Nespresso Aged Sumatra – cînd faci drumul spre tine însuți

2 octombrie 2020
Nespresso Aged Sumatra – cînd faci drumul spre tine însuți jpeg

Descoperirile cele mai importante despre tine însuți le faci dintr-un impuls ce vine din cele mai străine orizonturi. Din ținuturile înalte ale Sumatrei de Nord, izolate în nori, unde sufletul omenesc trăiește și azi ca la începutul lumii, într-o neîntreruptă legendă cu zei și prinți, în care elementele naturii sînt vii și personificate, în care vulcanul vorbește, lacul e alimentat de lacrimile unei zeițe, vîntul e un fel vultur și iarba un fel de șarpe, Nespresso aduce o cafea profundă ca un mister dintre cele care te descoperă pe tine, în timp ce tu îți bați capul să-l descoperi pe el. Sortimentul Nespresso Aged Sumatra nu mai este doar despre plăcerea infinită de a bea o cafea de rară calitate, este o experiență a descoperirii de sine.

Acolo sus, în ținutul Gayo, din provincia Aceh, oamenii au răbdare pentru că și timpul are răbdare cu ei, iar boabele de cafea captează în ele tihna adîncă a împăcării dintre om și timp. După ce îndepărtează atît partea cărnoasă a cireșei de cafea arabica cît și pergamentul, lăsînd boabele de cafea descoperite în totalitate la uscat, fermierii locali le introduc în saci de iută și le depozitează între trei și cinci ani, ca să deprindă vînturile uscate și reci, umiditatea ploilor, lumina dreaptă a zilei și șoaptele nopților. Cum altfel să spună boaba de cafea povestea adîncului și a înălțimii dacă nu este lăsată să respire, pe îndelete, și pe una, și pe cealaltă? Căci acești oameni, împreună cu Nespresso, nu vor doar să livreze lumii o cafea, ci vor să îți spună ție și doar ție o poveste, care să fie chiar povestea ta. Și oamenii locului au răbdare cu boabele de cafea, căci acestea îți pot spune povestea doar dacă o învață ele singure, pe îndelete, fără grabă și la timp, după ciclurile naturii pe care nimeni nu le poate nici grăbi și nici încetini, ci doar le poate strica. Din grabă.

mea ol ig masterorigins agedsumatra africanmoments jpg jpeg

În răstimpul acestor ani, cafeaua nu este uitată. În anotimpurile în care deprinde aromele lumii sumatreze, fermieri cu aer de alchimiști se asigură că procesul îndelung de uscare și de maturare nu ocolește nici o părticică din ființa boabei. Apoi, după ce au absorbit lecția Universului, unele boabe sînt prăjite intens și rapid, altele încetișor pentru ca din amestecul lor să simtă iubitorul de Nespresso și notele vag dulci de cacao și caramel, dar și sugestia de frunze de tutun, într-o textură cremoasă.

Greu de descifrat cafeaua aceasta, despre care cafegii cu papila antrenată să simtă orice gust pînă la a 77-a nuanță (sau, poate pînă la a 777-a!), se întrec în figuri de stil. Sortimentul Nespresso Aged Sumatra rămîne, cum zicea un mare om odată, un mister învelit într-o ghicitoare în interiorul unei enigme. O ediție limitată, care te provoacă nelimitat! O cafea care îți arată ție și doar ție drumul spre tine...

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Răzvan Lucescu, „îngropat“ în bani: suma primită de la magnatul grec, patron la PAOK Salonic
La 55 de ani, fiul legendarului „Il Luce“ și-a câștigat reputația de tehnician de elită prin rezultate impresionante. Titlul pe care l-a cucerit cu PAOK, pentru a doua oară, confirmă această realitate.
image
Experiența copleșitoare a doi români printre tătarii din Rusia. „România? Fantastică țară!” VIDEO
Cristi și Ralu, doi cunoscuți vloggeri români, au ales să meargă în Rusia, dar nu oriunde. Cei doi au ajuns la Kazan, capitala Tatarstanului, iar experiența lor a fost una copleșitoare
image
Vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani. Cum pot ieși femeile mai devreme la pensie
Un articol din noua lege a pensiilor, care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024, prevede că vârsta de pensionare se va modifica la fiecare 3 ani.

HIstoria.ro

image
Războiul aerian împotriva Germaniei
Pe la mijlocul anului 1943, soarta războiului s-a întors în favoarea Aliaților atât în Europa, cât și în Pacific. Informațiile ULTRA au jucat un rol extrem de important în războiul aerian deasupra Germaniei.
image
Unde e corectitudinea presei românești din anii celui de-al Doilea Război Mondial?!
Februarie 1941. România generalului Antonescu aparține Axei. Germania, noul nostru partener strategic, e în război cu Anglia. Presa vremii respective urmărește îndeaproape mersul Războiului.