduce atingere oric─âror alte c─âi de atac administrative sau nejudiciare, fiecare persoan─â vizat─â are dreptul de a exercita o cale de atac judiciar─â eficient─â ├«n cazul ├«n care autoritatea de supraveghere care este competent─â nu trateaz─â o pl├óngere sau nu informeaz─â persoana vizat─â ├«n termen de trei luni cu privire la progresele sau la solu╚Ťionarea pl├óngerii depuse.

8.6.10.3. Fără a aduce atingere vreunei căi de atac administrative sau nejudiciare disponibile, inclusiv dreptului de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere, fiecare persoană vizată are dreptul de a exercita o cale de atac judiciară eficientă în cazul în care consideră că drepturile de care beneficiază în temeiul prezentului regulament au fost încălcate ca urmare a prelucrării datelor sale cu caracter personal fără a se respecta prezentul regulament.

8.7. De asemenea c├ó╚Ötig─âtorii au op╚Ťiunea de a-╚Öi exprima printr-un acord scris consim╚Ť─âm├óntul expres ╚Öi neechivoc ca imaginea lor ÔÇô numele, fotografia ÔÇô s─â fie/s─â nu fie f─âcut─â public─â ╚Öi s─â fie/s─â nu fie folosit─â de organizator ├«n diverse materiale tip─ârite, audio, video pentru promovarea campaniei.

8.8. Prelucrarea datelor cu caracter personal se face ├«n conformitate cu Dispozi╚Ťiile Regulamentului UE 2016/679 privind protec╚Ťia persoanelor fizice ├«n ceea ce prive╚Öte prelucrarea datelor cu caracter personal ╚Öi privind libera circula╚Ťie a acestor date.

8.9. Prin participarea la aceast─â campanie, juc─âtorii accept─â prevederile prezentului Regulament.

Art. 9. Dreptul de participare la concurs ÔÇô Participan┼úi minori ┼či persoane lipsite de capacitate juridic─â

9.1. In cazul in care castigatorul unuia dintre premii este minor (cu varsta sub 18 ani), acesta va fi indreptatit sa intre in posesia premiului doar cu acordul scris al parintilor sau al tutorelui sau legal, iar in cazul in care castigatorul unuia dintre premii este incapabil de drept (ca urmarea unei alte situatii decat neimplinirea varstei de 18 ani), acesta va fi indreptatit sa intre in posesia premiului numai cu acordul scris al tutorelui sau legal.

9.2. Parintele sau tutorele va semna o declaratie prin care Organizatorul este absolvit de orice raspundere, decurgand din acordarea premiului respectiv, precum si de plata oricaror daune sau pretentii de orice natura legate de premiul respectiv si de participarea minorului la prezenta campanie.

9.3. Angajatii trustului de presa Adevarul Holding, cei ai SC Premium News SRL, SC Adevarul SA, SC Tipomedia Prod SRL, SC Free Media Ukraine Gmbh, SC East Europe Media Distribution SRL, SC Satiricon SRL, SC Integral Tipografie SRL, SC West Tipo International SRL, SC Mediatim SRL, SC Garamond Tipografie SRL, SC Standard Press Distribution SRL, SC Tetatet SRL, SC Radio City FM SRL, SC Depo Shop SRL, SC Adevarul Multimedia SRL, Fundatia Adevarul, Adevarul Investments LLC, ADEX Italia, SC News&More SRL, SC Cartile Adevarul SRL, SC Multicolor Tipografie SRL, SC Images&More SRL, SC The Platform Events&Communication SRL, Servicii Reorganizare si Lichidare IPURL si angajatii acestora, sotul/sotia, rudele si afinii de gradul I pana la gradul IV inclusiv ale acestora;  distribuitorii de presa autorizati si cei subcontractati de acestia, sotul/sotia, rudele si afinii de gradul I pana la gradul IV inclusiv ale acestora nu pot participa la acest concurs.

9.4. Nu vor fi considerate ca participari valide:

a. completarea datelor personale cu date partiale ori cu date false sau eronate;

b. in care completarea datelor personale (de identitate si de contact) se face prin folosirea altor litere decat cele specifice alfabetului latin si/sau a altor cifre decat cifre arabe si/sau romane;

c. care contin mesaje cu caracter obscen sau injurios;

d. care contin modificari ale datelor completate 

Art. 10. Încetarea Concursului

10.1. Prezentul concurs poate înceta în următoarele cazuri:

a. în cazul apariţiei unui eveniment ce constituie caz de forţă majoră, conform legislaţiei în vigoare,

b. printr-o decizie a organizatorilor, dar nu ├«nainte de a anun┼úa publicul prin intermediul  siteului www.dilemaveche.ro cu minim 3 zile ├«nainte de incetare.

c. ├«n cazul schimb─ârii cadrului legislativ, astfel ├«nc├ót organizarea ┼či desf─â┼čurarea concursului cu caracter promo┼úional s─â presupun─â m─ârirea bugetului alocat acestui proiect.

d. In caz de faliment, lichidare a Organizatorului, de la momentul pronuntarii unei astfel de decizii. 

Art.11. Litigii

11.1. Eventualele reclama┼úii legate de desf─â┼čurarea concursului vor fi f─âcute pe adresa organizatorului: Bucure┼čti, ┼čos. Fabrica de Glucoz─â, nr. 21, sector 2, Bucure┼čti p├ón─â la data de 09 septembrie 2018 la adresa de e-mail abonamente@adevarulholding.ro sau la telefon 0372.130.241 (tarif normal, orele 9:00-18:00, de luni p├ón─â vineri).

Reclamaţiile ulterioare nu vor mai fi luate în considerare.

11.2. Eventualele litigii ap─ârute ├«ntre organizatori ┼či participan┼úii la prezentul concurs se vor rezolva pe cale amiabil─â sau, ├«n cazul ├«n care aceasta nu va fi posibil─â, litigiile vor fi solu┼úionate de instan┼úele judec─âtore┼čti competente din Romania.

Art. 12. Alte prevederi

12.1. Prin participarea la concurs, jucătorii acceptă prevederile prezentului Regulament de Concurs. Pentru a cere alte detalii despre concurs sunaţi la numarul de telefon 0372.130.241 (tarif normal, orele 9:00-18:00, de luni până vineri)

12.2. Orice modificare a prezentului regulament se va face prin act adi┼úional scris ┼či va fi anun┼úat─â pe site-ul www.dilemaveche.ro.

chirilov cover jpg
Mihai Chirilov: ÔÇ×Un festival, dac─â nu e construit ├«n jurul comunit─â╚Ťii, e degeabaÔÇŁ
ÔÇ×Filmul de art─â te for╚Ťeaz─â s─â devii inventiv ├«n a g─âsi metode de expunere pentru a ajunge la c├«t mai mul╚Ťi oameni.ÔÇŁ
ILC jpg
Posteritatea Graziellei
├Än to╚Ťi ace╚Öti (mul╚Ťi) ani ├«n care l-am recitit, periodic, pe Caragiale, m-am ├«ntrebat nu o dat─â cum se face c─â opera sa a p─ârut s─â accepte tot felul de interpret─âri, unele de-a dreptul stupide, reductive ╚Öi, ├«n fond, absurde.
jocuri noroc populare jpg
Care sînt cele mai populare jocuri de noroc din străinătate?
Oamenii din diferite ╚Ť─âri de pe glob au preferin╚Ťe specifice ├«n materie de jocuri de noroc, modelate de culturi distincte.
boluri diversificare little prints jpg
Diversificarea, acum o joac─â de copii ÔÇô ce am ├«nv─â╚Ťat de la genera╚Ťiile mai vechi de p─ârin╚Ťi
Din drag pentru copii, din nevoia de a oferi celor mici tot ce mai bun din tot ce mai bun, au apărut și branduri de lux, cu produse premium.
drujba jpg
Exista╠ć modele de drujba╠ć care sa╠ć poata╠ć fi manevrate cu o singura╠ć m├«na╠ć? Ra╠ćspunsul specialis╠Žtilor!
Un model eficient de drujb─â garanteaz─â o t─âiere rapid─â a elementelor de vegeta╚Ťie nedorite, precum ╚Öi un confort sporit ├«n utilizare.
pantaloni eleganti pentru femei stilizari pentru birou jpg
Pantaloni elegan╚Ťi pentru femei ÔÇô stiliz─âri pentru birou
Datorit─â sfaturilor de mai jos, vei ├«nv─â╚Ťa cum s─â creezi o ╚Ťinut─â excep╚Ťional de stilat─â ├«n c├«╚Ťiva pa╚Öi simpli, ├«n care te vei sim╚Ťi ca o femeie de succes.
Afis Sala Radio 3 iunie 2022 jpg
C├«╚Ötig─âtorul uneia dintre cele mai prestigioase competi╚Ťii muzicale din Europa: dirijorul Dmitri Matvienko, invitat la Sala Radio
C├«╚Ötig─âtorul uneia dintre cele mai prestigioase competi╚Ťii muzicale din Europa ÔÇô Concursul Malko pentru tineri dirijori (organizat la Copenhaga de Orchestra Simfonic─â Radio Danez─â) este invitat special pe scena S─âlii Radio.
interviu job jpg
5 sfaturi de urmat pentru a-╚Ťi m─âri ╚Öansele pentru interviul de angajare
Este important s─â ╚Ötii cum s─â te prezin╚Ťi mai bine ├«n fa╚Ťa oric─ârui recrutor, cum s─â-╚Ťi pui ├«n valoare calit─â╚Ťile ╚Öi cum s─â fii candidatul cu cele mai mari ╚Öanse pentru a fi ales.
00 cover event facebook (1) jpg
Via╚Ťa la 18 ani
ÔÇ×Am 18 aniÔÇŁ este un proiect, produs de Asocia╚Ťia Art No More ╚Öi cofinan╚Ťat de AFCN, la care au participat ╚Öapte scriitori rom├óni contemporani: Dan Coman, Augustin Cup╚Öa, Andreea C─ât─âlina Dr─âghici, Andrei Do╚Öa, Jean-Lorin Sterian, Cristina ╚śtefan, Mara Wagner.
serileRRM25 landscape 1920x1080 jpg
Serile Radio Rom├ónia Muzical ÔÇô 25. Recital sus╚Ťinut de violonistul R─âzvan Stoica ╚Öi pianista Andreea Stoica
Îndrăgitul violonist Răzvan Stoica, alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, vor urca pe scena Sălii Radio joi, 2 iunie, ora 19:00.
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty jpeg
Stailer, inspira╚Ťie pentru cei care merg la saloanele de hair and beauty
To╚Ťi cei care au nevoie de serviciile din saloanele de beauty se pot programa online, la doar c├«teva click-uri distan╚Ť─â, la orice salon ├«╚Öi doresc.
4 legende pe care merită să le știi jpeg
4 legende pe care merită să le știi
Anumite legende au intrat deja în folclorul popular și, chiar dacă istoricii nu au reușit să le demonstreze veridicitatea în totalitate și unele par simple fabule, ele au un farmec aparte și sînt foarte interesante.
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE jpeg
POLI╚ÜIA ROM├éN─é LANSEAZ─é CAMPANIA DE EDUCA╚ÜIE RUTIER─é PENTRU PIETONI, CONDUC─éTORI DE BICICLETE ╚śI TROTINETE
Scopul general al proiectului este ca Rom├ónia s─â devin─â o ╚Ťar─â cu un trafic rutier mai sigur, prin┬áreducerea progresiv─â a num─ârului victimelor accidentelor rutiere.
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ jpeg
Funda╚Ťia Superbet continu─â s─â fie al─âturi de cel mai cunoscut brand cultural rom├ónesc prin sus╚Ťinerea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele Dilema vecheÔÇŁ
├Än 2022, Funda╚Ťia Superbet este din nou al─âturi de revista cultural─â, sus╚Ťin├«nd organizarea seriei ÔÇ×Conferin╚Ťele┬áDilema vecheÔÇŁ.
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino? jpeg
Cum s─â compari jocurile de mas─â la cazino?
S├«nt foarte multe jocuri, foarte multe posibilit─â╚Ťi, iar dac─â e╚Öti ├«ncep─âtor, exist─â riscul s─â te sim╚Ťi pu╚Ťin st├«njenit, s─â nu ╚Ötii exact ce s─â te joci ╚Öi s─â ├«nchei sesiunea cu un gust amar.
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai Zevo te inspir─â jpeg
Modul ├«n care por╚Ťi geanta poate indica tr─âs─âturi de personalitate pe care le ai. Zevo te inspir─â
Iubitoarele ╚Öi iubitorii de fashion vor g─âsi la magazinul online Zevo acele accesorii nelipsite din fiecare zi, realizate cu aten╚Ťie la detalii ╚Öi cu designuri inedite - GEN╚ÜILE!
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari jpeg
Unde sa iti cumperi uniforme de calitate pentru bucatari
├Ämbr─âc─âmintea de protec╚Ťie ╚Öi echipamentul personal de protec╚Ťie (EIP) reprezint─â o caracteristic─â de siguran╚Ť─â esen╚Ťial─â ├«n orice loc de munc─â, iar industria alimentar─â nu face excep╚Ťie.
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: s─â achizi╚Ťionezi un dulap metalic clasic sau cu u╚Öi glisante?
Dulapurile produse din metal sînt structuri solide, foarte sigure și eficiente atunci cînd vine vorba despre depozitarea documentelor, obiectelor vestimentare, dar și a altor obiecte sau accesorii.
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â? jpeg
Leggings, blugi sau pantaloni de jogging? Ce pantaloni s─â alegi cu cizmele de dam─â?
Pentru ca ╚Ťinutele tale s─â arate perfect, merit─â s─â ├«nve╚Ťi arta purt─ârii botinelor ╚Öi cizmelor.
Moda de vară  Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon? jpeg
Moda de vară - Ce costume de baie vor fi un succes în acest sezon?
Noile tendin┼úe ├«n materie de ┼úinute estivale s├«nt extrem de ofertante, d├«ndu-┼úi posibilitatea de a jongla cu creativitatea ┼či de a-┼úi dezvolta ideile vestimentare.
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor jpeg
Cum a schimbat inteligen╚Ťa artificial─â joburile din lumea cazinourilor
├Än ultimii cinci ani, tot mai mul╚Ťi pasiona╚Ťi de jocuri de noroc au mutat distrac╚Ťia ├«n online, beneficiind de avantajele oferite de acest mediu.
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie jpeg
ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ de Eva Schloss ╚Öi Karen Bartlett ÔÇô C├«nd suferin╚Ťa are chip de femeie
S├«nt c─âr╚Ťi care ├«╚Ťi schimb─â total viziunea despre lume, iar ÔÇ×Via╚Ťa dup─â AuschwitzÔÇŁ este una dintre ele.
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești jpeg
Produsele Olaplex: ce reprezintă și de ce ar trebui să le folosești
Unul dintre principalele obiective ale producătorilor a fost să creeze produse cît mai naturale și au reușit.
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â? jpeg
Iat─â o dilem─â nou─â: cum s─â nu cheltui o avere pe accesorii de motocoas─â?
Pentru a-╚Ťi u╚Öura munca, ai nevoie de instrumente specializate, care s─â te ajute s─â toaletezi elementele de vegeta╚Ťie ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi f─âr─â eforturi fizice prea mari.

Adevarul.ro

image
Experimentul social al unui român care a vrut să afle ce cred românii când li se spune că viaţa în luxul paradisului din Bali costă mai puţin decât în Cluj
Patrik Bindea este specialist ├«n marketing ┼či de c├óteva luni a ├«nceput un experiment social. El a f─âcut o compara┼úie ÔÇ×cosmetizat─âÔÇŁ a costului vie┼úii ├«n paradisul din Bali, cu Bucure┼čti sau Cluj, iar concluziile acestul ÔÇ×clickbaitÔÇŁ elaborat au fost surprinz─âtoare: oamenii au ├«nghi┼úit ÔÇ×g─âlu┼čcaÔÇŁ ┼či au generat un trafic nebun post─ârii.
image
Un YouTuber care a vizitat un McDonald's-ul rebrănduit din Rusia a povestit cât de multe diferenţe sunt faţă de varianta americană
Un reporter rus de la un cunoscut canal de YouTube a mers la McDonald's-ul rebranduit din Moscova, care s-a deschis pe 12 iunie, ┼či a spus c─â mirosul ┼či m├óncarea sunt diferite.
image
Cum au vrut bulgarii s─â anexeze toat─â Dobrogea. Jafuri, crime ┼či bomboane otr─âvite ├«n Primul R─âzboi Mondial
Dup─â nici jum─âtate de veac de la ie┼čirea Dobrogei de sub st─âp├ónirea otoman─â, provincia dintre Dun─âre ┼či Marea Neagr─â a cunoscut din nou ororile ocupa┼úiei, de data aceasta ale bulgarilor, care au ├«ncercat s─â anexeze toat─â provincia prin jefuirea ┼či omor├órea popula┼úiei.

HIstoria.ro

image
Rom├ónia, alian╚Ťele militare ╚Öi R─âzboaiele Balcanice
Se spune că orice conflict militar extins are parte de un preambul, iar preludiul Primului Război Mondial a fost constituit de cele două conflicte balcanice din anii 1912 și 1913.
image
ÔÇ×Greva regal─âÔÇŁ ╚Öi r─âspunsul lui Ion Mihalache
În prima parte a lui octombrie 1945, Lucreţiu Pătrășcanu îl abordează pe Mihalache, propunându-i să devină prim-ministru în locul lui Petru Groza.
image
Sultanul Mahmud II ÔÇô c─âl─âul ienicerilor
Sultanul otoman Mahmud II (1808-1839) a fost cel care a ini┼úiat seria de reforme ce urma s─â modernizeze ├«mb─âtr├ónitul Imperiu Otoman ┼či s─â ├«l ridice la nivelul puterilor occidentale. Urc├ónd pe tron ├«n contextul luptelor dintre reformatori ┼či conservatori, Mahmud a ├«n┼úeles mai bine dec├ót v─ârul s─âu, sultanul Selim III, cum trebuie implementate reformele la nivelul ├«ntregului imperiu.