Protejarea serelor de îngheț este preocuparea principală a producătorilor de legume și flori

24 februarie 2023
image

Serele de legume sînt una dintre cele mai bune modalități de a crește legume proaspete și sănătoase și de a controla condițiile de creștere. Acestea sînt folosite de către agricultori și grădinari pentru a crește legume precum roșii, castraveți, ardei, vinete și altele. Serele de legume sînt în general construite din plastic, sticlă, policarbonat sau metal, iar construirea lor poate fi destul de simplă sau complexă, în funcție de preferințele proprietarului și de caracteristicile mediului. Serele de legume pot fi folosite pentru a proteja plantele de dăunători, intemperii și alte factori externi. Acestea oferă o temperatură constantă și un nivel ridicat de umiditate, ceea ce ajută la reducerea pierderilor de apă și la prelungirea perioadei de creștere. 

Acestea pot, de asemenea, să ofere controlul radiațiilor solare și un nivel mai mare de aerare și circulație a aerului, ceea ce poate ajuta la reducerea pierderilor de căldură și la creșterea masei plantelor. 

Serele de legume oferă, de asemenea, oportunități de a face experimente cu modificări ale solului, cum ar fi adăugarea de îngrășăminte și a altor produse nutritive și de a controla alte condiții de creștere, cum ar fi nivelul de luminozitate și umiditatea. Acestea pot ajuta, de asemenea, la reducerea costurilor de întreținere, deoarece necesită o cantitate minimă de apă și îngrășăminte. Cu toate acestea, există o mulțime de lucruri de luat în considerare atunci cînd se construiesc sere de legume, cum ar fi locația, dimensiunea și tipul de material folosit. 

Acestea trebuie să fie construite astfel încît să se potrivească mediului și plantelor pentru a obține cea mai bună producție posibilă. Serele de legume sînt o modalitate bună de a obține produse proaspete și sănătoase și de a controla condițiile de creștere. Acestea oferă o temperatură constantă, controlul luminozității, al umidității, precum și posibilitatea de a face experimente cu solul și produsele nutritive. Cu toate acestea, trebuie luate în considerare atunci cînd se construiesc, cum ar fi locația, dimensiunea și tipul de material folosit. Făcînd aceste lucruri, se poate obține cea mai bună producție de legume pentru o grădină sau pentru o fermă.

Protecția serelor de îngheț

Protejarea serelor este o preocupare importantă pentru producătorii de legume și flori. Înghețul poate afecta plantele prin înghețarea frunzelor și tulpinilor, ceea ce poate duce la pierderea producției și a calității. Din fericire, există o serie de metode la dispoziția producătorilor pentru a se proteja de îngheț. Primul și cel mai important lucru pe care producătorii de legume și flori pot să-l facă este să se asigure că serele lor sînt construite și întreținute în mod corespunzător. Acest lucru înseamnă folosirea materialelor de calitate pentru izolarea serei, în special pentru pereți și acoperiș, precum și asigurarea că toate ferestrele și ușile sînt etanșe. Acest lucru permite producătorilor să mențină temperatura constantă în interiorul serei, ceea ce îi poate ajuta să se protejeze de efectele negative ale înghețului. 

O altă metodă pe care producătorii de legume și flori pot să o folosească pentru a se proteja de îngheț este folosirea unor aparate de încălzire specifice pentru sere. Aceste aparate sînt proiectate special pentru a menține temperatura în interiorul serei la un nivel adecvat pentru prevenirea înghețului. Aceste aparate de încălzire pot fi alimentate cu curent electric, gaze naturale sau lemne și pot fi setate pentru a se opri sau a se porni în funcție de temperatura din interiorul serei. Acest lucru le permite producătorilor să-și regleze temperatura în mod corespunzător și să se protejeze de îngheț. Un alt lucru pe care producătorii de legume și flori îl pot face pentru a se proteja de îngheț este să instaleze un sistem de irigare în seră. Acest lucru le permite producătorilor să-și protejeze culturile. Acest lucru poate fi deosebit de eficient în zonele în care temperatura se scufundă sub 0°C în mod regulat. În plus, producătorii de legume și flori ar trebui să acorde o atenție deosebită și să ia în considerare și alte măsuri, precum: 

- Folosirea de materiale de mulcire, cum ar fi paie, frunze uscate sau pămînt, pentru a menține solul cald și umed și pentru a preveni înghețarea frunzelor și tulpinilor plantelor; 

- Utilizarea unor materiale reflectorizante, cum ar fi folia sau materialele plastice, pe suprafața serei pentru a încălzi aerul din interiorul acesteia; 

- Utilizarea unor materiale izolatoare, în interiorul serei pentru a preveni pierderea căldurii; 

- Utilizarea de ventilatoare pentru a îndepărta aerul rece din interiorul serei; 

- Și asigurarea că serele sînt bine întreținute, astfel încît să se poată menține temperatura constantă. 

Protejarea serelor de îngheț este o preocupare importantă pentru producători. Acest lucru se poate realiza prin folosirea unor materiale de calitate pentru izolarea serei, folosirea unor aparate de încălzire specifice pentru sere, instalarea unui sistem de irigare, folosirea de materiale de mulcire, utilizarea de materiale reflectorizante, utilizarea de materiale izolatoare și asigurarea că serele sînt bine întreținute. Aceste măsuri pot ajuta producătorii de legume și flori să se protejeze de îngheț și să-și mențină producția și calitatea la cel mai înalt nivel.

Protecția serelor

folie antiinghet este o soluție de protecție de înaltă calitate, folosită pentru a preveni pierderea căldurii din sere. Folia antiîngheț este construită din material plastic de înaltă calitate, care poate preveni pierderea căldurii și protejarea plantelor din sere împotriva efectelor dăunătoare ale înghețului și a razelor solare excesive. Folia antiîngheț este creată pentru a răspunde nevoilor agricultorilor și a le oferi cea mai bună protecție împotriva condițiilor meteo nefavorabile. Folia poate fi instalată rapid și ușor, fiind disponibilă în pachete de diverse dimensiuni, care pot fi folosite pe suprafețe mari și mici. De asemenea, folia poate fi achiziționată în stocuri speciale, care pot fi adaptate la orice dimensiune și formă a serei. Ea oferă o protecție excelentă împotriva radiațiilor solare, prevenind excesul de căldură și înghețarea plantelor. Folia reflectă lumina soarelui și protejează plantele de efectele nocive ale radiațiilor UV și infraroșii. 

Folia are proprietăți termoizolante, care împiedică pierderea căldurii și reduce pierderile de energie. Acest lucru face ca folia să fie o soluție excelentă și eficientă pentru afacerile sericole. Folia antiîngheț este foarte ușor de instalat, în special dacă se utilizează o bandă de lipire sau un sistem de prindere special. 

O dată instalată, folia oferă o izolare excelentă, crescînd astfel temperatura din seră și protejînd plantele de efectele dăunătoare ale frigului. Folia mai are proprietăți anti-condensare, reducînd astfel riscul de formare a condensului pe plante. Folia antiîngheț oferă, de asemenea, protecție împotriva insectelor și a altor dăunători. Folia poate fi instalată și pe serele exterioare, protejînd plantele de insecte și dăunători.

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Cât vor plăti turiștii pentru o noapte de cazare în Mamaia, de 1 Mai: prețurile concurează cu cele din Dubai
Pentru minivacanța de 1 Mai, cele mai căutate stațiuni rămân Mamaia Nord și Vama Veche. Hotelierii și comercianții au majorat prețurile, concurând cu destinațiile de lux de pe planetă.
image
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Marea Britanie se confruntă cu penuria de alimente și cu creșterea prețurilor, deoarece vremea extremă legată de schimbările climatice provoacă producții scăzute în fermele locale și în străinătate, potrivit The Guardian.
image
Kremlinul cumpără Găgăuzia folosind o schemă sovietică
Într-o analiză pentru CEPA Irina Borogan, jurnalistă de investigații, și Andrei Soldatov, expert în serviciile secrete ruse arată mecanismul prin care regimul Putin cumpără în mod deschis influență în țările vecine.

HIstoria.ro

image
Căderea lui Cuza și „monstruoasa coaliţie”
„Monstruoasa coaliţie“, așa cum a rămas în istorie, l-a detronat pe Alexandru Ioan Cuza prin lovitura de palat din 11 februarie.
image
Un proces pe care CIA l-a pierdut
În toamna lui 1961, CIA se mută din Washington în noul şi splendidul sediu de la Langley, Virginia.
image
Oltcit, primul autovehicul low-cost românesc care s-a vândut în Occident
La Craiova se produc automobile de mai bine de 40 de ani, mai exact de la semnarea contractului dintre statul comunist român şi constructorul francez Citroën. Povestea acestuia a demarat, de fapt, la începutul anilor ’70, când Nicolae Ceauşescu s- gândit că ar fi utilă o a doua marcă de mașini în România.