Motor! Se filmează... la Filmediadox!

6 noiembrie 2014
Motor! Se filmează    la Filmediadox! jpeg

Academia de Film, Cross-Media Și Dezvoltare Socio-Vizuală anunță deschiderea sesiunii de înscrieri la cursurile Filmediadox. Acestea se adresează, deopotrivã, tinerilor cineaști, dar și persoanelor nespecializate în domeniul foto-video, însă interesate de a gîndi și a exprima creativ informațiile și experiențele care ne asaltează zilnic.

Pe parcursul a două semestre, organizate modular, participanții la cursuri își vor însuși instrumente eficiente de a înțelege, exprima și schimba lumea în care trăim. O lume sub semnul informației vizuale, în care imaginile ne formează felul de a fi, ne educă felul de a gîndi și a simți, pe scurt, ne creează în aceeași măsurã în care ele sînt create.

Relațiile dintre cetățeni și jocul socio-vizual al „realităților” necesită abordări noi, utile mai ales celor care își propun să participe pro-activ la societatea din care fac parte. Dacă ai o temă care te pasionează și dorești să o concretizezi într-un proiect vizual sau dacă lucrezi deja la un proiect și vrei să îl dezvolți într-un circuit profesional, ai șansa să pui în practică ceea ce gîndești.

Filmediadox - Academia de Film, Cross-Media și Dezvoltare Socio-Vizuală organizează în anul academic 2014-2015 o serie de cursuri susținînd educația transdiciplinară în realizarea de filme documentare și proiecte multimedia, dedicate problemelor cotidiene ale societătții. Cei  pasionați să-și dezvolte cunoștințele și competențele practice în aceste domenii au posibilitatea de a trimite aplicațiile de înscriere pînă la data de 12 Noiembrie la adresa contact@dilmediadox.com. Detaliile înscrierii pot fi găsite pe site-ul www.filmediadox.com.

Filmediadox funcționează ca centru de dezvoltare în design-ul reprezentărilor vizuale ale non-ficțiunii, cu scopul de a profesionaliza crearea de interacțiuni și schimbări sociale pozitive. 

Menținînd relații de colaborare cu abordările academice instituționalizate, Filmediadox constituie un catalizator de educație și producție care folosește convergent resursele Științelor Sociale, Artelor Vizuale și Cinematografiei. Ca platformă independentă are ca obiectiv nu suprapunerea sau dublarea cursurilor din instituțiile clasice, ci complementarea lor. Cele 2 semestre ale cursurilor Filmediadox sînt organizate modular. Primul modul intensiv va dura 4 săptămîni și va avea loc între 24 Noiembrie și 19 Decembrie. Va conține 16 cursuri. În fiecare săptămînă, cele 3 cursuri teoretice de seară vor fi însoțite în week-end de 1 curs practic, desfășurat în manieră tailor-made. Obiectivul principal al Filmediadox constă în dezvoltarea și educarea modurilor în care științele sociale, noile media, socio-vizualitatea și filmul pot aduce contribuții pozitive la o mai bună înțelegere și soluționare a problemelor societății 

Tutori                

Filmediadox este inițiată de tutori cu expertiză în domeniile științelor sociale, media, arte vizuale și film (Ger Duijzings – prof. în Antropologie Sud-Est Europeană – Universitatea din Regensburg, director al Urban Laboratory – University College of London, realizator de filme documentare experimentale),  Cristian Robert Velescu – prof. dr. UNArte, istoric de artă, autor al studiului “Avangardă şi modernităţi”, Mihai Coman – fondator al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, coordonator școală dr., co-autor al “Media Anthropology”, Ionuț Pițurescu – dr. în Sociologie și Antropologie Vizuală, coordonator al  Centrului de Inovare, Dezvoltare și Producție de Film, regizor al filmului “Căutare”- România, (30 min.), premiul secțiunii “Quinzaine des Realisateurs” la Festivalul de Film de la Cannes; Vintilă Mihăilescu – şeful Catedrei de Sociologie a Facultăţii de Ştiinţe Politice SNSPA, coordonator școala dr., autor al ”Socio hai-hui” și “Antropologie. Cinci introduceri” ). Împreună cu tutorii care vor coordona modulele teoretice și practice, pe parcursul anului academic vor fi oferite o serie de master-class-uri susținute de către tutorii invitați: Thomas Ciulei (regizor, producător, director de imagine, laureat a numeroase premii internaționale), Ada Solomon (producătoare a numeroase filme premiate internațional, Ursul de Aur – Berlinale IFF, premiul Eurimages pentru co-producție al Academiei Europene de Film), Corneliu Porumboiu (regizor, producător, realizatorul unor filme premiate in secțiunile “Un certain regard” și “Cinefondation” la Festivalul de Film de la Cannes), Alexandru Solomon (regizor, producător, director al festivalului “One World”, deținător a numeroase premii internaționale), Peter Crawford (consultant, profesor de Antropologie Vizuală – University of Aarhus, Freie Universitat Berlin, Australian National University). 

ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți
DilemaVeche (2) (2) jpg
10 dintre cele mai importante "remontadas" din istoria fotbalului
FC Barcelona a reușit cea mai impresionantă „remontada” din topul nostru.
IQOS x DIPLOMA 11 jpg
DIPLOMA Show sărbătorește 10 ani. IQOS susține industriile creative ca partener pentru al patrulea an consecutiv
La a X-a ediție a festivalului, vor fi reprezentate 16 specializări, de la arhitectură și peisagistică, arte grafice, design de produs și fashion, pînă la artele clasice - pictură și sculptură.
MS jpg
Soră profet și soldat
Un cîntec acoperă dealuri în Donbas
MCER3 jpg
Muzeul Cărții și Exilului Românesc a fost inaugurat la Craiova
De altfel, una dintre strategiile Consiliului Județean Dolj este de a readuce la viață clădirile de patrimoniu.
Saltele: cheia supremă pentru un somn de calitate și o sănătate excelentă
Pentru a vă păstra salteaua mulți ani de acum înainte, ar trebui să urmați cîteva reguli simple de îngrijire.
Limbă, tehnologie și cultură  Crearea de punți într o lume globalizată png
Limbă, tehnologie și cultură: Crearea de punți într-o lume globalizată
În concluzie, limbă, tehnologie și cultură joacă un rol vital în crearea de punți într-o lume globalizată.
pompa de caldura aer apa monobloc bricolaj market 1 jpg
Cumpără o pompă de căldură aer-apă monobloc de la Bricolaj Market!
Ești pregătit să faci față eficient necesităților tale de încălzire pentru locuință? Verifică ce găsești pe site-ul Bricolaj Market!
unnamed 2 jpg
serile Enayati Medical City png
Serile Enayati Medical City - a VI-a ediție
Continuăm seria evenimentelor Serile Enayati Medical City cu cea de-a VI-a ediție, care va avea loc miercuri, 27 septembrie, ora 19.00, în incinta Enayati Medical City din sectorul 1.
dream prints 1 png
Ce semnificație au culorile în alegerea tapetului și în crearea unei atmosfere de vis?
Nuanțele pe care le alegem pentru a decora locuința au capacitatea de a modela în mod semnificativ stările noastre emoționale.
beneficiile angajarii unui avocat specializat in dreptul muncii1 jpg
Beneficiile angajării unui avocat specializat în dreptul muncii
Dreptul muncii acoperă și protecția împotriva discriminării și abuzurilor la locul de muncă.

Adevarul.ro

image
Criticile unui american îndrăgostit de România. „Acele creaturi cretacice cred că mai trăim sub Ceaușescu“ VIDEO
Un american a povestit pe YouTube lucrurile care le detestă la țara sa adoptivă, România. Totuși, el susține că se simte bine aici și că este îndrăgostit de România, dar nu poate închide ochii la unele probleme.
image
Dr.Vlad Ciurea, despre un obicei banal care poate ucide: „Este adevărat, mai ales dacă persoana este și hipertensivă”
Deși la prima vedere poate părea inofensivă, o ceartă între două persoane se poate încheia tragic. Emoțiile puternice și furia creează condițiile propice unei afecțiuni, care, în unele cazuri, poate fi fatală.
image
Motivele pentru care România are apartamente nelocuite. „Nu ține de vreo criză imobiliară“
Tot mai multe locuințe sunt nelocuite în marile orașe ale României, deși criza imobiliară despre care vorbesc mulți nu a sosit, cel puțin deocamdată. La mijloc ar fi vorba despre alte fenomene.

HIstoria.ro

image
Ce a însemnat România Mare
1 Decembrie 1918 a rămas în mentalul colectiv ca data la care idealul românilor a fost îndeplinit, în fața deschizându-se o nouă etapă, aceea a conștientizării și punerii în aplicare a consecințelor ce au urmat acestui act, crearea României Mari.
image
Trucul folosit Gheorghiu-Dej când a mers la Moscova pentru ca Stalin să tranșeze disputa cu Ana Pauker
Cînd merge la Moscova pentru ca Stalin să tranşeze în disputa cu Ana Pauker, Dej foloseşte, din instinct, un truc de invidiat.
image
Sfântul Andrei și Dobrogea, între legendă și istorie
Îndelung uitate de către establishment-ul universitar românesc, studiile paleocreștine încep să își facă din ce în ce mai clară prezența și la noi. Încurajarea acestor studii și pătrunderea lor în cadrul cursurilor s-au dovedit lucruri absolut necesare. Ultimii ani au dus la noi dezvăluiri arheologice privind primele comunități paleocreștine (paleoeclesii) din Scythia Minor (actuala Dobrogea), conturând două ipoteze și direcții de cercetare pentru viitor: ipoteza pătrunderii pe filieră apostolic