Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?

28 noiembrie 2022
image

Teoretic, este ușor să faci profit din tranzacționarea cu Uniswap. Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap  este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat. Diferența îți intră ție în buzunar. Acesta este profitul.

Bineînțeles, să faci profit nu este așa ușor cum sună – în special în lumea criptomonedelor. Volatilitatea pieței poate trimite prețul UNI în sus sau în jos, crescînd și scăzînd dramatic fără avertismente și fără o cauză clară. Cînd cumperi Uniswap, achiziția în valoare de 500 € de săptămîna trecută poate valora 200 € azi – sau 50 €.

Acesta este unul dintre motivele pentru care este atît de dificil să faci un profit în tranzacționarea pe loc, disciplina de investiții în care investitorii fac bani prin sincronizarea pieței.

Comercianții pe loc cumpără și vînd monede după propriile presimțiri, teorii, și preziceri în ceea ce privește cursul Uniswap în dinamică rapidă. 

Valoarea UNI crește pînă la maxime istorice și scade pînă la minime record, în funcție de dinamica pieței monetare internaționale, speculații despre schimbările de reglementare guvernamentale, tweet–uri de la miliardari și celebrități și mulți alți factori.

Sincronizarea pieței pe fondul tuturor acestor influențe este extrem de dificilă. De aceea aproape toți comercianții de zi pierd bani.

Un caz special

Uniswap a fost lansat în noiembrie 2018 ca un ecosistem financiar bazat pe blockchain. Uniswap include o bursă descentralizată de criptomonede (DEX), un protocol pentru construirea de aplicații de finanțare descentralizată (DeFi) și alte aplicații, și o criptomonedă: jetonul Uniswap sau UNI.

În cadrul ecosistemului Uniswap, investitorii cîștigă venituri pe tranzacții prin mizarea criptomonedelor în fondurile de lichiditate. Sute sau mii de portofele cripto, aplicații DeFi, instrumente Web3, agregatoare DEX și alte aplicații descentralizate au fost construite pe platforma Uniswap.

Uniswap include chiar și un kit de dezvoltare a software–ului JavaScript care ajută dezvoltatorii să creeze aplicații Web3 folosind instrumentele și abordările dovedite pe care le cunosc de la ani de construcție a aplicațiilor desktop și a aplicațiilor web.

Uniswap este implementat ca un pachet de contracte inteligente și API–uri pe blockchain–ul Ethereum, care este cea mai utilizată fundație din lume pentru aplicații descentralizate. Pentru a spori performanța, protocolul acceptă blockchain–uri pe două nivele bazate pe Ethereum, inclusiv Polygon, Optimism și Arbitrum.

UNI este jetonul de guvernare al ecosistemlui financiar Uniswap. Deținătorii de UNI votează privind noile proiecte, stabilesc priorități pentru dezvoltarea continuă și rafinează viziunea pe termen lung a ecosistemului Uniswap. Pe măsură ce popularitatea protocolului crește, tokenul UNI cîștigă valoare. 

Importanța crescută a aplicațiilor descentralizate pentru aplicațiile DeFi și Web3 a făcut Uniswap și UNI atractiv pentru investitori.

Cum investești în Uniswap

Mulți investitori cred că Uniswap are un viitor strălucit pe termen lung. Chiar și atunci cînd piața cripto scade, nevoia de aplicații DeFi robuste continuă să crească.

Contrar acestei tendințe pe termen lung, cursul Uniswap crește și scade oră de oră, zi de zi, pe termen scurt – uneori dramatic. Această volatilitate a pieței face ca tranzacționarea pe loc Uniswap să fie dificilă. Dar aceasta are loc în contextul unei tendințe generale de creștere pe termen lung.

Acest lucru este valabil pentru multe criptomonede. Valorile tind să crească și să scadă împreună cu Bitcoin, dar tendința pe termen lung este ascendentă.

Lecțiile trecutului

Cum ar fi fost dacă ai fi cumpărat Uniswap acum o lună? Dacă ai fi cumpărat UNI în valoare de 100 €, cît ai fi avut acum?

Nu te mai uita la graficele de prețuri. Nu este nevoie să speculezi. Calculatorul Kriptomat Cum–ar–fi–fost– dacă face toate calculele pe baza datelor mereu actualizate. Calculatorul poate să–ți spună exact cît ar valora acum investiția ta de 100 € utilizînd datele și cursurile de schimb reale istorice.

De fapt, calculatorul poate să realizeze aceleași calcule pentru oricare din cele peste 350 de criptomonede aflate la vînzare la Kriptomat.

Calculatorul demonstrează că în ciuda volatilității pe termen scurt, criptomonedele au generat venituri notabile pentru investitorii pe termen lung.

O modalitate bună să profiți de trendurile crescătoare pe termen lung este să utilizezi funcția de Cumpărare Recurentă de la Kriptomat, care îți permite să programezi cumpărări regulate săptămînal, bi–săptămînal sau lunar. În schimbul costului unei cafele poți să îți crești încet și sigur portofoliul cripto care să te ajute să–ți atingi obiectivele pe termen lung cum ar fi cumpărarea unei case, plata unei educații scumpe la universitate, sau o pensionare lipsită de griji.

În concluzie

Lumea este plină de comercianți de zi care pot depune mărturie că nu este nimic simplu în a prezice prețurile ridicate și scăzute pe termen scurt pe piața cripto. Factorii care influențează nivelul de curs Uniswap sînt prea numeroși și obscuri pentru a fi urmăriți.

Această volatilitate este o provocare destul de mare, comercianții de zi nu pot fi siguri mereu de tranzacțiile lor. Dar efectele volatilității se micșorează în comparație cu tendințele pe termen lung la prețul Uniswap. Nu există un "lucru sigur" în investițiile cripto, dar mulți deținători fericiți Uniswap au avut succes cînd au văzut în criptomonedele lor o investiție pe termen lung.

Despre Kriptomat

Înființat în 2018, Kriptomat a revoluționat lumea criptomonedelor prin introducerea celei mai simple platforme din Europa. Kriptomat face finanțele digitale atît de simple încît toată lumea de pretutindeni poate avea acces la libertatea, corectitudinea și împlinirea pe care o reprezintă criptomonedele. Sute de mii de clienți din Europa și din alte 120 de țări din întreaga lume au încredere în Kriptomat atunci cînd cumpără, vînd, schimbă, cîștigă, distribuie sau investesc în criptomonede.

protectieficat (2) jpg
În ce fel își pun amprenta asupra sănătății tale ospățurile de sărbători și ce te-ar putea ajuta să-ți recapeți starea de bine
În fiecare an, mesele de sărbători duc la o creștere a numărului de cazuri de anumite afecțiuni, riscurile mai mari fiind mai ales pentru persoanele a căror stare de sănătate este deja fragilă.
Key visual Tur public larg 28 ian jpeg
Open Hearts for Ukraine
Primul tur ghidat al monumentelor create de 24 de tineri refugiați din Ucraina în patru muzee din București
bo popescu4 jpg
de fiecare dată vine iarna
pentru că de fiecare dată vine iarna  cînd avem nevoie de emoții
curs de programare (1) jpg
Cel mai bun curs de programare NU e un curs. Obții primul job în 8 luni, garantat!
O ofertă de nerefuzat, pe care nu o vei mai întîlni în cazul niciunui alt curs de programare.
poster Spoken Word Sessions 15 01 png
SWORDS: Ronin Terente și Lena Chilari în dialog cu Cosmin Perța
Seria de evenimente SWORDS - Spoken Word Sessions continuă la început de an cu doi perfomeri din Republica Moldova.
blonde woman blogger is showing how make up use cosmetics jpg
La ce să fii atentă atunci cînd îți alegi produsele pentru machiaj
Produsele cosmetice au rol foarte important, pe lîngă faptul că ele ajută la conturarea trăsăturilor feței, ele ajută și la regenerarea pielii.
hanorace dama(1) jpg
Hanorace cu glugă fără fermoar pentru femei la modă
Se pare că a decide ce hanorace pentru femei ar trebui să fie în garderoba noastră pare ușor.
IMG 8731 1 jpg
Coșurile cadou, darurile care nu se demodează, indiferent de ocazie!
În primul rînd, coșurile cadou aduc nu unul, ci mai multe bucurii laolaltă. Cînd alegi un coș cadou, nu optezi pentru simple obiecte, ci oferi, de fapt, experiențe memorabile!
infinitul intr o trestie png
vizual toni grecu jpg
Serile Enayati Medical City, ediția a III-a: Terapia rîsului, discuție cu Sever Voinescu și Toni Grecu
Serile Enayati Medical City continuă în 7 decembrie 2022, începînd cu ora 19.00 în cadrul Enayati Medical City!
poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.
Afis KHS 2022 jpg
Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show-emoții, adrenalină!
Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.

Adevarul.ro

image
Ce îi distrează la culme pe americani în România. „Nu eram pregătit pentru asta, dar n-a fost așa rea pe cât aș fi crezut” VIDEO
Americanii de la Lifey au realizat pe Youtube un top cu 22 de lucruri pe care ei le consideră amuzante și despre care spun că sunt specifice României. Este vorba, spun ei, despre „șocuri culturale românești”, povești haioase sau tradiții fascinante
image
Băiatul unei românce a fost aruncat de colegi sub tren, în Italia. Imagini cu puternic impact emoțional VIDEO
Un băiat în vârstă de 15 ani, fiul unei românce, a fost atacat de câțiva colegi în Italia. Tânărul a fost victima unei tentative de omor la care a supraviețuit în mod miraculos după ce a fost aruncat sub un tren.
image
Cum și-a pierdut Florina Cercel marea iubire. Artista și bărbatul care a cucerit-o au murit de aceeași boală, la jumătate de veac distanță VIDEO
Artista Florina Cercel a povestit într-un interviu drama trăită la vârsta de 29 de ani, când a pierdut o sarcină iar, la scurt timp, iubirea vieții ei s-a îmbolnăvit și a murit.

HIstoria.ro

image
Moștenirea fabuloasă a lui Heinrich Schliemann, descoperitorul Troiei
Când, în 1891, i s-a citit testamentul, s-a dovedit că Heinrich Schliemann lăsase în urmă o moștenire (apropo de lichidități, judecând după valoarea de azi) de aproximativ 100 de milioane de euro.
image
„Orașul de aur”, de sub nisipurile Egiptului
Pe lista descoperirilor recente și considerate fascinante se înscrie și dezvăluirea unui oraș de aur, din Luxor, Egipt.
image
Ce mai mare soprană a nostră, Hariclea Darclée, cea care a salvat opera La Tosca / VIDEO
E duminică, 14 ianuarie 1900, iar pe scena Teatrului Constanzi din Roma are loc o premieră memorabilă:„Tosca”, opera în trei acte a lui Giacomo Puccini. E prima reprezentaţie a poveştii dramatice care va cuceri lumea, iar soprana româncă Hariclea Darclée o interpretează pe Floria Tosca.