Partea bună a presei din 2018, prin cele 38 de nominalizări ale Premiilor Superscrieri #8

13 februarie 2019
Partea bună a presei din 2018, prin cele 38 de nominalizări ale Premiilor Superscrieri #8 jpeg

Juriul ediției #8 a Premiilor Superscrieri a făcut o selecție importantă ca reper pentru noul val de jurnalism din România, deopotrivă autori și cititori. Lista celor 38 de materiale nominalizate (presă scrisă, video și foto) reflectă o forță a presei de calitate a anului 2018, mainstream sau independentă.

Cîștigătorii finali pentru cele șase categorii de concurs (Portret, Reportaj, Investigație, Opinie, TV&VIDEO-jurnalism, Fotojurnalism/fotografie de news & fotografie documentară) vor fi anunțați în cadrul Galei Premiilor Superscrieri de la Teatrul Național București, luni, 25 martie. Gala va fi precedată de o nouă ediție Zilele Superscrieri – eveniment ce își propune să aducă mai aproape autorii și publicul, prin ateliere, talk-uri, Cercul de Donatori pentru Presă, Masterclass-ul SuperZiceri și alte întîlniri speciale, expoziții, standuri de prezentare și vînzare).

Calendar evenimente Superscrieri dedicate relației dintre autori și public: Zilele Superscrieri @ Teatrul Apollo111, 24 martie + 25 martie, Gala Superscrieri @ TNB (programul complet va fi anunțat pe Facebook  în curînd).

Fii un cititor responsabil – 3 pași simpli, recomandați de Fundația Friends For Friends

1. Bookmark this page – salvează pagina cu lista nominalizărilor și ți-ai asigurat rezerva pentru non-ficțiuni de calitate.

2. Dă mai departe lista rudelor și prietenilor, mai ales celor sceptici, ca să le demonstrezi că există o nouă generație de autori buni de presă în România ce merită urmăriți și pentru alte materiale.

3. Votează pentru Premiul Special al Publicului, „Superscrierea Cititorilor”. Pînă pe 10 martie, poți vota materialul preferat, iar noi vom premia la gală autorul celui mai votat material.

Dacă vrei să te implici și mai mult, fă o donație pentru a primi cartea Superscrieri 2.0 și astfel susții în mod direct acest premiu special al publicului, cît și desfășurarea noastră de forțe pentru întregul proiect.

Donează aici ca să primești cartea Superscrieri 2.0

Votează aici nominalizarea preferată

Nominalizații Premiilor Superscrieri #8 și publicațiile în care au semnat materialele înscrise în competiție

PORTRET: Diana Meseșan (Scena9), Elena Stancu (Teleleu.eu), Ioana Burtea (Decît o Revistă), Irina Tacu (Decît o Revistă), Valentin Șchiopu (PressOne)

REPORTAJ:
Andreea Pocotilă (VICE România), Andrei Crăciun (Să fie lumină), Diana Meseșan (Scena9), Elena Stancu (Teleleu.eu), Nicoleta Rădăcină, fotografii de Andrei Pungovschi (Decît o Revistă), Oana Moisil (Recorder.ro)

INVESTIGAȚIE: Bianca Felseghi (PressOne), Liuba Șevciuc, Olga Ceaglei, Nicolae Cușchevici (RISE Moldova), Ovidiu Vanghele, Paula Căbescu (Să fie lumină), Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan (Gazeta Sporturilor), Victor Ilie (RISE Project)

OPINIE: Andreea Giuclea (Lead.ro), Andrei Crăciun (Recorder.ro), Bianca-Olivia Niță (Dilema Veche), Oana Mosil (Decît o Revistă, print #33), Smaranda Bălan (Republica.ro)

TV&VIDEO-JURNALISM: Andrei Udișteanu, David Muntean (Recorder.ro), Elena Stancu, Cosmin Bumbuț (Teleleu.eu), Liuba Șevciuc, Iurie Sanduța (RISE Moldova), Liviu Tofan (TVR), Redacția Recorder (Cristian Delcea, Iulia Marin, Alina Păduraru, David Muntean, Andrei Udișteanu, Laurențiu Ungureanu, Mihai Voinea)  

FOTOJURNALISM: subcategoria Fotografie documentară - Cosmin Bumbuț (Cdfd.ro), Ioana Cîrlig (ioanacirlig.ro), Ioana Moldovan (Documentaria.ro), Mircea Reștea (print DoR #32), Octav Ganea (Inquam) și subcategoria Fotografie de news - Alexandru Dobre (Mediafax), Ioana Moldovan (ioanamoldovan.blogspot.com), Ovidiu Dumitru Matiu (Inquam), Radu Tuta (Agerpres).

Cele 38 de materiale nominalizate pot fi accesate e site-ul FFFF.ro (https://goo.gl/5Tzw4z).

Juriul ediției: Emilia Șercan – președinte juriu, Bogdan Dincă, Cătălin Tolontan, Dan Duca, Florin Negruțiu, Georgiana Ilie, Irina Păcurariu, Marius Comper, Mary Vignoles, Mihnea Măruță, Mona Dîrțu, Oana Giurgiu, Paula Herlo, Paul Radu, Petruț Călinescu, Robert Schwartz, Teodor Tiță. Precizare: ca în fiecare an, în cazul conflictelor de interese, membrii juriului s-au recuzat de la evaluarea anumitor materiale înscrise.

Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității: BRD-Groupe Société Générale, de 5 ani partenerul strategic de bază, partener în oferirea celor 15 Burse Superscrieri pe tema educației și în publicarea celor două volume Superscrieri.

vizual toni grecu jpg
Serile Enayati Medical City, ediția a III-a: Terapia rîsului, discuție cu Sever Voinescu și Toni Grecu
Serile Enayati Medical City continuă în 7 decembrie 2022, începînd cu ora 19.00 în cadrul Enayati Medical City!
poster Tess Parks 3 12 jpg
Recomandări de week-end
Artista canadiană Tess Parks concertează în premieră la București.
pre ul uniswap cand este cel mai bun moment sa cumperi uni  dilemaveche png
Prețul Uniswap: Cînd este cel mai bun moment să cumperi UNI?
Pur și simplu cumperi monede cînd prețul Uniswap este scăzut și le vinzi cînd prețul este ridicat.
dylan gillis KdeqA3aTnBY unsplash jpg
Scurt ghid despre cultura și structura organizațională
Construirea unei culturi și structuri organizaționale sănătoase și pozitive nu este o sarcină ușoara, dar orice organizație o poate realiza.
floraria online bloomeria livrare flori jpg
Ești o persoană creativă și pasionată de beauty Vezi ce job ți se potrivește! jpg
Proiectul Open Museums Open Hearts jpg
„Rădăcini și visuri” ale tinerilor din Ucraina
De joi, 27 octombrie, pînă la finalul lunii noiembrie, 40 de tineri din Ucraina cu vîrstă cuprinsă între 15-18 ani sînt invitați să participe la etapa a doua a proiectului Open Museums Open Hearts.
Red Bull Dance Your Style 2022 (1) jpg
16 dintre cei mai buni dansatori români se duelează pentru un loc în Finala Mondială din Africa de Sud
O demonstrație în forță, de o energie molipsitoare, Red Bull Dance Your Style este o competiție internațională de all-styles street-dance, cu evenimente în peste 30 de țări.
Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o Casa   Bucuresti 15 octombrie 2022 (17) jpg
Soluții pentru problemele de patrimoniu, indentificate în Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
La finalul săptămînii trecute, la București, timp de mai bine de șase ore, în patru sesiuni de masterclass, arhitecți, specialiști și profesioniști implicați în restaurarea și valorificarea caselor istorice au luat parte la Masteclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”.
pexels ylanite koppens 744969 jpg
Sugestii de cadouri care pot fi oferite angajaților
Ești om de afaceri, ceea ce înseamnă că ești conștient că fără dedicarea, experiența și profesionalismul salariaților tăi, firma ar fi avut destul de mult de suferit.
Vizual Masterclass Cronicari Digitali Cine asculta o casa 15 octombrie 2022 jpg
Valorizarea clădirilor istorice, în centrul primului Masterclass Cronicari Digitali „Cine ascultă o casă?”
Cine ascultă o casă?”, proiectul care își propune să ofere exemple de bune practici de la cei care „au ascultat o clădire” în beneficiul comunității și al protejării clădirilor istorice, invită experții, autoritățile și pe toți cei interesați de patrimoniu pentru o zi de Masterclass, în București.
 SF 6065 JPG
Karpatia Horse Show 2022: șapte premii pentru România, 15 mii de spectatori și o atmosferă chic!
Un weekend de excepție si un „salt” important pentru Karpatia Horse Show, cu ocazia celei de-a VII-a ediții desfășurate pe Domeniul Cantacuzino din Florești (Prahova).
Scoala de la Piscu la Premiile Europa Nostra 2022 (1) jpg
Premiu Europa Nostra 2022 acordat Muzeului-Atelier Școala de la Piscu
Luni, pe 26 septembrie, în clădirea Operei de Stat din Praga, a avut loc ceremonia de acordare a distincțiilor European Heritage Awards, organizată de Comisia Europeană și Europa Nostra în cinstea cîștigătorilor Europa Nostra Awards 2022.
NEI jpg
NEC: Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est
Colegiul Noua Europă-Institut de Studii Avansate (NEC) vă invită la workshop-ul „Naționalism, populism, fascism și (in)stabilitate democratică în Europa de Est. Continuitate și transformări istorice”, care va avea loc miercuri, 28 septembrie 2022, ora 9:30, în sala de conferințe a Colegiului.
WhatsApp Image 2022 09 15 at 11 25 55 (2) jpeg
Bucharest International Film Festival 2022: Secțiunea Panorama aduce filme în premieră în România
Bucharest International Film Festival este cel mai longeviv și singurul festival de film din București cu o competiție internațională dedicată lungmetrajului. Ediția a XVIII-a se va desfășura în perioada 29 septembrie – 9 octombrie 2022.
Afis KHS 2022 jpg
Karpatia Horse Show revine în 2022! Sport-entertainment-show-emoții, adrenalină!
Karpatia Horse Show revine “pe cai mari" în 2022! Unul dintre cele mai așteptate evenimente de echitație și lifestyle ecvestru din România și sud-estul Europei va avea loc în weekend-ul 23-25 septembrie pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova.
FOTO 1 PRONOSPORT jpg
Istoria pariurilor pe fotbal
Profitînd de dezvoltările tehnologice, grafica și interfața au devenit mult mai rapide, depunerile s-au făcut instant în anii următori, iar retragerile sînt și ele foarte rapide.
afis general web jpg
Bauhaus – Form and Reform, un proiect care oferă publicului 4 evenimente inedite cu intrare gratuită
Elite Art are ca scop promovarea principiilor fundamentale UNESCO prin organizarea unor proiecte culturale complexe care răspund la exigențele societății civile naționale și contribuie la dezvoltarea României din punct de vedere cultural și educațional.
KV Festivalul Povestirilor jpg
„Festivalul Povestirilor de pe Via Transilvanica” concentrează drumul care unește România în trei zile de experiențe la București
Între 9 și 11 septembrie, Via Transilvanica trece prin București! La Muzeul Național al Țăranului Român, Festivalul Povestirilor de Via Transilvanica concentrează experiențele de pe drumul de 1.400Km, care unește România de la Putna la Drobeta Turnu Severin.
MoveMountains jpeg
Reșița aduce României un nou succes la UNESCO
Municipiul Reșița este primul oraș din România care se alătură, începând de astăzi, rețelei globale UNESCO „Learning Cities” („Orașe care învăță”), având astfel șansa accesului la proiecte educaționale de mare anvergură.
happy asian woman smiling having fun beach jpg
7 beneficii uimitoare pe care le are lumina soarelui asupra organismului
Deși controversată, expunerea la soare are o serie importantă de beneficii asupra organismului.
tratamentedentareculaser jpg
3 simptome banale pentru care trebuie să consulți medicul
Este recomandat ca, dacă nu te simți bine, să fii atent la semnalele pe care ți le transmite organismul. Iată mai jos 3 simptome pentru care ar trebui să consulți cît se poate de repede un medic.
make up artist applying eyeshadow woman jpg
Secretele unui makeup fără cusur: ce trebuie să faci pentru un machiaj perfect și rezistent
Iată care sînt pașii pe care trebuie să îi urmezi, pentru un ten perfect și trăsături evidențiate în cele mai bune moduri:
young beautiful blonde girl cares    Copy jpg
Secretele pielii perfecte: ce trebuie să faci pentru o piele frumoasă și sănătoasă
Altfel spus, cel mai bun sfat de frumusețe este să îți asculți corpul și să îi oferi lucrurile de care are nevoie.

Adevarul.ro

image
Andreea Antonescu, supărare mare înainte de naștere. Totul are legătură cu fiica sa: „E foarte greu pentru mine“ | adevarul.ro
Deși așteaptă cu nerăbdarea aducerea pe lume a celui de-al doilea copil, Andreea Antonescu are o amărăciune în suflet. Fiica ei a ales să locuiască în SUA, alături de tatăl său, după ce s-a pronuntat divorțul dintre părinții săi.
image
Halep jubilează: Victorie mare în cazul de dopaj. Explicațiile venite pe filiera TAS | adevarul.ro
Simona Halep (31 de ani) poate răsufla ușurată după mult timp.

HIstoria.ro

image
Katiușa, „orga lui Stalin“: O revoluție în materie de artilerie autopropulsată
Adevărata revoluție în materie de artilerie autopropulsată a venit de la ruși: teribilele lansatoare multiple de rachete Katiușa.
image
Una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor
Fără îndoială, una dintre cele mai spectaculoase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor a fost scoaterea de sub cenușă a orașului roman Pompeii, redus la tăcere în vara lui 79 de erupția vulcanului Vezuviu.
image
Drumul spre Alba Iulia: Cum au ajuns românii la Marea Adunare Națională
Așa cum se înfățișează din literatura memorialistică, majoritatea delegaților ori participanților sosesc la Alba Iulia cu trenul. Numai cei din așezările aflate la distanțe mici călătoresc cu alte mijloace de transport.